Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ πιστεύω ότι έχει τεράστια σημασία η χρονική στιγμή που προστίθενται στα λειτουργικά τα νέα features. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει κατανοητή η φιλοσοφία της συσκευής, που είναι απαραίτητος για τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται η Apple (που κατά τη γνώμη μου είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αν και προφανώς μέσα στο insomnia θα είναι η συντριπτική μειοψηφία). Καλά κάνουν και τα βάζουν σιγά σιγά (φτάνει να μην το παρακάνουν και παραφορτώσουν το λειτουργικό) και καλά έκαναν που δεν τα έβαλαν νωρίτερα.
Neg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ πιστεύω ότι έχει τεράστια σημασία η χρονική στιγμή που προστίθενται στα λειτουργικά τα νέα features. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει κατανοητή η φιλοσοφία της συσκευής, που είναι απαραίτητος για τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται η Apple (που κατά τη γνώμη μου είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αν και προφανώς μέσα στο insomnia θα είναι η συντριπτική μειοψηφία). Καλά κάνουν και τα βάζουν σιγά σιγά (φτάνει να μην το παρακάνουν και παραφορτώσουν το λειτουργικό) και καλά έκαναν που δεν τα έβαλαν νωρίτερα. Αν κρίνω από τον μέσο User δεν έχεις άδικο, βλέποντας γνωστούς μου με ναυαρχίδες Android υπερφορτωμένες με Features άσχετα αν είναι καλά φτιαγμένα ή όχι. Οι περισσότεροι χρήστες δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί το Smartphone για Social Media, Camera, μουσική και Games. Οι Power User δεν είναι τόσο πολλοί όσοι οι αρχάριοι. Γιαυτό και βλέπουμε αρκετά γνωστά ονόματα του ανταγωνισμού να πατώνουν και πολλοί αναρωτιούνται γιατί. Δυστυχώς ή Ευτυχώς η Apple κοιτάει τον μέσο καταναλωτή και όχι μονάχα τους Power User γιαυτό και κάνει αυτά που κάνει. Στην WWDC παρουσίασε τα βασικά Features που ενδιαφέρουν τον μέσο χρήστη, στο υπόβαθρο είχε με Keywords τα υπόλοιπα τα οποία είδαν μόνο οι Power Users ή Developers.
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 By the way filesystem, προς το παρόν η εφαρμογή Files στο iPhone είναι τα ίδια χάλια με την εφαρμογή iCloud Drive του iOS 10 δηλαδή άχρηστη. Ας ελπίσουμε ότι θα την ενημερώσουν σε επόμενο Update. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι η υποστήριξη Drag n drop εντός της εφαρμογής. Αλλά ναι και στα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω, στο μόνο που επιμένω εγώ είναι ότι το Split-Screen σε iPhone θα ήταν άχρηστο γιατί στις 4,7" τι split screen να κάνεις, το μόνο που λείπει όμως από θέμα Multitasking είναι το Picture in Picture που έχουν τα iPad και τα Mac για τα βίντεο. Κάτι που επίσης πρόσθεσαν είναι το να επεξεργαστείς μία Screenshot που τράβηξες αμέσως και να την μαρκάρεις, κόψεις κλπ (Κάτι παρόμοιο με αυτό των Huawei και Galaxy). Επίσης Record Screen στο Control Center και επέστρεψαν οι κλασσικές γραμμές του σήματος προ-iOS 7. Σωστος. Ειναι features που ελειπαν και καλα εκανε η apple και τα εβαλε εστω και καθυστερημενα. Σιγα μην ακουγαν το τι ελεγε το καθε τυφλο fanboy(εμφανιζονταν και εδω) περι αχρηστων features, που δυσκολευουν τον χρηστη, που πρεπει να εμφανιστουν σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη(ολως τυχαιως ειναι η χρονικη στιγμη που τα εβαλε η apple), δεν επρεπε να τα βαλουν νωριτερα κλπ. Η apple καλα κανει και δεν δινει βαση στα fanboys-κωλοτουμπες.
Neg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Σωστος. Ειναι features που ελειπαν και καλα εκανε η apple και τα εβαλε εστω και καθυστερημενα. Σιγα μην ακουγαν το τι ελεγε το καθε τυφλο fanboy(εμφανιζονταν και εδω) περι αχρηστων features, που δυσκολευουν τον χρηστη, που πρεπει να εμφανιστουν σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη(ολως τυχαιως ειναι η χρονικη στιγμη που τα εβαλε η apple), δεν επρεπε να τα βαλουν νωριτερα κλπ. Η apple καλα κανει και δεν δινει βαση στα fanboys-κωλοτουμπες. H Apple έχει μια τακτική "Fuck you, we will do as we want" και σε όποιον αρέσει, δεν πάνε να σφάζονται οι πελάτες στα Thread αυτοί θα κάνουν αυτό που γουστάρουν και άμα δεν αρέσει τράβα αλλού. Καλώς ή κακώς αυτή η τακτική τους δουλεύει εδώ και χρόνια. Φυσικά και υπάρχουν ελλείψεις που θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί εδώ και χρόνια, όπως το ότι έδωσαν έμφαση στα γραφικά επιτέλους και έδωσαν SDK για εξωτερικα GPU casing.
Neg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Κάτι καινούργιο, μόλις έλαβα Mail από την Apple. Με την εγκατάσταση του iOS 11 οι λογαριασμοί iCloud ενεργοποιούν αυτόματα Two Factor Authentification (ίσως γιατί ο απλός πελάτης δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα και μετά παραπονιέται ότι του ξανα "χάκαραν" το iCloud με κωδικό "iphone2016")
korakios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 ....... Καλά κάνουν και τα βάζουν σιγά σιγά (φτάνει να μην το παρακάνουν και παραφορτώσουν το λειτουργικό) και καλά έκαναν που δεν τα έβαλαν νωρίτερα. Βασικά ,όπως και με κάθε αναβάθμιση , τα 'παλιά ' μοντέλα θα βαρύνουν . Πχ iPad Air1 ,iPhone 5s παίζει και να 'σέρνονται' , χωρίς να υποστηρίζουν κάποιες από τις νέες λειτουργίες . Πχ το Air1 δεν έχει split screen . Πάντως ειδικά τώρα που δεν παίζει ολοκληρωμένο jailbrake είναι ευπρόσδεκτα τα νέα καλούδια .
Neg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Βασικά ,όπως και με κάθε αναβάθμιση , τα 'παλιά ' μοντέλα θα βαρύνουν . Πχ iPad Air1 ,iPhone 5s παίζει και να 'σέρνονται' , χωρίς να υποστηρίζουν κάποιες από τις νέες λειτουργίες . Πχ το Air1 δεν έχει split screen . Πάντως ειδικά τώρα που δεν παίζει ολοκληρωμένο jailbrake είναι ευπρόσδεκτα τα νέα καλούδια . Εχμ.. 10.0-10.2 μπορείς να κάνεις Jailbreak.. είχα Jailbreak στο iPhone μέχρι πριν κάτι βδομάδες αλλά αναβάθμισα σήμερα σε iOS 11.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 https://9to5mac.com/2017/06/05/ios-11-brings-nextprevious-track-controls-to-individual-airpods/ Yeeeeahhhhhhhh! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 H Apple έχει μια τακτική "Fuck you, we will do as we want" και σε όποιον αρέσει, δεν πάνε να σφάζονται οι πελάτες στα Thread αυτοί θα κάνουν αυτό που γουστάρουν και άμα δεν αρέσει τράβα αλλού. Καλώς ή κακώς αυτή η τακτική τους δουλεύει εδώ και χρόνια. Φυσικά και υπάρχουν ελλείψεις που θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί εδώ και χρόνια, όπως το ότι έδωσαν έμφαση στα γραφικά επιτέλους και έδωσαν SDK για εξωτερικα GPU casing. Εγώ νομίζω η τακτική τους είναι να παρατηρούν τη συμπεριφορά των απλών χρηστών και να προσπαθούν να προσαρμόσουν το λειτουργικό πάνω στον τρόπο