CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Ποια παλιά; Συσκευές που δεν έχουν USB-C (iMac, MacBook κλπ)
Neg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Συσκευές που δεν έχουν USB-C (iMac, MacBook κλπ) Δεν κατάλαβες τι εννοώ. USB-C θύρα στο πληκτρολόγιο όχι καλώδιο. Ώστε αν χρειαστεί κάποιος να αγοράσει USB-C to USB-C να το βρει φτηνό και να μην χρειαστεί να πληρώσει τα MFi USB-C to Lightning που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά. 1
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Οκ, είσαι στο σπίτι/γραφείο με το MacBook σε external monitor και το πρόβλημά σου είναι ότι δεν μπορείς να φορτίσεις το keyboard στο MacBook... ok. Ακριβως, ειναι περιεργο που δεν συνεργαζονται 2 ολοκαινουριες συσκευες της apple. Δεν είπες όμως, εσύ τι θύρες θα έβαζες; Εγραψα πιο πανω: Αρχικα δεν επρεπε να επιλεχθει lightning θυρα για ενα πληκτρολογιο, γιατι το περιοριζει και αυξανει το κοστος και μελλοντικα, αλλα καταλαβαινω γιατι το εκανε η apple(royalties και $$). Το καλωδιο στην συσκευασια θεωρω πως θα επρεπε να ειναι τετοιο ωστε να συνεργαζεται με τους καινουριους υπολογιστες της. Αν ηθελε και με τους προηγουμενους, τοτε θα επρεπε να υπηρχε ενα δευτερο καλωδιο. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δεν κατάλαβες τι εννοώ. USB-C θύρα στο πληκτρολόγιο όχι καλώδιο. Ώστε αν χρειαστεί κάποιος να αγοράσει USB-C to USB-C να το βρει φτηνό και να μην χρειαστεί να πληρώσει τα MFi USB-C to Lightning που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά. Θεωρώ πιθανότερο να έχει κάποιος διαθέσιμη USB για φόρτιση παρά USB-C, οπότε το καλώδιο που έχει τον καλύπτει. Επίσης τον καλύπτουν τα καλώδια που πιθανόν να έχει ήδη (από iPhone ή iPad). Απ' ό,τι κατάλαβα, το πρόβλημά σας είναι το οικονομικό και η απουσία USB στα νέα MacBook. Έτσι έχει αποφασίσει η Apple και γνωρίζει πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά αυτής της απόφασης. Τα "έχει τη μπάλα" είναι φτηνές εξυπνάδες.
georgepppo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Εγώ θα έβαζα USB-C που είναι Universal και μικρή, οπότε και το κατάλληλο καλώδιο να μην έχει μέσα στο κουτί, αγοράζεις ένα από οποιοδήποτε κατάστημα σε λογική τιμή. εγώ σε macbook σε γραφείο θα έβαζα απλά ένα hub στα 5 ευρώ και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο στα 20 και θα έκανα την δουλίτσα μου,στα ασύρματα οι μπαταρίες κρατάνε κανα χρόνο, εγώ έχω πάρει ένα logitech στην μάνα μου σε λογιστικό γραφείο και είναι μια χαρά.
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δεν κατάλαβες τι εννοώ. USB-C θύρα στο πληκτρολόγιο όχι καλώδιο. Ώστε αν χρειαστεί κάποιος να αγοράσει USB-C to USB-C να το βρει φτηνό και να μην χρειαστεί να πληρώσει τα MFi USB-C to Lightning που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά. +1 Δεν εχει κανενα νοημα να βαλεις lightning καλωδιο στο πληκτρολογιο, ενα καλωδιο που θα χρησιμοποιηθει μονο για φορτιση. Γενικοτερα, το lightning πρεπει να το αφησει, δημιουργει αρκετες ασυμβατοτητες μεταξυ των συσκευων της, αλλα λογω royalties και $$ δεν το βλεπω. 1
Neg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 +1 Δεν εχει κανενα νοημα να βαλεις lightning καλωδιο στο πληκτρολογιο, ενα καλωδιο που θα χρησιμοποιηθει μονο για φορτιση. Γενικοτερα, το lightning πρεπει να το αφησει, δημιουργει αρκετες ασυμβατοτητες μεταξυ των συσκευων της, αλλα λογω royalties και $$ δεν το βλεπω. Αυτό το Mfi πρόγραμμα πιστοποίησης αξεσουάρ της προσφέρει αρκετό χρήμα, πρόσφατα έψαχνα τον λόγο για τον οποίο δεν είναι συμβατές οι Yeelight με το HomeKit (Αν και τις χρησιμοποιώ με το Echo, απλά από καθαρό ενδιαφέρον) έγραφαν στο Site τους ότι δεν τους συμφέρει να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά στην Apple για λάμπες με χαμηλό κόστος. Το ίδιο συμβαίνει με πολλά προϊόντα χαμηλού κόστους γιαυτό και δεν θέλει η Apple να καταργήσει τα Mfi προϊόντα, για κάθε προϊόν που πουλιέται αυτή βάζει ένα ποσοστό στην τσέπη + την αμοιβή για την πιστοποίηση που είναι κάποια χιλιάρικα.
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Ακριβως, ειναι περιεργο που δεν συνεργαζονται 2 ολοκαινουριες συσκευες της apple. Εγραψα πιο πανω: Αν θεωρείς πιθανότερο να βρεθεί κάποιος με τις ολοκαίκαινουριες συσκευές χωρίς καμμία πρόσβαση σε USB απ' το βρεθεί με ένα keyboard σε USB-C που δεν θα έχει πού να το βάλει, τότε ναι, είναι περίεργο. Δεν έγραψες. Έγραψες τι δεν θα έβαζες και ότι θες κι ένα καλώδιο τσάμπα. Τι θύρα θα έβαζες στο Keyboard και τι καλώδιο στη συσκευασία;
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θεωρώ πιθανότερο να έχει κάποιος διαθέσιμη USB για φόρτιση παρά USB-C, οπότε το καλώδιο που έχει τον καλύπτει. Πιστευω πως πχ στα καινουρια iPhone θα βαλει usb-c στην μια ακρη του καλωδιου, οποτε δεν λεει και πολλα αυτο που λες. Και δυστυχως , δεν υπαρχει διαθεσιμη usb θυρα στην πλειονοτητα των φορητων της για να μπορεις να χρησιμοποιησεις out-of-the-box αυτο το πληκτρολογιο.
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αυτό το Mfi πρόγραμμα πιστοποίησης αξεσουάρ της προσφέρει αρκετό χρήμα, πρόσφατα έψαχνα τον λόγο για τον οποίο δεν είναι συμβατές οι Yeelight με το HomeKit (Αν και τις χρησιμοποιώ με το Echo, απλά από καθαρό ενδιαφέρον) έγραφαν στο Site τους ότι δεν τους συμφέρει να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά στην Apple για λάμπες με χαμηλό κόστος. Το ίδιο συμβαίνει με πολλά προϊόντα χαμηλού κόστους γιαυτό και δεν θέλει η Apple να καταργήσει τα Mfi προϊόντα, για κάθε προϊόν που πουλιέται αυτή βάζει ένα ποσοστό στην τσέπη + την αμοιβή για την πιστοποίηση που είναι κάποια χιλιάρικα. Το ξέρω ότι η Apple θέλει να βγάλει λεφτά. Το "έχει χάσει τη μπάλα" δεν κατάλαβα. Εξακολουθώ να θεωρώ πιθανότερο να χρειαστεί κάποιος έξτρα αγορά αν το Keyboard έχει USB-C το USB-C καλώδιο απ' ότι τώρα με το lightning το USB.
Neg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Το ξέρω ότι η Apple θέλει να βγάλει λεφτά. Το "έχει χάσει τη μπάλα" δεν κατάλαβα. Εξακολουθώ να θεωρώ πιθανότερο να χρειαστεί κάποιος έξτρα αγορά αν το Keyboard έχει USB-C το USB-C καλώδιο απ' ότι τώρα με το lightning το USB. Εγώ λέω USB-C to USB-A οπότε αν χρειαστεί καλώδιο USB-C to USB-C θα πληρώσει 4,50€ και όχι 25-30€ 1
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αν θεωρείς πιθανότερο να βρεθεί κάποιος με τις ολοκαίκαινουριες συσκευές χωρίς καμμία πρόσβαση σε USB απ' το βρεθεί με ένα keyboard σε USB-C που δεν θα έχει πού να το βάλει, τότε ναι, είναι περίεργο. Δεν έγραψες. Έγραψες τι δεν θα έβαζες και ότι θες κι ένα καλώδιο τσάμπα. Τι θύρα θα έβαζες στο Keyboard και τι καλώδιο στη συσκευασία; Νομιζα οτι ηταν σαφες. Δεν θα εβαζα lightning, δεν εχει κανενα νοημα απλα για φορτιση, οποτε θα εβαζα usb-c απο αυτην την πλευρα. Αυτο θα ελυνε κατευθειαν την συμβατοτητα με τα καινουρια macbook, γιατι θα μπορουσες να το φορτισεις με τον φορτιστη του macbook , χωρις καν να χρειαζεσαι το καλωδιο της συσκευασιας. Με αυτον τον τροπο(usb a->usb-c) μπορει να χρησιμοποιηθει και με συσκευες που εχουν usb a(με το καλωδιο της συσκευασιας), αλλα και με τα macbook που εχουν μονο usb-c φορτιζοντας κατευθειαν απο τον φορτιστη τους. Αν και παλι, μαλλον θα προτιμουσα usb-c και στην αλλη ακρη, μαζι με εναν ανταπτορα για usb. 1
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Εγώ λέω USB-C to USB-A οπότε αν χρειαστεί καλώδιο USB-C to USB-C θα πληρώσει 4,50€ και όχι 25-30€ Νομιζα οτι ηταν σαφες. Δεν θα εβαζα lightning, δεν εχει κανενα νοημα απλα για φορτιστη, οποτε θα εβαζα usb-c απο αυτην την πλευρα. Αυτο θα ελυνε κατευθειαν την συμβατοτητα με τα καινουρια macbook, γιατι θα μπορουσες να το φορτισεις με τον φορτιστη του macbook , χωρις καν να χρειαζεσαι το καλωδιο της συσκευασιας. Με αυτον τον τροπο(usb->usb-c) μπορει να χρησιμοποιηθει και με συσκευες που εχουν usb (με το καλωδιο της συσκευασιας), αλλα και με τα macbook που εχουν usb-c φορτιζοντας κατευθειαν απο τον φορτιστη. Αν και παλι, μαλλον θα προτιμουσα usb-c και στην αλλη ακρη, μαζι με εναν ανταπτορα για usb. Ok, το εξαντλήσαμε νομίζω, Καλημέρα. 1
Haldol Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θα μπορούσαν τουλάχιστον οι γύφτοι να το βγάλουν με μηχανικούς διακόπτες. Γιατί, για να πληκτρολογείς και ν' ακούγεσαι σαν κατεδαφιστικό πιστολέτο και να 'χει το κάθε πλήκτρο ύψος μεγαλύτερο απ' το Empire State Building; Ακόμα και οι "αθόρυβοι" μηχανικοί διακόπτες κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο από σχεδόν οτιδήποτε μεμβράνης. Καλή κι η μεμβράνη. Κολλάει πολύ περισσότερο σε πληκτρολόγιο με τέτοιο χαρακτήρα.
Neg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Γιατί, για να πληκτρολογείς και ν' ακούγεσαι σαν κατεδαφιστικό πιστολέτο και να 'χει το κάθε πλήκτρο ύψος μεγαλύτερο απ' το Empire State Building; Ακόμα και οι "αθόρυβοι" μηχανικοί διακόπτες κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο από σχεδόν οτιδήποτε μεμβράνης. Καλή κι η μεμβράνη. Κολλάει πολύ περισσότερο σε πληκτρολόγιο με τέτοιο χαρακτήρα. Κακά τα ψέματα το κάθε πληκτρολόγιο για την δική του χρήση. Το μηχανικό μου το λατρεύω στον Desktop μου αλλά και το πληκτρολόγιο του Mac επίσης .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα