Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και δεν απευθύνθηκα συγκεκριμένα σε εσένα με το παραπάνω post (θα σε έκανα quote αν ήταν έτσι), το έγραψα περισσότερο για σένα και 2-3 άλλους λέγοντας ότι πιθανόν και οι ιδιωτικές υπηρεσίες καθαριότητας να έχουν τα "θέματα" τους. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι καλά τώρα (έγραψα και στον phanispal ότι υπάρχει πρόβλημα υγιεινής) αλλά παράλληλα είμαι και σκεπτικός με τις ιδιωτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Κατά τ' άλλα δεν έχω δική μου -εφικτή και ρεαλιστική- λύση αυτή τη στιγμή. Ούτε κι εσύ όμως πιθανόν έχεις, διότι δεν αρκεί να λέμε ότι πχ. με την ιδιωτική υπηρεσία καθαριότητας είναι -τώρα και στο μέλλον- καλύτερα. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί κάπως.

Τι εννοεις να τεκμηριωθει;

Ανατιθεται η καθαριοτητα των δημων σε ιδιωτη με συγκεκριμενους ορους. Αν τους επιτυχει ολα καλα, αν οχι νομικα μετρα εναντιον του και να περασει ο επομενος. Οπως γινεται με καθε αναθεση εργου. Η σε απλα ελληνικα, το μοντελο που εφαρμοζεται σε καθε σοβαρη χωρα.

Θεωρεις οτι θα ξαναδεις καδο με σκουπιδια εβδομαδων; Πιστευεις οτι με ιδιωτικοποιηση θα υπαρχει ακομα χειροτερο προβλημα απο αυτο που ηδη υπαρχει; Ποιος ακριβως ειναι ο ενδοιασμος σου που σε κανει τοσο σκεπτικο ωστε να προτιμας τις απεργιες των δημοσιων υπαλληλων;

Εδω το βασικο επιχειρημα ειναι το "χειροτερα δεν γινεται"...

• Like 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα γίνει όπως με τον ΟΤΕ, που αρχικά έκαναν απεργίες και έριχναν κυβερνήσεις ενώ σήμερα θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να είναι ιδιωτικός και να υπάρχει ανταγωνισμός... για να μην χρειάζεται να περιμένουμε 2 χρόνια για να πάρουμε νέα γραμμή τηλεφώνου.

post-43399-0-90951600-1498074529_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πόσα είναι αυτά τα τέλη του δήμου για τα σκουπίδια; Εδώ Amsterdam μας γδέρνουν 250-300 ευρώ το χρόνο.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πόσα είναι αυτά τα τέλη του δήμου για τα σκουπίδια; Εδώ Amsterdam μας γδέρνουν 250-300 ευρώ το χρόνο.

Νομίζω σε κάθε δήμο τιμολογούνται διαφορετικά. Είναι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Δημοσ.

τι του λες τωρα και εσυ,χωρια οτι ειναι εριστικος ειναι και ελληναρας.

αυτο που λες δεν περναει στη νοοτροπια του ελληνα για κανενα λογο.

οποτε την ιδια σκατο νοοτροπια εχεις και εσυ ΕΛΛΗΝΑ 

εκτος αν διαμενεις εκτος συνορων...ΕΛΛΗΝΑ 

Δημοσ.

τι του λες τωρα και εσυ,χωρια οτι ειναι εριστικος ειναι και ελληναρας.

αυτο που λες δεν περναει στη νοοτροπια του ελληνα για κανενα λογο.

Ναι κάτσε εσύ να μην αγοράζεις κανένα προϊόν που βρίσκεται εντός κάποιας συσκευασίας. Μην τρώς τίποτα και να πίνεις μόνο νερό, πάνε ζήσε σε καμιά σπηλιά να μην έχεις συσκευές και τεχνολογικά προϊόντα γύρω σου για να μην έχεις να πετάς και σκουπίδια.

Απορώ πραγματικά τι άλλο θα διαβάσουμε από ορισμένους σε αυτό το forum.

• Like 5
Δημοσ.

Τι παει να πει αυτο;

Οτι γεμιζουν τις πολεις σκουπιδια οποτε τους ερθει και τους δινουμε και δικιο επειδη απλα ειναι συμβασιουχοι οπως ολη η Ελλαδα πλην των μονιμων κυφηνων του δημοσιου (που κι αυτοι κακως ειναι μονιμοι) ;

Τα εχετε μπερδεψει, φοβαμαι.

η απεργία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου είτε μας αρέσει είτε όχι 

Εδώ έχουμε πρόβλημα. Κανείς δεν τους υποσχέθηκε ότι θα πάρουν 2 παρατάσεις ή θα γίνουν αορίστου χρόνου. Αλλά ως γνήσιοι Ελληναράδες, αποφάσισαν να μας πνίξουν στο σκουπίδι, καταλαμβάνοντας τα αμαξοστάσια. Υποθέτω ότι όλοι οι συμβασιούχοι σε όλες τις θέσεις (κοινωφελούς εργασίας κ.α.) θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί νοσοκομεία, ταχυδρομεία κλπ, μέχρι να τους κάνει το κράτος μόνιμους.

φυσικά κανεις δεν τους υποσχέθηκε τίποτα απλά διάλεξαν να διεκδικήσουν ο καθένας δρα όπως νομίζει αν ήμουν άνεργος 3-4 χρονια και περιμένω ποτε θα μπω σε κάποιο πρόγραμμα που ανακυκλώνει την ανεργία λογικό είναι να θέλω μόνιμη εργασία.

εγώ περίμενα τρία χρονια να δουλέψω 5 μήνες και τώρα είμαι άνεργος ξανά 2 χρονια , αν δεν ήμουν μονος και είχα γυναικα και παιδί  θα έβρισκα οποιο τρόπο μπορώ να έχω σίγουρη δουλειά.
  • Like 2
Δημοσ.

Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά σε παλαιότερο thread.

Δικαίωμα είναι στα χαρτιά, στην πράξη απειροελάχιστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να απεργήσουν μην πω κανένας και έτσι απεργούν μόνο του δημοσίου οι οποίοι δεν μπορούν να απολυθούνε. Οι ΔΥ λοιπόν απεργούν δημιουργώντας προβλήματα στους υπόλοιπους πολίτες και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και έτσι τους γράφουν στα @@ τους.

Για μένα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου δικαίωμα σε απεργίες, αφού ο ιδιωτικός υπάλληλος θα απολυθεί άμεσα και ο δημόσιος μπορεί να κάνει οτι θέλει δίχως συνέπειες. Το δικαίωμα της απεργίας λειτουργεί υπέρ μόνο για τον δημόσιο υπάλληλο και οχι για τον ιδιωτικό, έτσι από δικαίωμα και για τους δύο στα χαρτιά, έχει καταντήσει προνόμιο μόνο του ενός και οχι του άλλου.

Η απεργία πλέον είναι δικαίωμα του δημοσίου υπαλλήλου, δικαίωμα του εργαζόμενου δεν είναι.

• Like 5
Δημοσ.

Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά σε παλαιότερο thread.

Δικαίωμα είναι στα χαρτιά, στην πράξη απειροελάχιστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να απεργήσουν μην πω κανένας και έτσι απεργούν μόνο του δημοσίου οι οποίοι δεν μπορούν να απολυθούνε. Οι ΔΥ λοιπόν απεργούν δημιουργώντας προβλήματα στους υπόλοιπους πολίτες και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και έτσι τους γράφουν στα @@ τους.

Για μένα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου δικαίωμα σε απεργίες, αφού ο ιδιωτικός υπάλληλος θα απολυθεί άμεσα και ο δημόσιος μπορεί να κάνει οτι θέλει δίχως συνέπειες. Το δικαίωμα της απεργίας λειτουργεί υπέρ μόνο για τον δημόσιο υπάλληλο και οχι για τον ιδιωτικό, έτσι από δικαίωμα και για τους δύο στα χαρτιά, έχει καταντήσει προνόμιο μόνο του ενός και οχι του άλλου.

Το ότι δεν απεργούν δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν , οι ταξιτζήδες οι φαρμακοποιοί  οι οικοδόμοι παλιότερα κλπ κλπ κλπ κλπ ειναι στον ιδιωτικο τομεα.

Επισης η απεργια δεν ειναι χαβαλες δεν πληρωνεσαι  εγω δυο φορες κατεβηκα σε γενικη απεργια στα πενταμηνα και μου εκοψαν 40 ευρω την φορα, να μην πω οτι μπαινεις μαυρη λιστα και σου κανουν μετα σπασιμο νευρων.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις μπλεξει τους μισθωτους με τους ελ επαγγελματιες/επιχειρηματιες.

