sea-marine Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα 2 (παπί ή scooter) είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση βενζίνης. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!
torq Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Το παπί. Μπορεί να υπάρχουν και οικονομικά σκούτερ αλλά δεν είναι ο κανόνας. Το παπί θα σου κάψει μέχρι 3λ/100km. Το σκούτερ θα ξεκινάει από 3+. Πολύ γενικά αυτά που γράφω. Απορία, έχει κανείς το Honda pcx να μας πει πόσο καίει;
sea-marine Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Υπάρχουν υδρόψυκτα παπιά των 125 κυβικών?
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Υπάρχουν υδρόψυκτα παπιά των 125 κυβικών? Mόνο το crypton της Yamaha κυκλοφορεί υδρόψυκτο σε παπί και είναι 135 κυβικά. Ποιος ο λόγος όμως για υδρόψυξη; Τα σκούτερ που έχουν υδρόψυξη έχουν έναν μηχανισμό που χαλάει παραπάνω. Δεν παθαίνουν τίποτα τα αερόψυκτα, αρκεί να ΜΗΝ είναι πειραγμένα (υπερκυβισμός, κομμένες ποδιές, και λοιπές μετατροπές). Οι 110 βαθμοί που είναι κόλαση και βλάβη για το υδρόψυκτο, για το αερόψυκτο είναι απλά μια διαδρομή στη ζεστή πόλη. Για μεγαλύτερο κυβισμό το καταλαβαίνω για τα κυβικά αυτά, όχι.
GTI890 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 να ρωτησω κατι και γω για να μην ανοιγω άλλο θεμα? σκεφτομαι να παρω για την πολη και για να ξεκινησω στα μηχανακια ενα cbf 125 honda. ξερει καποιος ποσα ετησια εξοδα εχει ? δηλαδη ποσο ασφαλιζεται για παραδειγμα? τελη λογικα 20 ευρω...
torq Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 τέλη 22€, ασφάλεια υπολόγισε 50€/ εξάμηνο (την απλή). κατανάλωση βάλε 2,5λ/100χμ να είσαι μέσα. άλλοι δηλώνουν και λιγότερο από 2/100 αν διαβάσεις διάφορα forums από εκεί και πέρα είναι πόσο το χρησιμοποιείς νομίζω η honda προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 4000χμ. 1 λίτρο λογικά παίρνει. 7-10€ είναι δημοφιλές μηχανάκι, αν ψάξεις στο νετ θα διαβάσεις αρκετά από ιδιοκτήτες και θα σχηματίσεις ακριβή εικόνα. κι εδώ νομίζω κάποιος είχε ποστάρει σχετικά
GTI890 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 ειμαι λιγο μεγαλωσομος...λες να χω θεμα? να μου ειναι κοντο? ειμαι 1.90...θελω καποια στιγμη να παω σε 600-700 κυβικα, αλλά για αρχη για να εξοικιωθω, καλα δεν ειναι το cbf125? και αν εχει 100 ευρω το χρονο εξοδα το κραταω και για δευτερο αν παρω μεγαλη αργοτερα... υ.γ το ybr 125 της yamaha τι διαφορα εχει?
torq Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 σε κάθε περίπτωση η συντήρηση ενός 125 δεν είναι δύσκολη υπόθεση, και μηχανή να έχεις το κρατάς για 2ο. κάπου μπορεί να χρειαστεί. γύρω στα 100€/χρόνο θα σου βγει, μόνο για να κάθεται. δεν είναι και κανένα τρομερό ποσό. καλύτερα να το καβαλήσεις για να δεις πως θα σου έρχεται. εγώ τελευταία φορά το είχα οδηγήσει πριν 4 χρόνια και μου ήταν μια χαρά αλλά είμαι 1.70. ίδια κατηγορία είναι και το yamaha αλλά ελαφρώς πιο αδύναμο. εμφανισιακά εμένα μου άρεσε το προηγούμενο ybr το στρογγυλοφάναρο. δε το έχω οδηγήσει ποτέ αλλά το ζαχάρωνα... μια χαρά είναι πάντως το cbf για αρχή, ή το ybr αν σου αρέσει.
GTI890 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 πολλοι λενε να παω σε πανω απο 500 κυβικα αυτο τοσα θελω ετσι και αλλιως...αλλά για αρχη για να εξοικιωθω κιολας θεωρω θα ειναι οκ το cbf.πρεπει να το δω πρωτα στο υψος μου βεβαια....και αν παρω σε κανα χρονο και μηχανη μεγαλη το κρατω και το cbf δεν ειανι μεγαλη υποοθεση 100 ευρω ανα ετος....το οτι δεν εχει abs ειναι αρκετα σημαντικο λες?
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 πολλοι λενε να παω σε πανω απο 500 κυβικα αυτο τοσα θελω ετσι και αλλιως...αλλά για αρχη για να εξοικιωθω κιολας θεωρω θα ειναι οκ το cbf.πρεπει να το δω πρωτα στο υψος μου βεβαια....και αν παρω σε κανα χρονο και μηχανη μεγαλη το κρατω και το cbf δεν ειανι μεγαλη υποοθεση 100 ευρω ανα ετος....το οτι δεν εχει abs ειναι αρκετα σημαντικο λες? Οδηγας μηχανη γενικοτερα ή το cbf θα ειναι το πρωτο σου? ΣΙγουρα το abs ειναι ενα καλο plus για μια μηχανη αλλα και να μην εχει δεν ειναι λογος για να μην αγορασεις μηχανη αν σου αρεσει
elvisjedi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αν σε παιρνει απο αποψη διπλωματος, κοιτα για το cbf 250 , δεν ειναι τπτ φοβερο απο γκαζι αλλα μολις εξικοιωθεις θα μπορεσεις να πας και λιγο πιο μακρυα απο το 125 ενω απο λειτουργικα εξοδα ειναι ελαχιστη η διαφορα με το 125
panaggiotis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Φιλε μου δεν ξερω αν πηρες καποια αποφαση σχετικα με το θεμα. Αλλα ας πω και εγω την γνωμη μου ως κατοχος. Καταρχας ειμαι 1.94 και εχω ενα cbf 125 εδω και εναν χρονο περιπου. Εχω διανυσει 6.000 χλμ ,απροβληματιστα αλλα λιγα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη. Το μονο που μου ζηταει ειναι βενζινη,και μην φανταστεις πολυ. Το μηχανακι μετρημενα καιει 2.2-2.8 λιτρα στα 100 χλμ. Εντος πολης. 22 ευρω τελη,50 ευεω ασφαλεια,120 ευρω λαστιχα,9 ευρω το λιτρο το λαδι του ( 900ml παιρνει το μικρο). Σου αναφερω καποια εξοσα χρησης ενδικτικα. Για μεσα στην πολη ειναι απιστευτο, πολυ ευκολο-ανετο,ομως με ελαχιστους χωρους-χρειαζεσαι μπαγκαζιερα για να παρεις κατι μαζι σου. Εκτως πολης ειναι ενα μεγαλο παπι ΜΕ 5ΑΡΙ ΣΑΣΜΑΝ. Πολυ σημαντικο. Εχω βγει 3 φορες απτην θεσσαλονικη. Οι 2 ηταν 190 χλμ συνολικα και τωρα ειμαι στην τριτη,220χλμ συνολικα. Με την πεμπτη πας με 90 σταθερα και χαλαρα ( και με 100-110 αν θες) και στο λεω εγω που ειμαι 110 κιλα. Ελπιζω να μην κουρασα, οτι θες ρωτας. Ειναι πολυ καλο για entry και θα σου κανει ολα τα χατηρια, εγω αν και εχω διπλωμα για μεγαλυτερης ισχυως μηχανακια επελεξα αυτο λογω οικονομιας. Σιγουρα θα παρω μεγαλυτερο on-off οταν βγαλω το απεριοριστο στα 22. 1
GTI890 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Φιλε μου δεν ξερω αν πηρες καποια αποφαση σχετικα με το θεμα. Αλλα ας πω και εγω την γνωμη μου ως κατοχος. Καταρχας ειμαι 1.94 και εχω ενα cbf 125 εδω και εναν χρονο περιπου. Εχω διανυσει 6.000 χλμ ,απροβληματιστα αλλα λιγα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη. Το μονο που μου ζηταει ειναι βενζινη,και μην φανταστεις πολυ. Το μηχανακι μετρημενα καιει 2.2-2.8 λιτρα στα 100 χλμ. Εντος πολης. 22 ευρω τελη,50 ευεω ασφαλεια,120 ευρω λαστιχα,9 ευρω το λιτρο το λαδι του ( 900ml παιρνει το μικρο). Σου αναφερω καποια εξοσα χρησης ενδικτικα. Για μεσα στην πολη ειναι απιστευτο, πολυ ευκολο-ανετο,ομως με ελαχιστους χωρους-χρειαζεσαι μπαγκαζιερα για να παρεις κατι μαζι σου. Εκτως πολης ειναι ενα μεγαλο παπι ΜΕ 5ΑΡΙ ΣΑΣΜΑΝ. Πολυ σημαντικο. Εχω βγει 3 φορες απτην θεσσαλονικη. Οι 2 ηταν 190 χλμ συνολικα και τωρα ειμαι στην τριτη,220χλμ συνολικα. Με την πεμπτη πας με 90 σταθερα και χαλαρα ( και με 100-110 αν θες) και στο λεω εγω που ειμαι 110 κιλα. Ελπιζω να μην κουρασα, οτι θες ρωτας. Ειναι πολυ καλο για entry και θα σου κανει ολα τα χατηρια, εγω αν και εχω διπλωμα για μεγαλυτερης ισχυως μηχανακια επελεξα αυτο λογω οικονομιας. Σιγουρα θα παρω μεγαλυτερο on-off οταν βγαλω το απεριοριστο στα 22. εγω εχω βγαλει διπλωμα απεριοριστων...παιρνω οτι θελω...και θελω σε κανα χρονο να παω σε 700 κυβικα μηχανη. έλεγα απλα για αρχη 1 χρονο να παω στη cbf125 και μετα ή την πουλαω ή την κραταω αν τα λιιγα εξοδα της δεν με ενοχλουν και δεν μου στερουν αυτα τα λεφτα απο αλλου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 εγω εχω βγαλει διπλωμα απεριοριστων...παιρνω οτι θελω...και θελω σε κανα χρονο να παω σε 700 κυβικα μηχανη. έλεγα απλα για αρχη 1 χρονο να παω στη cbf125 και μετα ή την πουλαω ή την κραταω αν τα λιιγα εξοδα της δεν με ενοχλουν και δεν μου στερουν αυτα τα λεφτα απο αλλου. εγω στη θεση σου θα πηγαινα στην μεγαλη απευθειας. Οδηγουσα γενικα σκουτερακια και τα τελευταια 3-4 χρονια παιζει να ειχα οδηγησει λιγοτερο απο 1 μηνα συνολικα. Πηγα απευθειας σε 650 (καθολου εμπειρια με συμπλεκτη και μεγαλες μηχανες γενικα) και δεν ειχα κανενα μα κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα