Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Μεταξά έχει σχετική υπηρεσία που διαχειρίζεται δωρεες τέτοιων φάρμακων, δίνοντας τα σε άπορους/ανασφαλιστους νοσηλευομενους/ασθενείς που δεν μπορούν να τα πάρουν.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ (αν και δεν είμαι και ιδαίτερα γνώστης του χώρου) ότι όλη αυτή η "πολυδιάσπαση" ΜΚΟ/κοινωνικών/φιλανθωπικών/εκκλησίας παρότι μποτεί ίσως να δημιουργείται από γνήσιο ενδιαφέρον κάποιων  οδηγεί σε χαοτική και αναποτελεσματική κατάσταση, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιπώσεις όπως βαιρών ασθενιών όπου υπάρχει "φυσικό κέντρο" (το νοσοκομείο / συστημα υγείας).

Δε θα είχα προσωπικά ιδιάιτερο φόβο να τα πουλήσει κάποιος όπως λέγεται παραπάνω (άλλωστε δεν υπάρχει και κίνητρο όταν πρόκεται για δωρεάν φάρμακα). Θα τα έδινα στο νοσοκομέιο όχι για να γλιτώσω κάποιον αλλά απλά με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί η "φύρα" φαρμακων που επιβαρύνει τον προυπολογισμό του (και συνεπώς και όλους τους ασθενείς παντού). Θα φοβόμουν περισσότερο ότι είναι τόσο δυσκίνητο το σύστημα διαχείρησης τους όμως που ίσως να μην τους επέτρεπε να τα επαναχρησιμοποιήσουν ... ο σταρχιδηστής γιατρός/υπάλληλος του νοσοκομείου απλά θα κάνει μια νέα παραγγελία.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, δεν σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να τα παω στο νοσοκομειο που πηγαινε η μητερα μου (Αγιοι Αναργυροι).

Θα περασω να κανω μια ερωτηση μιας και ειναι κοντα.

• Like 1
Δημοσ.

Συλληπηρία και μπράβο σου, που μέσα στην απώλεια του ανθρώπου σου βρήκες το κουράγιο και την δύναμη να κάνεις τέτοια κίνηση.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, δωρεαν ειναι, αλλα αν εχεις οποιοδηποτε ειδος ασφαλισης. Αν δεν εισαι ασφαλισμενος καπου, οπως ειναι πολλοι, δεν τα δινουν δωρεαν δυστυχως!

Δεν ισχύει αυτό, πλέον και οι ανασφάλιστοι έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αλλά με 25% συμμετοχή, εντελώς δωρεάν μόνο με εισοδηματικά κριτήρια.

• Like 1
Δημοσ.

Ο πατερας μου, όταν τελείωσε τη δική του θεραπεία (2012) κι είχαν περισσέψει κάποια, τα έδωσε πίσω στο νοσοκομείο κι αυτοί του είπαν ότι θα δωθούν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, υποθέτω ανασφάλιστο. Ελπίζω να έγινε έτσι. 

• Like 1
Δημοσ.

Οπιοειδή παυσίπονα;

Και πάλι δεν νομίζω οτι έχεις θέμα, για να κατηγορηθείς πρέπει να έχουν τα στοιχεία σου, ζητάνε ταυτότητα κτλ όταν δίνεις φάρμακα; Το φάρμακο γιατρός θα το συνταγογραφήσει σε ασθενή και φαρμακοποιός πάλι θα το δώσει στον ασθενή με την συνταγή, τώρα αν κάνουνε του κεφαλιού τους εκεί και χορηγούν οτι να ναι στον οποιοδήποτε χωρίς συνταγή γιατρού με δική τους ευθύνη το κάνουν.

Έπαιρνε αυτό http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/lonarid-n

Δεν τα έγραφαν όλοι οι γιατροί μόνο συγκεκριμένη θυμάμαι πχ ότι είχα πάει στον διευθυντή του ικα να μου τα γράψει τότε.

Όχι όνομα δεν ζήταγαν αλλά αν κάποιος τα έπαιρνε και τα έδινε σε ναρκομανή και έμπλεκα ?

Δημοσ.

Έπαιρνε αυτό http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/lonarid-n

Δεν τα έγραφαν όλοι οι γιατροί μόνο συγκεκριμένη θυμάμαι πχ ότι είχα πάει στον διευθυντή του ικα να μου τα γράψει τότε.

Όχι όνομα δεν ζήταγαν αλλά αν κάποιος τα έπαιρνε και τα έδινε σε ναρκομανή και έμπλεκα ?

Για lonarid κάνεις έτσι;

Σιγά τα αυγά το lonarid, τι να πω κι εγώ που έμειναν patch και γλυφιτζουρια με φαιντανυλη και λοιπα οπιοειδή.

Δημοσ.

Τα lonarid-N? Τρία τρία έφευγαν από το αγροτικό, σιγά το φάρμακο. 10mg κωδεΐνης ανά χάπι. Παλιότερα το ένα κουτί δινόταν με απλη συνταγή, τώρα θέλει μονή κόκκινη (οκ, όχι τώρα, μέχρι πριν δύο χρόνια ξέρω σίγουρα). Μήπως έπαιζε και κάνα αυτοκόλλητο μαζί και τα έγραφαν όλα μαζί; ενιγουει.

Για τον TS, το vargatef είναι καινούριο φάρμακο και έχει συγκεκριμένες ενδείξεις, δεν είναι κλασσική χημειοθεραπεία. Κάνε ένα τηλέφωνο στην προϊσταμένη της κλινικής, συνήθως έχουν ανάγκες.

Συλλυπητήρια.

• Like 1
Δημοσ.

Τα lonarid-N? Τρία τρία έφευγαν από το αγροτικό, σιγά το φάρμακο. 10mg κωδεΐνης ανά χάπι. Παλιότερα το ένα κουτί δινόταν με απλη συνταγή, τώρα θέλει μονή κόκκινη (οκ, όχι τώρα, μέχρι πριν δύο χρόνια ξέρω σίγουρα). Μήπως έπαιζε και κάνα αυτοκόλλητο μαζί και τα έγραφαν όλα μαζί; ενιγουει.

Για τον TS, το vargatef είναι καινούριο φάρμακο και έχει συγκεκριμένες ενδείξεις, δεν είναι κλασσική χημειοθεραπεία. Κάνε ένα τηλέφωνο στην προϊσταμένη της κλινικής, συνήθως έχουν ανάγκες.

Συλλυπητήρια.

ειχε και αυτοκολητο μαζι  το οποιο μαζι με ενα αλλο ηταν και τα δυο δίγραμμα  θημαμε ηταν το λοναριντ εκτος αν ηταν αλλο 

Για lonarid κάνεις έτσι;

Σιγά τα αυγά το lonarid, τι να πω κι εγώ που έμειναν patch και γλυφιτζουρια με φαιντανυλη και λοιπα οπιοειδή.

έπαιρνε πολύ βαριά φάρμακα τώρα μπορεί και να τα μπερδεύω γιατι τα έπαιρνε σταδιακά οσο εξελιζοταν η ασθένεια απο τα ποιο ήπια στα πιο βάρια.

EDIT 

Επαιρνε και lonalgal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...