Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο κανονικό ή Ηχητικό;  

45 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Βιβλίο κανονικό ή Ηχητικό;

• Κανονικο
    • Ηχητικο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βιβλίο. Και να πούμε και την αμαρτία μας, ε, το μυρίζεις κιόλας :P

Κάπου πήρε το μάτι μου την ατάκα

The problem with tablets is that no one can see the cover of the book you're reading and realise how clever you are pretending to be 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορει να μην υπαρχει μια θηκη tablet που να μοιαζει με βιβλιο.Δεν μπορει να μην υπαρχει μια ειδικη βαφη που να δινει την μυρωδια  χαρτιου -ταλαιπωρημενου απο τον χρονο βιβλιου.Αν δεν υπαρχει κρινω οτι υπαρχει ενα κενο στην αγορα  :P

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε Randomcat, άμα θέλεις πες μου ποιο μοντέλο tablet έχεις το οποίο εμφανίζει σωστά τα PDF.

Μεγέθυνση μπορείς να κάνεις και να τα βγάζει σωστά ;

(Έχω χαμηλή όραση 20/100 διόφθαλμα)

Άμα δε νιώθεις άνετα να γράψεις τη μάρκα δημόσια, υπάρχει και το προσωπικό μήνυμα....)

Random Cat εσύ, White Cat εγώ, κάπως θα τα βρούμε...!

Νιάαααααρρρρρ,

Ο Άσπρος Γάτος

Σε iPad 3 μόνο μπορώ να διαβάσω pdf, με zoom, ρύθμιση φωτεινότητας κτλ.

Σε 2 άλλες ταμπλέτες με android δεν με βολεύει εξαιτίας της αναλογίας που έχει η οθόνη.

Κάπου πήρε το μάτι μου την ατάκα

The problem with tablets is that no one can see the cover of the book you're reading and realise how clever you are pretending to be 

Επίσης άλλο ένα πλεονέκτημα του έντυπου βιβλίου είναι ότι δεν ζεσταίνεται το καλοκαίρι όπως τα tablet.

Δημοσ.

Το "πλούσιο" πάνω κάτω είναι μόνο το χρώμα.Με το μέγεθος της οθόνης να είναι το μόνο περιοριστικό για την περίπτωση των ebook reader.

Όλες τις άλλες λειτουργίες(μάλιστα περισσότερες) έχει το φορμάτ των ebook reader(epub-ezw3).

Επίσης τα kindle έχουν τον χειρότερο χειρισμό PDF στην αγορά.

Όταν μιλάμε για διάβασμα, και όχι για ανάγνωση σχεδιαγραμμάτων, το χρώμα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση(ουδεμία θα έλεγα).

Επίσης, δεν ξέρω κανέναν που να προτιμά να διαβάζει σε backlight οθόνη ενώ έχει ήδη μια frontlight e-paper.Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που προτιμάν τα PDF για όλα τα βιβλία και όχι για ειδικές χρήσεις.

Από εκεί και πέρα και εγώ tablet,κυρίως των ελάχιστες περιπτώσεις που το χρώμα έχει τεράστια διαφορά για την κατανόηση του αντικειμένου.

Δεν είναι μόνο το χρώμα. Γενικά τα PDF είναι πιο πλούσια εικαστικά.

https://www.quora.com/What-is-the-best-format-pdf-or-epub/answer/Dave-Haynie

Στο παραπάνω λινκ ο τύπος είπε κατά κάποιο τρόπο αυτό που θέλω να πω:

"EPub is a good format for an unformatted or minimally formatted book. Think of a typical novel... the pagination is going to be different in the hardcover vs. the paperback vs. a large print edition. All you care about is the text. So an epub file primarily contains the text, only a minimal bit of formatting information. Your e-reader can change the format around to suit each reader.

A PDF, on the other hand, is a completely fixed format, such as you might find in a data sheet, a product pamphlet, a coffee-table book, etc. PDFs support a mix of graphics, tables, charts, photographs, etc. that will look as much as possible the same on any device, screen or printer. But there's no reformatting for user preferences."

Αν και αυτό για το reformatting δεν ισχύει, επειδή μπορείς να κάνεις edit σε ένα PDF με μαζικές αλλαγές (γραμματοσειρές κ.λπ.).

Παραθέτω και ένα τεχνικό e-book σε PDF. Κάνε λίγο scroll για να δεις πόσο καλά οργανωμένο είναι, ευανάγνωστο και ευχάριστο στο μάτι. Δεν θα μπορούσα να έχω κάτι τόσο όμορφο στο Kindle.

https://books.google.gr/books?id=BvaFreun1W8C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

Επίσης, κανείς εδώ δεν είπε ότι διαβάζει PDF σε Kindle. Είπα ότι έχω ένα Kindle paperwhite, αλλά τελικά προτιμώ το τάμπλετ μου. Ναι, δεκτό αυτό για την e-paper οθόνη που είναι τέλεια, αλλά το ξεφύλλισμα λαγκάρει και... δεν υπάρχουν χρώματα και... πλούσια PDFs.

Φίλε Randomcat, άμα θέλεις πες μου ποιο μοντέλο tablet έχεις το οποίο εμφανίζει σωστά τα PDF.

Έχεις PM.

Δεν μπορει να μην υπαρχει μια θηκη tablet που να μοιαζει με βιβλιο.Δεν μπορει να μην υπαρχει μια ειδικη βαφη που να δινει την μυρωδια  χαρτιου -ταλαιπωρημενου απο τον χρονο βιβλιου.Αν δεν υπαρχει κρινω οτι υπαρχει ενα κενο στην αγορα  :P

Ε και ό,τι δεν υπάρχει ακόμα, θα γίνει στην πορεία και δεν θα απομείνει τελικά κάποιο σημαντικό προτέρημα του φυσικού βιβλίου. Προβλέπω ότι στο μέλλον θα υπάρχουν μόνο για λόγους ιστορικούς και για τη νοσταλγία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...