Απο εκει και περα η απεργια ειναι δικαιωμα ολων, συμφωνω, μεχρι το σημειο που γινεται καταχρηση της σε βαρος του κοινωνικου συνολου. Το οτι υπαρχει ενα δικαιωμα δεν συνεπαγεται το δικαιωμα να το abusαρεις και να εκβιαζεις . Τις πλειστες περιπτωσιες με εκτος πραγματικοτητας αιτηματα.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιά απεργία; Κατάληψη στα αμαξοστάσια έκαναν.

Δημοσ.

Εχουν υπογραψει σύμβαση ορισμένου χρόνου σωστά; Αυτή ορίζει οτι ο εργαζόμενος απασχολείται από το Α χρονικό διάστημα στο Β σωστά; Αν περάσουμε το Β so sorry le poul. Στο μεσοδιάστημα αν ο εργαζόμενος δεν ειναι τυπικός ως προς τα καθήκοντα του ή ανεπαρκής so sorry le poul....

Αν έχουμε περάσει το Β λοιπόν ----) le poul

Αν είμαστε στο μεσοδιάστημα ----) le poul

Next....

Οτιδήποτε άλλο θα γινόταν θέμα μόνο στην αφρικανική σοβιέτα που ζέχνει εκτός από σκουπίδια,σαπισμένη αριστερίλα.....

• Like 5
Δημοσ.

Το ότι δεν απεργούν δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν , οι ταξιτζήδες οι φαρμακοποιοί  οι οικοδόμοι παλιότερα κλπ κλπ κλπ κλπ ειναι στον ιδιωτικο τομεα.

Επισης η απεργια δεν ειναι χαβαλες δεν πληρωνεσαι  εγω δυο φορες κατεβηκα σε γενικη απεργια στα πενταμηνα και μου εκοψαν 40 ευρω την φορα, να μην πω οτι μπαινεις μαυρη λιστα και σου κανουν μετα σπασιμο νευρων.

Όπως είπε και ο YourTrueLegend, τα έχεις μπερδέψει. Άλλη κατηγορία ο ταξιτζής/φαρμακοποιός που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ορίζουν αυτοί το τι γίνεται στο μαγαζί τους και άλλο ο μισθωτός. Ο οικοδόμος πάλι, μάλλον αναφέρεσαι σε εποχές παχιών αγελάδων, τώρα αν απεργήσει οικοδόμος απολύεται σε χρόνο dt. Ο φαρμακοποιός κατ' αρχήν είναι κλειστό επάγγελμα ακόμα. Ο υπάλληλος του φαρμακείου αν απεργήσει απολύεται από τον εργοδότη.

Για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω να προσθέσω κάτι ούτε έθεσα θέμα αν η απεργία είναι χαβαλές αν πληρώνεσαι η όχι. Όπως είπες στο πεντάμηνο κατέβηκες απεργία, μάλλον ήσουν σε δημόσια υπηρεσία, κάτσε να ήσουν σε ιδιωτική και θα είχες απολυθεί χτες.

• Super Moderators
Δημοσ.

φυσικά κανεις δεν τους υποσχέθηκε τίποτα απλά διάλεξαν να διεκδικήσουν ο καθένας δρα όπως νομίζει αν ήμουν άνεργος 3-4 χρονια και περιμένω ποτε θα μπω σε κάποιο πρόγραμμα που ανακυκλώνει την ανεργία λογικό είναι να θέλω μόνιμη εργασία.

εγώ περίμενα τρία χρονια να δουλέψω 5 μήνες και τώρα είμαι άνεργος ξανά 2 χρονια , αν δεν ήμουν μονος και είχα γυναικα και παιδί  θα έβρισκα οποιο τρόπο μπορώ να έχω σίγουρη δουλειά.

Πως θα σου φαινόταν όμως αν εσύ στα 3 χρόνια που περίμενες, περίμενες κι άλλο επειδή κάποιος έκανε απεργία για να ανανεωθεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ η σύμβαση του, με αποτέλεσμα να σου φάει την ευκαιρία να βρεις δουλειά?

Δλδ άλλοι που έφυγαν επειδή έλειξε η σύμβαση είναι κορόιδα?

• Like 8
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...