xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δεν με απασχολεί πως κατακτήθηκε το δικαίωμα. Αρκετά αυτή η καραμέλα που ακούω συνήθως από αριστερούς, κομμουνιστές, αναρχικούς και δεν συμμαζεύεται. Με απασχολεί οτι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Ελλάδα η απεργία λειτουργεί ως προνόμιο των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι κάνουν οτι θέλουν και δημιουργούν προβλήματα στους υπολοίπους που δεν μπορούν να απεργήσουν έτσι κι αλλιώς. Τα περι κατσίκας του γείτονα να τα πεις εκεί που ξέρεις. Όταν βλέπω μέσα στην κοινωνία έναν κλάδο με υπερδικαιώματα και έναν άλλον που μπορεί να τα έχει στα χαρτιά αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στην πράξη, τότε ναι θα απαιτήσω κατάργηση του δικαιώματος και από τον άλλον κλάδο. Και δεν σταματάω μόνο εκεί, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση περιορισμών και οτιδήποτε νομικό τερτήπι προσπαθεί να προστατεύσει επαγγελματίες και κλάδους ενώ άλλους κλάδους τους έχει ρίξει στο έλεος του θεού. Ίσως λέω ίσως θα έπρεπε να παλέψουμε όλοι για να επαναφερθεί και επί της ουσίας το δικαίωμα της απεργίας και στον ιδιωτικό τομέα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Με την ανεργία και τους μισθούς στα επίπεδα που βλέπουμε? Όνειρο στην καλύτερη...
DrLo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δεν ισχύει. Παράταση στην τελική ημερομηνία πληρωμής έδωσαν και καλά έκαναν διότι έχουνε σταλεί άπειρες λανθασμένες ειδοποιήσεις. Αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο σε λίγες ημέρες γίνεται διπλάσιο, για αυτό έδωσαν παράταση για να μην ταλαιπωρηθεί κόσμος χωρίς λόγο και να πάνε στις εφορίες να καταθέσουν δικαιολογητικά (για αμάξια σε ακινησία, αμάξια που αποσύρθηκαν ή πουλήθηκαν ή κλάπηκαν και τα βγάζει να πληρώσουν). Όσοι το είχαν ανασφάλιστο και σε κυκλοφορία δεν την γλιτώνουν και θα πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. δεν ισχύει αυτο που γρφεις. αν το ασφαλισουν τώρα δε θα έχουν πρόστιμο και ήταν και ένας του υπουργειο σήμερα στο ραδιόφωνο που έλεγε τους τρόπους που εξετάζουν για να επιστραφεί σε όσους το πληρώσαν και θα το ασφαλίσουν τώρα. από σήμερα και πέρα είναι πολύ μαλάκας όποιος ασφαλίζει το αυτοκινητό του ... κρατήστε το ανασφάλιστο και αν τύχει και σας πιάσουν το ασφαλίζετε τότε ... ας κάνουμε το κράτος "reminder" στο calendar.
xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Με την ανεργία και τους μισθούς στα επίπεδα που βλέπουμε? Όνειρο στην καλύτερη... Κοίταξε να δεις πως έχουν τα πράγματα.Εμείς στην Βιομηχανία που μας έχουνε πήγαν λόγω περικοπών να μας βάλουν να καθαρίσουμε όπως γινόταν συνέχεια έναν θάλαμο βαφής χωρίς την προβλεπόμενη στολή και χωρίς μάσκα(όπως αυτές των Μ.Α.Τ)Φυσικά και δεν έμπαινε κανείς και κανά δύο ψάρακλες(νέους στην δουλειά )τους απείλησαν με απόλυση και τους έχωσαν έτσι μέσα με το ζόρι.Αμέσως σταματήσαμε την γραμμή παραγωγής σε όλο το εργοστάσιο και βγήκαμε έξω στην πύλη όπου και δεν ξανά μπήκαμε για δουλειά για τρεις μέρες. Συμορφωθήκαν μία χαρά και μάλιστα μας έφεραν εξοπλισμό κλάσεις ανώτερο από αυτόν που χρησιμοποιούσαμε πριν.Όλα γίνονται όταν φυσικά υπάρχει σύμπνοια αν ο καθένας βέβαια κοιτάει την πάρτη του δεν πάμε πουθενά! 5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Όταν υπάρχουν λογικά αιτήματα υπάρχει και κατανόηση από τους περισσότερους. Των συγκεκριμένων συμβασιούχων πάντως δεν είναι... 3
skiabox Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Φανταστείτε πόσο ραγιάδες είναι αυτοί που δεν έχουν σχέση με το κράτος, και έχουν το θράσος ακόμα άτομα και ποστάρουν κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ το δημόσιο έχει ταλαιπωρήσει με κάθε πιθανό τρόπο και για άπειρα χρονικά διαστήματα αυτούς που δεν έχουν σχέση με το κρατικό μαστάρι. Για να έχουν τέτοιο θράσος σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που όσο και να ταλαιπωρηθούν από το δημόσιο είναι πάλι υπέρ του. Μπαίνουμε δηλαδή σε χωρία της ψυχιατρικής επιστήμης. Σύνδρομο της Στοκχόλμης κι έτσι όπου οι όμηροι αρχίζουν να συμπαθούν αυτούς που τους κρατάνε ομήρους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ίσως λέω ίσως θα έπρεπε να παλέψουμε όλοι για να επαναφερθεί και επί της ουσίας το δικαίωμα της απεργίας και στον ιδιωτικό τομέα. Ναι. Αν γίνει κομμουνιστικό το πολίτευμα όπου το κράτος θα γίνει νταβατζής σε όλες τις επιχειρήσεις, δημεύσεις και κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής και κεντρικός έλεγχος των πόρων, τότε μπορεί να γίνει και αυτό που λες. Και επειδή κομμουνισμός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, καλύτερα να καταργηθεί και το δικαίωμα της απεργίας γιατί θα παραμένουμε στην ίδια στάσημη κατάσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος να ελέγχει να ορίζει και να πει τι θα κάνουν οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς υπό το σημερινό καθεστώς. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να κάνουν οτι κάνουν από τον δικό τους γαλαξία χωρίς συνέπειες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται στο έλεος του θεού. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε οχι οι εργοδότες έχουν βρει τα μέσα και έχουν κερδίσει πλέον, πρόσληψη με μπλοκάκι και ούτε επιδόματα ούτε τίποτα, απόλυση όποτε του γουστάρει και γεια σας. Γνωστοί μου μηχανικοί έκαναν επίσχεση επειδή δεν τους πλήρωνε ο εργοδότης, απολύθηκαν, πλήρωσαν κερατιάτικα στην εφορία γιατί ο λογιστής του εργοδότη είχε δηλώσει στο taxis οτι εισέπραξαν το ποσόν τον παρακαλούσαν να το αλλάξει δεν άλλαξε κάτι, πήγανε μετά δικαστικώς και μετά από 4 χρόνια δεν έχουν πάρει τίποτα. Και οι δύο έφυγαν εξωτερικό και η ουσία είναι οτι δεν κατάφεραν να κάνουν τον εργοδότη να πληρώσει. Άλλοι κάνουν καταγγελία για μη πληρωμένα ένσημα, δεν είδαν ένσημα ποτέ τους. Έτσι όπως είναι το όλο σύστημα στην ελλάδα, οικονομικόπολιτικό - εκτελεστικό/δικαστικό/ελεγκτικό, είναι ανούσια η οποιαδήποτε πάλη. δεν ισχύει αυτο που γρφεις. αν το ασφαλισουν τώρα δε θα έχουν πρόστιμο και ήταν και ένας του υπουργειο σήμερα στο ραδιόφωνο που έλεγε τους τρόπους που εξετάζουν για να επιστραφεί σε όσους το πληρώσαν και θα το ασφαλίσουν τώρα. από σήμερα και πέρα είναι πολύ μαλάκας όποιος ασφαλίζει το αυτοκινητό του ... κρατήστε το ανασφάλιστο και αν τύχει και σας πιάσουν το ασφαλίζετε τότε ... ας κάνουμε το κράτος "reminder" στο calendar. Κατάλαβα, εγώ σε άλλο πράγμα αναφέρομαι, για αυτούς που δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης και ήρθανε ειδοποιήσεις πληρωμής. Τέλος πάντων, απ' την στιγμή που είχανε πει εξ' αρχής οτι αν το αμάξι εντοπιστεί ανασφάλιστο πληρώνεται το πρόστιμο υποχρεωτικά δεν έπρεπε να επιστρέφουν χρήματα πίσω. Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης, σε αυτούς πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο.
xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Έχω δύο παιδιά εδώ στο χωριό τα οποία δουλεύουν στον δήμο όπου ανήκουμε μία εξαετία συνεχόμενα με οκτάμηνη σύμβαση.Αυτό γίνεται γιατί από κάθε χωριό του δήμου παίρνουν δύο άτομα τα οποία όντως πληρούν τις προϋποθέσεις πολύτεκνοι μακροχρόνια άνεργοι κ.τ.λ και μάλιστα είναι μέσα ανεξαρτήτου κομματικής παράταξης η οποία είναι δημοτική αρχή.Η δουλειά μόνο εύκολη δεν είναι δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια από τις 02:00 την νύχτα ως τις 10:00 το πρωί είναι στην αποκομιδή η οποία στον δήμο μου τουλάχιστον είναι συνέχει βράδυ.Αυτά τα άτομα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όμως είναι ξεκρέμαστα όλα αυτά τα χρόνια.Εδώ να πω ότι το έργο της αποκομιδής είναι σε ιδιωτική εταιρία από την Θεσσαλονίκη.Μου λένε ότι η θέση τους χειροτέρεψε τόσο οικονομικά όσο και εργασιακά τουλάχιστον δύο φορές κάτω.Αλλά πάνε και αυτοί σύμφωνα με την τραγική κατάσταση που υπάρχει σε όλη την χώρα και απλά λένε ότι δόξα τον Θεό που έχουμε δουλειά.Αυτά τα άτομα τόσα χρόνια εκεί που είναι δεν εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;Απορώ πως προσπερνάμε με ελαφρά την καρδία και ρίχνουμε στον καιάδα εργασιακά δικαιώματα (δικά μας)όχι κανενός άλλου καθώς οι ελίτ έτσι και αλλιώς δεν τα είχε ανάγκη ποτέ.Εμείς δουλεύουμε εμείς παράγουμε(ξέρω ξέρω ακούγομαι σαν κομμουνιστής) και εμείς τα απεμπολούμε στρεφόμενοι ο ένας εναντίων του άλλου Ι.Υ vs Δ.Υ.Το διαίρει και βασίλευε έχει επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα σε αυτήν την χώρα. 2
DrLo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Κατάλαβα, εγώ σε άλλο πράγμα αναφέρομαι, για αυτούς που δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης και ήρθανε ειδοποιήσεις πληρωμής. Τέλος πάντων, απ' την στιγμή που είχανε πει εξ' αρχής οτι αν το αμάξι εντοπιστεί ανασφάλιστο πληρώνεται το πρόστιμο υποχρεωτικά δεν έπρεπε να επιστρέφουν χρήματα πίσω. Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης, σε αυτούς πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο. Προφανώς. ΥΓ: κρατάω μια επιφύλαξη να κατάλαβα εγώ λάθος μιας και δεν έδινα και μεγάλη προσοχή σε αυτόν που μίλαγε ... απλά το ράδιο έπαιζε στο background. Δε νομίζω όμως αν κάποιος όντως δεν είχε υποχρεωση και είχε λάβει από λάθος πρόστιμο να είχε τρέξει να το πληρώσει ήδη.
xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ναι. Αν γίνει κομμουνιστικό το πολίτευμα όπου το κράτος θα γίνει νταβατζής σε όλες τις επιχειρήσεις, δημεύσεις και κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής και κεντρικός έλεγχος των πόρων, τότε μπορεί να γίνει και αυτό που λες. Και επειδή κομμουνισμός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, καλύτερα να καταργηθεί και το δικαίωμα της απεργίας γιατί θα παραμένουμε στην ίδια στάσημη κατάσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος να ελέγχει να ορίζει και να πει τι θα κάνουν οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς υπό το σημερινό καθεστώς. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να κάνουν οτι κάνουν από τον δικό τους γαλαξία χωρίς συνέπειες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται στο έλεος του θεού. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε οχι οι εργοδότες έχουν βρει τα μέσα και έχουν κερδίσει πλέον, πρόσληψη με μπλοκάκι και ούτε επιδόματα ούτε τίποτα, απόλυση όποτε του γουστάρει και γεια σας. Γνωστοί μου μηχανικοί έκαναν επίσχεση επειδή δεν τους πλήρωνε ο εργοδότης, απολύθηκαν, πλήρωσαν κερατιάτικα στην εφορία γιατί ο λογιστής του εργοδότη είχε δηλώσει στο taxis οτι εισέπραξαν το ποσόν τον παρακαλούσαν να το αλλάξει δεν άλλαξε κάτι, πήγανε μετά δικαστικώς και μετά από 4 χρόνια δεν έχουν πάρει τίποτα. Και οι δύο έφυγαν εξωτερικό και η ουσία είναι οτι δεν κατάφεραν να κάνουν τον εργοδότη να πληρώσει. Άλλοι κάνουν καταγγελία για μη πληρωμένα ένσημα, δεν είδαν ένσημα ποτέ τους. Έτσι όπως είναι το όλο σύστημα στην ελλάδα, οικονομικόπολιτικό - εκτελεστικό/δικαστικό/ελεγκτικό, είναι ανούσια η οποιαδήποτε πάλη. Κατάλαβα, εγώ σε άλλο πράγμα αναφέρομαι, για αυτούς που δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης και ήρθανε ειδοποιήσεις πληρωμής. Τέλος πάντων, απ' την στιγμή που είχανε πει εξ' αρχής οτι αν το αμάξι εντοπιστεί ανασφάλιστο πληρώνεται το πρόστιμο υποχρεωτικά δεν έπρεπε να επιστρέφουν χρήματα πίσω. Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης, σε αυτούς πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο. Λοιπόν να σου πω μία χώρα η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό όπου τα εργατικά της συνδικάτα είναι πανίσχυρα,ειδικά σε τομείς όπως λιμενεργάτες κρεαταγορές κ.τ.λ κ.τ.λ όπου για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους δεν χρειάζεται καν να κατέβουν σε απεργία και μόνο στο άκουσμα ότι θα γίνει απεργία παίρνουν αυτά που δικαιούνται.Λοιπόν αυτήν η χώρα είναι η Η.Π.Α στην οποία μάλιστα έγιναν και τα τραγικά γεγονότα με τους οδηγούς των τραμ στο Σικάγο στην μνήμη των οποίων γιορτάζουμε τα γεγονότα της εργατικής πρωτομαγιάς.Εκτός και αν οι Η.Π.Α είναι κρυφοκομουνιστές ένα πράγμα και δεν το ξέρω, και σε κάποιο μυστικό γραφείο στον Λευκό Οίκο έχουν στημένο κάποιο άγαλμα του Λένιν και το λατρεύουν. PS:Λυπάμαι που άργησα να απαντήσω άλλα έτρωγα.Καλή όρεξη σε όσους δεν έχουν φάει.
xgol Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Βρισκεται σε σλλη πραγματικοτητα ο Βασιλης δυστυχώς. Πολυ χρησιμοι τετοιοι ανθρωποι για την εκάστοτε εξουσία.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Λοιπόν να σου πω μία χώρα η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό όπου τα εργατικά της συνδικάτα είναι πανίσχυρα,ειδικά σε τομείς όπως λιμενεργάτες κρεαταγορές κ.τ.λ κ.τ.λ όπου για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους δεν χρειάζεται καν να κατέβουν σε απεργία και μόνο στο άκουσμα ότι θα γίνει απεργία παίρνουν αυτά που δικαιούνται.Λοιπόν αυτήν η χώρα είναι η Η.Π.Α στην οποία μάλιστα έγιναν και τα τραγικά γεγονότα με τους οδηγούς των τραμ στο Σικάγο στην μνήμη των οποίων γιορτάζουμε τα γεγονότα της εργατικής πρωτομαγιάς.Εκτός και αν οι Η.Π.Α είναι κρυφοκομουνιστές ένα πράγμα και δεν το ξέρω, και σε κάποιο μυστικό γραφείο στον Λευκό Οίκο έχουν στημένο κάποιο άγαλμα του Λένιν και το λατρεύουν. PS:Λυπάμαι που άργησα να απαντήσω άλλα έτρωγα.Καλή όρεξη σε όσους δεν έχουν φάει. Επειδή περίμενα από κάποιον τέτοια απάντηση με την δύναμη των συνδικάτων σε χώρες του εξωτερικού ή στην Γαλλία π.χ θυμάμαι πριν χρόνια που εργοδότης απέλυσε εργαζόμενους που έκαναν απεργία και μπούκαραν μέσα στην επιχείρηση μετά και τους ξαναπροσέλαβαν. Σύμφωνοι για το τι γίνεται στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα συνδικαλιστικά σωματεία είναι τίγκα στα κομματόσκυλα και ο καθένας μπαίνει για να εκπροσωπήσει το δικό του συμφέρον. Ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να στραφεί στα συνδικάτα καθώς αυτά για την πλειοψηφία πλέον είναι συνώνυμα της λαμογιάς και των κομματικών εργατοπατέρων, μόνο αν υπάρξουν κάποια αυτοοργανομένα σωματεία με ακομμάτιστους μέσα μπορεί να γίνει κάτι, αλλά δεν θα γίνει ούτε αυτό γιατί δεν είμαστε λαός της συνεργασίας και της συνεννόησης, αυτό το έχω διαπιστώσει από διάφορα που μου έχουν τύχει στο παρελθόν. Λύσεις μέσω συνδικάτων σωματείων κτλ μόνο για χώρες του εξωτερικού.
xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Βρισκεται σε σλλη πραγματικοτητα ο Βασιλης δυστυχώς. Πολυ χρησιμοι τετοιοι ανθρωποι για την εκάστοτε εξουσία. Διαφωνώ.Απλά μας έφεραν σε τέτοια κατάσταση όπου τους είναι πια πιο εύκολο να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου καθώς υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης.Και ένα γενικότερο σχόλιο σε ότι αφορά το Δημόσιο.Εχω φάει φρίκες από αυτό στο παρελθόν ακραίες ειδικά όταν έκανα στα χωράφια μου ένα έργο πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή.Απίστευτη ταλαιπωρία.Οφείλω όμως να σημειώσω ότι εδώ στην Λάρισα τουλάχιστον τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ,έχουν περάσει χρόνια που να μου έχει τύχει να μην εξυπηρετηθώ αυθημερόν,και να περιμένω πάνω από δύο ώρες.ίσως να είμαι τυχερός ίσως να είμαι όμως και προσεκτικός αφού κάνω δέκα φορές έλεγχο και στην υπηρεσία όπου πρέπει να εξυπηρετηθώ όσο και στο σπίτι ότι είμαι εντάξει από έγγραφα κ.λ.π που απαιτούνται για να κάνω την δουλειά μου. Επειδή περίμενα από κάποιον τέτοια απάντηση με την δύναμη των συνδικάτων σε χώρες του εξωτερικού ή στην Γαλλία π.χ θυμάμαι πριν χρόνια που εργοδότης απέλυσε εργαζόμενους που έκαναν απεργία και μπούκαραν μέσα στην επιχείρηση μετά και τους ξαναπροσέλαβαν. Σύμφωνοι για το τι γίνεται στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα συνδικαλιστικά σωματεία είναι τίγκα στα κομματόσκυλα και ο καθένας μπαίνει για να εκπροσωπήσει το δικό του συμφέρον. Ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να στραφεί στα συνδικάτα καθώς αυτά για την πλειοψηφία πλέον είναι συνώνυμα της λαμογιάς και των κομματικών εργατοπατέρων, μόνο αν υπάρξουν κάποια αυτοοργανομένα σωματεία με ακομμάτιστους μέσα μπορεί να γίνει κάτι, αλλά δεν θα γίνει ούτε αυτό γιατί δεν είμαστε λαός της συνεργασίας και της συνεννόησης, αυτό το έχω διαπιστώσει από διάφορα που μου έχουν τύχει στο παρελθόν. Λύσεις μέσω συνδικάτων σωματείων κτλ μόνο για χώρες του εξωτερικού. Άρα κάπως πρέπει να το αλλάξουμε αυτό στο χέρι μας(αυτών που δουλεύουμε εννοώ δεν είναι;Το να απεμπολήσουμε το δικαίωμα όμως της απεργίας σίγουρα είναι πολύ χειρότερο και θα το βρούμε μπροστά μας.
xgol Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ο καθενας μας εχει προσωπικη ευθυνη. Νοημονες είμαστε, δε μας "εφερε" κανενας πουθενα, διχως να του το επιτρέψουμε. 1
xstreamgamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ο καθενας μας εχει προσωπικη ευθυνη. Νοημονες είμαστε, δε μας "εφερε" κανενας πουθενα, διχως να του το επιτρέψουμε. Μία ένσταση σε αυτό.Όντως κάποιοι από μας που έχουμε και μία ηλικία όταν βλέπαμε να κλείνουν τα εργοστάσια όπου παράγαμε πληθώρα προϊόντων ακόμα και τεχνολογικών για την εποχή.(π.χ κουζίνες πλυντήρια αυτοκινητοβιομηχανίες έστω και αν αφορούσαν μόνο στην συναρμολόγηση λέγαμε που θα πάει αυτή η δουλειά)Πάντως κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί από τους απλούς πολίτες εννοώ το πόσο τραγική ήταν κατάσταση στην χώρα,πόσο υψηλό ήταν το χρέος και πόσο ξεβράκωτη για να το πω λαϊκά ήταν απέναντι στην οικονομική κρίση και αυτό γιατί δεν μας το είχαν πει ποτέ και ούτε είχαμε και τρόπο να το μάθουμε.Για αυτό και πολλοί ψήφισαν το λεφτά υπάρχουν.Για αυτό και δεν αποδίδω περισσότερες ευθύνες στον λαό από ότι του αναλογούν σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα.Αν ξέραμε από το 2006 θα πω την οικονομική κατάσταση της χώρας επακριβώς πιστεύω ότι και στην κάλπη θα αντιδρούσαμε διαφορετικά.Αυτό που μας έλεγαν το 2008 είναι ότι κάπως είναι δύσκολα τα πράγματα, και τίποτα άλλο.Μας άφησαν στο σκοτάδι τελείως,ακόμα και οι ίδιοι ο που κυβερνούσαν αρνούνταν τη πραγματικότητα,δεν άκουγαν τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που τους έλεγε βουλιάζουμε,τι να ξέρει τώρα ο απλός λαός πλάκα κάνουμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις