lovesucks Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Γιατί εσύ τι του λες; αν σε χτυπήσουν τρέχα να σωθείς; Η φώναξε με να καθαρίσω; Αν τον χτυπήσουν θα κάνει άμυνα η θα δώσει καμία και θα φύγει. Αν φευγει θα τρέχει σε όλη του την ζωή στα δύσκολα. Ειδικά αν μιλάμε για αγοράκι θα έχει πρόβλημα θα τρώει ξύλο μια ζωή, εδώ ο άλλος πέθανε από bullying. Αν εσύ πιστεύεις πως η απάντηση στη βία είναι βία τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο εγώ...έχω μιλήσει με ειδικούς παιδοψυχολόγους..θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και συ κάποιον γιατί δεν βρίσκω λόγο να πιστέψεις εμένα..το να πεις στο παιδί σου "χτύπα για να μη σε χτυπήσουν" ή "όταν σε χτυπάνε χτύπα" είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος να μεγαλώσεις ένα παιδί βίαιο που θα εκφοβίζει άλλα παιδιά.στόχος μου είναι τα παιδιά να με εμπιστεύονται κ να μου μιλάνε.αυτό είναι η λύση στον εκφοβισμό..να μιλάς..και όχι να απαντάς με τον ίδιο τρόπο..αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία.αν το παιδί που αναφέρεις ήταν ένα παιδί που είχε το θάρρος να καταγγείλει αυτό που του συνέβαινε τότε δεν θα είχε πεθάνει..Τώρα είδα το αν θα καθαρίσω εγώ για το παιδί..του μαθαίνω να χει το θάρρος της γνώμης του,να υπερασπίζεται μόνος του τον εαυτό του δίχως βία..το να απαντάς σε κάποιον που σε χτυπάει με την δύναμη του λόγου σου έχει καλύτερα αποτελέσματα.μαθαίνω στο παιδί μου τον διάλογο κ όχι την βία..μέχρι στιγμής τα καταφέρνω πολύ καλά..και αντιδρά χωρίς βία στη βία.το λύνει μόνος του.και δεν τον ενοχλούν ξανά..χωρίς να καθαρίσω εγώ ή οι δασκάλες του.
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Αν εσύ πιστεύεις πως η απάντηση στη βία είναι βία τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο εγώ...έχω μιλήσει με ειδικούς παιδοψυχολόγους..θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και συ κάποιον γιατί δεν βρίσκω λόγο να πιστέψεις εμένα..το να πεις στο παιδί σου "χτύπα για να μη σε χτυπήσουν" ή "όταν σε χτυπάνε χτύπα" είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος να μεγαλώσεις ένα παιδί βίαιο που θα εκφοβίζει άλλα παιδιά.στόχος μου είναι τα παιδιά να με εμπιστεύονται κ να μου μιλάνε.αυτό είναι η λύση στον εκφοβισμό..να μιλάς..και όχι να απαντάς με τον ίδιο τρόπο..αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία.αν το παιδί που αναφέρεις ήταν ένα παιδί που είχε το θάρρος να καταγγείλει αυτό που του συνέβαινε τότε δεν θα είχε πεθάνει.. Τώρα είδα το αν θα καθαρίσω εγώ για το παιδί..του μαθαίνω να χει το θάρρος της γνώμης του,να υπερασπίζεται μόνος του τον εαυτό του δίχως βία..το να απαντάς σε κάποιον που σε χτυπάει με την δύναμη του λόγου σου έχει καλύτερα αποτελέσματα.μαθαίνω στο παιδί μου τον διάλογο κ όχι την βία..μέχρι στιγμής τα καταφέρνω πολύ καλά..και αντιδρά χωρίς βία στη βία.το λύνει μόνος του.και δεν τον ενοχλούν ξανά..χωρίς να καθαρίσω εγώ ή οι δασκάλες του. Φίλε αν τον χτυπάνε και λέει ευχαριστώ τότε σορρυ αλλά θα τον λένε μαλακα μια ζωή. Πιθανόν οι ψυχολόγοι να έχουν δίκιο αλλά τον κρητικό τον φάγανε, άμα θες να φάνε το παιδί σου έτσι οκ... Για τον λόγο που λες συμφωνώ... Οι αλήτες όμως δεν έχουν λόγο Αδερφέ αν τον χτυπήσουν ο νόμος της ζούγκλας είναι να τον τσακιση... Αλλιώς θα τον σκίσει ο άλλος. Αν ζούσαμε σε φυσιολογικό κράτος ναι να δεχτώ όσα λες. Επί της ουσίας εγώ συμφωνώ σε όλα που λες αλλά είναι για μιαν άλλη ζωη σε άλλη χώρα. 1
lovesucks Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Φίλε αν τον χτυπάνε και λέει ευχαριστώ τότε σορρυ αλλά θα τον λένε μαλακα μια ζωή. Πιθανόν οι ψυχολόγοι να έχουν δίκιο αλλά τον κρητικό τον φάγανε, άμα θες να φάνε το παιδί σου έτσι οκ... Για τον λόγο που λες συμφωνώ... Οι αλήτες όμως δεν έχουν λόγο Αδερφέ αν τον χτυπήσουν ο νόμος της ζούγκλας είναι να τον τσακιση... Αλλιώς θα τον σκίσει ο άλλος. Αν ζούσαμε σε φυσιολογικό κράτος ναι να δεχτώ όσα λες. Επί της ουσίας εγώ συμφωνώ σε όλα που λες αλλά είναι για μιαν άλλη ζωη σε άλλη χώρα. Δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο κουβέντα..δυστυχώς..ευχαριστώ δεν λέει.αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα..οπότε φαντάζομαι η συμβουλή που δίνεις στον γιο σου ισχύει για όλους...οπότε αν αύριο τον χτυπήσεις εσύ θα σου απαντήσει με τον ίδιο τρόπο..το ιδιο θα κάνει αν τον χτυπήσει η μαμά του...ή ο αδερφός του/αδερφή του...βία στη βία λοιπόν...ή βία εξαρχής για να μη τον χτυπήσουν...δηλαδή γίνε ο νταής του σχολείου για να μη σε προλάβει άλλος...Το αν θα φάνε το παιδί μου...κουβέντα που ούτε καν γράφεται..οσο για το κράτος και τα σχετικά...η παιδεία ξεκινά απο το σπίτι μας...αν αυτό το καταλάβουν κάποιοι τότε ίσως αλλάξει κ το κράτος μας. Και τελικά η διαφωνία μας νομίζω έδωσε απάντηση στο ερώτημα του T.S..
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο κουβέντα..δυστυχώς..ευχαριστώ δεν λέει.αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα..οπότε φαντάζομαι η συμβουλή που δίνεις στον γιο σου ισχύει για όλους...οπότε αν αύριο τον χτυπήσεις εσύ θα σου απαντήσει με τον ίδιο τρόπο..το ιδιο θα κάνει αν τον χτυπήσει η μαμά του...ή ο αδερφός του/αδερφή του...βία στη βία λοιπόν...ή βία εξαρχής για να μη τον χτυπήσουν...δηλαδή γίνε ο νταής του σχολείου για να μη σε προλάβει άλλος... Το αν θα φάνε το παιδί μου...κουβέντα που ούτε καν γράφεται..οσο για το κράτος και τα σχετικά...η παιδεία ξεκινά απο το σπίτι μας...αν αυτό το καταλάβουν κάποιοι τότε ίσως αλλάξει κ το κράτος μας. Και τελικά η διαφωνία μας νομίζω έδωσε απάντηση στο ερώτημα του T.S.. Δεν πειράζει εσύ κάνε κουβέντα με τον κύκλο σου Πρέπει να υπάρχουν διαφωνίες φίλε...
forgotten Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Προσωπικά έτυχε να δω σκηνή σε υπεραγορά που ο μικρός έβριζε και κλωτσούσε την μάνα του στολίζοντας την με διάφορα επίθετα επειδή δεν του αγόραζε ότι ήθελε,στη δική της περίπτωση δεν νομίζω ότι η αντιμετώπιση του ψυχολόγου θα είχε αποτέλεσμα καθότι οι μικροί που έχουν τέτοια συμπεριφορά κάνε τους τα πάντα αν δεν φάνε το ξύλο τους όταν μεγαλώσουν θα είναι ζορικοι 2
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Προσωπικά έτυχε να δω σκηνή σε υπεραγορά που ο μικρός έβριζε και κλωτσούσε την μάνα του στολίζοντας την με διάφορα επίθετα επειδή δεν του αγόραζε ότι ήθελε,στη δική της περίπτωση δεν νομίζω ότι η αντιμετώπιση του ψυχολόγου θα είχε αποτέλεσμα καθότι οι μικροί που έχουν τέτοια συμπεριφορά κάνε τους τα πάντα αν δεν φάνε το ξύλο τους όταν μεγαλώσουν θα είναι ζορικοι Χωρίς ξύλο στον κωλο η σφαλιάρα θα σε κάνουν ότι θέλουν πάρτε το χαμπάρι μάγκες.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Προσωπικά έτυχε να δω σκηνή σε υπεραγορά που ο μικρός έβριζε και κλωτσούσε την μάνα του στολίζοντας την με διάφορα επίθετα επειδή δεν του αγόραζε ότι ήθελε,στη δική της περίπτωση δεν νομίζω ότι η αντιμετώπιση του ψυχολόγου θα είχε αποτέλεσμα καθότι οι μικροί που έχουν τέτοια συμπεριφορά κάνε τους τα πάντα αν δεν φάνε το ξύλο τους όταν μεγαλώσουν θα είναι ζορικοι Είσαι ψυχολόγος και ξέρεις ότι δεν θα πετύχει ε;
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Είσαι ψυχολόγος και ξέρεις ότι δεν θα πετύχει ε; Ηρέμησε... Υπάρχουν παιδιά και παιδιά, ο μεγάλος μας μεγάλωσε με γιαγιά και δεν ακούει καθόλου ( ξύλο ή συνέπεια). Ή μικρή μας ακούει μόνο με λόγο... Δεν την ακούμπησα ποτέ.. Δεν φταίνε οι γονείς πάντα, φταίνε κ γιαγιά παππούς κλπ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Αν και δεν εχω παιδι πιστεύω ότι η ανατροφή με ξύλο (λουρί, σφαλιάρες κλπ) είναι κατάλοιπα των όσων πέρασαν οι γονείς μας από τους γονείς τους, καθηγητές κλπ και στο σημερινό τρόπο ζωής δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Επίσης αν προσέξει κάποιος οι γενιές που είχαν μεγαλύτερα ποσοστά βίας και μέσα και έξω απο το σχολείο είναι οι σημερινοί 25+, κάτι δείχνει αυτό.
lovesucks Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Προσωπικά έτυχε να δω σκηνή σε υπεραγορά που ο μικρός έβριζε και κλωτσούσε την μάνα του στολίζοντας την με διάφορα επίθετα επειδή δεν του αγόραζε ότι ήθελε,στη δική της περίπτωση δεν νομίζω ότι η αντιμετώπιση του ψυχολόγου θα είχε αποτέλεσμα καθότι οι μικροί που έχουν τέτοια συμπεριφορά κάνε τους τα πάντα αν δεν φάνε το ξύλο τους όταν μεγαλώσουν θα είναι ζορικοι Το να κλωτσάει κ να χτυπάει την μάνα του απο κάπου το υιοθέτησε...είδε να το κάνουν κ άλλοι στο οικογενειακό του περιβάλλον...είναι η απάντηση αυτό το σκηνικό που οδηγεί η βία σε μικρές ηλικίες.. 1
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Το να κλωτσάει κ να χτυπάει την μάνα του απο κάπου το υιοθέτησε...είδε να το κάνουν κ άλλοι στο οικογενειακό του περιβάλλον...είναι η απάντηση αυτό το σκηνικό που οδηγεί η βία σε μικρές ηλικίες..Υπάρχουν παιδιά που γεννήθηκαν άγρια μάγκες... Εμείς κάναμε έργο θεραπεία αλλά μετά γεννήθηκε η μικρή, ζηλεύει πολύ.. Δεν στρώνει με τίποτα. Η παιδο ψυχολόγος μας είπε να του βάζουμε συνέπειες συνέχεια. Δεν ακούει.. Έτσι γεννήθηκε απλά, θέλει να γίνει το δικό του συνέχεια, όπως ξέρετε οι μανες τους κάνουν τα χατηρια. Στον παιδικό που τον πάω όλα τα παιδάκια λένε την λέξη "βλακα" για αστείο... Οι δασκάλες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.. Κοροϊδεύει το ένα το άλλο πρωί πρωί.. Μιλάμε για άγριες καταστάσεις. Ναι ξανά λέω.. Το λίγο ξύλο όταν πρέπει δεν κάνει κακό, μια Στον κωλο, τουλάχιστον στο δικό μας. Η μικρή μόνο που την κοιτάω μένει ακίνητη. Σιγουρα κάναμε και εμείς λάθη, αλλά το να τρώει ξύλο από όλους στο σχολείο το θεωρώ μαλακια. Εδώ μπαίνει στον παιδικό και όλοι φωνάζουν το όνομα του, είναι δημοφιλής, δνε μάλωσε ποτέ μας είπε η δασκάλα, δεν δίνει όμως και περιθώρια στους άλλους και ας είναι μόνο 4.5. Και μη νομίζει κανείς ότι στα νήπια είναι καλύτερα.. Πήγα να τον γράψω πριν λίγο καιρό.. Χύμα στο κύμα, το κράτος φταίει για όλα αυτά, όταν η δασκάλα παίρνει 500-600 ευρώ στο μουνι της, σιγά μην ασχοληθεί.
forgotten Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Η προσπάθεια αποφυγής συνδρομών είναι δυνατόν να οδηγεί σε άλλα σύνδρομα έκανα κλινική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο και αυτό πιστεύω.Το ότι θεωρούμε τις θεωρίες ως αυθεντίες κλπ κλπ δεν αναιρεί ότι προέρχονται από έρευνες όπου πολλές φορές αντικρούουν η μία την άλλη,και αδυνατω εν τέλει να αντιληφθώ πως η υπέρμετρη αγαθότητα απέναντι σε συμπεριφορές όπως περιέγραψε θα οδηγήσει σε ένα σωστό άτομο στη κοινωνία. Ας μην το πάρω από κοινωνικό περίγυρο όπου άτομα που τους έκαναν τα χατίρια και συμπεριφέρονταν όπως ο μπόμπιρας μεγαλώνοντας έγιναν χάλια άτομα,προς θεού δεν λέω ότι χρειάζεται πάντα ξύλο,ωστόσο ότι κάποτε πρέπει να πάψουμε να δαιμονοποιούμε πράγματα.... 1
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Η προσπάθεια αποφυγής συνδρομών είναι δυνατόν να οδηγεί σε άλλα σύνδρομα έκανα κλινική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο και αυτό πιστεύω.Το ότι θεωρούμε τις θεωρίες ως αυθεντίες κλπ κλπ δεν αναιρεί ότι προέρχονται από έρευνες όπου πολλές φορές αντικρούουν η μία την άλλη,και αδυνατω εν τέλει να αντιληφθώ πως η υπέρμετρη αγαθότητα απέναντι σε συμπεριφορές όπως περιέγραψε θα οδηγήσει σε ένα σωστό άτομο στη κοινωνία. Ας μην το πάρω από κοινωνικό περίγυρο όπου άτομα που τους έκαναν τα χατίρια και συμπεριφέρονταν όπως ο μπόμπιρας μεγαλώνοντας έγιναν χάλια άτομα,προς θεού δεν λέω ότι χρειάζεται πάντα ξύλο,ωστόσο ότι κάποτε πρέπει να πάψουμε να δαιμονοποιούμε πράγματα.... Οχι πάντα ξύλο. Πιο καλά συνέπεια... Αν όμως πάει να περάσει τον δρόμο και παραλίγο να τον χτυπήσει αυτοκίνητο εκεί δίνεις ξύλο, να την ακούσει να καταλάβει.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ηρέμησε... Υπάρχουν παιδιά και παιδιά, ο μεγάλος μας μεγάλωσε με γιαγιά και δεν ακούει καθόλου ( ξύλο ή συνέπεια). Ή μικρή μας ακούει μόνο με λόγο... Δεν την ακούμπησα ποτέ.. Δεν φταίνε οι γονείς πάντα, φταίνε κ γιαγιά παππούς κλπ. Περίπου στα 8 μου δεν ήθελα να πάω σχολείο. Μιλάμε ότι τσίριζα, έκλαιγα και χτυπιόμουν συνεχώς κάθε μέρα για ένα χρόνο. Οι γονείς μου δεν με χτύπησαν ούτε μια φορά. Πήγαν σε παιδοψυχολόγο, ακολούθησαν τις συμβουλές της και τον επόμενο χρόνο ήμουν μια χαρά.Το ξύλο δεν είναι ποτέ λύση. Τα περισσότερα παιδιά που οι γονείς τους, τους ασκούσαν οποιοδήποτε είδος βίας συνήθως, μεγαλώνοντας ανέπτυξαν κατάλοιπα. https://www.psychologytoday.com/blog/great-kids-great-parents/201508/physical-punishment-and-violence https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3447048/#!po=7.62712
vairass Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Περίπου στα 8 μου δεν ήθελα να πάω σχολείο. Μιλάμε ότι τσίριζα, έκλαιγα και χτυπιόμουν συνεχώς κάθε μέρα για ένα χρόνο. Οι γονείς μου δεν με χτύπησαν ούτε μια φορά. Πήγαν σε παιδοψυχολόγο, ακολούθησαν τις συμβουλές της και τον επόμενο χρόνο ήμουν μια χαρά. Το ξύλο δεν είναι ποτέ λύση. Τα περισσότερα παιδιά που οι γονείς τους, τους ασκούσαν οποιοδήποτε είδος βίας συνήθως μεγαλώνοντας έχουν κατάλοιπα. Βρε συ μιλάμε για μια στον κωλο, δεν μιλάω για σακατεμα... Εσύ πιάνεις το άλλο άκρο, και εμάς μας βλέπει παιδο ψυχολόγος, το πρόβλημα στην ιστορία είναι μάνα και γιαγιά... Τον έκαναν μην πω. Και πες μου τώρα εσύ, γιατί η μικρή είναι αρνάκι; δώσε απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις