Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλζ παιδια αν μπορειτε πειτε μου!Σκεφτομαστε να παρουμε ενα μικρο σκυλακι (απο φιλλοζωικη)Αλλα μπορουμε να διαθεσουμε 300 ευρω.Εκτος απο τα εξοδα ειναι και οτι χρειαζεται χρονο!Αλλα απο αυτο ειμαστε μια χαρα...μπορουμε να του διαθεσουμε χρονο...το μονο προβλημα ειναι τα εξοδα..το φαγητο του,τα παιχνιδια του,η περιποιηση του και τα λοιπα δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλο θεμα...τωρα με τον κτηνιατρο δεν ξερω..Σας παρακαλω πειτε μου τα μηνιαια εξοδα του αν γνωριζετε

Στο ιντερνετ διαβασα κατι για χιλιαρικο αλλα εγω θελω ενα μικρο οχι μεγαλο σκυλο.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα , Καταρχην σωστη η επιλογη σου για σκυλακι απο φιλοζωικη καθως εχουν να δωσουν πολυ αγαπη αλλα βρρθηκαν εκει επειδη καποιοι ανιδεοι τα βαρεθηκαν.

Επι του θεματος , αναλογα το βαρους του σκυλου ειναι και τα εξοδα. Σε γενικες αν το σκυλι ειναι γυρω στα 10 κιλα αν δινεις μια καλη τροφη θα σου πηγαινει γυρω στα 40κατι το 15κιλο τσουβαλι το οποιο θα σου βγαζει κανα 2μηνο. Απο εκει και περα θα εχεις τα ετησια εμβολια του σκυλου που κοστιζουν γυρω στα 30ε. Μετα καθε ανοιξη θα πρεπει να αγοραζεις στον σκυλο λουρακι για τα τσιμπουρια κλπ που κοστιζει 15ε και κραταει 5 μηνες. Και τουε καλοκαιρινους μηνες να βαζεις και μια αμπουλα με 10ε. Απο εκει και περα δεν υπαρχουν αλλα ουσιωδη εξοδα. Με καλο ψσξιμο μπορεις να βρεις πολυ καλες τροφες με λιγα χρηματα. Ειτε σε μπαρφ ειτε σε ξηρα τροφη. Για οποιαδηποτε αλλη απορια εχεις , ρωτησε

• Like 2
Δημοσ.

@web_assasin διαβασα οτι για ολο το χρονο το χιλιαρικο το θελει σιγουρο...και γνωστοι μου π εχουν σκυλι αλλα μεγαλο ξοδευουν για ολο το χρονο 1000 ευρω και παραπανω

Οταν λες διαβασες κατι για χιλιαρικο τι εννοεις?

για 3 χρονια σου φτανουν τοσα :P

Διαβασα οτι θελει 1000 ευρω για ολο το χρονο

Καλησπερα , Καταρχην σωστη η επιλογη σου για σκυλακι απο φιλοζωικη καθως εχουν να δωσουν πολυ αγαπη αλλα βρρθηκαν εκει επειδη καποιοι ανιδεοι τα βαρεθηκαν.

Επι του θεματος , αναλογα το βαρους του σκυλου ειναι και τα εξοδα. Σε γενικες αν το σκυλι ειναι γυρω στα 10 κιλα αν δινεις μια καλη τροφη θα σου πηγαινει γυρω στα 40κατι το 15κιλο τσουβαλι το οποιο θα σου βγαζει κανα 2μηνο. Απο εκει και περα θα εχεις τα ετησια εμβολια του σκυλου που κοστιζουν γυρω στα 30ε. Μετα καθε ανοιξη θα πρεπει να αγοραζεις στον σκυλο λουρακι για τα τσιμπουρια κλπ που κοστιζει 15ε και κραταει 5 μηνες. Και τουε καλοκαιρινους μηνες να βαζεις και μια αμπουλα με 10ε. Απο εκει και περα δεν υπαρχουν αλλα ουσιωδη εξοδα. Με καλο ψσξιμο μπορεις να βρεις πολυ καλες τροφες με λιγα χρηματα. Ειτε σε μπαρφ ειτε σε ξηρα τροφη. Για οποιαδηποτε αλλη απορια εχεις , ρωτησε

Να σαι καλα!
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο σκύλος είναι μια απόφαση 10ετιας+, αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι στο ζωντανό, έχεις σκεφτεί αν θες έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθεις στην κατάσταση;

Δημοσ.

Ο σκύλος είναι μια απόφαση 10ετιας+, ανοω μη γένοιτο συμβεί κάτι στο ζωντανό, έχεις σκεφτεί αν θες έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθεις στην κατάσταση;

και αυτο το εχω σκεφτει..το αν γινει κατι..για αυτο ρωταω τα εξοδα του γιατι σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θελω να το παρω και να μην μπορω να το φροντισω οικονομικα..

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω το ts που άνοιξε το θέμα ήθελα να ανοίξω και εγώ  ένα παρόμοιο σήμερα.

Εγώ βρήκα ένα σκυλάκι αδέσποτο  και σκέφτομαι να το κρατήσω .

Του πήρα μια σκυλοτροφή απο το supermarket  και ένα sprey  για να βγάλω  τα τσιμπούρια το οποίο  το πρότεινε κτηνίατρος.

Πρέπει κάτι άλλο να προσέξω τώρα ή είμαι κομπλέ ?

Από ότι υπολογίζω θα πάει γύρω στα 20 κιλά τι έξοδα θα έχει περίπου?

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω το ts που άνοιξε το θέμα ήθελα να ανοίξω και εγώ  ένα παρόμοιο σήμερα.

Του πήρα μια σκυλοτροφή απο το supermarket  και ένα sprey  για να βγάλω  τα τσιμπούρια το οποίο  το πρότεινε κτηνίατρος.

λογικα δεν πρεπει να τον πας σε κτηνιατρο για να τον δει αν εχει κατι αλλο?γτ αμα ειναι αδεσποτο δεν νομιζω να εχει μονο τσιμπουρια αλλα τωρα τι να σ πω..και γω δεν ξερω

Δημοσ.

Χρονο μπορειτε να του διαθεσετε τωρα. Σε 10 χρονια θα μπορειτε; Οταν θα πηγαινετε διακοπες το καλοκαιρι κλπ, εχετε σκεφτει με το σκυλι τι θα κανετε;

Πολυ πριν φτασεις σε αποριες για το κοστος, πρεπει να συνηδητοποιησεις οτι προκειται περι ενος επιπλεον ανθρωπου μεσα στο σπιτι, και συγκεκριμενα μωρου, δηλαδη με αυξημενες αναγκες για φροντιδα και συντροφια.

Σε οτι αφορα το κοστος, εξαρταται αρκετα απο τον τυπο του σκυλου αλλα και απο αλλους παραγοντες, τυπου αν θα τον εκπαιδευσεις σε καποιο εκπαιδευτη, αν θα τον δινεις σε ξενοδοχεια οταν θα θες να φυγεις για 2ημερο-βδομαδα-μηνα κλπ.

Τα στανταρ κοστη ειναι εμβολια, φαγητο και κτηνιατροι οταν παθαινει κατι. Αλλα πλην των εμβολιων, τα υπολοιπα δεν ειναι προκαθορισμενα. Αλλιως ταιζεις ενα κανις, αλλιως ενα γερμανικο ποιμενικο.

Δημοσ.

Χρονο μπορειτε να του διαθεσετε τωρα. Σε 10 χρονια θα μπορειτε; Οταν θα πηγαινετε διακοπες το καλοκαιρι κλπ, εχετε σκεφτει με το σκυλι τι θα κανετε;

Πολυ πριν φτασεις σε αποριες για το κοστος, πρεπει να συνηδητοποιησεις οτι προκειται περι ενος επιπλεον ανθρωπου μεσα στο σπιτι, και συγκεκριμενου μωρου, δηλαδη με αυξημενες αναγκες για φροντιδα και συντροφια.

Σε οτι αφορα το κοστος, εξαρταται αρκετα απο τον τυπο του σκυλου αλλα και απο αλλους παραγοντες, τυπου αν θα τον εκπαιδευσεις σε καποιο εκπαιδευτη, αν θα τον δινεις σε ξενοδοχεια οταν θα θες να φυγεις για 2ημερο-βδομαδα-μηνα κλπ.

σε ευχαριστω πολυ π με βοηθησες αλλα οσο αφορα αυτο π ειπες αν μπορω και σε 10 χρονια να του διαθεσω χρονο..πιστεψε με δεν θα μπορουσα να μπω στην διαδικασια καν να σκεφτω να παρω σκυλι αν δεν μπορουσα..το ξερω πως θελει χρονο! και για τις διακοπες τα εχουμε σκεφτει και για ολα!το μονο μας προβλημα ειναι το οικονομικο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λογικα δεν πρεπει να τον πας σε κτηνιατρο για να τον δει αν εχει κατι αλλο?γτ αμα ειναι αδεσποτο δεν νομιζω να εχει μονο τσιμπουρια αλλα τωρα τι να σ πω..και γω δεν ξερω

Λογικα πρεπει .Τωρα δεν παιζουν χρήματα οταν πληρωθουν οι γονεις μου ειδωμεν.

Επεξ/σία από Rattindr
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι γονείς σου συμφωνούν για τον σκύλο;

Δημοσ.

Χωρις να κατευθυνω το σχολιο μου σε εσενα,μιας και για να θες σκυλακι κοπριτακι και οχι κανα πιτμπουλ που ειναι και της μοδας  το βλεπεις πιο ωριμα,εχε υποψην τα παρακατω.

πρεπει να σκεφτεις οτι δεν παιρνεις απλα σκυλο για να εχεις να παιζεις,να ασχολεισαι αντι για  χομπυ ξερω γω.

ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας,οχι gadget που παιρνουμε μαζι στη βολτα.

μιλαω ετσι επειδη εχουν γινει πολυ μοδα τα σκυλια ρατσας τελευταια και μετα απο λιγο καταληγουν δεμενα σε καμια ελια στο χωριο.

Το να εχεις σκυλο ειναι μια τεραστια ευθυνη και δεσμευση.

τωρα μπορεις να τον προσεξεις,σε 5 χρονια θα μπορεις?

σε 10-12 χρονια που θα γερναει ο κακομοιρης και θα χρειαζεται εξτρα προσοχη και φροντιδα,θα μπορεις να του τα παρεχεις?

• Like 1
Δημοσ.

Έχε υπόψιν σου ότι οι τροφές έχουν τεράστιες διαφορές από μάρκα σε μάρκα όσον αφορά την ποιότητα τους.

Αυτές από τα σούπερ μάρκετ, αν και σαν ονόματα μπορεί να είναι οι πιο γνωστές, ποιοτικά είναι σκουπίδια και αργά ή γρήγορα

θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία του ζώου.

Φυσικά δεν μιλάμε για την ανάγκη του "δεν βρίσκω ανοικτό pet shop αυτήν την στιγμή και έρχεται Σ/Κ", ούτε αν το ταίσεις μια και δυο φορές, απλά να γνωρίζεις ότι οι τροφές των σούπερ μάρκετ είναι οικονομικές μεν, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για σχεδόν σκέτο πριονίδι.

Με την πρώτη ευκαιρία πήγαινε σε ένα καλό pet shop και πάρε μια πιο ποιοτική τροφή. Ευτυχώς οι τιμές για τις τροφές των σκυλιών δεν είναι τρομερά ακριβές, το κόστος ακόμα και για μια καλή τροφή δεν είναι υπερβολικό.

Στις γάτες πάλι...για κάποιο λόγο οι καλές τροφές είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.

Δημοσ.

Χωρις να κατευθυνω το σχολιο μου σε εσενα,μιας και για να θες σκυλακι κοπριτακι και οχι κανα πιτμπουλ που ειναι και της μοδας  το βλεπεις πιο ωριμα,εχε υποψην τα παρακατω.

πρεπει να σκεφτεις οτι δεν παιρνεις απλα σκυλο για να εχεις να παιζεις,να ασχολεισαι αντι για  χομπυ ξερω γω.

ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας,οχι gadget που παιρνουμε μαζι στη βολτα.

μιλαω ετσι επειδη εχουν γινει πολυ μοδα τα σκυλια ρατσας τελευταια και μετα απο λιγο καταληγουν δεμενα σε καμια ελια στο χωριο.

Το να εχεις σκυλο ειναι μια τεραστια ευθυνη και δεσμευση.

τωρα μπορεις να τον προσεξεις,σε 5 χρονια θα μπορεις?

σε 10-12 χρονια που θα γερναει ο κακομοιρης και θα χρειαζεται εξτρα προσοχη και φροντιδα,θα μπορεις να του τα παρεχεις?

Φυσικά και το έχω υπολογίσει .Μέχρι να πεθάνει θα παίρνει τη φροντίδα που του αξίζει από εμένα και κάθε μέρα μια βόλτα τουλάχιστον.

Έχε υπόψιν σου ότι οι τροφές έχουν τεράστιες διαφορές από μάρκα σε μάρκα όσον αφορά την ποιότητα τους.

Αυτές από τα σούπερ μάρκετ, αν και σαν ονόματα μπορεί να είναι οι πιο γνωστές, ποιοτικά είναι σκουπίδια και αργά ή γρήγορα

θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία του ζώου.

Φυσικά δεν μιλάμε για την ανάγκη του "δεν βρίσκω ανοικτό pet shop αυτήν την στιγμή και έρχεται Σ/Κ", ούτε αν το ταίσεις μια και δυο φορές, απλά να γνωρίζεις ότι οι τροφές των σούπερ μάρκετ είναι οικονομικές μεν, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για σχεδόν σκέτο πριονίδι.

Με την πρώτη ευκαιρία πήγαινε σε ένα καλό pet shop και πάρε μια πιο ποιοτική τροφή. Ευτυχώς οι τιμές για τις τροφές των σκυλιών δεν είναι τρομερά ακριβές, το κόστος ακόμα και για μια καλή τροφή δεν είναι υπερβολικό.

Στις γάτες πάλι...για κάποιο λόγο οι καλές τροφές είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ

Πειράζει να παίρνει μια εβδομάδα αυτές τις τροφές και γάλα ; Εδώ στο Ναύπλιο δεν έχουμε αξιοπρεπή petshop .Μιας και θα κατέβω Αθήνα την Πέμπτη έχεις να προτείνεις καμία τροφή και που θα την βρω φθηνά;

Χαχα αυτό με της γάτες ισχύει.Το ξέρω γιατί έχω ένα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...