Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερεις ποιος ειναι ο χειροτερος αντικαπνιστης; Ο παλιος καπνιστης.

Δεν υπαρχει η εννοια "χειροτερος αντικαπνιστης".

Το σκεπτικό του καλού καπνιστή:

- Ο κακός αντικαπνιστής είναι αυτός που μιλάει.

- Ο καλός αντικαπνιστής είναι αυτός που δε μιλάει.

• Like 1
  • Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Ο χρήστης apostol1s είπε:
Επειδη δεν καπνίζεις εσυ σε ενοχλούνε οι αλλοι.γενικα οτι δεν κάνουμε εμεις οι ίδιοι μας ενοχλεί.και μην ξεχνάμε οτι χιλιάδες παιδια μεγαλώνουν σε σπίτι όπου οι γονείς καπνίζουν.απλα πραγματα.
εμένα δεν με νοιάζει καν ποιος καπνίζει η ποιος σουτάρει πρέζα η δεν ξέρω τι , απλά όταν θα το κάνουν θα το κάνουν κάπου που να μην με επηρεάζουν. Αν πχ είμαι στη στάση του λεωφορείο κ ανάψει ο άλλος το τσιγάρο κ έρθει κ σταθεί δίπλα μου κ σκάει ο καπνός του στα μούτρα μου υπάρχει μεγάλη περίπτωση να του πατήσω το κεφάλι στο πεζοδρόμιο αν μου το παίξει μαγκιά κλανιά επειδή "γουστάρω να καπνίζω κ το κέφι μου θα κάνω " να το κάνει ποιο πέρα. 

το τελευταίο π είπες όλα τα λεφτά , επίσης χιλιάδες παιδιά κακοποιούνται απο τους γονείς τους , ας τα πλακώσουμε όλοι στο ξύλο 

κ το κάπνισμα μέσα στο σπίτι ενώ έχεις παιδιά πάλι κακοποίηση ειναι 

Εαν ηταν κανένα καλο γκομενακι θα πήγαινες κοντα της να παρεις ολη την καπνά της.και μια συμβουλή.μην πουλάς μαγκια γιατι καποιος θα σε στρώσει για τα καλα κάποια στιγμη.

Δημοσ.

Εσείς οι ίδιοι οι καπνιστές

αν αύριο ήταν το παιδί σας και το ενοχλούσε ο καπνός ενός άλλου μάγκα καπνιστή

θα τον κρεμάγατε στο τσιγκέλι το μάγκα.

Έτσι είναι.

Μην κάνετε στους άλλους αυτά που δε θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι.

Και γενικά προσέξτε με τη μαγκιά γενικώς

γιατί μπορεί να βρεθείτε να σας σουτάρει κανένας, κι ας είναι είτε καπνιστης είτε αντικαπνιστής.

ΥΓ:

Λάθος η διαχείριση της κουβέντας να γίνεται ανάμεσα σε καπνίζοντες και σε μη.

Είναι θέμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς που την δεχόμαστε ή όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς οι ίδιοι οι καπνιστές

αν αύριο ήταν το παιδί σας και το ενοχλούσε ο καπνός ενός άλλου μάγκα καπνιστή

θα τον κρεμάγατε στο τσιγκέλι το μάγκα.

Εάν ήταν σε ανοιχτό χώρο (που επιτρέπεται) και ήταν δίπλα μου (στα 1-2 μέτρα πχ.) απλά θα πήγαινα εγώ με το παιδί πιο δίπλα. Εάν ήταν σε κλειστό χωρό ή σε χώρο που απαγορεύεται αλλάζει το πράγμα. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν θα τον κρέμαγα σε κανένα τσιγκέλι, δεν θα ασκούσα βία και δεν θα τον έβριζα.

(έχω παιδί - είμαι και καπνιστής)

Το σκεπτικό του καλού καπνιστή:

- Ο κακός αντικαπνιστής είναι αυτός που μιλάει.

- Ο καλός αντικαπνιστής είναι αυτός που δε μιλάει.

Για μένα δεν υπάρχει καλός και κακός αντικαπνιστής. Υπάρχει καλός και κακός καπνιστής (σκέτο).

Υπάρχουν όμως -δυστυχώς- ορισμένοι κομπλεξικοί αντικαπνιστές. Αυτοί είναι άλλο θέμα. Και κυρίως δικό τους θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν ήταν σε ανοιχτό χώρο (που επιτρέπεται) και ήταν δίπλα μου (στα 1-2 μέτρα πχ.) απλά θα πήγαινα εγώ με το παιδί πιο δίπλα. Εάν ήταν σε κλειστό χωρό ή σε χώρο που απαγορεύεται αλλάζει το πράγμα. Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν θα τον κρέμαγα σε κανένα τσιγκέλι, δεν θα ασκούσα βία και δεν θα τον έβριζα.

(έχω παιδί - είμαι και καπνιστής)

Είναι θέμα κοινωνικής αντίληψης.

Σε χώρες του εξωτερικού το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να απαγορεύεται ή μπορεί να είναι ελεύθερο

ή μπορεί να επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους.

Αυτό δεν αλλάζει το ότι ο δικός σου καπνός μπορεί να παραβιάζει την ατομικότητα του άλλου.

Αν αντί για καπνό τσιγάρου , επρόκειτο για τοξικό χημικό καπνό θα είχες την ίδια άποψη για το συνάνθρωπο δίπλα σου;

Μη σκέφτεστε όπως σας βολεύει.

Για μένα δεν υπάρχει καλός και κακός αντικαπνιστής. Υπάρχει καλός και κακός καπνιστής (σκέτο).

Υπάρχουν όμως -δυστυχώς- ορισμένοι κομπλεξικοί αντικαπνιστές. Αυτοί είναι άλλο θέμα. Και κυρίως δικό τους θέμα.

Γιατί πρέπει να χαρακτηρίζεις αυτόν που δεν σου μοιάζει;

Ο άλλος που του παραβιάζεις τα δικαιώματα, δεν φωνάζει από 'κόμπλεξ'.

Διαμαρτύρεται και δεν τον ακούς.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παιδιά, και οι μεγάλοι δεν κινδυνεύουν από το καπνό που καπνίζει κάποιος άλλος.

Ασθένειες όπως η ΧΑΠ, η στένωση των αρτηριών κτλπ αναπτύσσονται εξαιρετικά αργά, και πρέπει κάποιος να φουμάρει πολλά χρόνια καθημερινά για να αναπτύξει κάτι τέτοιο.

Ένας από τους κινδύνους του τσιγάρου είναι καρκίνος του πνεύμονα, που δημιουργείται μέσω μεταλλάξεων, που προκαλούνται από καρκινογόνα παραπροϊόντα του καπνίσματος, με μηχανισμό που λειτουργεί συσσωρευτικά. Δηλαδή, δεν υπάρχει ένας αριθμός από τζούρες που είναι safe. Απλά με κάθε μία τζούρα που παίρνεις οι πιθανότητές σου γίνονται λίγο χειρότερες από πριν.

Οπότε, αυτό που λες δε στέκει εκτός αν στο "κινδυνεύει" βάζεις ένα δικό σου αυθαίρετο κατώφλι το οποίο δε μπορεί και να υπολογιστεί ακόμα κι αν ξέραμε πως ισχύει.

Δημοσ.

Είναι θέμα κοινωνικής αντίληψης.

Σε χώρες του εξωτερικού το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να απαγορεύεται ή μπορεί να είναι ελεύθερο

ή μπορεί να επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους.

Αυτό δεν αλλάζει το ότι ο δικός σου καπνός μπορεί να παραβιάζει την ατομικότητα του άλλου.

Αν αντί για καπνό τσιγάρου , επρόκειτο για τοξικό χημικό καπνό θα είχες την ίδια άποψη για το συνάνθρωπο δίπλα σου;

Μη σκέφτεστε όπως σας βολεύει.

Καταρχήν μην μπαίνει σε λάθος τριπάκι :)

Ένας είμαι και δεν αντιπροσωπεύω κανέναν άλλον. Καπνιστή ή μη. Άρα αρκεί ο ενικός.

Υπάρχουν μέτρα και όρια.

Και εγώ μπορώ να σου πω ότι ο τοξικός χημικός καπνός που βγάζει η εξάτμιση του αυτοκινήτου σου (τυχαίο παράδειγμα) με πειράζει και θέλω να το παρατήσεις εκείνη τη στιγμή και να πας με τα πόδια διότι παραβιάζεται η ατομικότητα  μου. Εκεί τι έχεις να πεις;

(προφανώς και δεν θα στο πω και δεν έχω κανένα δικαίωμα να στο πω)

Σε μια κοινωνία υπάρχει η νομοθεσία και από κει και πέρα η αντίληψη του καθένα. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να απαιτούμε όλοι οι υπόλοιποι να σκέφτονται όπως εμείς.

Γιατί πρέπει να χαρακτηρίζεις αυτόν που δεν σου μοιάζει;

Ο άλλος που του παραβιάζεις τα δικαιώματα, δεν φωνάζει από 'κόμπλεξ'.

Διαμαρτύρεται και δεν τον ακούς.

Ένα παράδειγμα κόμπλεξ θα βρεις μερικά ποστ πιο πίσω από έναν "νταή" (χωρίς σχόλιο..) που σε χώρο που το κάπνισμα επιτρέπεται θα απαιτήσει από τον άλλο να πάει πιο πέρα γιατί θα του πατήσει κάτω το κεφάλι.

(προσοχή στα bold)

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν το συζητούσε αλλά όπως και ο ίδιος θα δεις δεν είχε εξαρχής καμία διάθεση για συζήτηση αλλά να επιβληθεί απλά το δικό του. Και αν χρειαστεί με τους νόμους της ζούγκλας.

Δεν μου αρέσει να γενικεύω και δεν το κάνω. Μην μου προσάπτεις κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι οι αντικαπνιστές είναι κομπλεξικοί. Είπα απλά ότι έχω συναντήσει και τέτοιους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω με τον καπνο θεμα δεν εχω.Χρονια καπνιζει ο πατερας μου και το εχω συνηθησει.Οσο για το αν πρεπει να καπνιζουν στις παιδικες χαρες,καλο θα ηταν οχι κοντα στα παιδια.Λιγη υπομονη πρεπει να εχουν και να σεβονται τους αλλους.Στα μαγαζια αμα ειναι και θελουν να καπνισουν,καλο θα ηταν να βγαινουν εξω.Για τα σχολεια,που θεωρητικα απαγορευεται το καπνισμα στην αυλη παντα θα υπαρχουν ατομα που θα καπνιζουν.Οι καθηγητες βγαινουν εξω συνηθως.Και το θεμα ειναι οτι σε ορισμενα σχολεια κυνηγανε τα παιδια.

Δημοσ.

Εγώ συμμετέχω στο παρόν νήμα και δεν περιορίζω τη συζήτηση. 

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησα την κουβέντα, έτσι τη συνεχίζω και είναι σωστό το τριπάκι.

Ο καπνός που σου μυρίζει και σου επιβαρύνει την υγεία, 

αυτός ο καπνός είναι κακός.

Ο καπνός του τσιγάρου είναι επικίνδυνος τοξικός καπνός.

Το συζητάμε; Δε νομίζω.

Η κοινωνική αντίληψη είναι θέμα παιδείας.

Η νομοθεσία είναι θέμα κοινωνικής αντίληψης και συσχετισμών.

Αλλά για να δούμε πόσο υποκριτική είναι τελικά η κουβέντα,

ποιός από εσάς θα δεχόταν στην αυλή του, στο αίθριό του, στο μπαλκόνι του και στο παράθυρό του 

να μπαίνει ο καπνός από το διπλανό λέβητα-τζάκι-ψητοπωλείο που διαχέεται στον... 'ανοιχτό χώρο'.

Προφανώς δε θα μετακινηθείτε εσείς

αλλά θα μετακινηθεί η καπνοδόχος.

Γιατί υπάρχει νομοθεσία.

Και κοινωνική αντίληψη.

Και κοινή λογική.

Αν ποτέ αναρωτηθείτε γιατί οι καμινάδες των ψητοπωλείων είναι τόσο ψηλές,

το προφανές δεν είναι ότι μετακινήθηκαν οι περίοικοι.

Υπάρχει υγειονομικός κανονισμός.

Για λόγο υγειονομικού ενδιαφέροντος για το Θεό.

Επειδή ρωτάτε για νομοθεσία.

Επειδή επικαλειστε το πρόσχημα του ανοιχτού χώρου.

Και επειδή δεν καταλαβαίνετε τη λογική.

Και επειδή λέτε 

Εάν ήταν σε ανοιχτό χώρο (που επιτρέπεται) και ήταν δίπλα μου (στα 1-2 μέτρα πχ.) απλά θα πήγαινα εγώ με το παιδί πιο δίπλα. 

Δεν είναι θέμα κόμπλεξ για όνομα.

Είναι αντικοινωνική συμπεριφορά.

Δημοσ.

Εγώ συμμετέχω στο παρόν νήμα και δεν περιορίζω τη συζήτηση. 

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησα την κουβέντα, έτσι τη συνεχίζω και είναι σωστό το τριπάκι.

Ο καπνός που σου μυρίζει και σου επιβαρύνει την υγεία, 

αυτός ο καπνός είναι κακός.

Ο καπνός του τσιγάρου είναι επικίνδυνος τοξικός καπνός.

Το συζητάμε; Δε νομίζω.

Η κοινωνική αντίληψη είναι θέμα παιδείας.

Η νομοθεσία είναι θέμα κοινωνικής αντίληψης και συσχετισμών.

Αλλά για να δούμε πόσο υποκριτική είναι τελικά η κουβέντα,

ποιός από εσάς θα δεχόταν στο μπαλκόνι του και στο δωμάτιό του 

να μπαίνει ο καπνός από το διπλανό λέβητα-τζάκι-ψητοπωλείο.

Προφανώς δε θα μετακινηθείτε εσείς

αλλά θα μετακινηθεί η καπνοδόχος.

Γιατί υπάρχει νομοθεσία.

Και κοινωνική αντίληψη.

Και κοινή λογική.

Αν ποτέ αναρωτηθείτε γιατί οι καμινάδες των ψητοπωλείων είναι τόσο ψηλές,

το προφανές δεν είναι ότι μετακινήθηκαν οι περίοικοι.

Υπάρχει υγειονομικός κανονισμός.

Για λόγο υγειονομικού ενδιαφέροντος για το Θεό.

Επειδή ρωτάτε για νομοθεσία.

Επειδή επικαλειστε το πρόσχημα του ανοιχτού χώρου.

Και επειδή δεν καταλαβαίνετε τη λογική.

Και επειδή λέτε 

Δεν είναι θέμα κόμπλεξ για όνομα.

Είναι αντικοινωνική συμπεριφορά.

Όπου η νομοθεσία ορίζει ότι κάπου το κάπνισμα απαγορεύεται, δεν το συζητάω καν.

(το ίδιο συμβαίνει και με τους καπνούς από τα ψητοπωλεία βάσει του ΕΦΕΤ)

Εκεί που δεν απαγορεύεται χρειάζεται ενσυναίσθηση από τον άλλο. Και σίγουρα -επειδή ακριβώς δεν απαγορεύεται- δεν μπορείς να το απαιτήσεις (να το ζητήσεις ή να το συζητήσεις, ναι, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα). Γι' αυτό και σου έγραψα το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα.

Νομίζω πως ήμουν αρκετά σαφής πριν.

Τέλος, στο είπα και πριν αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες, δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου οπότε δεν προκειται να υπάρξει γόνιμος διάλογος (ούτε καν διάλογος) αν συνεχίσεις να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό. Στο είπα και πριν, μπαίνεις σε λάθος τριπάκι και κάπου το χάνεις με το παραπάνω. Μαζί μου μιλάς, δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο, καπνιστή ή μη.

Δημοσ.

Εγω με τον καπνο θεμα δεν εχω.Χρονια καπνιζει ο πατερας μου και το εχω συνηθησει.Οσο για το αν πρεπει να καπνιζουν στις παιδικες χαρες,καλο θα ηταν οχι κοντα στα παιδια.Λιγη υπομονη πρεπει να εχουν και να σεβονται τους αλλους.Στα μαγαζια αμα ειναι και θελουν να καπνισουν,καλο θα ηταν να βγαινουν εξω.Για τα σχολεια,που θεωρητικα απαγορευεται το καπνισμα στην αυλη παντα θα υπαρχουν ατομα που θα καπνιζουν.Οι καθηγητες βγαινουν εξω συνηθως.Και το θεμα ειναι οτι σε ορισμενα σχολεια κυνηγανε τα παιδια.

1. "Καλό θα ήταν"; Καλό θα ήταν αν ήταν νόμιμο.

2. Καταλαβαίνω τι θες να πεις "κυνηγάνε τα παιδιά", αλλά σκέψου το λίγο καλύτερα αυτό. Ποιόν έπρεπε να κυνηγάνε δηλαδή αν όχι τα παιδιά; Να κυνηγάνε τους μεγάλους που όταν ήταν παιδιά στο σχολείο δεν τους κυνηγούσαν και έτσι έμαθαν να καπνίζουν όπου τους καβλώσει παρόλο που απαγορεύεται αυστηρά; Λίγο αντιπαραγωγικό δε νομίζεις;  ;)

Δημοσ.

@l337

Γιατί μου μοιάζει λίγο επιθετικός ο λόγος σου;

Διαφωνούμε, αλλά δε θα δεχτώ να χάσω κανένα δίκιο επειδή θα πάει αλλού η κουβέντα.

Δεν απαντώ σε κανένα συγκεκριμένα για τον απλό λόγο ότι δε συγκρατώ τίποτε άλλο εκτός από τη ροή της συζήτησης.

Όποιος θέλει συμμετέχει,κάτι που έκανα κι εγώ.

Ο καπνός του αυτοκινήτου είναι τοξικός.

Ο καπνός του τσιγάρου είναι τοξικός.

Η νομοθεσία και η απαγόρευση έχει να κάνει με κοινωνικούς συσχετισμούς.

Συμβιβαζόμαστε, χωρίς να αποδεχόμαστε.

Και ούτε να λέμε ότι ο καπνός είναι αθώος.

Κι ενώ ο καπνός των μηχανών υπηρετεί την λεγόμενη κοινωνική πρόοδο,

ποιός μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον καπνό των καπνιστών;

Ο μοναδικός λόγος που είναι ελεύθερο το κάπνισμα, είναι τα οικονομικά συμφέροντα της αγοράς του τσιγάρου.

Θα έρθει κάποια στιγμή μάλιστα που θα απαγορευτούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Θα είναι και τότε η στιγμή που θα πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα στον ανοιχτό χώρο ή και γενικώς;

Με ποιά λογική ναι ή όχι;

Γενικώς είμαστε κατά της βίας. Και ειδικώς.

Όχι όμως να λέμε πως ο καπνός του διπλανού δεν είναι επιθετική πράξη στα δικαιώματα του άλλου.

Μην σκέφτεστε όπως σας βολεύει.

Εγώ θέλω μια ερμηνεία να μου δώσετε στο σκεπτικό του νόμου για τις καμινάδες των ψητοπωλείων και τους λέβητες.

Αν αυτή η ερμηνεία έχει βάση και στον καπνό των τσιγάρων.

Δημοσ.

Ολα ειναι θεμα σεβασμου και φιλοτιμου, πρεπει να εισαι σωστος πρωτα με τον εαυτο σου και το παιδι σου και μετα θα σεβαστεις ολο τν κοσμο...

Άς αφησουμε λιγο την ψευτο-σεμνοτυφια  στην ακρη και ας γινουμε περισσοτερο ουσιαστικη...

Δημοσ.

Εγώ θέλω μια ερμηνεία να μου δώσετε στο σκεπτικό του νόμου για τις καμινάδες των ψητοπωλείων και τους λέβητε

Αν αυτή η ερμηνεία έχει βάση και στον καπνό των τσιγάρων.

Όσον αφορά τις καμινάδες των ψητοπολείων, σύμφωνα με την ισχύουσα Πολεοδομική Νομοθεσία, και όσον αφορά γενικότερα τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, υποχρεούνται να τοποθετούνται εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από την στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα, και σε ύψος 0,5 μέτρο ψηλότερα από αυτό ή -αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο- 0,5 μέτρο πάνω από τη στέγη του γειτονικού κτιρίου.

Αυτό γίνεται:

α) για τις οσμές και την μυρωδιά (ανεξαρτήτως καπνού) που είναι πάρα πολύ έντονη,

β) για να μην μπαίνει το πυκνό σύννεφο καπνού από τα -ανοιχτά- μπαλκόνια μες στα γειτονικά σπίτια,

γ) γιατί αν οι σωλήνες ήταν χαμηλά το ντουμάνι όλο θα έβγαινε στο δρόμο (και τους χαμηλούς ορόφους των δίπλα πολυκατοικιών),

δ) και σε σχέση με τα (α), (β) και (γ) διότι αν στον δρόμο πχ υπήρχαν 2 και 3 και 4 ψητοπωλεία και έβγαιναν όλα τα ντουμάνια (και οι οσμές) χαμηλά στο δρόμο, το πρόβλημα θα ήταν αθροιστικά μεγαλύτερο και θα γινόταν κυριολεκτικά.. χαμός.

αν το κατάστημα χρησιμοποιεί υγρέριο ή ηλεκτρικό ρέυμα τότε η νομοθεσία είναι πιο χαλαρή και απαιτεί απλά εγκατάσταση ειδικού συστήματος φίλτρων ώστε να εξουδετερώνονται οι αέριες οσμές και δεν απαιτείται χοάνη απαγωγικού συστήματος, όπως παραπάνω

Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω τι σχέση έχουν όλες οι ποσότητες καπνού των παραπάνω (μαζί με την έντονη οσμή που βγάζει μια χοάνη ψητοπωλείου), με το τσιγάρο που θα ανάψει κάποιος στο δρόμο (σε ανοιχτό χώρο). Συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια.

Δημοσ.

Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω τι σχέση έχουν όλες οι ποσότητες καπνού των παραπάνω (μαζί με την έντονη οσμή που βγάζει μια χοάνη ψητοπωλείου), με το τσιγάρο που θα ανάψει κάποιος στο δρόμο (σε ανοιχτό χώρο). Συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια.

Νομίζω ότι περισσότερο θέλεις και αδυνατείς.

Ο καπνός του ψητοπωλείου μολονότι κι αυτός διαχέεται σε ανοιχτό χώρο

ενοχλεί και επιβαρύνει τους περίοικους κατά το σκεπτικό του νομοθέτη.

Και κατά το σκεπτικό του νομοθέτη λαμβάνεται μέριμνα για να απομακρύνεται ο καπνός,

και όχι για να απομακρύνονται οι περίοικοι.

Αλλά δεν ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου που περιέχει συγκεκριμένες τοξικές ουσίες (πίσσα, νικοτίνη κλπ).

Και προκειμένου να διευκολυνθεί η βλαβερή συνήθεια,

προτιμότερο είναι να μην απομακρύνεται ο καπνός αλλά οι συνάνθρωποι.

ΟΚ. Είναι η ιστορία όπου διαστρέφεται η λογική με τα άγρια και τα ήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...