Lum1nous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Κατα πολυ παραξενο τροπο , αν και nerd και μεταλας , εφτασα στα 19 χωρις να εχω την παραμικρη επαφη με τον tolkien και το lord of the rings . Ουτε καν τις ταινιες δεν εχω δει , οποτε ειμαι σε πληρη αγνοια και δεν εχω φαει spoils . Καταρχας επειδη τα αγγλικα μου ειναι μετρια , οι μεταφρασεις στα βιβλια του tolkien αντεχονται ? Επισης , απο τι ξεκιναω ? Απο το χομπιτ η απο το 1ο αρχοντα των δαχτυλιδιων ? Αναφερομαι στα βιβλια , μιας και εχω την αρχη "πρωτα διαβαζουμε , μετα βλεπουμε" . Καθε γνωμη καλοδεχουμενη
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Οι ελληνικές μεταφράσεις είναι άριστες. Ξεκίνα με το χόμπιτ και μετά με την τριλογία και μετά με το σιλμαρίλιον. Βέβαια θεωρητικά μπορείς να ξεκινήσεις όπως θέλεις, απλώς αν ξεκινήσεις πρώτα το χόμπιτ θα γνωρίζεις κάποια περισσότερα πράγματα όταν πας να διαβάσεις και τον άρχοντα.
Lum1nous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ευτυχως , αυτο ηταν απειρα σημαντικο . Δεν ειμαι κανενας περιεργος με τις μεταφρασεις απλως φοβομουν μην τα χουν κανει χαλια . Το χομπιτ ειναι πρωιμιο του αρχοντα , ή απλα ειναι μια ιστορια στο ιδιο συμπαν ?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Όχι δεν θα το έλεγα ως προοίμιο, αλλά περισσότερο ως μια ιστορία που πραγματοποιείται στο ίδιο σύμπαν με τον άρχοντα. Υπάρχουν βέβαια κοινοί χαρακτήρες και κάποια γεγονότα που επηρέαζουν τον άρχοντα αλλά κατά τ' άλλα είναι τελείως διαφορετικές ιστορίες.
Leokatana Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Οι ελληνικές μεταφράσεις είναι άριστες. Ξεκίνα με το χόμπιτ και μετά με την τριλογία και μετά με το σιλμαρίλιον. Βέβαια θεωρητικά μπορείς να ξεκινήσεις όπως θέλεις, απλώς αν ξεκινήσεις πρώτα το χόμπιτ θα γνωρίζεις κάποια περισσότερα πράγματα όταν πας να διαβάσεις και τον άρχοντα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την basketballfan άπλα να προσθέσω οτι υπάρχει και το "Τα παιδιά του Χουριν" το οποίο είναι επίσης πολύ κάλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Θα πρότεινα τα παιδιά μετά το σιλμαρίλιον. Και βέβαια υπάρχουν και οι ατελείωτες ιστορίες, οι περιπέτειες του Τομ μπομπαντίλ κτλ
Lum1nous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μου εχετε δημιουργησει απειρο hype Πολλα χρονια ηθελα να κατσω να τα διαβαζω αλλα ποτε δεν το παιρνα αποφαση . Επειδη ομως ηρθαν καποιες αναποδιες και μαλλον θα περασω 1-2 βδομαδες ξαπλωμενος , ειπα να χρησιμοποιησω το χρονο εποικοδομητικα
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Περαστικά! Καλά θα κάνεις, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν
alex_000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν είναι διαφορετικές ιστορίες στο ίδιο σύμπαν το χόμπιτ είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών, είναι η ίδια ιστορία ουσιαστικά Η σωστή σειρά να τα διαβάσεις είναι μεν πρώτα το χόμπιτ και μετά τον άρχοντα, αλλά έχε υπόψην ότι το χόμπιτ είναι κατώτερης ποιότητας βιβλίο συγκριτικά με τον αρχοντα. Ακόμα και αν σου φανεί πολύ πεδικο η not worth the hype, συνέχισε να διαβάζεις, το lotr αξίζει πλήρως το hype 3
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Το ότι είναι συνδεδεμένο δεν σημαίνει ότι είναι και η ίδια ιστορία. Το LOTR αρχικά ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ για sequel του χόμπιτ επειδή ήταν πολύ δημοφιλές, αλλά λοξοδρόμησε πολύ στην πορεία. Παρ' όλα τα νήματα που συνδέουν το ένα το άλλο είναι ξεχωριστές ιστορίες για αυτό και ο άρχοντας δεν θεωρείται sequel του χόμπιτ και γι' αυτό είναι και διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές αλλά και οι σκοποί τους.
