Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Πιστεύω όλοι έχετε προσέξει στους δρόμους στις ξύλινες κολώνες της ΔΕΗ, σε μερικές υπάρχουν κάτι λάμπες κίτρινες που φέγγουν πολύ δυνατά και σε μερικές υπάρχουν κάτι λάμπες άσπρες (συνήθως σε χωριά ή σε στενά σοκάκια) που δεν φεύγουν σχεδόν καθόλου. Ξέρετε πως λέγονται οι άσπρες και πως οι κίτρινες και σε τι Ντιούι ταιριάζει η κάθεμία;

Δημοσ.

οι κίτρινες είναι νατρίου και οι λευκές υδραργύρου (που φωτοβολούν κανονικά) εκτός και αν έχουν βάλει φθορισμού που έχουν μειωμένη ροή, Οι κάλυκες είναι συνήθως Ε40

Δημοσ.

Μήπως οι άσπρες λάμπες που δεν φέγγουν καλά είναι μεικτού φωτισμού και όχι φθορίου; Βασικά δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι ας απαντήσει κάποιος με σιγουριά.

Δημοσ.

Μήπως οι άσπρες λάμπες που δεν φέγγουν καλά είναι μεικτού φωτισμού και όχι φθορίου; Βασικά δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι ας απαντήσει κάποιος με σιγουριά.

μπορεί να είναι και μεικτού φωτισμού που είναι υδραργύρου χωρίς ballast

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτές οι κίτρινες λάμπες έχουν καταστρέψει όλη την εικόνα της νυχτερινής πόλης... 

Δημοσ.

οι καλύτερες σε ενεργειακή απόδοση και οι χειρότερες σε χρωματική απόδοση είναι οι νατρίου χαμηλής πίεσης που δεν μπαίνουν σε οδοφωτισμό πόλης

Δημοσ.

Αυτές οι κίτρινες λάμπες είναι οι πιο energy efficient λάμπες μακράν όμως.

Και πιο φιλικές στο μάτι εχω την εντύπωση

Δημοσ.

Αυτές οι κίτρινες λάμπες έχουν καταστρέψει όλη την εικόνα της νυχτερινής πόλης... 

Είναι μονοχρωματικές. Δεν μπορεί να δεις χρώματα.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι μονοχρωματικές. Δεν μπορεί να δεις χρώματα.

Ισχύει! Την πρώτη φορά που πέτυχα, δεν μπορούσα να καταλάβω αν ένα αυτοκίνητο ήταν λευκό, ασημί, πορτοκαλί ή καφέ. Είχε τη φάση του.

Δημοσ.

Στις ξύλινες κολώνες πολλές φορές έχει και απλές λάμπες οικονομίας με ντουι ε27. Μάλλον αυτές θα λες λευκές χωρίς πολύ φως. Είναι στα φανάρια που εχουν ένα κυκλικό μεταλλικό για να μη βρέχεται η λαμπα

Δημοσ.

Ότι λάμπες και να είναι, μην τις κλέβεις. Αφενός, δε κάνουν στο σπίτι σου, και αφετέρου είναι παράνομο, και σε σταμπάρω...

Δημοσ.

Ότι λάμπες και να είναι, μην τις κλέβεις. Αφενός, δε κάνουν στο σπίτι σου, και αφετέρου είναι παράνομο, και σε σταμπάρω...

Δεν θέλω να τις κλέψω. Αν ήθελα δεν θα ρωτούσα θα τις έκλεβα. Για ποιο λόγω κάποιος να θέλει να κλέψει λάμπες και πρίν από αυτό να ρωτάει πως λέγονται;

Στις ξύλινες κολώνες πολλές φορές έχει και απλές λάμπες οικονομίας με ντουι ε27. Μάλλον αυτές θα λες λευκές χωρίς πολύ φως. Είναι στα φανάρια που εχουν ένα κυκλικό μεταλλικό για να μη βρέχεται η λαμπα

Ευχαριστώ που απαντήσατε.

Fakiris 31

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...