Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,

Θα αναφερθώ σε μια απο τις πολλές περιπτώσεις που μου έχουν τύχει,

Για καποιο λογο χρειάζομαι ενα PCIE CABLE EXTENDER ,μπηκα σε μερικα σα'ι'τ και βρηκα,

το θεμα ειναι οτι με νευριαζει ο Ελληνας έμπορος με τις τιμες του!Ξερω τις δυσκολίες της εποχής αλλα μέχρι ενός σημείου βρε αδερφέ....

ο φιλος εμποράκος  θελει 10,20 για το καλώδιο +5,5  ευρό μεταφορικά αντικαταβολή δεν βάζω...15,70 σούμα .

Ο Uk θελει 3,48 καλωδιο +2,25 μεταφορικα 5,73

και ο κινεζος 1,44 ευρω για ολα)μεταφορικά και καλώδιο).

Πόσο το αγοράζει ο Ελληνας???ποσο θελει να βγαλει??εχει σκεφει οτι αν το πουλήσει κοντα στα 5 ευρω θα πουλήσει περισσότερα??

και μην μου πειτε οτι δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους!

Ο Αγγλος που εχει καλη οικονομία και υψηλότερους μισθους και μπορει να πουλήσει πιο ακριβά γιατι το δινει 3,48?

Ο κινεζος οκ...αυτος παραγει και αν γουσταρει τα πουλαει με το κιλο!

πως μπορω να βοηθήσω  τον τοπικό έμπορα οταν πλησιάζω αυτος βγάζει βαζάκι με βαζελίνη?

Αυτα,

αν εχω καπου αδικο θα το εκτιμουσα να μου το λεγατε,

καλο απογευμα σε ολους!!

post-38255-0-19324900-1498312489_thumb.jpg

post-38255-0-03500600-1498312490_thumb.jpg

post-38255-0-08743400-1498312491_thumb.jpg

• Like 2
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φίλε μου απόλυτο δίκιο έχεις ότι ο έλληνας θέλει να βγάλει και από την μύγα ξύγκι.Πρέπει να πουλάνε πιο φτηνά αφού όλοι με το κιλό αγοράζουνε οπότε θα πρέπει πουλάνε πολύ πιο φτηνά.Όταν για παράδειγμα στην περιοχή που μένω βρίσκω το βύσμα το καρφί το μονοφωνικό 1€ και στο skroutz.gr ξεκινάει από 0,30 λεπτά του ευρώ αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο εμποράκος θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς πρωτόυ κοστολογήσει το οποιοδήποτε προϊόν κάτι που ενώ σήμερα έχει την δυνατότητα αλλά και όλα τα μέσα να το κάνει πολύ απλά δεν το κάνει επειδή κατα πλειοψηφία δεν έχει ιδέα από επιχειρήσεις και marketing.Αν νομίζουν πως έτσι θα προκόψουν τότε την έχουν ήδη πατήσει.

Δημοσ.

Ναι το θέμα είναι ότι θα τυο πει δεν βγαίνω δεν γίνεται και τα λοιπά.Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα πάντως διότι θα έπρεπε και το ΣΔΟΕ να τους ρίξει κανα πρόστιμο για αισχροκέρδεια μήπως και βάλουνε μυαλό και ρίξουν τις τιμές τους γιατί έτσι όπως το πάνε αυτοί θα φαληρήσουν τα μαγαζιά τους και θα τους φταίει και πάλι ο καταναλωτής ο οποίος δνε ψωνίζει από αυτούς αλλά παό την κίνα.

Δημοσ.

ο φιλος εμποράκος  θελει 10,20 για το καλώδιο +5,5  ευρό μεταφορικά αντικαταβολή δεν βάζω...15,70 σούμα .

Ο Uk θελει 3,48 καλωδιο +2,25 μεταφορικα 5,73

και ο κινεζος 1,44 ευρω για ολα)μεταφορικά και καλώδιο).

Πόσο το αγοράζει ο Ελληνας???ποσο θελει να βγαλει??εχει σκεφει οτι αν το πουλήσει κοντα στα 5 ευρω θα πουλήσει περισσότερα??

οτι αποδειξη σου κοψει ο ελληνας, το 70% θα παει στο κράτος. Do the math και θα καταλάβεις γιατι βγαινει έτσι η τιμολογηση.

Υπαρχουν και αλλες φυσικα στρεβλώσεις της αγοράς... αλλα η φορολογια ειναι σημαντικοτατη.

• Like 1
Δημοσ.

οτι αποδειξη σου κοψει ο ελληνας, το 70% θα παει στο κράτος. Do the math και θα καταλάβεις γιατι βγαινει έτσι η τιμολογηση.

Αυτό που λες δεν ισχύει γιατί το 70% πάει σίγουρα στην τσέπη του διότι είναι το παραπανήσιο κέρδος που βγάζει χωρίς να υπάρχει λόγος να το βγάζει άσε που δεν εκδίδουν όλοι αποδείξεις.

Δημοσ.

δεν απαντάω ειρωνικά ούτε με υφος ,επειδή δεν ξέρω πες μου πως φτάνει η τιμη απο το 1,44 στα 10,20.εβαλα 1.44 τιμη εμπορου κινας,οχι εργαστασιου ή κλπ...

Δημοσ.

Είναι το κέρδος του έλληνα που αισχροκερδόντας βέβαια φτάνει πολλές φορές το 500% χωρίς να είμαι καθόλου υπερβολικός.Θα πρέπει η κείμενη νομοθεσία να αλλάξει και να τον υποχρεώνει να αναγράφει μαζί με την τιμή λιανικής την τιμή αγοράς του προϊόντος από τον προμηθευτή έτσι μόνο θα σταματήσει και η αισχροκέρδεια του έλληνα εμποράκου.

Δημοσ.

Μήπως να αναγράφει και τι ενοίκιο δίνει ; 

υπαρχει η χρυσή τομή κέρδους-εξόδων-ευχαριστημενου πελάτη από την τιμή,  και πιστεύω οτι ειναι πολυ πιο χαμηλά απο τα 10 ευρω!

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως να αναγράφει και τι ενοίκιο δίνει ; 

Όχι αλλα αυτό πρέπει να το αναγρα΄φει για να μην μπορέι να δουλεύει αυτός με όσο κέρδος θέλει.

Δημοσ.

Χρόνια τώρα ξέρεις το εμπόριο είναι έτσι

Τι να κάνουμε τώρα που εσύ δε βρίσκεις το καλώδιο που θέλεις δίπλα στο σπίτι σου, στη τιμή που το πουλάει το eshop στη Κίνα και ετοιμοπαράδοτο ; 

Δημοσ.

Χρόνια τώρα ξέρεις το εμπόριο είναι έτσι

Τι να κάνουμε τώρα που εσύ δε βρίσκεις το καλώδιο που θέλεις δίπλα στο σπίτι σου, στη τιμή που το πουλάει το eshop στη Κίνα και ετοιμοπαράδοτο ; 

Ναι και για αυτό φταίμε εμείς που δεν τους καταγγέλουμε για αισχροκέρδεια και δεν κάνουμε σωστά όπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνουμε μία σωστή έρευνα αγοράς εντός ελλάδας πρώτα και μετά στο εξωτερικό και να ψωνίζουμε από εκεί που θα το βρούμε πιο φτηνά.

Δημοσ.

θα έπρεπε να κάνουμε μία σωστή έρευνα αγοράς εντός ελλάδας πρώτα και μετά στο εξωτερικό και να ψωνίζουμε από εκεί που θα το βρούμε πιο φτηνά.

Γιατί, αυτό δε κάνεις ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...