σκέψης τους. Οι Power Users έχουν εκ των πραγμάτων άλλο τρόπο σκέψης και είναι λογικό να μην τους βολεύουν οι Apple συσκευές, οπότε τζάμπα φωνάζουν στα Thread (οι απλοί χρήστες δεν μπαίνουν σε φόρουμς και online συζητήσεις). Αντίθετα σε άλλες εταιρίες, όπου οι εργαζόμενοι είναι με τη σειρά τους Power Users και θεωρούν τον εαυτό τους "πρότυπο χρήστη" (ένα λάθος που κάνουν και πολλοί εδώ μέσα), δημιουργούν λειτουργικά και προγράμματα που βολεύουν τους ίδιους, απαιτώντας από τους χρήστες να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και να εκπαιδευτούν στις λειτουργίες αυτές. Πράγμα που πολλοί δεν κάνουν και καταφεύγουν στην Apple, με αποτέλεσμα να τους βρίζουν οι Power Users ότι είναι πρόβατα και η Apple έχει καλό μάρκετινγκ. Αλλά φυσικά αυτό είναι μια υπεραπλούστευση της κατάστασης. Τελευταία πάντως (ιδιαίτερα μετά το θάνατο του Steve Jobs) και η Apple αρχίζει σιγά σιγά να περιπλέκει τα πράγματα, με αποτέλεσμα να μπερδεύει και τους απλούς χρήστες. Ευχή μου είναι να μην το παρακάνουν.
Neg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγώ νομίζω η τακτική τους είναι να παρατηρούν τη συμπεριφορά των απλών χρηστών και να προσπαθούν να προσαρμόσουν το λειτουργικό πάνω στον τρόπο σκέψης τους. Οι Power Users έχουν εκ των πραγμάτων άλλο τρόπο σκέψης και είναι λογικό να μην τους βολεύουν οι Apple συσκευές, οπότε τζάμπα φωνάζουν στα Thread (οι απλοί χρήστες δεν μπαίνουν σε φόρουμς και online συζητήσεις). Αντίθετα σε άλλες εταιρίες, όπου οι εργαζόμενοι είναι με τη σειρά τους Power Users και θεωρούν τον εαυτό τους "πρότυπο χρήστη" (ένα λάθος που κάνουν και πολλοί εδώ μέσα), δημιουργούν λειτουργικά και προγράμματα που βολεύουν τους ίδιους, απαιτώντας από τους χρήστες να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και να εκπαιδευτούν στις λειτουργίες αυτές. Πράγμα που πολλοί δεν κάνουν και καταφεύγουν στην Apple, με αποτέλεσμα να τους βρίζουν οι Power Users ότι είναι πρόβατα και η Apple έχει καλό μάρκετινγκ. Αλλά φυσικά αυτό είναι μια υπεραπλούστευση της κατάστασης. Τελευταία πάντως (ιδιαίτερα μετά το θάνατο του Steve Jobs) και η Apple αρχίζει σιγά σιγά να περιπλέκει τα πράγματα, με αποτέλεσμα να μπερδεύει και τους απλούς χρήστες. Ευχή μου είναι να μην το παρακάνουν. Ο Jobs ήξερε τι έκανε, μετά τον θάνατο του έχουν αλλάξει πολλά. Η καλύτερη μου ανάμνηση ήταν το iPad 3rd Generation με iOS 6.1.1 το πρώτο Retina iPad με το ΛΣ από την εποχή Jobs. Από το iOS 7 και μετά έχουν αλλάξει πολλά. 1
Drop_Dead Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 To iPad με το iOS 11 αναβαθμίστηκε αρκετά και έγινε πολύ πιο "παραγωγικό" όπως λέει και ο τίτλος! Παραμένει βέβαια μία entertainment και όχι productive συσκευή.
Neg Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Το iPad mini 2 για παράδειγμα παρόλο που είναι σε Dev Beta 1 έγινε πιο γρήγορο από ότι ήταν με την 10. Επίσης η Apple άνοιξε το NFC για ευρεία χρήση.
rispa78 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Αυτοί στην apple δεν τα δοκιμάζουν πριν τα βγάλουν τα iOS. Άσχετα που είναι beta υποτίθεται δοκιμαστικό να υπάρχει μια λογική βάση και όχι ένα μπάχαλο. Το έβαλα σε δυο ώρες το ξήλωσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα