Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργαζομαι σε μια εταιρια(πολυεθνικη)εδω και 3 μηνες,και εχει προκυψει ενα μικρο προβλημα υγειας.

Συγκεκριμενα εχω αρχες τενοντιτιδας,και ειναι καθαρα απο τη φυση της δουλειας.

Πηγα σημερα σε ορθοπεδικο για εξεταση και για να μου γραψει φυσιοθεραπιες.Ολο αυτο το σκηνικο θα μου κοστισει γυρω στα 100 ευρω(με συμμετοχη ικα).

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα χρηματα δε μου περισσευουν,συν οτι θα πρεπει το χερι να ξεκουραστει για 2-3 εβδομαδες,πραγμα που αν εργαζομαι δε προκειται να γινει ουτε για αστειο.

Η εταιρια ειναι πολυ τυπικη σε οτι αφορα δωρα,αδειες,πληρωμες,επιδοματα κτλ..

Απο εκει και περα,εγω πως μπορω να θεσω ζητημα καταβολης αυτου του ποσου που προανεφερα?

Οπως επισης και για το θεμα της αδειας για λογους ξεκουρασης του χεριου?

Ποια ειναι τα δικαιωματα μου σε μια τετοια περιπτωση και πως μπορω να βγαλω μια ακρη?

Παρακαλω να απαντησετε μονο οσοι γνωριζετε,η να με παραπεμψετε σε καποια αλλη σελιδα για να διαβασω τι γινεται βαση νομου σε τετοιες περιπτωσεις!

Ευχαριστω πολυ!

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν ξερω για τα άλλα, αλλά χρήματα για φυσιοθεραπείες δεν πρόκειται να πάρεις απο την εταιρεία σιτ, και είναι λάθος να τα ζητήσεις, όπως λες είναι τυπικοί και φαντάζομαι σε έχουν ασφαλισμένο

Δημοσ.

Δεν ξερω για τα άλλα, αλλά χρήματα για φυσιοθεραπείες δεν πρόκειται να πάρεις απο την εταιρεία σιτ, και είναι λάθος να τα ζητήσεις, όπως λες είναι τυπικοί και φαντάζομαι σε έχουν ασφαλισμένο

Γιατι ειναι λαθος να τα ζητησω?Επειδη απεκτησα προβλημα απο τη φυση της δουλειας?

Δε θεωρειται εργατικο ατυχημα?

Δημοσ.

Το ότι είναι από τη φύση της δουλειάς ποιος το λέει και πώς το αποδεικνύει;

Αυτο ρωταω να μου πειτε...

Δημοσ.

Ίσως να χρειάζεται λεπτομερής διάγνωση με αιτιολογία για το τι φταίει και σαφής αναφορά σε ξεκούραση του χεριού από δημόσιο Νοσοκομείο.

Τώρα βέβαια το να κάτσεις στο σπίτι 3 βδομάδες λόγω του χεριού δεν ξέρω, μπορεί να σου πουν ότι γι αυτό το διάστημα θα κάνεις άλλη δουλειά που δεν επιβαρύνει το χέρι.

Δεν είναι Δημόσιο, εσύ θα κρίνεις αν σε παίρνει να κυνηγήσεις την άδεια.

Για τα χρήματα δεν μπορώ να βοηθήσω. Τι καθεστώς ισχύει, γιατί δεν τους ρωτας;

Δημοσ.

Τωρα ρε φιλε πλακα μας κανεις?

ξερεις τι κοσμος αντιμετωπιζει θεματα βαση της φυσης της εργασιας του? απο μεση-χερια ποδια κτλ?

ξερεις ποσες κομμωτριες εχουν συνδρομο καρπιαιου σωληνα?

ποσοι χρειαζονται γυαλια ξεκουρασης αν δουλευουν ωρες σε υπολογιστη?

ποσοι εχουν την μεση τους απο κουβαλημα?

αλλο το εργατικο ατυχημα... μπορουν πολυ ευκολα να σου πουν "αν δεν αντεχεις στο καλο και να μας γραφεις"

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα ρε φιλε πλακα μας κανεις?

ξερεις τι κοσμος αντιμετωπιζει θεματα βαση της φυσης της εργασιας του? απο μεση-χερια ποδια κτλ?

ξερεις ποσες κομμωτριες εχουν συνδρομο καρπιαιου σωληνα?

ποσοι χρειαζονται γυαλια ξεκουρασης αν δουλευουν ωρες σε υπολογιστη?

ποσοι εχουν την μεση τους απο κουβαλημα?

αλλο το εργατικο ατυχημα... μπορουν πολυ ευκολα να σου πουν "αν δεν αντεχεις στο καλο και να μας γραφεις"

Εχεις δικιο ρε 'φιλε'.Εγω λεω να τους πω και ευχαριστω και οτι αν δε σπασω τη μεση μου,δεν ευχαριστιεμαι δουλεια.

Θα εισαι και εσυ της κλαδικης του 'δε διεκδικουμε τιποτα' φαινεται.

Ωραιος!

Όπως γράφει και ο παραπάνω ατύχημα είναι μάλλον ατυχής λέξη.

Ωραια πες το οπως θελεις,μπορει να το ειπα λαθος.Δε παυει ομως να ειναι προβλημα υγειας που προκληθηκε κατα τη διαρκεια της εργασιας..

Δημοσ.

Έτσι όπως τα θέτεις πας και για μήνυση;

Εντάξει, όταν πας κάπου να δουλέψεις ξέρεις τις απαιτήσεις της δουλειάς. Αν πχ. δεν αντέχεις την ορθοστασία δεν πας για πωλητής σε μαγαζί. Η οικοδομή έχει άλλες απαιτήσεις.

Σαφώς και να κοιτάξεις το χέρι σου αλλά μήπως να έβλεπες και την οπτική ότι έχεις δουλειά την σημερινή εποχή;

Εκτός και υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν ανέφερες.

Δημοσ.

Θα εισαι και εσυ της κλαδικης του 'δε διεκδικουμε τιποτα' φαινεται.

ειχα την εντυπωση οτι ημουν πιο σαφης... τεσπα

ειμαι της κλαδικης οτι το εργατικο ατυχημα... απο το δεν μπορω να ανταπεξελθω σωματικα στην δουλεια εχει διαφορα... και μαλιστα τεραστια

Για να σου το κανω και πιο λιανα, ειναι λογικο αν η δουλεια σου ειναι: 

π.χ οδηγος νταλικας 

να εχεις θεματα απο τις πολλες ωρες που εισαι καθηστος...  δεν θα πας να κανεις παραπονα και να ζητησεις λεφτα...

ειναι πολυ λογικο να σου πει το αφεντικο οτι... φιλε... αφου δεν το αντεχεις.. γιατι δεν φευγεις?

αλλο τωρα να εχεις ατυχημα με την νταλικα και να παρεις καποιου ειδους αποζημιωση

Δημοσ.

Αν πιστεύεις ότι σου προκάλεσαν ζημιά οι συνθήκες στην εργασία σου έχεις κάθε δικαίωμα να ακολουθήσεις τη δικαστική οδό και να διεκδικήσεις αυτά που πιστεύεις

Θα πρέπει βέβαια να χαλάσεις κάνα χιλιάρικο για να πάρεις τα 100€ σου

Από τη στιγμή που έχεις βέβαια ασφάλεια (δημόσια υποχρεωτική) και το ποσό που καλείσαι να πληρώσεις αφορά τη συμμετοχή σου δε μπορείς να πεις ότι δε καλύπτεσαι απλά έτσι δουλεύει η δημόσια ασφάλεια οπότε δε νομίζω καν να γινόταν δεκτή η αγωγή σου και να ηθελες να πας δικαστήριο.. δεν ευθύνεται ο εργοδότης για το πώς δουλεύει το ΙΚΑ

Αναρρωτική άδεια θα πρέπει να σου δώσει ο γιατρός όχι η εταιρεία για να γιανει το χέρι σου έτσι αυθαίρετα.. διαφορετικά πάρε από τη κανονική σου ή άνευ αποδοχών

Δημοσ.

^

...και αν τα πάρει

Εδώ ο όρος δεν είναι εργατικό ατυχιμα, αλλά βλάβη απο καταπόνηση κατα την εργασία, αυτό για να αποδειχτεί πρέπει να γίνουν μελέτες δικαστήρια να φθάσει στο απ, και απο εκεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, μην γελασετε κάποιοι αυτό έχει συμβεί πολλές φορες σε περιπτώσεις καταπόνησης

Δημοσ.

Εργαζομαι σε μια εταιρια(πολυεθνικη)εδω και 3 μηνες,και εχει προκυψει ενα μικρο προβλημα υγειας.

Συγκεκριμενα εχω αρχες τενοντιτιδας,και ειναι καθαρα απο τη φυση της δουλειας.

Πηγα σημερα σε ορθοπεδικο για εξεταση και για να μου γραψει φυσιοθεραπιες.Ολο αυτο το σκηνικο θα μου κοστισει γυρω στα 100 ευρω(με συμμετοχη ικα).

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα χρηματα δε μου περισσευουν,συν οτι θα πρεπει το χερι να ξεκουραστει για 2-3 εβδομαδες,πραγμα που αν εργαζομαι δε προκειται να γινει ουτε για αστειο.

Η εταιρια ειναι πολυ τυπικη σε οτι αφορα δωρα,αδειες,πληρωμες,επιδοματα κτλ..

Απο εκει και περα,εγω πως μπορω να θεσω ζητημα καταβολης αυτου του ποσου που προανεφερα?

Οπως επισης και για το θεμα της αδειας για λογους ξεκουρασης του χεριου?

Ποια ειναι τα δικαιωματα μου σε μια τετοια περιπτωση και πως μπορω να βγαλω μια ακρη?

Παρακαλω να απαντησετε μονο οσοι γνωριζετε,η να με παραπεμψετε σε καποια αλλη σελιδα για να διαβασω τι γινεται βαση νομου σε τετοιες περιπτωσεις!

Ευχαριστω πολυ!

κοίτα, εγώ γίνομαι σκύλος για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, αλλά εδώ σαστίζω.

Δεν παθαίνεις έτσι τενοντίτιδα σε τρεις μήνες, και αν το κυνηγήσεις μπορεί και να αποδειχθεί οτι οφείλεται σε λανθασμένη στάση σώματος και να κυνηγάνε εσένα μετά. 

Γυναίκες σε ορθοστασία παθαίνουν φλεβίτιδα, άνδρες σε αποθήκες τους βγαίνει η μέση, στα γραφεία παθαίνουν καρδιά λόγω ακινησίας...δηλαδή έλεος...και εσύ μου λες για μια τενοντίτιδα. πάρε μια βάση για να ακουμπάς το χέρι σου όταν πληκτρολογείς, μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...