Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα χρειαζομαστε διευκρινηση. Γιατι το ψυχολογικο σημαινει ανικανος πνευματικα και το αλλο ανικανος για θητεια σωματικα, για καποιους λογους.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχω συμπληρώσει έντυπο που είχε επιλογή για στρατιωτικές υποχρεώσεις Εκπληρωμένες ή όχι και από κάτω να συμπληρώσεις ειδικότητα στρατού,οπότε έμμεσα καταλαβαίνει. Στον αντίποδα έχω συμπληρώσει έντυπο για άλλη θέση που είχε μόνο το Εκπληρωμένες ή όχι

Καμία σχέση με χειρονακτική εργασία οι θέσεις.

Και τι σε εμποδίζει να βάλεις στα ψέματα μια μονάδα ότι θες ;

Δημοσ.
Γιατι το ψυχολογικο σημαινει ανικανος πνευματικα

Οχι ανικανος αλλα οτι εχεις καποια ψυχικη ασθενεια που δε σου επιτρεπει να υπηρετησεις. Μπορει να ξεπερασες

την ασθενεια μετα βεβαια...

Το Ι-5 ψυχολογικο εχει ενα θεμα. Αμα ειναι μουσαντενιο δειχνει μεγαλη φυγοπονια. Αμα ειναι αληθινο σημαινει οτι

εχεις σοβαρα ψυχολογικα θεματα που οσο και αν τα ελεγχεις δε σε κανουν και τον ιδανικο υποψηφιο για εναν

εργοδοτη.

BTW για να εχεις Ι-5 ψυχολογικο σημαινει οτι παρακολουθεισαι χρονια απο ψυχιατρο και παιρνεις

και βαρβατη αγωγη. Ο φιλος αν δεν κανω λαθος ειναι δασκαλος, πολυ ευαισθητος χωρος για να

εχεις ενα Ι-5 ψυχολογικο.

Δημοσ.

στον ιδιωτικό τομέα δεν θα έχεις κανένα θέμα.

στο δημόσιο πάλι λένε ότι τα κοιτάνε αυτά αλλά μέχρι και υπουργοί έχουν γίνει μερικοί γιωτάδες ι5

Δημοσ.

Και μια ακομα παρατηρηση. Δεν ειμαι καθολου υπερ της θητειας. Μα καθολου.

Αν ομως σκεφτεσαι να διοριστεις δημοσιο και αρα να πληρωνεσαι απο το Ελληνικο

κρατος ε πολυ ασχημο να εισαι παρτακιας και να μην κανεις κι εσυ την υποχρεωση

σου προς το κρατος αυτο.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Και μια ακομα παρατηρηση. Δεν ειμαι καθολου υπερ της θητειας. Μα καθολου.

Αν ομως σκεφτεσαι να διοριστεις δημοσιο και αρα να πληρωνεσαι απο το Ελληνικο

κρατος ε πολυ ασχημο να εισαι παρτακιας και να μην κανεις κι εσυ την υποχρεωση

σου προς το κρατος αυτο.

Μέσω ΑΣΕΠ μπαίνεις στο δημόσιο για μόνιμος.

Επειδή κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος δεν σημαίνει ότι είναι και παρτάκιας.

Δημοσ.

Οχι ανικανος αλλα οτι εχεις καποια ψυχικη ασθενεια που δε σου επιτρεπει να υπηρετησεις. Μπορει να ξεπερασες

την ασθενεια μετα βεβαια...

Το Ι-5 ψυχολογικο εχει ενα θεμα. Αμα ειναι μουσαντενιο δειχνει μεγαλη φυγοπονια. Αμα ειναι αληθινο σημαινει οτι

εχεις σοβαρα ψυχολογικα θεματα που οσο και αν τα ελεγχεις δε σε κανουν και τον ιδανικο υποψηφιο για εναν

εργοδοτη.

BTW για να εχεις Ι-5 ψυχολογικο σημαινει οτι παρακολουθεισαι χρονια απο ψυχιατρο και παιρνεις

και βαρβατη αγωγη. Ο φιλος αν δεν κανω λαθος ειναι δασκαλος, πολυ ευαισθητος χωρος για να

εχεις ενα Ι-5 ψυχολογικο.

Οποτε καλο θα ειναι να χωρισουμε τα 2 γιωτα5. Το σωματικο ακουγεται καλυτερο. Το αλλο σημαινει σχιζοφρενεια :)

Στον ιδωτικο τομεα δεν εχεις προβλημα. Στο δημοσιο τα ζητουσαν καποτε.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα υπάλληλο με Ι5 ψυχολογικό.- (αν ήμουν εργοδότης, φυσικά)

Το ότι στο Δημόσιο έχει μπει (και θα μπει) ο τελευταίος των τελευταίων(και αν το Δημόσιο ζητάει τρελόχαρτο ή εξυπνόχαρτο ασυνειδησίας ή όχι), ουδόλως με απασχολεί, δεν έχω αυταπάτες ότι κάτι θα βελτιωθεί στον τόπο αυτό.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά από πότε έχει δικαίωμα να σου ζητήσει εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα κάποιο τέτοιο στοιχείο; Άλλο να δηλώσεις αν έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή όχι (ανεξαρτήτως του πώς τις έχεις εκπληρώσει) και άλλο να σου ζητάει το χαρτί που σου δώσανε στο στρατό, κάτι που δεν νομίζω ότι νομιμοποιείται να ζητήσει άλλωστε. Το τι κριτήρια έχει για τη θέση είναι αδιάφορο, ας κρίνει από τη συνέντευξη π.χ. αν του κάνει ή όχι ο άλλος. Δεν έχουμε φτάσει ευτυχώς ακόμη στο σημείο που θα μπορούν να σου ζητάνε και ιατρικό ιστορικό για να σε απορρίπτουν εάν, ας πούμε, υπάρχει ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένεια ή κάτι αντίστοιχο.

Στην τελική, όπως είπαν και προηγούμενοι, λες ότι τέλειωσες στη Χ μονάδα του Έβρου ή οπουδήποτε αλλού φανταστείς, με 60 μέρες τιμητική που λέει ο λόγος και λίγο έλειψε να σου δώσουν και παράσημο ανδρείας γιατί με αυταπάρνηση μάζεψες περισσότερες γόπες από τους άλλους φαντάρους... Δε θεωρώ ότι μπορεί (τουλάχιστον όχι νόμιμα) να ελέγξει την αλήθεια αυτών ένας ενδεχόμενος εργοδότης.

• Like 2
Δημοσ.

έχω κολλητό φίλο που πήρε ψυχιατρικό Ι5 όταν παρουσιάστηκε και τώρα είναι μόνιμος υπάλληλος σε δημόσιο νοσοκομείο

μην πιστεύεις τους μύθους που καλλιεργούν για το Ι5, αν το νιώθεις κάνε το  

• Like 2
Δημοσ.

Υποθετικά μιλούσα για το τι θα έκανα αν ήμουν εγώ ο εργοδότης. Δεν έχω ιδέα αν μπορεί ο εργοδότης να εξακριβώσει τι και πώς.

Δημοσ.

στο δημόσιο πάλι λένε ότι τα κοιτάνε αυτά αλλά μέχρι και υπουργοί έχουν γίνει μερικοί γιωτάδες ι5

Ρε φίλε έλεος το είπαμε και πριν, στο δημόσιο το ελέγχουν μόνο στα σώματα ασφαλείας σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχεις θέμα. Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά βλέπω οτι ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια απλά για να γράφουμε και να φαίνεται οτι κάτι είπαμε. Το τι λένε "οι άλλοι" δεν έχει καμία σημασία.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα υπάλληλο με Ι5 ψυχολογικό.- (αν ήμουν εργοδότης, φυσικά)

δεν μπορεί ο εργοδότης να δει τέτοιες πληροφορίες.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά από πότε έχει δικαίωμα να σου ζητήσει εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα κάποιο τέτοιο στοιχείο; Άλλο να δηλώσεις αν έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή όχι (ανεξαρτήτως του πώς τις έχεις εκπληρώσει) και άλλο να σου ζητάει το χαρτί που σου δώσανε στο στρατό, κάτι που δεν νομίζω ότι νομιμοποιείται να ζητήσει άλλωστε. Το τι κριτήρια έχει για τη θέση είναι αδιάφορο, ας κρίνει από τη συνέντευξη π.χ. αν του κάνει ή όχι ο άλλος. Δεν έχουμε φτάσει ευτυχώς ακόμη στο σημείο που θα μπορούν να σου ζητάνε και ιατρικό ιστορικό για να σε απορρίπτουν εάν, ας πούμε, υπάρχει ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένεια ή κάτι αντίστοιχο.

Στην τελική, όπως είπαν και προηγούμενοι, λες ότι τέλειωσες στη Χ μονάδα του Έβρου ή οπουδήποτε αλλού φανταστείς, με 60 μέρες τιμητική που λέει ο λόγος και λίγο έλειψε να σου δώσουν και παράσημο ανδρείας γιατί με αυταπάρνηση μάζεψες περισσότερες γόπες από τους άλλους φαντάρους... Δε θεωρώ ότι μπορεί (τουλάχιστον όχι νόμιμα) να ελέγξει την αλήθεια αυτών ένας ενδεχόμενος εργοδότης.

Κοίτα. Δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα ή οχι αλλά πρακτικά ισχύει το εξής.

Εφόσον απαλλάχτηκες νόμιμα η βεβαίωση λέει οτι δεν έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και επίσης δεν έχεις υποχρέωση γιατί έχεις απαλλαγεί νόμιμα. Το πρόβλημα είναι οτι φαίνεται η απαλλαγή λοιπόν.

Τώρα αν σε ρωτήσει ο άλλος γιατί απαλλάχτηκες και του αναφέρεις οτι δεν έχεις δικαίωμα, δεν τον αφορά, δεν είναι υποχρεωτικό να το αναφέρεις και δεν δεν δεν, απλά το κατάλαβε ο άλλος οτι πήρες μούφα Ι5 και πάπαλα. Για μένα έτσι όπως εκδίδονται οι βεβαιώσεις του στρατού είναι μια παπάτζα και μισή, η βεβαίωση έπρεπε να λέει οτι ο τάδε (είτε υπηρέτησε είτε οχι) δεν υπέχει στρατιωτικών υποχρεώσεων, έτσι όπως το έχουνε τώρα, ο άλλος καταλαβαίνει στο σύνολο των περιπτώσεων τι παίχτηκε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...