Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την Τριτη θα την φτιαξει με εξωτερικη γραμμη ο υδραυλικος και Τεταρτη θα παω ΕΥΔΑΠ και θα σας γραψω

Ενας υδραυλικος ζητησε 180 ευρω και ο αλλος 80 !!!!!!!!!!!!!!!!

Πόσα μετρα περίπου είναι η εξωτερική σωλήνα. Ο χαλκός να ξέρεις δεν είναι φθηνός. Πάντως το έχουνε παρακάνει με τις τιμές.

Δημοσ.

Καπου τα 6 μετρα ειναι και μου ειπε θα κανει κανα δυο ωρες αλλα θα βαλει πλαστικη σωληνα μεχρι εκει που ειναι η διανομη της παροχης γιατι εκει εντοπιζει το προβλημα.

Δημοσ.

ΠΡΟΣΕΧΕ!!! Όμως …. Πολλά σπίτια και ιδίως παλιές κατασκευές τη γείωση την παίρνουν από τον υδρομετρητή, γι` αυτό και κάτω από τον νεροχύτη υπάρχει ένα κουτάκι με ένα κολάρο πάνω στην σωλήνα.

Αν βάλεις πλαστική (τουμπόραμα) ή πολυστροματική, δε θα `χεις γείωση. Μόνο ο χαλκός μεταφέρει την γείωση του υδρομετρητή στο διαμέρισμα. Εκτός και αν είσαι σίγουρος 100% ότι παίρνεις την γείωση από ράβδο.  

Δημοσ.

ΠΡΟΣΕΧΕ!!! Όμως …. Πολλά σπίτια και ιδίως παλιές κατασκευές τη γείωση την παίρνουν από τον υδρομετρητή, γι` αυτό και κάτω από τον νεροχύτη υπάρχει ένα κουτάκι με ένα κολάρο πάνω στην σωλήνα.

Αν βάλεις πλαστική (τουμπόραμα) ή πολυστροματική, δε θα `χεις γείωση. Μόνο ο χαλκός μεταφέρει την γείωση του υδρομετρητή στο διαμέρισμα. Εκτός και αν είσαι σίγουρος 100% ότι παίρνεις την γείωση από ράβδο.  

Ειναι κατασκευη του 1976 οποτε θα ρωτησω τον υδραυλικο .Τι συνεπειες εχει να μην υπαρχει γειωση ?Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα υδραυλικού αλλά ηλεκτρολόγου η γείωση αν και δε νομίζω να έχεις τέτοιο θέμα εσυ που είσαι και της ΔΕΗ..! Κ δεν είναι δα και τόσο παλιό το σπίτι. Αυτό το έχω δει σε κτήριο που πήρε ρεύμα το 49

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η γείωση παρέχεται από το δίκτυο διανομής και έρχεται καλώδιο γείωσης στον πίνακα. Το θεωρώ σχεδόν απίθανο η εγκατάσταση σου να γειώνεται σε σωλήνα. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ένας ηλεκτρολόγος θα σου το πει αν ελέγξει τον πίνακα και τις πρίζες.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η γείωση παρέχεται από το δίκτυο διανομής και έρχεται καλώδιο γείωσης στον πίνακα. Το θεωρώ σχεδόν απίθανο η εγκατάσταση σου να γειώνεται σε σωλήνα. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ένας ηλεκτρολόγος θα σου το πει αν ελέγξει τον πίνακα και τις πρίζες.

Ευχαριστω.Θα ρωτησω συναδελφο τεχνικο στον ΔΕΔΔΗΕ που ξερει 100% το θεμα.Επειδη εχει κανει καποιες δουλεις στο σπιτι μου και οχι μονο το δικο μου το θεωρω απιθανο να μην μου το ειχε πει αν υπηρχε προβλημα.

Δημοσ.

παγκοσμίως η γείωση δεν παρέχεται από το δίκτυο διανομής γιατί τα δίκτυα δεν έχουν αγωγό γείωσης. Η γείωση παντού είναι ευθύνη του καταναλωτή. Η γείωση μέσω του δικτύου ύδρευσης ήταν κάποτε νόμιμη αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είναι παράνομη γιατί τα δίκτυα δεν θεωρούνται αγώγιμα οπότε δεν μπορεί κάποιος να επαφίεται σε μια ανύπαρκτη γείωση

Δημοσ.

Ας ρωτήσει ηλεκτρολόγο καλύτερα ο φίλος τότε. Και έτσι να είναι μπορεί να υπάρχει γείωση στο ρολόι της ΔΕΗ, πριν φτάσει στον πίνακα οπότε ο πίνακας να έχει κανονικά γείωση.

Εμένα πάντως στη σχολή (πριν 20 χρόνια) αυτό μας είχαν πει σε σχετικό μάθημα. Πως στην Αθήνα η ΔΕΗ σου παρέχει και την γείωση στην χαμηλή τάση. Μπορεί να να μας το είπαν και λάθος. Δεν το έχω ψάξει. Σε ότι σπίτι έχω μείνει (όλα κατασκευή μετά '75) υπήρχε γείωση πριν τον πίνακα. Αυτό με γείωση σε σωλήνες το έχω δει μόνο σε κάτι μονοκατοικίες του '50-'60.

Δημοσ.

Εμένα πάντως στη σχολή (πριν 20 χρόνια) αυτό μας είχαν πει σε σχετικό μάθημα. Πως στην Αθήνα η ΔΕΗ σου παρέχει και την γείωση στην χαμηλή τάση. Μπορεί να να μας το είπαν και λάθος

Ελπίζω η σχολή σου να μην ήταν ηλεκτρολόγων. Η ΔΕΗ φέρνει σε κάθε παροχή τις φάσεις και τον ουδέτερο. Ο ουδέτερος στην Ελλάδα γειωνεται στην αρχή του και κατά διαστήματα σε συστήματα ΤΝ εκτός από το κέντρο της Αθήνας που έχει ΤΤ και γειωνεται μόνο στην αρχή του. Ο αγωγός της γείωσης ξεκινά σε κάθε εηε από τον μετρητή όπου και γίνεται η σύνδεση με την γείωση της εηε και τον ουδέτερο στο ΤΝ
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πλέον η γείωση δεν γίνεται στα θεμέλια? Έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αν θυμάμαι καλά...

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια η θεμελιακή γείωση είναι υποχρεωτική αφού δίνει και την χαμηλότερη αντίσταση

Δημοσ.

Εφτιαξε χθες με εξωτερικη γραμμη ο υδραυλικος την διαρροη με 40 ευρω πηγα στην ΕΥΔΑΠ αλλα επειδη ηταν 88 κυβικα σε 98 ημερων λογαριασμο δεν υπηρχε αναλογια κυβκου ανα ημερα και μου εκαναν απο 4-8 δοσεις για τα 168 ευρω .

Τα εβαλα σε 4 δοσεις και πληρωσα την πρωτη .Ουτε την αποδειξη του υδραυλικου δεν ηθελαν .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...