Orpheas1992 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ξεκινα με Χομπιτ που ειναι πιο ευπεπτο. Σχετικα με τις ταινιες LOTR δεν ξερω αν πρεπει να διαβασεις πρωτα τα βιβλια γιατι πολλοι επεσαν στην παγιδα να συγκρινουν ατυχως τις ταινιες με τα βιβλια και να τις υποτιμουν, ενω εχει γινει τρομερη δουλεια και στις τρεις και πραγματικα αξιζουν. Τις ταινιες Χομπιτ ειτε τις δεις ειτε οχι, ειναι το ιδιο για μενα. Οταν νιωσεις οτι πορωνεσαι με την ολη φαση διαβασε οπωσδηποτε το Σιλμαριλιον. Ειναι η "Βιβλος" του Τολκιν και προηγειται χρονικα απο τα υπολοιπα, αλλα μαλλον ειναι για τους φαν του ειδους. Σε εναν ουδετερο αναγνωστη ισως φανει κουραστικο. 1
McNerd Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ωχ, TS είσαι εγώ;;; Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Για πείτε λίγο, εγώ με καλά αγγλικά (όχι και native βέβαια... αλλά έχω διαβάσει κατά καιρούς αγγλική λογοτεχνία) θα φάω πακέτο αν αρχίσω την 3λογία; Δεν θα ανοιγοκλείνω λεξικά, συνήθως το αφήνω να ρέει, αλλά αν η γλώσσα είναι στο θεό δεν γίνεται αυτό. Έχει κανείς κάνει το ίδιο με τα συγκεκριμένα βιβλία;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Hobbit -> Lord of the Rings -> 2-3Χ Silmarillion -> Unfinished Tales -> Children of Hurin -> Beren and Luthien (κυκλοφόρησε τις προάλες) και τέλος αν αντέχεις History of Middle Earth (12 books) 2 με 3 φορές το Silmarillion επειδή είναι σχεδόν δεδομένο ότι στη 1η ανάγνωση θα μπερδευτείς αρκετά. Δεν θα ήταν άσχημο μετά τις 2-3 φορές του Silmarillion να ξαναδιαβάσεις Hobbit και Lord of the Rings πριν πιάσεις τα υπόλοιπα γιατί πλέον θα τα βλέπεις με άλλη ματιά. 1
LongTom Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ωχ, TS είσαι εγώ;;; Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Για πείτε λίγο, εγώ με καλά αγγλικά (όχι και native βέβαια... αλλά έχω διαβάσει κατά καιρούς αγγλική λογοτεχνία) θα φάω πακέτο αν αρχίσω την 3λογία; Δεν θα ανοιγοκλείνω λεξικά, συνήθως το αφήνω να ρέει, αλλά αν η γλώσσα είναι στο θεό δεν γίνεται αυτό. Έχει κανείς κάνει το ίδιο με τα συγκεκριμένα βιβλία; Το Χόμπιτ είναι παιδικό βιβλίο, αν και από το 1937.Ξεκίνα από αυτό και εάν δεις τα σκούρα άστο μέχρι να βελτιώσεις τα αγγλικά σου και το λεξιλόγιο σου. Τα "δύσκολα" του Τόλκιν ξεκινάν με τον Άρχοντα και μεγιστοποιούνται με το Σιλμαρίλλιον. Το τελευταίο ιδίως είναι για δυνατούς λύτες,ακόμη και για έναν που ξέρει αγγλικά είναι δύσκολο να το διαβάσει, όχι για τίποτα άλλο αλλά κάνει κοιλιές και έχει 10^12 χαρακτήρες και τοποθεσίες... Λογικό βέβαια για ένα βιβλίο που στην ουσία είναι ένα προσχέδιο και μικρές ιστορίες "δεμένες" σε ένα τόμο. Ατελείωτες Ιστορίες είναι το άλλο γκουμουτσοειδές που για να το τελειώσεις πρέπει να σε αρέσει πολύ ο Τόλκιν. Τα παιδιά του Χουρίν είναι πολύ ωραίο, αν ξέρεις την ιστορία από το Σιλμαρίλλιον και ποιοι είναι αυτοί που αναφέρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα