Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

 

Θα ήθελα την βοήθεια σας παρακαλώ.

Το Σεπτεμβρη θέλω να παραδώσω την πρόταση της Πτυχιακή Εργασία για να ξεκήνησω το κανονικό κείμενο και μαζί το project.

Το project που σκέφτομαι να κάνω είναι να φτιάξω ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι πάνω στην αγγλική μάθηση σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Το πρόβλημα μου είναι τα εξής και θέλω παρακαλώ την βοήθεια σας.

Αν γνωρίζεται, Τι είναι τα Serious Games? Τι είναι τα Edutainment? Τα Serious Games + Edutainment είναι ίδια?

ψάχνω βιβλιογραφία σχετικά με Serious Games + Edutainment. Επίσης μέσα από την βιβλιογραφία ψάχνω κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ένος project που θα με βοηθήσουν για να εξήγησω στο τεχνικό κομμάτι του κεφαλαίου πχ γιατί το ανέπτυξα έτσι, γιατί το σχεδίασα έτσι, γιατί χρησημοποίησα αυτά χρώματα  κτλ.

 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Νταξει ειχαμε κατι πρωτοετεις που ζητανε να τους κανεις την εργασια στο Προγραμματισμός, τωρα ζηταει να του ξεκινησουμε την πτυχιακη ο TS. Ξεφυγαμε τελειως #Nextlevel

  • Like 1
Δημοσ.

Καλή πτυχιακή και καλό πτυχίο!

 

Τα serious games είναι ένας δόκιμος όρος που χρησιμοποιήθηκε αρκετά (εσκεμμένα) στην απαρχή της μελέτης των εκπαιδευτικών διαστάσεων των παιχνιδιών για να καταδείξει ότι εδώ δεν έχουμε για παράδειγμα να κάνουμε μόνο με spending time ή killing time αλλά με ατομικές ή συλλογικές ικανότητες που αξιοποιούνται και ενισχύονται.

 

Στο ίδιο θεματικό πλαίσιο, το edutainment περιγράφει μία φιλοσοφία μάθησης διαμέσου της διασκεδαστικής διάδρασης  (όπως πχ με ένα παιχνίδι ή μέσα σε ένα παιχνίδι) και άρα έρχεται να προτείνει μεθόδους και τεχνικές μάθησης. Με αυτό το σκεπτικό, τα serious games αποτελούν το μέσο ή τον καταλύτη καλύτερα της μάθησης.

 

Αυτά τα δύο παραπάνω (μαζί με άλλα) θα σου τεκμηριώσουν το βασικό σου επιχείρημα που είναι η ανάγκη να χρησιμοποιήσεις ένα παιχνίδι (= το μέσο) προκειμένου να βοηθήσεις κάποιον με μαθησιακές δυσκολίες. Αυτές οι «δυσκολίες» απαιτούν καλή εξήγηση τι σημαίνουν για  την έρευνά σου – καλύτερα να το συγκεκριμενοποιήσεις για να μην χαθείς στην θεωρία, την οποία θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το μαθησιακό περιεχόμενο (learning content) το οποίο θα προβάλλεται στον εκπαιδευόμενο διαμέσου την αλληλεπίδρασής του με το παιχνίδι. Επέλεξε για παράδειγμα …. Δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού για την βοήθεια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, για άτομα με δυσορθογραφία. (μην υποτιμάς την λέξη ‘ βοήθεια’ στον τίτλο αυτό – θα σε γλυτώσει από πολλούς μπελάδες)

 

Αυτό που περιγράφεις στο ερώτημά σου ότι θες να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου σχετικά με τα χρώματα κλπ έχει να κάνει με θέματα User Interface και Computer Human Interaction.

 

Όπως βλέπεις πρόκειται για μία μεγάλη και πολύ-θεματική πτυχιακή και μπράβο για την επιλογή σου. Σε ποιο θέμα θα δώσεις βάρος, εξαρτάται από την σχολή που είσαι και τον καθηγητή που έχεις

  • Like 4
Δημοσ.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις βιβλιογραφία με αυτούς τους όρους, ψάξε και για gamification. Υπάρχουν κάποια reviews που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το ψάξιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...