Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ειπωθηκε και προηγουμενως θα πρεπει να βρεις τον κανονισμο της πολυκατοικιας(στο υποθηκοφυλακειο ή στην συμβολαιογραφο που εγινε η συσταση της πολυτακοικιας).

Δεν εχει κανενα δικαιωμα ο διαχειριστης να κοψει με το ετσι θελω τον ανελκυστηρα.Αντθετως ειναι υποχρεωμενος να παει στα δικαστηρια αυτους που δεν πληρωνουν την συμμετοχη τους στον ανελκυστηρα.Και στην τελικη θα πρεπει να συγκελεσει γενικη συνελευση για να συζητηθει το θεμα.

Ειναι υποχρεωμενοι να πληρωσουν το ποσο που τους αναλογει οπως αυτο οριζεται απο τον κανονισμο.Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι εχουν αγορασει οριζοντια ιδιοκτησια,αν δεν τους αρεσει να πανε να μεινουν σε μονοκατοικια.

Παντως κατα την γνωμη μου μπορεις να σπασεις το συμβολαιο σου και να φυγεις νωριτερα,ακομα και αγωγη μπορεις να κανεις.Το καλυτερο ειναι να συμβουλευτεις ενα δικηγορο.

1)Βαση του Φεκ ΦΕΚ Β' 874/11-04-2013 ο διαχειριστης οταν βγαζει τις δαπανες των κοινοχρηστων ειναι υποχρεωμενος να αναρτα φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων στον πινακα ανακοινωσεων οι οποιες θα πρεπει να εχουν ΦΠΑ.Για τις αποδειξεις που δεν αναρτουντε ή δεν περιεχουν ΦΠΑ ο καθε ενοικος δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει κοινοχρηστα και το προστιμο στον διαχειριστη ειναι 2000 ευρω ανα αποδειξη.

2)Βαση του Φεκ  Τευχος Δευτερο Αρ. Φυλλου 1222 5/9/06 ο διαχειριστης ειναι υποχρεωμενος στον κοινοχρηστο ηλεκτρικο πινακα να φροντισει να εγκατασταθει ρελε διαφυγης.

3)Βαση του ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 ο ανελκυστηρας της πολυκατοικιας πρεπει ανα ορισμενα χρονικα διαστηματα να περναει απο επιθεωρητη ανελκυστηρων για πιστοποιηση καθως και για να συνεχισει να ειναι γραμμενος στα μητρωα ανελκυστηρων του δημου.

4)Αν υπαρχει καυστηρας,το ετησιο service πρεπει να γινεται απο πιστοποιημενο συντηρητη καυστηρων απο το υπουργειο και να δινει δελτιο ελεγχου.

5)Επισης ειναι υποχρεωμενος να ασφαλιζει καθε χρονο τους κοινοχρηστους χωρους της πολυκατοικιας.

Φροντιζει ο διαχειριστης να γινονται α παραπανω στην πολυκατοικια σου?Αν οχι τοτε μπορουν να γινουν καταγγελιες σε Σδοε,Τεε, κτλ αλλα μπορει να τα χρησιμοποιησει τοσο σε μυνηση οσο και σε αγωγη ενας δικηγορος που μπορεις να βρεις.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπως ειπωθηκε και προηγουμενως θα πρεπει να βρεις τον κανονισμο της πολυκατοικιας(στο υποθηκοφυλακειο ή στην συμβολαιογραφο που εγινε η συσταση της πολυτακοικιας).

Δεν εχει κανενα δικαιωμα ο διαχειριστης να κοψει με το ετσι θελω τον ανελκυστηρα.Αντθετως ειναι υποχρεωμενος να παει στα δικαστηρια αυτους που δεν πληρωνουν την συμμετοχη τους στον ανελκυστηρα.Και στην τελικη θα πρεπει να συγκελεσει γενικη συνελευση για να συζητηθει το θεμα.

Ειναι υποχρεωμενοι να πληρωσουν το ποσο που τους αναλογει οπως αυτο οριζεται απο τον κανονισμο.Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι εχουν αγορασει οριζοντια ιδιοκτησια,αν δεν τους αρεσει να πανε να μεινουν σε μονοκατοικια.

Παντως κατα την γνωμη μου μπορεις να σπασεις το συμβολαιο σου και να φυγεις νωριτερα,ακομα και αγωγη μπορεις να κανεις.Το καλυτερο ειναι να συμβουλευτεις ενα δικηγορο.

1)Βαση του Φεκ ΦΕΚ Β' 874/11-04-2013 ο διαχειριστης οταν βγαζει τις δαπανες των κοινοχρηστων ειναι υποχρεωμενος να αναρτα φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων στον πινακα ανακοινωσεων οι οποιες θα πρεπει να εχουν ΦΠΑ.Για τις αποδειξεις που δεν αναρτουντε ή δεν περιεχουν ΦΠΑ ο καθε ενοικος δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει κοινοχρηστα και το προστιμο στον διαχειριστη ειναι 2000 ευρω ανα αποδειξη.

2)Βαση του Φεκ Τευχος Δευτερο Αρ. Φυλλου 1222 5/9/06 ο διαχειριστης ειναι υποχρεωμενος στον κοινοχρηστο ηλεκτρικο πινακα να φροντισει να εγκατασταθει ρελε διαφυγης.

3)Βαση του ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 ο ανελκυστηρας της πολυκατοικιας πρεπει ανα ορισμενα χρονικα διαστηματα να περναει απο επιθεωρητη ανελκυστηρων για πιστοποιηση καθως και για να συνεχισει να ειναι γραμμενος στα μητρωα ανελκυστηρων του δημου.

4)Αν υπαρχει καυστηρας,το ετησιο service πρεπει να γινεται απο πιστοποιημενο συντηρητη καυστηρων απο το υπουργειο και να δινει δελτιο ελεγχου.

5)Επισης ειναι υποχρεωμενος να ασφαλιζει καθε χρονο τους κοινοχρηστους χωρους της πολυκατοικιας.

Φροντιζει ο διαχειριστης να γινονται α παραπανω στην πολυκατοικια σου?Αν οχι τοτε μπορουν να γινουν καταγγελιες σε Σδοε,Τεε, κτλ αλλα μπορει να τα χρησιμοποιησει τοσο σε μυνηση οσο και σε αγωγη ενας δικηγορος που μπορεις να βρεις.

Συνέλευση είχαμε χτες, χτύπησε ο γέρος μπουνιά τον αδερφό του, πήγα να τους χωρίσω και μου είπε αν με ακουμπήσεις φωνάζω αστυνομία. Βγάλε άκρη.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το πρόβλημα σου δεν έχει να κάνει με το ασανσέρ μόνο. Έχεις πρόβλημα με όλους στην πολυκατοικία και δεν επιθυμείς να το λύσεις με τους απλούς και πολιτισμένους τρόπους. Άρα σηκώνεσαι και φεύγεις. Αν και εκεί που θα πας πάλι πρόβλημα θα έχεις... :)

• Like 11
Δημοσ.

Το πρόβλημα σου δεν έχει να κάνει με το ασανσέρ μόνο. Έχεις πρόβλημα με όλους στην πολυκατοικία και δεν επιθυμείς να το λύσεις με τους απλούς και πολιτισμένους τρόπους. Άρα σηκώνεσαι και φεύγεις. Αν και εκεί που θα πας πάλι πρόβλημα θα έχεις... :)

Την πέταξες, δεν μαζεύω εγώ τα λεφτά εξυπνάκια άλλος είναι ο υπεύθυνος.

Εγώ τι φταίω;

Δημοσ.

Ετσι οπως τα περιγραφεις τα πραγματα δυσκολα θα βγαλεις ακρη αφου η πολυκατοικια ειναι 'οικογενειακη'.Συνηθως σε  αρκετες οικογενειακες πολυκατοικιες δεν εχουν κανονισμο με αποτελεσμα ο καθενας να κανει του κεφαλιου του.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι οπως τα περιγραφεις τα πραγματα δυσκολα θα βγαλεις ακρη αφου η πολυκατοικια ειναι 'οικογενειακη'.Συνηθως σε αρκετες οικογενειακες πολυκατοικιες δεν εχουν κανονισμο και ο καθενα κανει του κεφαλιου του.

Δεν έχω θέμα ρε με κανέναν ούτε με τον γερο, απλά αυτοί μαλώνουν μεταξύ τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την πέταξες, δεν μαζεύω εγώ τα λεφτά εξυπνάκια άλλος είναι ο υπεύθυνος.

Εγώ τι φταίω;

Σε ενοχλουν οι ζωές των γειτόνων σου, αν περνάνε καλά, αν έχουν λεφτά, αν σφάζονται, κλπ κλπ. Αυτό είναι πρόβλημα δικό σου, τεράστιο. Το ασανσέρ ήταν απλά μια ακόμη αφορμή.

Φύγε όσο είναι καιρός και βρες κάπου μια μονοκατοικία με γείτονες σε ακτίνα τουλάχιστον στα 500 μέτρα. :)

• Like 4
Δημοσ.

Σε ενοχλουν οι ζωές των γειτόνων σου, αν περνάνε καλά, αν έχουν λεφτά, αν σφάζονται, κλπ κλπ. Αυτό είναι πρόβλημα δικό σου, τεράστιο. Το ασανσέρ ήταν απλά μια ακόμη αφορμή.

Φύγε όσο είναι καιρός και βρες κάπου μια μονοκατοικία με γειτόνους σε ακτίνα τουλάχιστον στα 500 μέτρα. :)

Καμια σχεση, απλά λες βλακειες, ψάχνεις αφορμή να σε βρίσω και να φάω Ban, σε ξέρω πολύ καλά :)

Παλιά .... Τανα είμαι

• Super Moderators
Δημοσ.

Καμια σχεση, απλά λες βλακειες, ψάχνεις αφορμή να σε βρίσω και να φάω Ban, σε ξέρω πολύ καλά :)

Παλιά .... Τανα είμαι

Το αντίθετο. Στο λέω αληθινά για το καλό σου κυρίως και μετά για το καλό των άλλων. Σε μια μονοκατοικία θα είσαι άρχοντας χωρίς κανέναν στο κεφάλι σου! :)

• Like 1
Δημοσ.

Το αντίθετο. Στο λέω αληθινά για το καλό σου κυρίως και μετά για το καλό των άλλων. Σε μια μονοκατοικία θα είσαι άρχοντας χωρίς κανέναν στο κεφάλι σου! :)

Οκ το ξέρω αλλα κοίτα.. Απέναντι ακριβώς έχω 2 σπίτια, ένα του μπαμπά κ ένα δικό μου μικρό, δεν φεύγω από εκεί με τίποτα.

Θα βρω λύση.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο να πληρωσει τα ίδια ο 2ος με τον 4ο, την ίδια χρήση κάνουν; Ποιός τον φθείρει περισσότερο.

Αυτό είναι αδικία, για να μην πω δικτατορία.

Γιατι να πληρώσει ο ισόγειος με μηδαμινή ή μηδενική χρήση; Κερατιάτικα; Ωραίοι είστε. Δηλαδή κάτσε πλήρωσε σαν το κορόιδο...και αν δεν πληρώσεις κοινόχρηστα ντροπή σου...

'Ο,τι ορίζει το καταστατικό της πολυκατοικίας.

Αν δεν θέλεις να πληρώνεις ασανσέρ, να πας σε μονοκατοικία.

Εγώ μένω στον τέταρτο, δεν με ενδιαφέρει η κεντρική είσοδος, να αφαιρεθεί από την οικοδομή, να πουληθεί, να βγάλουμε και κανένα φράγκο και αν μπει κανένας μέσα, μάντεψε που θα πάει πρώτα :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Οκ το ξέρω αλλα κοίτα.. Απέναντι ακριβώς έχω 2 σπίτια, ένα του μπαμπά κ ένα δικό μου μικρό, δεν φεύγω από εκεί με τίποτα.

Θα βρω λύση.

Εγώ στην έδωσα τη λύση, αλλά δεν με ακούς.

Αν αποφασίσεις να μείνεις εκεί που είσαι, με μία πολυκατοικία που κατοικεί ένα ολόκληρο σόι, ο Παπατρέχας είναι μονόδρομος :P

PS Που σκ@τά μένεις, Αλιβέρι? Στη μία πολυκατοικία το σόι του ιδιοκτήτη και απέναντι το δικό σου το σόι? Ετοιμάζεστε για βεντέτα? :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Ok. Απλως πες μας ποια μερα να δουμε ειδησεις :lol:

Οχι ρε τρελέ... Έλα μην μιλάς έτσι.

Θα βάλω κλιμα στα πίσω δωμάτια εκεί που κοιμάται ο γέρος, θα βάλω το παλιό που έχω κάνει σαν παλιό αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Οχι ρε τρελέ... Έλα μην μιλάς έτσι.

Θα βάλω κλιμα στα πίσω δωμάτια εκεί που κοιμάται ο γέρος, θα βάλω το παλιό που έχω κάνει σαν παλιό αυτοκίνητο.

Δεν νομιζω οτι αυτο λυνει καποιο προβλημα, αντιθετως προσθετει ακομα ενα στην ολη κατασταση και προφανως την χειροτερευει.

Αλλα αφου εσυ το βλεπεις σαν λυση, πασο.

Ετσι οπως το πας και με το mindset που εχεις, ελπιζω παντως να τελειωσει το θεμα με το κλιματιστικο που σκοπευεις να βαλεις για "αντεκδικηση".

Γιατι ξερεις, οσο εσυ το τραβας, αλλο τοσο μπορουν κι αυτοι να το τραβηξουν. Αντι να λυνεται το θεμα, απλα κλιμακωνεται μεχρι εκει που φτανει η τρελα της καθε πλευρας. Οποτε ελπιζω το επομενο τοπικ να μην ειναι "μου σπασαν το αμαξι, τι μπορω να κανω".

Με λιγα λογια κλασσικοι Ελληνες. Αντι να κοιταξουν να λυσουν μια μικροπαρεξηγηση, κοιτανε πως θα εκδικηθουν...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...