Malouell Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Γεια σου κ σένα λιγάκι επιθετικε φίλε μου. Καταρχήν είμαι γυναίκα, κάνω εδώ κ 6 Χρόνια ιδιαίτερα σε παιδιά κ δεν βαρέθηκα στιγμη τη σχολή μου μιας και ηταν η πρώτη μου και τελευταια επιλογη. Βαρεθηκα ομως τη μιζερη νοοτροπια των γονιων που κοιτανε να γλιτωσουν όσα μπορούν, που ακυρώνουν μαθήματα αλλά έχουν την απαίτηση τα στουρναρια τους να γράψουν καλά κλπ κλπ. Βαρέθηκα να βλέπω το επάγγελμα μου να βυθίζεται ολοένα κ περισσότερο εξαιτίας των αλογιστων αποφάσεων της κυβέρνησης (βλέπε κατάργηση αρχαίων στα γυμνάσια και έπεται η συνεχεια). Βαρέθηκα επίσης να διαβάζω χωρίς αντίκρυσμα! Ξέρω πολύ καλά τι θέλω. Μια καλή δουλειά. Δυστυχώς πλέον η φιλολογια δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Ξέρω να βασιζομαι στις δυναμεις μου (η επιχορήγηση από τους γονείς έχει κοπεί εδώ κ τρία χρονια, μένω μόνη μου) και ειμαι αρκετα πεισματαρα και εγωίστρια για να βάλω έναν στόχο κ να μην τον πετύχω. Αυτά από μένα φιλικά! 3
hellojim Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Το λαθος ειναι στη αρχικη του επιλογη να παει Φιλολογια στο ΑΠΘ, το οποιο εικαζω οτι το διαλεξε ξεκαθαρα γιατι δεν ειχε αλλες επιλογες + οτι θα εκανε φοιτητικη ζωη στη Θεσσαλονικη. Οταν η επιλογη του θα επρεπε να βασιζεται ξεκαθαρα στο τι του αρεσει να κανει! Τωρα συνεχιζει με το ιδιο σκεπτικο αλλα με αλλο κριτηριο, δλδ πως θα βολευτει μετα, ενω το ερωτημα παλι ειναι "τι του αρεσει να κανει"! Αν συνεχισει ετσι, θα βρισκει συνεχεια μπαστουνια μπροστα του, θα βαριεται να ξυπναει το πρωι να πηγαινει στην δουλεια, και συνεχως θα εμφανιζεται μπροστα του το αρχικο ερωτημα... (αν φαινεται επιθετικο το υφος μου ζητω προκαταβολικα συγνωμη, δεν ηθελα να ειμαι επιθετικος) Συμπληρωση: Eφοσον θελεις να αλλαξεις τελειως κλαδο, σκεψου με βαση το τι σου αρεσει να κανεις και οχι με βαση το τι θα σου προσφερει καλυτερη δουλεια. Οι καλες δουλειες αποκτουνται με καλα βυσματα, με καλα ακαδημαϊκα επιτευγματα, δημοσιευσεις, διακρισεις κτλ Επισης μετραει η προυπηρεσια στον κλαδο.
Malouell Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Στη ζωή πρέπει να ελισσομαστε και να εξελισσόμαστε. Όχι αλλά παρωχημένα μυαλά. Όσο για το αν μ' αρέσουν τα ναυτιλιακα ή όχι, σίγουρα τα προτιμώ απ το να δουλέψω σε καφετέρια κατά τα 30, όταν πια δε θα υπάρχει ίχνος Παιδείας, ούτε πανελληνιες, άρα ούτε "ψωμι" για μένα. Είναι τόσο κακό που θέλω κάτι καλο;
hellojim Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Στην ζωη αναζηταμε αυτο που μας δινει νοημα να ζουμε (Ακομα και στην εργασια). Αν εσενα αυτο που σου δινει νοημα ειναι να "βολευτεις" τοτε νομιζω ειναι εμφανες ποιος κατεχει το παρωχημενο μυαλο.. Καλη σου επιτυχια.
Malouell Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Εντάξει το νοίκι του Ιουλίου θα το πληρώσω με το νόημα της ζωής! Τι να την κάνω τη δουλειά! 1
hellojim Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Γιατι δυσκολευεσαι τοσο πολυ να καταλαβεις τι λεω? Δεν ειπα να μην αλλαξεις κλαδο, αλλα να μην κανεις το ιδιο λαθος 2η φορα! Δλδ να αποφασισεις κατι με βαση μονο ενα παραγοντα, ο οποιος ειναι μεταβλητος. Το μονο που μενει σταθερο ειναι το τι σου αρεσει να κανεις, και οταν σου αρεσει κατι το κανεις και καλα και το παλευεις κτλ Οποτε αν διαλεξεις κατι, μην σκεφτεις μονο τι θα προσφερει καλυτερη δουλεια (γιατι τα πτυχια δεν μετρανε οσο νομιζεις στην αγορα εργασιας), αποφασισε και τι σου αρεσει, ετσι ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι ενα συνοθυλευμα των παραπανω. 1
Malouell Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Το λάθος που έκανα στο μηχανογραφικό μου είναι ότι διάλεξα καθαρά συναισθηματικά τη φιλολογία γιατί είχα μεγαλεπήβολα σχέδια καθώς ηθελα απο μικρή να ανοίξω δικό μου φροντιστήριο. Πέρα από το τι μας αρέσει, καλό είναι να κοιτάμε κ τι έχει πέραση. Σε καμια περίπτωση δε λέω ότι θα μου "σκίζουν το βρακί" στις ναυτιλιακές για να με προσλάβουν. Τουναντίον, θα κοπιασω πολυ. Διαβάζοντας τους οδηγούς σπουδών σε διάφορα κολέγια που ψάχνω, βρήκα ενδιαφέροντα μαθήματα. Γιατί λοιπόν να μην το επιχειρησω; Εξάλλου ήμουν καλή μαθήτρια στο σχολείο. Για να εβγαλα 18.5, δεν υστερουσα σε κάποιο μάθημα. Όταν φίλες μου στη θεωρητική είχαν 12 στα μαθηματικά,Εγώ είχα 17. Δεν είναι κ άσχημα! Καλό βράδυ κ σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες-συμβουλές!
JohnTehGreek Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Να το πάρουμε λίγο από την αρχή, Πόσο χρονών είσαι; Θα πάρεις τώρα το πρώτο σου πτυχίο, θα πάρεις ένα στα ναυτιλιακά και ένα μεταπτυχιακό στα Logistics. Σκοπεύεις να βγεις στην αγορά εργασίας στα 30++; Και μάλιστα χωρίς την παραμικρή εργασιακή εμπειρία; Εκτός αυτού το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είναι και το καλύτερο, περνάει και αυτό κρίση ειδικά για όσους μπαίνουν τώρα στο χώρο, επίσης στο συγκεκριμένο επάγγελμα τα πάντα είναι οι γνωριμίες, αυτοί παίρνουν τα καλά λεφτά, χωρίς γνωριμίες πάλι για ψίχουλα θα δουλεύεις άρα τζάμπα τα χρόνια σπουδών. 1
xgol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Στη ζωή πρέπει να ελισσομαστε και να εξελισσόμαστε. Όχι αλλά παρωχημένα μυαλά. Όσο για το αν μ' αρέσουν τα ναυτιλιακα ή όχι, σίγουρα τα προτιμώ απ το να δουλέψω σε καφετέρια κατά τα 30, όταν πια δε θα υπάρχει ίχνος Παιδείας, ούτε πανελληνιες, άρα ούτε "ψωμι" για μένα. Είναι τόσο κακό που θέλω κάτι καλο; Koπέλα μου συγχαρητήρια για την απόφασή σου να προχωρήσεις μπροστά και να μη συμβιβαστείς με μια ζωή που σε περιορίζει. 2 πραγματα απο εμένα. 1. Η στασιμότητα είναι το μόνο που πρέπει να καταπολεμήσουμε και να αποφύγουμε. 2. Σκέψου στα 35 σου σε τι κατάσταση οικονομική/οικογενειακή/κοινωνική θέλεις να είσαι. Βάσει αυτού θα κρίνεις. Υ.Γ. Σκέψου κατατακτήριες σε μια σχολή που θα σου προσφέρει σίγουρο μέλλον, ακόμη και αν αργήσεις να βγεις στην αγορά εργασίας (π.χ. Ιατρική).
fylatos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Koπέλα μου συγχαρητήρια για την απόφασή σου να προχωρήσεις μπροστά και να μη συμβιβαστείς με μια ζωή που σε περιορίζει. 2 πραγματα απο εμένα. 1. Η στασιμότητα είναι το μόνο που πρέπει να καταπολεμήσουμε και να αποφύγουμε. 2. Σκέψου στα 35 σου σε τι κατάσταση οικονομική/οικογενειακή/κοινωνική θέλεις να είσαι. Βάσει αυτού θα κρίνεις. Υ.Γ. Σκέψου κατατακτήριες σε μια σχολή που θα σου προσφέρει σίγουρο μέλλον, ακόμη και αν αργήσεις να βγεις στην αγορά εργασίας (π.χ. Ιατρική). Ρε xgol η ιατρική προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σίγουρη αποκατάσταση; Αλήθεια τώρα; Εκτός αν το να δουλεύεις σε κατασκηνώσεις το καλοκαίρι ή σε εταιρίες οδικής είναι αποκατάσταση για εξειδικευμένο γιατρό. 3
xgol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Σαφεστατα. Πες μου ενα επαγγελμα με καλυτερη αποκατάσταση απο την ιατρική στην Ελλαδα του 2017. Ενα με καλυτερες προοπτικες. Πες μου εναν αποφοιτο ιατρικης που δεν εχει επιλογες για δουλεια, ακομα και πανασχετος να είναι και να χει τελειωσει στο τελευταιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Αγροτικό, ειδικοτητα, κεντρα αποκαταστασης, ιδιωτικες κλινικές, είναι ολα διαθεσιμες επιλογες για εναν νεο γιατρό. Το μόνο που δεχομαι είναι πως σαν ειδικός και αναλογα την ειδικοτητα, πρεπει να κανεις καποιες επιλογές. Αλλα ακομα και παθολογος να εισαι που βρωμαει ο τοπος, αν αξιζεις, με ειδικοτητα σε καταλληλο νοσοκομειο, διδακτορικό παραλληλα και τις γνωριμίες που θα κάνεις, δε θα χαθείς βγαίνοντας στο ελευθερο επαγγελμα. Μη μιλησω για ειδικοτητες οπως Γεν.Ιατρική βεβαια, που σαν ειδικος δουλευεις μεν σε κωλοχωρια και κεντρα υγειας, απο χρηματα ομως εισαι υπερκαλυμμενος. Και βεβαια υπαρχει παντα η επιλογη του εξωτερικού.
fylatos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Εχω εξαιρετικά πολλούς γνωστούς μου (ιατρούς με ειδικότητα) που θα διαφωνούσαν κάθετα σε αυτά που γράφεις και που ή είναι έξω ή έχουν πάει στα κωλοχώρια που λες αφήνοντας οικογένεια πίσω γιατί δε βγαίνουν αν αφήσει τη δουλειά η γυναίκα τους πχ. Επίσης δεν θα γίνει κάποιος γιατρός για την αποκατάσταση (που είναι αμφίβολη). Για άλλους λόγους θα αφιερώσεις τόσα χρόνια. Ακόμα, το αγροτικό και την ειδικότητα δε τα θεωρώ εργασίες και δεν είναι. Είναι μέρος της εκπαίδευσης σου και πληρώνεσαι για αυτά. Μετά την ειδικότητα τι; Αν θες σε pm σου δίνω μερικά στοιχεία γιατρών με ειδικότητα γεν. Ιατρικής που έφυγαν πρόσφατα από Ελλάδα γιατί ήταν υπερκαλυμμένοι που λες. Όσο για το ποιο επάγγελμα με μίνιμουμ 13 χρόνια σπουδών σε υψηλό επίπεδο σε βγάζει δε σίγουρη αποκατάσταση; Όλα αν αφιερώσεις 13 χρόνια σε σπουδές (έχεις πχ 2 μεταπτυχιακά και εργασιακή εμπειρία 5-6 ετών) με πρώτα πρώτα τα τεχνολογικά επαγγελματα. Αν θες σε κλάδο υγείας; Νοσηλευτική. Εκεί δε θα μείνεις ποτέ άνεργος. Αλλά γιατρός; Στην Ελλάδα; Θα κάνεις πολλούς συμβιβασμούς. Όσο για το έξω κι εκεί υπάρχουν επιλογές που με 13 χρόνια σπουδών και 5-6 εργασίας θα σου δώσουν καλύτερες απολαβές. Γιατρός δε γίνεσαι για τις απολαβές κυρίως. Και το να λες σε ένα άτομο να κάνει 13 χρόνια σπουδές και να φύγει έξω ενώ έχει ήδη σπουδάσει είναι μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Και δεύτερη σχολή και μετά εξωτερικό. Εδώ σκέφτεται να μην αλλάξει πόλη. Αυτά δεν επεκτείνομαι άλλο off topic αν θες συνεχίζω την κουβέντα σε pm.
ikaruga24 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Σαφεστατα. Πες μου ενα επαγγελμα με καλυτερη αποκατάσταση απο την ιατρική στην Ελλαδα του 2017. Ενα με καλυτερες προοπτικες. Πες μου εναν αποφοιτο ιατρικης που δεν εχει επιλογες για δουλεια, ακομα και πανασχετος να είναι και να χει τελειωσει στο τελευταιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Αγροτικό, ειδικοτητα, κεντρα αποκαταστασης, ιδιωτικες κλινικές, είναι ολα διαθεσιμες επιλογες για εναν νεο γιατρό. Το μόνο που δεχομαι είναι πως σαν ειδικός και αναλογα την ειδικοτητα, πρεπει να κανεις καποιες επιλογές. Αλλα ακομα και παθολογος να εισαι που βρωμαει ο τοπος, αν αξιζεις, με ειδικοτητα σε καταλληλο νοσοκομειο, διδακτορικό παραλληλα και τις γνωριμίες που θα κάνεις, δε θα χαθείς βγαίνοντας στο ελευθερο επαγγελμα. Μη μιλησω για ειδικοτητες οπως Γεν.Ιατρική βεβαια, που σαν ειδικος δουλευεις μεν σε κωλοχωρια και κεντρα υγειας, απο χρηματα ομως εισαι υπερκαλυμμενος. Και βεβαια υπαρχει παντα η επιλογη του εξωτερικού. Μιλάς σοβαρά τώρα; Για να ασχοληθείς με ιατρική ξέρεις πόσους κόπους και χρόνια πρέπει να φας από τη ζωή σου; Δεν είναι ανταποδοτικό αυτό στην Ελλάδα. Μην βλέπεις παλαιότερους ιατρούς που μπορεί να έχουν πιάσει την καλή και πρόλαβαν το τραίνο. Δες τι γίνεται με τις φουρνιές των τελευταίων ετών και θα καταλάβεις. Σχεδόν όλοι έξω. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος, όσοι φίλοι μου ασχολήθηκαν με ιατρική, σπούδασαν, διάβασαν, μεταπτυχιακά δεν είναι κανείς τους στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Τυχαίο; Δες σε νοσοκομεία, κλινικές ή οτιδήποτε άλλο τι ηλικίες παίζουν σε ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχει τίποτα φίλε, αν θα ασχοληθείς με ιατρική το εξωτερικό είναι μονόδρομος και μην μπούμε στην διαδικασία να πούμε πόσα κιλά υπομονής, επιμονής, κόπου και διάβασμα θέλει για κάτι τέτοιο που λίγοι πραγματικά και ουσιαστικά μπορούν να αποδώσουν σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά τη σήμερον ημέρα που σχεδόν απαιτείτε να βγαίνεις "έτοιμος" για δουλειά. Χώρια φυσικά μετά το ίδιο το περιβάλλον εργασίας και η "πελατεία". Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Αν ήταν τόσο απλά και τόσο καλά τα πράγματα θα το ακολουθούσε πολύς περισσότερος κόσμος αλλά βλέπεις πάντα και παντού θα υπάρχει έλλειψη ιατρών και παραιατρών.
Veyron94 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δεν μου αρέσει να (κατά)κρίνω άλλους αλλά πιστεύω ότι καλό είναι από κάποια στιγμή και μετά το καθαρά σπουδαστικό κομμάτι θα πρέπει να σταματάει και να αρχίσεις να εξελίσσεσαι μεν,αλλά μέσα από την εργασία δε.Το ότι θα πάρεις πτυχίο φιλολογίας από ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο δεν είναι λίγο και αλλάζοντας τελείως κλάδο σπουδάζοντας ξανά από την αρχή νομίζω είναι σαν να πετάς στα σκουπίδια ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα.Γιατί δεν κοιτάς κάποιο μεταπτυχιακό ειδίκευσης σε κάτι που σου αρέσει;
hellojim Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Λογικη: Aν θες να βρεις καλη δουλεια στην Ελλαδα γινε γιατρος. Ξοδεψε τουλαχιστον αλλα 15k+ για σπουδες μεταπτυχιακα και διακτορικο, και βρες δουλεια στα 40. Δλδ σε 10-15 χρονια που η Ελλαδα θα εχει γινει πακισταν και οι μισθοι θα ειναι 600 ευρω στην καλυτερη. Πολυ καλη ιδεα, τωρα που το ξανασκεφτομαι μην το πεις σε κανεναν αλλο και κλεψει την ιδεα, θα το κανω εγω!! Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2017 από hellojim
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα