Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να βασανιζετε τον εαυτο σας με τα συγκεκριμενα βιβλια στα αγγλικα, εκτος αν θελετε να βελτιωσετε το λεξιλογιο σας ή δινετε για proficiency. 
Οι ελληνικες μεταφρασεις ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να βασανιζετε τον εαυτο σας με τα συγκεκριμενα βιβλια στα αγγλικα, εκτος αν θελετε να βελτιωσετε το λεξιλογιο σας ή δινετε για proficiency.

Οι ελληνικες μεταφρασεις ειναι μια χαρα.

Μα γιατί; Κατι τετοιο θα δώσει νόημα σε όλες τις βαρετές ωρες μαθήματος αγγλικών που έχω περάσει. (Το χω το prof)
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα γιατί; Κατι τετοιο θα δώσει νόημα σε όλες τις βαρετές ωρες μαθήματος αγγλικών που έχω περάσει. (Το χω το prof)

Θα χρειαστείς λεξικό πάντως στον άρχοντα, επειδή κάνει αρκετές περιγραφές, υπάρχουν λέξεις που σίγουρα δεν έχεις μάθει στο proficiency.

Δημοσ.

Εγω πάντως διστάζω να διαβάσω τέτοια βιβλία στα αγγλικά γιατί στο τέλος καταλήγω να διαβάζω περισσότερο το λεξικό παρά το βιβλίο :P

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχεις εντρυφήσει στο λεξιλόγιο της fantasy λογοτεχνίας διαβάζεται εύκολα ο Άρχοντας στα Αγγλικά. Οι περιγραφές ίσως να κουράζουν λίγο, αλλά υποφέρεται :-)

Την εποχή που είχαν βγει οι ταινίες του Άρχοντα, μια εκδοτική είχε φέρει ένα βιβλίο που είχε γραφτεί από κάποιον συγγενή του tolkien. Είχε νομίζω την ονομασία war of the rings.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το War of the Ring είναι ο 8ο από τα 12 βιβλία του History of Middle Earth που ανέφερα πιο πάνω. Υλικό του JRRT, το οποίο "σύνθεσε" ο γιος του Christopher.

Δεν τα πλησιάζεις αυτά αν δεν έχεις περάσει 2-3 χέρια τουλάχιστον τα προηγούμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Goblins = Τελώνια? :P

Κατι τετοια φοβαμαι και εγω :P Εχω ζησει το δραμα με τα harry potter ( "αφοπλισιους" , "μαρμαροσιους" κλπ ) αλλα μαλλον δεν εχω επιλογες :P Απο οτι καταλαβα με αγγλικα του lower ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Tolkien :(

Δημοσ.

Κατι τετοια φοβαμαι και εγω :P Εχω ζησει το δραμα με τα harry potter ( "αφοπλισιους" , "μαρμαροσιους" κλπ ) αλλα μαλλον δεν εχω επιλογες :P Απο οτι καταλαβα με αγγλικα του lower ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Tolkien :(

Μην απογοητεύεσαι! Ξεκίνα με το Hobbit και βλέπεις.

Αν δεις ότι το βγάζεις με το ζόρι τότε ναι, δεν είσαι έτοιμος ακόμα για LotR.

Επίσης, για ν'ανεβάσεις σιγά σιγά το level σου όσον αφορά την ανάγνωση λογοτεχνίας στ'αγγλικά, κάνε ένα ψάξιμο για graded readers. Π.χ. αν δεις readers του εκδοτικού οίκου Pearson, μπορείς να διαβάσεις αυτά που ανήκουν σε level 4 και level 5 (και σταδιακά να πας και level 6 που είναι σαν να λέμε επίπεδο C1).

Πάρα πολλά έργα της κλασσικής λογοτεχνίας τα έχουν εκδόσει σε graded readers. Πάρε μια ιδέα:

https://readers.english.com/readers/detail/9781408294222

https://readers.english.com/readers/detail/9781405882583

https://readers.english.com/readers/detail/9781405882279

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω δεν εχω το θαρρος να διαβασω σε αγγλικα αυτη την εποχη . Θα συμβιβαστω με τα μεταφρασμενα :P

Δημοσ.

Θα χρειαστείς λεξικό πάντως στον άρχοντα, επειδή κάνει αρκετές περιγραφές, υπάρχουν λέξεις που σίγουρα δεν έχεις μάθει στο proficiency.

είπα ότι είχα πάρει κάποτε το proficiency, όχι ότι τα αγγλικά μου είναι σε επιπεδο proficiency (θεωρώ οτι ειναι πολύ καλυτερα, θα μπορούσα να αρχισω Master). Ωστόσο η λογοτεχνία είναι αλλο φρούτο, πχ διάβασα άφοβα στο πρωτοτυπο σύγχρονους συγγραφείς με νορμάλ θεματολογία (Jonathan Coe, Ian MacEwan) αλλά στο sci fi τα βρήκα μπαστούνια.

Μάλλον θα πιάσω το hobbit στα ίγγλις, και ανάλογα πώς θα πάει, περναω και στα υπόλοιπα.

Σόρι στον TS για τη νηματοπειρατεία, κατά λαθος έγινε.

Δημοσ.

Ενταξει έκλεισε, στα αγγλικά θα τα πάρω.

Μια χαρα ειναι αυτο, μια χαρα μεταφραση ειναι.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι αυτο, μια χαρα μεταφραση ειναι.

Δεν εχω ενσταση ως προς την αποδοση του goblin ως τελώνιο, αλλά για αισθητικούς-φετιχιστικούς λογους θα ήθελα να διαβάσω το αγγλικό κειμενο.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...