Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Θελω να ρωτησω εαν γνωρίζει καποιος τι ειδους ενσημα ειναι τα ενσημα της πρακτικής άσκησης. Συνταξιμα δεν ειναι. Ασφαλεια στο ικα δεν εχεις. Ειναι εντελώς πλασματικα? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλημέρα, είναι ένσημα κάλυψης για εργατικό ατύχημα και μόνο για αυτό.

Ούτε για σύνταξη ούτε για ασφάλεια ΙΚΑ, καθαρά για κάλυψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

• Like 2
Δημοσ.

Η πρακτικη ασκηση ειναι ασκηση, οχι εργασια. Απολυτα λογικα λοιπον δεν παιρνεις ενσημα ασφαλισης. Τουλαχιστον κλαψας οποιος γκρινιαζει γι αυτο. Χωρις να το λεω αναγκαστικα για καποιον εδω, απλα επειδη γενικα παιζει πολυ μουρμουρα γι αυτο

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα, είναι ένσημα κάλυψης για εργατικό ατύχημα και μόνο για αυτό.

Ούτε για σύνταξη ούτε για ασφάλεια ΙΚΑ, καθαρά για κάλυψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

αυτο που λες εγω εκανα πρακτικη στον οσε σαν ηλεκτολογος μηχανικος τε και δεν με αφηναν να κανω σχεδον τιποτα γιατι φοβοντουσαν μην γινει εργατικο ατυχημα.

παντως οι εισφορες ειναι παραλογες περα για περα εγω επαιρνα 440 ευρω και για την ασφαλεια εδιναν αλλα 600

Δημοσ.

αυτο που λες εγω εκανα πρακτικη στον οσε σαν ηλεκτολογος μηχανικος τε και δεν με αφηναν να κανω σχεδον τιποτα γιατι φοβοντουσαν μην γινει εργατικο ατυχημα.

παντως οι εισφορες ειναι παραλογες περα για περα εγω επαιρνα 440 ευρω και για την ασφαλεια εδιναν αλλα 600

Φίλε το ένσημο για το εργατικό ατύχημα που σου καλύπτουν όταν κάνεις πρακτική έχει κόστος 10€... Επομένως δύσκολο να έδιναν 600€.

Δημοσ.

Νομιζω κανεις λαθος. Το ένσημο δεν κανει για κανενα λογο 10€ αυτο της πρακτικής. Τωρα το θέμα ειναι αφού χανεις 6 μηνες απο την ζωη σου, σε χρησομοποιουν κανονικα σε εργασιες οι εργοδοτες γτ να μν είναι συνταξιμα τα ένσημα? Εδω να μου πεις δεν ειναι συνταξιμα του στρατού και πρέπει να τα εξαγωρασεις, της πρακτικής θα ήταν.... Φιλικα....

Δημοσ.

Παιδια εγω που ειχα κανει πρακτικη ασκηση στην Εθνικη Τραπεζα τα ενσηνα ηταν πανακριβα και απο οτι μου ειπε λογιστης... πληρως συνταξιμα. Οποτε μηπως διαφερει με ποιον τροπο πληρωνονται τα ενσημα;

Γιατι φαινονται και στο συστημα ΔΙΑΣ,ΕΡΜΗΣ ή οπως αλλιώς λεγεται.

Δημοσ.

Φίλε το ένσημο για το εργατικό ατύχημα που σου καλύπτουν όταν κάνεις πρακτική έχει κόστος 10€... Επομένως δύσκολο να έδιναν 600€.

Εγω το 2009 που τέλειωσα την πρακτική και πήρα βεβαίωση από το ικα για να την στείλω στο ΤΕΙ έλεγε μικτα 1000 κάτι και εγώ έπαιρνα 440 στο χέρι

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω τα 10 ευρώ. Αλλά, αν και δε νομίζω, ίσως διαφέρει από δουλεια σε δουλεια.

Δημοσ.

Τα ποσά που γράφονται (1.000,00 και 10,00) παραπάνω είναι στην ουσία το αποτέλεσμα αναγκαίων υπολογισμών για την έκδοση της μισθοδοσίας. Αρχικά πρέπει να διαχωριστεί η ασφάλιση με την αμοιβή. Η ασφάλιση του σπουδαστή αντιστοιχεί στο 1% της 12ης ασφαλιστικής κλάσης. Με λίγα λόγια η ασφάλιση γίνεται πάνω σε τεκμαρτές (πλασματικές) αποδοχές και όχι στις πραγματικές. Επίσης μπαίνουν πάντα 25 ένσημα το μήνα. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε:

Ημερομίσθιο 12ης ασφαλιστικής κλάσης = 40,45

Ολόκληρος μήνας = 25 Χ 40,45 = 1.011,25

Εισφορές ΙΚΑ = 1.011,25 Χ 1% = 10,11

Η αμοιβή στις περισσότερες περιπτώσεις αντιστοιχεί στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη. Επομένως:

- Για σπουδαστή κάτω των 25 ετών, ημερομίσθιο = 22,83 Χ 80% = 18,264

Μικτός μισθός μήνα = 18,264 Χ 25 = 456,60

Πληρωτέο ποσό = 456,60 - 10,11 = 446,49

- Για σπουδαστή άνω των 25 ετών, ημερομίσθιο = 26,18 Χ 80% = 20,944

Μικτός μισθός μήνα = 20,944 Χ 25 = 523,60

Πληρωτέο ποσό = 523,60 - 10,11 = 513,49

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδια εγω που ειχα κανει πρακτικη ασκηση στην Εθνικη Τραπεζα τα ενσηνα ηταν πανακριβα και απο οτι μου ειπε λογιστης... πληρως συνταξιμα. Οποτε μηπως διαφερει με ποιον τροπο πληρωνονται τα ενσημα;

Γιατι φαινονται και στο συστημα ΔΙΑΣ,ΕΡΜΗΣ ή οπως αλλιώς λεγεται.

Ειδικα δε στην εθνικη ειναι που δεν ειναι συνταξιμα, δοκιμασε μετα να πας για καμια ανεργια κλπ να δεις εαν θα στα μετρησουν. Οσο δε για το κοστος 10αρικο , νομιζω απο τα πιο χαμηλα ειναι

Δημοσ.

Το σπάσιμο είναι ότι ούτε ταμείο ανεργίας δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα με την πρακτική σου. Ποιος βλάκας το σκέφτηκε αυτό; 

Δημοσ.

Το σπάσιμο είναι ότι ούτε ταμείο ανεργίας δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα με την πρακτική σου. Ποιος βλάκας το σκέφτηκε αυτό; 

θεωρητικά όσο είσαι φοιτητής δεν μπορείς να είσαι άνεργος αν θυμάμαι σωστά 

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δηλαδή αν είμαι φοιτητής και εργάζομαι κανονικά και κολλάω τα ένσημα μου αν σε περίπτωση χρειαστεί να μην έχω δικαίωμα να πάρω το ταμείο ανεργίας μου; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...