redhotstef Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Που σας βοηθουν, γενικα, τα λογο-τεχνικα βιβλια; Απορησα με τον ΤS που στην αρχη ηθελε να διαβασει για χομπιτ, σα να θελει η μικρη ανιψια μου να διαβασει τη κοκκινοσκουφιτσα. Μετα καταλαβα οτι ειναι λογοτεχνεια ολο αυτο. Δεν θα προτιμουσατε να διαβασετε ιστορια, πραγματικα γεγονοτα και οχι φαντασιες; Το κανετε για να εξασκησετε τα αγγλικα σας; Το κανετε σαν χομπι αντι να βλεπετε ταινιες; Πραγματικα απορω.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μια χαρα ειναι αυτο, μια χαρα μεταφραση ειναι. https://el.wikipedia.org/wiki/Τελώνια Μια χαρά επειδή είναι ότι πιο "κοντινό" έχουμε? Είναι super lame πάντως. Που σας βοηθουν, γενικα, τα λογο-τεχνικα βιβλια; Απορησα με τον ΤS που στην αρχη ηθελε να διαβασει για χομπιτ, σα να θελει η μικρη ανιψια μου να διαβασει τη κοκκινοσκουφιτσα. Μετα καταλαβα οτι ειναι λογοτεχνεια ολο αυτο. Δεν θα προτιμουσατε να διαβασετε ιστορια, πραγματικα γεγονοτα και οχι φαντασιες; Το κανετε για να εξασκησετε τα αγγλικα σας; Το κανετε σαν χομπι αντι να βλεπετε ταινιες; Πραγματικα απορω.. Να μου πεις ότι αναρωτιέσαι γιατί δεν διαβάζουν κάτι ακόμα πιο ποιοτικό λογοτεχνικό να το καταλάβω, αλλά αυτό? Ούτε εμείς κατανοούμε την απορία σου... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δηλαδή αναρωτιέσαι γιατί κάποιος διαβάζει τον άρχοντα (το οποίο λογοτεχνικά είναι εξαιρετικό και ας είναι και fantasy) και δεν διαβάζει π.χ τα ανεμοδαρμένα ύψη ή τον χαμένο παράδεισο;
redhotstef Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δηλαδή αναρωτιέσαι γιατί κάποιος διαβάζει τον άρχοντα (το οποίο λογοτεχνικά είναι εξαιρετικό και ας είναι και fantasy) και δεν διαβάζει π.χ τα ανεμοδαρμένα ύψη ή τον χαμένο παράδεισο; Αυτο ο Θρες το αναρωτιεται. Εγω αναρωτιεμαι γιατι δεν διαβαζετε πραγματικα γεγονοτα η βιογραφιες.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δηλαδή οποίος διαβάζει fantasy αυτόματα σημαίνει ότι δεν διαβάζει βιογραφίες ή ιστορικά βιβλία; Που θεωρητικά και οι βιογραφίες και τα ιστορικά κείμενα μπορούν να θεωρηθούν λογοτεχνία. Ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Νομίζω ότι η απάντηση ήταν προφανής.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Φαντάσου τι άποψη θα έχει για την ποίηση...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Φαντάσου τι άποψη θα έχει για την ποίηση... Καλά γενικώς η ποίηση έχει πολλούς φανατικούς κατά αυτής. Τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν την μαγεία της
redhotstef Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καλά γενικώς η ποίηση έχει πολλούς φανατικούς κατά αυτής. Τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν την μαγεία της Γραφω και εγω ποιηση. Αλλα δεν μου αρεσε ποτε να διαβαζω. Να την ακουω με μουσικη ναι.
phanispal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Εγω αναρωτιεμαι γιατι δεν διαβαζετε πραγματικα γεγονοτα η βιογραφιες. Φαντάζομαι το ίδιο αναρωτιέσαι και όσον αφορά στον κινηματογράφο.
LongTom Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Που σας βοηθουν, γενικα, τα λογο-τεχνικα βιβλια; Απορησα με τον ΤS που στην αρχη ηθελε να διαβασει για χομπιτ, σα να θελει η μικρη ανιψια μου να διαβασει τη κοκκινοσκουφιτσα. Μετα καταλαβα οτι ειναι λογοτεχνεια ολο αυτο. Δεν θα προτιμουσατε να διαβασετε ιστορια, πραγματικα γεγονοτα και οχι φαντασιες; Το κανετε για να εξασκησετε τα αγγλικα σας; Το κανετε σαν χομπι αντι να βλεπετε ταινιες; Πραγματικα απορω.. Δηλαδή διαβάζεις μόνο νέα σε εφημερίδες, αυτο/βιογραφίες και hardcore ιστορικά/τεχνικά/επιστημονικά βιβλία; Όλη η υπόλοιπη λογοτεχνία είναι βασισμένη στην φαντασία. Είτε είναι "ρεαλιστική" (κανονικοί άνθρωποι πρωταγωνιστές σε νορμάλ "πραγματικότητες"-πλην πλάσματα της φαντασίας του συγγραφέα, είτε μαγείες και ξωτικά σε φανταστικούς και σουρεάλ κόσμους). Από Τολστόι μέχρι Μάρτιν και από Σάτρ και Όμηρο μέχρι 30 αποχρώσεις του Γκρί, όλα είναι φαντασία του συγγραφέα και ρεαλιστικά "παιδικές" ιστορίες με λίγη βάση στην πραγματικότητα. Προσωπικά θα δεχτώ ότι είμαι σαν την ανιψιά σου και διαβάζω παραμύθια, όλη η Μυθολογία,Λογοτεχνία και οι Παραδώσεις μας άλλωστε είναι glorified παραμύθια που έγραψαν κάποτες κάποιοι. Γούστα είναι αυτά. 1
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Αυτο ο Θρες το αναρωτιεται. Εγω αναρωτιεμαι γιατι δεν διαβαζετε πραγματικα γεγονοτα η βιογραφιες. Αυτό είναι ένα θέμα πολύ αγαπημένο μου για συζήτηση που το προωθώ με μισή ευκαιρία, δε θα κάτσω να το αναλύσω αλλά η TLDR απάντηση σ' αυτό που λες είναι: Με τα ιστορικά γεγονότα μαθαίνεις από πράγματα που έγιναν. Με τα φανταστικά γεγονότα φιλοσοφείς και μαθαίνεις από πράγματα που δεν έγιναν. Νομίζω είναι φανερό ότι έχεις να μάθεις άπειρα περισσότερα από τη δεύτερη κατηγορία σε σχέση με την πρώτη.
livefreeordie Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Τα Lotr ειναι απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει με διαφορα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα