Προς το περιεχόμενο

Το Netflix παραδέχεται την ήττα στη “μάχη” για την ιντερνετική ουδετερότητα


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α, εννοείς ότι έχει περιθώρια να αυξήσει τις τιμές και δεν το κάνει τόσο καιρό επειδή...  :-( Η τιμή καθορίζεται από την προσφορά *και* την ζήτηση, δεν μπορεί το netflix να πάει αύριο στα 100 το μήνα επειδή έτσι γουστάρει. Επιπλέον, δεν κατάλαβα γιατί όλοι όσοι δεν βλέπουν netflix πρέπει να κάνουν subsidize (όπως τώρα) το κόστος της συνδρομής.

 

Το σενάριο ειναι το εξης:

...

 

Φαντάζομαι είστε οι ίδιοι που συγχαίρετε τον Τραμπ επειδή δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο για την εκπομπή αερίων ρύπων.

 

Αυτές οι απόψεις μόνο άγνοια δηλώνουν και ημιμάθεια ή αμάθια.

 

Πρώτον τα προβλήματα του netflix και του youtube, λύνονται πολύ εύκολα με caching servers. Άρα δεν είναι το θέμα το video streaming, αν το ήθελαν οι πάροχοι.

 

Η κατάργηση του net neutrality πάντως δε θα μειώσει κανένα κόστος για τους τελικούς πελάτες και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ίσα ίσα, θα δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους να σου παρέχουν πρόσβαση μονάχα στο περιεχόμενο που αυτοί θέλουν. Και πιο περιεχόμενο θα θέλουν να σου σερβίρουν οι πάροχοι; Το περιεχόμενο μόνο των μεγάλων και εδραιωμένων παικτών του χώρου, δηλαδή των πλουσίων.

 

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις άλλο κοινωνικό δίκτυο πέρα από το fb και το twitter; Θέλεις να διαβάσεις ειδήσεις πέρα από τα μέσα που έχουν από πίσω ιδιοκτησίες δισεκατομμυρίων; Θέλεις να χρησιμοποιήσεις p2p πρωτόκολλα διαμοιρασμού; Θα είναι σχεδόν αδύνατο, καθώς δε θα έχουν πληρώσει κάποιοι γι' αυτό το traffic.

 

Φυσικά σε κάθε περίπτωση, οι πλούσιοι βρίσκουν και θα βρίσκουν κάποια θύματα να τους παρέχουν αμέριστη υποστήριξη με ελάχιστο τυράκι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με τα παραπάνω:

 

1. Η comcast έχει ήδη βάλει πλαφόν 1TB, δεν υπάρχει "unlimited" πλέον.

 

2. Ο μέσος χρήστης εκεί δεν πληρώνει 50, αλλά περίπου τα διπλάσια

 

3. Το περιθώριο κέρδους που έχουν οι ISP στην Αμερική είναι τεράστιο και αμφιβάλλω για το κατα πόσο έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις υποδομές τους που να δικαιολογεί την κατάργηση της ουδετερότητας.

 

4. Ανάλογα με το τί θα κάνουν ενδέχεται να εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος του ιντερνετ. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για ανεπαρκείς υποδομές αν δεν υπάρχει λειτουργικό ιντερνετ. Είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τα θεμέλια για να χτιστεί ένας παραπάνω οροφος.

Τα νούμερα ήταν ενδεικτικά για υποθετικό παράδειγμα...δεν έχουν σημασία τα νούμερα, η ιδέα έχει. Από εκεί και πέρα που το ξέρεις εσύ τι περιθώριο κέρδους έχουν και ότι είναι και τεράστιο? Σου προτείνω αν είναι έτσι να επενδύσεις εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα ο τράμπ-ας θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ώστε να έχουν πλεονέκτημα και επομένως να θησαυρίσουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Και πολυ καλα εκαναν...χιλιαδες θεσεις εργασιας εχουν κοπει απο την υποεπενδυση στις τηλεπικοινωνιες... δεν ειναι δυνατον να κανει επενδυσεις ενας isp για να ικανοποιησει την υπηρεσια του netflix και του youtube...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Εγω πάντως παίδες καταλαβαίνω το εξής ότι αν δεν μπορώ να έχω το bandwith που χρειαζομαι για να μπώ σε όλες τις σελίδες ανεξαιρέτως θα αλλάξω ISP και θα πάω σε αυτον που θα μπορεί να μου το προσφέρει.

Δηλαδή δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω απο όλο αυτό.Μάλλον χρήμα οι ISP πιστεύω να θελουν να πάρουν απο τους μεγάλους που έχουν ολοένα μεγαλυτερες ανάγκες.Σαν χρήστες δεν νομίζω να επηρεαστούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλάμα το Netflix και το Youtube που δεν θα τους κάνουν υποχρεωτικό subsidize στις τιμές οι υπόλοιποι. 

 

Αλλά πολύ μου αρέσει πως έχουν πουλήσει το "πληρώστε κορόιδα για να έχω εγώ χαμηλές τιμές" ως "omg omg για το καλό σας το λέω" :D

Ο χρήστης του Netflix/YT κτλ επιδοτείται απ'τους υπόλοιπους χρήστες που δεν μαξάρουν το bandwidth της γραμμής τους, όχι οι πάροχοι του περιεχομένου.

 

Η κατάργηση του net neutrality, σημαίνει ότι οι ISPs θα μπορούν να χρεώνουν τους χρήστες ότι γουστάρουν (τύπου θες να streamαρεις Netflix/ΥΤ χωρίς throttling; ρίξε 20$ παραπάνω / μήνα) ή/και να βάζουν όρια μεταφοράς δεδομένων πολύ χαμηλότερα της ονομαστικής ταχύτητας, ανάλογα με την χρήση, πχ να περιορίζουν το bandwidth για υπηρεσίες streaming που ανταγωνίζονται την δικιά τους, τα VPNs κτλ.

 

Με λίγα λόγια, η κατάργηση του net neutrality είναι πολύ κακή εξέλιξη για τους χρήστες πρώτα απ'όλα, οι πάροχοι περιεχομένου τα σκάνε για γραμμές/υποδομές ούτως ή άλλως και φυσικά αυτοί που τρίβουν τα χεράκια τους είναι οι ISPs - οι οποίοι σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ έχουν και φυσικό μονοπώλιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το οτι υπαρχουν χρηστες που επικροτουν την καταργηση του net neutrality ειναι ενδεικτικο της παρακμης της κοινωνιας μας 

 

δλδ το να στρεφεσαι κατα των συμφεροντων σου ειναι αρρωστια σε απλα ελληνικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...