Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ηριε sms απο ΕΥΔΑΠ  αθξημενη καταναλωση απο την συνηθη και να ελεγξω για πιθανη διαρροη σε παροχη που ειναι το κοινοχρηστο ρολοι.

2 βρυσες ολες κι ολες σε ενα κηπακο 88 κυβικα το τριμηνο 167 ευρω

Συνηθισμενοι λογαριασμοι 20-30 ευρω το 3μηνο .

Καλεσα υδραυλικο και το ρολοι γυριζει με κλειστες ολες τις βρυσες . Θα τραβηξει εξωτερικη γραμμη .

Ποια  ειναι η διαδικασια να ζητησω καποια μειωση ή εκπτωση απο ΕΥΔΑΠ λογω αφανους διαρροης ? Ετσι την ειπε ο υδραυλικος .

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα απ' την ΕΥΔΑΠ, απ' την στιγμή που έγραψε ο μετρητής πληρώνεις την ποσότητα νερού που καταγράφηκε. Αφανής διαρροή είναι η διαρροή η οποία δεν μπορεί να εντοπιστεί με το μάτι ή εξωτερικά σε κάποιον σωλήνα, μπορεί να έχει σπάσει σωλήνας και να τρέχει το νερό στο υπέδαφος.

Κλείσε το ρολόι ή κάποια κεντρική βάνα να μην γράφει άλλο κατανάλωση και φέρε υδραυλικό να περάσετε καινούργια σωλήνα που είπες.

Δημοσ.

Εχω ακουσει οτι σε τετοιες περιπτωσεις με ενα χαρτι απο υδραυλικο και αποδειξη καποια εκπτωση κανει αλα δεν ειμαι σιγουρος.

Μάλλον ραδιοαρβύλα ήτανε. Δεν παίζει να δώσει καμιά έκπτωση η ΕΥΔΑΠ σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί δεν είναι σε θέση να ξέρει αν το νερό αυτό καταναλώθηκε ή οφειλόταν πράγματι σε διαρροή. Ο υδραυλικός μπορεί άνετα να είναι γνωστός σου ή συγγενής...

Δημοσ.

Εχω ακουσει οτι σε τετοιες περιπτωσεις με ενα χαρτι απο υδραυλικο και αποδειξη καποια εκπτωση κανει αλα δεν ειμαι σιγουρος.

Σωστό είναι αυτό που λες, σου κάνουν μια έκπτωση (νομίζω 20%) αν πας απόδειξη από υδραυλικό αλλά αν το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο πιθανόν και να μην σε συμφέρει αν ο υδραυλικός σου ζητήσει περισσότερα λεφτά για να σου δώσει την απόδειξη. Ρωτάς τον υδραυλικό σου και θα σου πει την διαδικασία (και αν σε συμφέρει).
Δημοσ.

Μάλλον ραδιοαρβύλα ήτανε. Δεν παίζει να δώσει καμιά έκπτωση η ΕΥΔΑΠ σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί δεν είναι σε θέση να ξέρει αν το νερό αυτό καταναλώθηκε ή οφειλόταν πράγματι σε διαρροή. Ο υδραυλικός μπορεί άνετα να είναι γνωστός σου ή συγγενής...

Είσαι λάθος. Πολύ σωστά λέει ο Γιάννης και ο έτερος αυνφορουμιτης, αν υπάρχει υπερχρέωση λόγω διαρροής μετά το ρολόι και πας απόδειξη υδραυλικού και μια βεβαίωση-δήλωση ότι ήταν σε σημείο μη εμφανές σου κόβουν μεγάλο ποοοστο (έως και 50%) του χρέους. Το έχω κάνει παλιότερα

• Like 2
Δημοσ.

Είσαι λάθος. Πολύ σωστά λέει ο Γιάννης και ο έτερος αυνφορουμιτης, αν υπάρχει υπερχρέωση λόγω διαρροής μετά το ρολόι και πας απόδειξη υδραυλικού και μια βεβαίωση-δήλωση ότι ήταν σε σημείο μη εμφανές σου κόβουν μεγάλο ποοοστο (έως και 50%) του χρέους. Το έχω κάνει παλιότερα

Ευχαριστω.Ποια ειναι η δισδικασια ?

Δημοσ.

Σε περιπτώσεις αφανούς διαρροής από βλάβη των εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων

του υδρευόμενου ακινήτου τα επιπλέον καταναλωθέντα κυβικά μέτρα νερού χρεώνονται με

την 3η κλίμακα χρέωσης του Γενικού Τιμολογίου μειωμένη κατά 40% εφόσον:

Η κατανάλωση υπερβαίνει τα 90μ3/τρίμηνο

Η κατανάλωση είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή

κατανάλωση ή του αμέσως προηγούμενου διαστήματος σε περίπτωση νέου

ιδιοκτήτη ή ενοίκου.

Ευχαριστω πολύ ! Εγω για 2 κυβικα δεν είμαι στην 1η περιπτωση (88 κυβικα) αλλα σαφεστατα είμαι στην 2η

Από 20-30 ευρω πηγα στα 167 !!!

Δημοσ.

Αν στην απόδειξη ο υδραυλικός αναφέρει ότι η διαρροή ήταν σε αφανή μέρος έρχεται η ΕΥΔΑΠ κάνει έλεγχο και η μύωση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 80% κατά περίπτωση.    

• Like 1
Δημοσ.

Αν στην απόδειξη ο υδραυλικός αναφέρει ότι η διαρροή ήταν σε αφανή μέρος έρχεται η ΕΥΔΑΠ κάνει έλεγχο και η μύωση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 80% κατά περίπτωση.    

Μολις εμαθα για γειτονα με ιδια περιπτωση και λογαριασμο για σπιτι 400 ευρω ότι ενώ εχει κανει αιτηση εδώ και 3 μηνες παγωσε το ποσο και θα πανε για ελεγχο επισκευης 17/7 . Του ειπαν για εκπτωση 50% και τα αλλα σε δοσεις .

Δημοσ.

Ok. Πραγματικά δεν το ήξερα και ούτε περίμενα οτι κάνει μειώσεις η ΕΥΔΑΠ λόγω διαρροών έστω και μη ορατών.

• Like 1
Δημοσ.

Την Τριτη θα την φτιαξει με εξωτερικη γραμμη ο υδραυλικος και Τεταρτη θα παω ΕΥΔΑΠ και θα σας γραψω

Ενας υδραυλικος ζητησε 180 ευρω και ο αλλος 80 !!!!!!!!!!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...