kathytherion Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θέλω να τοποθετήσω στο δωμάτιο μου αρκετά βιβλία. Και ίσως κάποια μεσαία κουτιά (που ειναι όμορφα άρα δεν έχω θέμα να φαίνονται). Το δωμάτιο ειναι σχετικά μικρό (10τμ) κα έχει κ αλλά έπιπλα ογκώδη (ντουλάπα, καναπέ, γραφείο με λαπτοπ και τηλεόραση). Τι να προτιμήσω για την αποθήκευση τους, βιβλιοθήκη η ράφια; Η βιβλιοθήκη ειναι σταθερό έπιπλο, μπορώ να το μεταφέρω σ άλλο σημείο του σπιτιού στο μέλλον αλλά καταλαμβάνει χώρο στο δάπεδο χωρίς να εκμεταλλεύομαι ψηλότερα σημεία του τοίχου που μένουν ανεκμετάλλευτα (σχετικά ψηλοτάβανο σπίτι). Απο την άλλη, τα ράφια μπορώ να τα τοποθετήσω αρκετά ψηλά στον τοίχο μιας και δεν θα δουν είδη καθημερινής χρήσης, και μπορούν να μπουν και πάνω απο τον καναπέ που πιάνει έναν τοίχο του δωματίου μόνος του, αλλά με βάζει σε σκέψεις η ασφάλεια και η σταθερότητα του ραφιου υπό το βάρος των βιβλίων... Να σημειώσω πως το δωμάτιο έχει 2 τοίχους άχρηστους καθώς ο ένας ειναι κατειλημμένος απο την ντουλάπα κι ο άλλος απο ένα τεράστιο παράθυρο, άρα έχω έναν τοίχο με τον καναπέ κ την πόρτα κι έναν τοίχο ελεύθερο όπου υπάρχει μια πλευρά καναπέ, το γραφείο καρέκλα κομοδίνο φωτιστικό κλπ. Τι λύσεις υπάρχουν ώστε να εκμεταλλευτώ έξυπνα το χώρο που μου δίνεται με τη μεγαλύτερη ασφάλεια;
cger Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Περίπου ίδιο χώρο έχω και εγώ και έκανα βιβλιοθήκη στην ουσία είναι ντουλάπια κουζίνας χωρίς πορτάκια. (μελαμίνη 16mm) Πολύ βολικά, δεν έχω πρόβλημα με το βάρος γιατί δεν βάζω εγκυκλοπαίδιες αλλά απλά βιβλία και με σχετικά όχι πολύ μεγάλο κόστος.
bluesattack Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θέλω να τοποθετήσω στο δωμάτιο μου αρκετά βιβλία. Και ίσως κάποια μεσαία κουτιά (που ειναι όμορφα άρα δεν έχω θέμα να φαίνονται). Το δωμάτιο ειναι σχετικά μικρό (10τμ) κα έχει κ αλλά έπιπλα ογκώδη (ντουλάπα, καναπέ, γραφείο με λαπτοπ και τηλεόραση). Τι λύσεις υπάρχουν ώστε να εκμεταλλευτώ έξυπνα το χώρο που μου δίνεται με τη μεγαλύτερη ασφάλεια; E αυτες ειναι οι επιλογες , ντουλαπια τοιχου η σκετα ραφια.Μεγαλυτερη ασφαλεια προσφερουν οι γωνιες στηριξης βαρεως τυπου , οι περαστες βιδες και η στιβαρη κατασκευη Μετα μπορεις να παιξεις με το design ,οσο σε παιρνει το βαρος βεβαια.Αναριθμητα σχεδια https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&biw=1360&bih=638&q=%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1+design&oq=%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1+design&gs_l=img.3..0i8i30k1j0i24k1.89.5959.0.6261.20.18.2.0.0.0.169.1970.0j16.16.0....0...1.1.64.img..2.18.1977.0..0j0i10k1j0i30k1j35i39k1j0i5i30k1.5QAUe_ARMFk#tbm=isch&q=bookself+design Πχ μπορεις να βαλεις μερικες στοιβες βιβλιων ετσι Προφανως οταν μια κατασκευη ειναι λιγο χυμα, δεν την βαζουμε πανω απο τον καναπε να μας ερθουν ολα (και με ενα σεισμο) στο κεφαλι. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Αν καταλήξεις στην βιβλιοθήκη να προσέξεις πάρα πολύ το υλικό και το μήκος του ραφιού. Επειδή συνήθως δεν καταλήγουμε σε μασίφ ξύλο λόγω $$$ αλλά σε άλλες λύσεις (μοριοσανίδες, κλπ) και με δεδομένο ότι τα βιβλία είναι ένα βαρύ φορτίο, μπορεί μετά από σχετικά λίγο χρόνο τα ράφια σου να γίνουν...καμπύλα. Ένα μήκος ραφιού μέχρι 60cm είναι μια ασφαλής επιλογή για τα περισσότερα υλικά (εννοείται ότι δεν μιλάω για κατασκευές της "πυρκαγιάς"). Από εκεί και πάνω μόνο στην περίπτωση του πολύ καλού υλικού (καλό ξύλο) ΥΓ Δύο πράγματα που συνήθως υποτιμά ο κόσμος όταν σκέφτεται "βιβλία". Πρώτον το πόσο βαριά μπορεί να είναι (είναι πολύύύ βαριά). Και δεύτερον το πόσο επικίνδυνα (και δεν αναφέρομαι στην διακίνηση extreme ιδεών ) αφού μπορεί να κόψουν (το γνωστό paper cut) βαθιά. Χωρίς αίματα βέβαια αλλά αρκετά επώδυνα πολλές φορές
bluesattack Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εγω θα εφτιαχνα ραφια απο πλανισμενα δοκαρακια .Ας εχουν και κενο , βιβλια θα βαλει..Αν ειναι μεγαλο το μηκος βαζεις και δυο κομματια καθετα και τελειωνεις.Ενα φθηνο νεροχρωμα,δυο γωνιες ετοιμο.Και φθηνο 1
scullyist Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Να σημειώσω πως το δωμάτιο έχει 2 τοίχους άχρηστους καθώς ο ένας ειναι κατειλημμένος απο την ντουλάπα κι ο άλλος απο ένα τεράστιο παράθυρο, Ο τοίχος με το παράθυρο δεν είναι καθόλου άχρηστος. Μπορείς να πλαισιώσεις το παράθυρο. 1
kathytherion Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ο τοίχος με το παράθυρο δεν είναι καθόλου άχρηστος. Μπορείς να πλαισιώσεις το παράθυρο. Τα χω δει είναι τέλεια αλλά το περιθώριο στα πλαγιά είμαι μικρό και απο πάνω ο τοίχος έχει το ρόλο του Πατσουρίδη κ δεν μπορώ να βάλω κάτι άλλο (ειναι ήδη το κλιματιστικό εκεί) Σχετικά ,ε ράφια πάνω απο το κρεβάτι, σκεφτόμουν να έβαζα ένα η δυο μεγάλα, να πιάνουν όλο τον τοίχο περίπου. 2 μέτρα αλλά να βάλω γωνία στις άκρες και Άννα ένα μέτρο έξτρα γωνία για περισσότερη ασφάλεια και αντοχή. Ειναι καλή ιδέα η θα μου ρέουν καπέλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα