Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν αναλαβω να φτιαχνω σχεδια στο σπιτι στο autocad, πρεπει να πληρωνω κατι στανταρ στην εφορια καθε μηνα,ή αναλογα τα σχεδια και τα εσοδα μου μου κραταει ενα ποσο η εφορια;

επισης καποιος που να ασχολειται μπορει να μου πει ποσο χρεωνεται περιπου η ωρα;

Δημοσ.

το να φτιάχνεις σχέδια είναι όπως οποιαδήποτε άλλη δουλειά ελεύθερου επαγγελματία. αν θες νασαι νόμιμος ψάχνεις τι χρειάζεται για να ανοίξεις βιβλία και κόβεις την απόδειξη σου άν όχι τα βάζεις στην τσέπη και λες ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να το κανεις νομιμα να ξερεις περιπου το 70% θα φευγει σε εφορια - ασφαλεια κλπ...

Οποτε σκεψου το ποσο σε συμφερει.

Δημοσ.

με λιγα λ9για σε αναγκαζουν νασαι παρανομος.γθατι δεν υπαρχει καμια λογικη σαυτα που ζηταει το κρατος.

• Like 3
Δημοσ.

Για να βάζεις σφραγίδα σαν μηχανικός θέλει αφμ το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν συμφέρει.

Τώρα αν βρεις μηχανικό που να σου δίνει τα σχέδια και φαίνεται αυτός είναι άλλη περίπτωση.

Δημοσ.

Τι σχεδια να κανεις, εχεις σπουδάσει κάτι σχετικό, μηχανικός αρχιτέκτονας κλπ, εχεις αδεια;

σχεδιαστης απο ιεκ ειμαι.

Δημοσ.

Αν θες να το κανεις νομιμα να ξερεις περιπου το 70% θα φευγει σε εφορια - ασφαλεια κλπ...

Οποτε σκεψου το ποσο σε συμφερει.

αμ δεν ειναι  ετσι,ειναι χειροτερα.δλδ,δεν ειναι οτι το 70% των εσοδων παγαινουν υπερ απατου βαρελιου,ειναι οτι ακομη και αν δεν βγαζεις,παλι θα φορολογησε επι φανταστικων και καλα "τεκμαρτων¨"(μιλαμε για ΤΗΝ εφευρεση κατσε καλα λεξης) εισοδηματων.το ακομη χειροτερο,ειναι που παρα πολλοι πολιτες το θεωρουν και δικαιο.99% βολεμενοι βεβαια.

Δημοσ.

σχεδιαστης απο ιεκ ειμαι.

απλα το ξεχνάς ποιος θα σου δώσει σχέδια να κάνεις οταν υπάρχουν άπειροι απόφοιτοι κ μη με γνώσεις στο αντικείμενο που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό πέταξες λεφτά σε κάτι που εχει υπερκορεστει.
Δημοσ.

Η οικοδομή (και οτι αλλο σχετικο) στην Ελλάδα είναι εδώ και κάποια χρόνια εντελώς μα εντελώς νεκρή, δεν καταλαβαίνω τι σχεδια μπορεί να κανει κάποιος απο τα ΙΕΚ, όταν για αυτό υπαρχουν αρχιτέκτονες.

Δημοσ.

1. δε χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να κάνεις σχέδια σε autocad, για τον ίδιο λόγο που για να δακτυλογραφείς ένα εξωδικο δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος.

2. αυτό το "για να βάζεις σφραγίδα" ειναι χαρακτηριστικό της ελληνικής νοοτροπίας.

3. θεωρητικά πρέπει να έχεις, ή να σου παραχωρεί άδεια ο συνεργάτης, άδεια για original autocad ... :)

Δημοσ.

1. δε χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να κάνεις σχέδια σε autocad, για τον ίδιο λόγο που για να δακτυλογραφείς ένα εξωδικο δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος.

2. αυτό το "για να βάζεις σφραγίδα" ειναι χαρακτηριστικό της ελληνικής νοοτροπίας.

3. θεωρητικά πρέπει να έχεις, ή να σου παραχωρεί άδεια ο συνεργάτης, άδεια για original autocad ... :)

ε δεν είναι το ίδιο. Ολοι ξέρουν να γράφουν. Να σχεδιάζουμε ομως??? Δεν θα μαθαίναμε να σχεδιάζουμε στο χερι κ μη αν ηταν τοσο απλό. Ειδικά σε πιο πολύπλοκα σχέδια πρέπει να ξέρεις καλή γεωμετρία.
Δημοσ.

ε δεν είναι το ίδιο. Ολοι ξέρουν να γράφουν. Να σχεδιάζουμε ομως??? Δεν θα μαθαίναμε να σχεδιάζουμε στο χερι κ μη αν ηταν τοσο απλό. Ειδικά σε πιο πολύπλοκα σχέδια πρέπει να ξέρεις καλή γεωμετρία.

Τα γραφεία έχουν και σχεδιαστές/ριες που δεν είναι μηχανικοί.

Δημοσ.

Τα γραφεία έχουν και σχεδιαστές/ριες που δεν είναι μηχανικοί.

στο εξωτερικό μπορεί στην ελλαδα πάντως κλείνει το ενα γραφείο μετα το άλλο κ αν χρειαστούν κανέναν για σχέδια τόσοι άνεργοι μηχανικοί υπάρχουν που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν κ για άλλες δραστηριότητες (πχ αποτύπωση) κ να τους δίνουν 600€
Δημοσ.

στο εξωτερικό μπορεί στην ελλαδα πάντως κλείνει το ενα γραφείο μετα το άλλο κ αν χρειαστούν κανέναν για σχέδια τόσοι άνεργοι μηχανικοί υπάρχουν που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν κ για άλλες δραστηριότητες (πχ αποτύπωση) κ να τους δίνουν 600€

Καλά, αυτήν την περίοδο έχουν μηχανικούς για τα πάντα όλα (σχέδια, μελέτες, άδειες, επιβλέψεις, πέταμα σκουπιδιών, ξεσκόνισμα κλπ) με λιγότερα από 600 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...