Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με eBay. Παρηγγειλα πριν λιγη ωρα απο eBay 2 θηκουλες για φακους καμερας (δεν μπορουσα να τις βρω Ελλαδα), απο εναν κινεζο seller. Και οι 2 μαζι γυρω στα 4 ευρω (με free shipping). Πληρωσα κανονικα με την Debit Visa της Πειραιως, ελαβα και confirmation email απο eBay, ολα καλα μεχρι εδω. Προσεξα ομως λιγο αργοτερα (ξαναριχνοντας μια ματια στο description), οτι ο seller δεχεται "μονο Paypal ως payment method"?!!!... μα ειναι δυνατον να μην δεχεται Visa?!! Δηλαδη δεν θα μου χρεωσει τελικως την καρτα μου στην περιπτωση αυτη (αυτος η το eBay) κι εγω ετσι δεν θα λαβω ποτε τις 2 θηκουλες που τις χρειαζομαι? (σας παραθετω παρακατω και το σχετικο link του προιοντος). Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ξερει να απαντησει!

http://www.ebay.co.uk/itm/272696146467?euid=2518dd84c66a49e2962ad4f76112c0b4&bu=43890950802&cp=1&sojTags=bu=bu

Δημοσ.

χμμ, φιλε μου δεν το ξερω αυτο, ισως ειναι λιγο νωρις ακομα, δεν εχει περασει ουτε 1 ωρα απο τοτε που εκανα την παραγγελια... (παντως το βλεπω κανονικα στο orders history που εχω και γραφει διπλα "estimated delivery times", κλπ)

Δημοσ.

Ebanking έχεις να κοιτάξεις αν έχει δεσμευτεί το ποσό αυτό από την κάρτα; Στην τελική στείλτου μήνυμα να τον ρωτήσεις αν είναι να σου κάνει ακύρωση της παραγγελίας και refund και μετά κάντο ξανά από paypal.

Αλήθεια γιατί δεν περνάς την κάρτα στο paypal?

• Like 1
Δημοσ.

Ebanking έχεις να κοιτάξεις αν έχει δεσμευτεί το ποσό αυτό από την κάρτα; Στην τελική στείλτου μήνυμα να τον ρωτήσεις αν είναι να σου κάνει ακύρωση της παραγγελίας και refund και μετά κάντο ξανά από paypal.

Αλήθεια γιατί δεν περνάς την κάρτα στο paypal?

σε ευχαριστω φιλε μου, δεν εχω περασει ακομα την καρτα στο Paypal επειδη ειχα την εντυπωση οτι αν πληρωνει καποιος μεσω Paypal χρεωνεται και 1-2 ευρω extra προμηθεια (ενω με την καρτα, και μαλιστα χρεωστικη σαν την δικη μου, δεν υπαρχει extra προμηθεια), δεν ειναι ειναι ετσι δηλαδη?

• Moderators
Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε μου, δεν εχω περασει ακομα την καρτα στο Paypal επειδη ειχα την εντυπωση οτι αν πληρωνει καποιος μεσω Paypal χρεωνεται και 1-2 ευρω extra προμηθεια (ενω με την καρτα, και μαλιστα χρεωστικη σαν την δικη μου, δεν υπαρχει extra προμηθεια), δεν ειναι ειναι ετσι δηλαδη?

την πληρωμή την έκανες μέσω της σελίδας του PayPal πάλι αλλά χώρις λογαριασμό, που πρακτικά είναι τι ίδιο απλά δεν κρατάει το PayPal τα στοιχεία της κάρτας

Τα 1-2 ευρώ δεν είναι ακριβώς του PayPal αλλά μετατραπη συναλαγματως (ευρώ σε δολάρια λίρες ανάλογα από που ψωνισες)

Αν έκανες τη διαδικασία μέσω της σελίδας του PayPal απλά χωρίς λογαριασμό δεν θα έχεις θέμα

Δημοσ.

Όταν πληρωνεις μέσω καρτας νομιζω σε πετάει πάλι στην σελιδα της paypal, σε χρεώνει ενα επιπλέον ποσο επειδή δεν έχεις paypal κ ολοκληρώνεται η παραγγελία κανονικά.

Δημοσ.

την πληρωμή την έκανες μέσω της σελίδας του PayPal πάλι αλλά χώρις λογαριασμό, που πρακτικά είναι τι ίδιο απλά δεν κρατάει το PayPal τα στοιχεία της κάρτας

Τα 1-2 ευρώ δεν είναι ακριβώς του PayPal αλλά μετατραπη συναλαγματως (ευρώ σε δολάρια λίρες ανάλογα από που ψωνισες)

Αν έκανες τη διαδικασία μέσω της σελίδας του PayPal απλά χωρίς λογαριασμό δεν θα έχεις θέμα

εννοουσα 1-2 ευρω extra προμηθεια (πανω ακομα δηλαδη κι απο την μετατροπη συναλλαγματος). Την πληρωμη την εκανα κανονικοτατα μεσα απο το eBay, δηλαδη απλα πατησα στο προιον "Buy now" (ουτε καν στο καλαθι δεν το προσθεσα πρωτα), με πηγε στην σελιδα πληρωμης του eBay, εκει εβαλα την καρτα και πληρωσα (ειχε απο κατω δευτερη επιλογη για πληρωμη μεσω Paypal)

Όταν πληρωνεις μέσω καρτας νομιζω σε πετάει πάλι στην σελιδα της paypal, σε χρεώνει ενα επιπλέον ποσο επειδή δεν έχεις paypal κ ολοκληρώνεται η παραγγελία κανονικά.

κι ομως δεν με πεταξε εκει, την πληρωμη την εκανα κανονικοτατα μεσα απο το eBay, δηλαδη απλα πατησα στο προιον "Buy now" (ουτε καν στο καλαθι δεν το προσθεσα πρωτα), με πηγε στην σελιδα πληρωμης του eBay, εκει εβαλα την καρτα και πληρωσα (ειχε απο κατω δευτερη επιλογη για πληρωμη μεσω Paypal)

• Like 1
Δημοσ.

αν υπήρχε η προμήθεια που λες λες να ψωνίζαμε ; :) 

η πειραιώς χρεώνει νομίζω κάτι εξτρά , αλλά δε μιλάμε για ευρώ, μου λες για θήκες , οπότε θα μιλούσαμε για κάποια λεπτά

εκεί που δήλωσες την κάρτα γράφει από κάτω

"A PayPal service. You don't need a PayPal account."

τεσπα αν θες να ασχοληθείς με το ebay ε μάλλον πρέπει να κάνεις Paypal 

Δημοσ.

αν υπήρχε η προμήθεια που λες λες να ψωνίζαμε ; :)

η πειραιώς χρεώνει νομίζω κάτι εξτρά , αλλά δε μιλάμε για ευρώ, μου λες για θήκες , οπότε θα μιλούσαμε για κάποια λεπτά

εκεί που δήλωσες την κάρτα γράφει από κάτω

"A PayPal service. You don't need a PayPal account."

τεσπα αν θες να ασχοληθείς με το ebay ε μάλλον πρέπει να κάνεις Paypal 

σε ευχαριστω φιλε μου, καιρος λοιπον να φτιαξω κι εγω ενα Paypal account (απλα δηλαδη απ οτι καταλαβα τον συνδεω με την χρεωστικη καρτα της Πειραιως και ειμαι ετοιμος) :) 

Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε μου, καιρος λοιπον να φτιαξω κι εγω ενα Paypal account (απλα δηλαδη απ οτι καταλαβα τον συνδεω με την χρεωστικη καρτα της Πειραιως και ειμαι ετοιμος) :)

ναι απλα να ξες για την συνδεση (1ε νομίζω) και την επιβεβαιωση (1-2 δε θυμάμαι) κάρτας στο paypal υπάρχει μια χρέωση που θα σου επιστραφεί αργότερα

Δημοσ.

κι ομως δεν με πεταξε εκει, την πληρωμη την εκανα κανονικοτατα μεσα απο το eBay, δηλαδη απλα πατησα στο προιον "Buy now" (ουτε καν στο καλαθι δεν το προσθεσα πρωτα), με πηγε στην σελιδα πληρωμης του eBay, εκει εβαλα την καρτα και πληρωσα (ειχε απο κατω δευτερη επιλογη για πληρωμη μεσω Paypal)

Εφόσον έγινε αυτό δεχόταν κ πληρωμές με κάρτα κανονικά ;) Όχι μόνο μέσω paypal.

Δημοσ.

Εφόσον έγινε αυτό δεχόταν κ πληρωμές με κάρτα κανονικά ;) Όχι μόνο μέσω paypal.

To εβαυ εχει αλλάξει πολιτική, οτι αγορά και να κανεις σου επιτρέπει να πληρώσεις και με κάρτα, ανεξαρτήτως του τι λεει ο πωλητής.

Δημοσ.

To εβαυ εχει αλλάξει πολιτική, οτι αγορά και να κανεις σου επιτρέπει να πληρώσεις και με κάρτα, ανεξαρτήτως του τι λεει ο πωλητής.

Κ ο πωλητής τα λαμβάνει στην paypal από το ebay? Γιατί οι περισσότεροι πωλητές μόνο paypal έχουν συνδεδεμένη στα account τους.

Δημοσ.

Όταν βάλεις την κάρτα στο paypal θα δεις κάποια δέσμευση (πχ 1 δολαριο) η οποία δε θα επιβεβαιωθεί ποτε αρα θα ακυρωθεί μετα απο αρκετες μερες. Καλο θα ηταν ομως να πατήσεις μεσα στο paypal να κανεις και επιβεβαίωση του λογαριασμού σου. Αυτο θα σε χρεωσει 1.5 ευρώ το οποίο μετά από 1-2 μέρες θα το δεις στο ebanking σου (ελπιζω να εχεις) και θα σου δινει εναν κωδικό που θα πας και θα τον βαλεις στο paypal σαν επιβεβαίωση ότι είσαι εσύ αυτός και το 1.5ευρώ επιστρέφεται πάλι μετά απο λίγες μερες.

Η προμήθεια που λες έχει ως εξής (εν συντομία)

Κατα την ολοκλήρωση της αγοράς σου εκει που κανεις login το paypal:

1) Διαλέγεις να σου κανει μετατροπή συναλλάγματος το paypal. Σε αυτή τη περίπτωση το ποσό της χρέωσης σε Ευρώ το βλέπεις απευθείας. 

2) Διαλέγεις να κάνει μετατροπή συναλλάγματος η τράπεζα. Σε αυτή τη περίπτωση βλέπεις χρέωση στο νόμισμα που έχει ορίσει ο πωλητής και η χρέωση σε Ευρώ φαίνεται στην τράπεζα σου.

Προσωπικά με της Πειραιώς την Visa Debit διαλέγω την δεύτερη επιλογή γιατί το paypal αν θυμάμαι καλά χρεώνει λίγο περισσότερο (μιλάμε για μερικά cents σε μικρές αγορές γιατί το ποσοστό είναι 2-3% των χρημάτων της αγοράς)

Με άλλες κάρτες πχ με της Eurobank την MasterCard Debit παίρνει 2.5€ για κάθε μετατροπή συναλλάγματος, ανεξαρτήτως ποσού. Άρα καταλαβαίνεις ότι μέχρι κάποιο ποσό αγοράς δε συμφέρει γιατί βγαίνει παραπάνω από του paypal. Αλλά από κάποιο ποσό και πάνω συμφέρει γιατί θα είναι μικρότερο από του Paypal.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...