Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται η μέτρηση εκει; Το είχα κάνει παλιά αλλά κάτι άκουσα οτι πλέον δεν επιτρέπεται. Τι ισχύει; Μπορώ να πάω να γίνει η μέτρηση και να πάρω φακούς μετά;

Δημοσ.

Πλεον ακομα και τα τοπικα οπτικα καταστηματα εχουν μηχανημα για μετρηση μυωπιας/αστιγματισμου κτλ
οποτε ναι μπορεις να κανεις. Ειναι δωρεαν επι το πλειστον και δεν απαιτει καποια αγορα..
Ομως νοειται οτι θα αγορασεις απο το καταστημα εφοσον τον επελεξες για μετρηση.
Στην χειροτερη μπορεις απλα να παρεις δοκιμαστικους και να φυγεις.

Δημοσ.

Αυτό που γνωρίζω, είναι οτι η μέτρηση που πρέπει να έχει ο οπτικός για να φτιάξει γυαλιά πρέπει να είναι από τον οφθαλμίατρο. Τώρα για τα μηχανήματα αυτά, υπάρχουν για να κάνουν μια δεύτερη μέτρηση και να δούνε αν υπάρχει απόκλιση σε σχέση με αυτή του οφθαλμιάτρου.

Δημοσ.

Υπάρχουν πλέον αρκετά καταστήματα οπτικών στην Ελλάδα στα οποία εργάζεται και οπτομέτρης, και μάλιστα είναι δωρεάν η μέτρηση. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Specsavers στη Βρετανία, στα οποία φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια γυαλιά. Εκεί βέβαια κοστίζει κάτι ψιλά.

• Like 1
Δημοσ.

Στα Grand Optical (no advertising) εως και πριν ενα χρονο δεν πληρωνα κατι και ημουν χρονια πελατισσα.
Το ιδιο και σε αλλα 2 καταστηματα της πολης μου.
Σε ολα, η μετρηση ηταν αντιστοιχης ποιοτητας με αυτη του οφθαλμιατρου χωρις να θελω να πω πως δεν ειναι συνετο να παει καποιος στο γιατρο.

Δημοσ.

Αυτό που γνωρίζω, είναι οτι η μέτρηση που πρέπει να έχει ο οπτικός για να φτιάξει γυαλιά πρέπει να είναι από τον οφθαλμίατρο. Τώρα για τα μηχανήματα αυτά, υπάρχουν για να κάνουν μια δεύτερη μέτρηση και να δούνε αν υπάρχει απόκλιση σε σχέση με αυτή του οφθαλμιάτρου.

εξαρταται εγω εχω γνωστο ο οποιος ειναι και οπτικος και οπτομετρης 

Δημοσ.

Αν σε περνάνε στην ίδια ακριβώς διαδικασία με τον οφθαλμίατρο που σου καλύπτουν το μάτι και σου βάζουν τα ειδικά γυαλιά με τους περιστρεφόμενους φακούς για να σε μετρήσουν no problem, αν μιλάμε για κάτι μηχανηματάκια που σου βάζουν στο μάτι και βγάζουν βαθμούς και κάτι άλλο αυτόματα αυτά είναι μούφες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε περνάνε στην ίδια ακριβώς διαδικασία με τον οφθαλμίατρο που σου καλύπτουν το μάτι και σου βάζουν τα ειδικά γυαλιά με τους περιστρεφόμενους φακούς για να σε μετρήσουν no problem, αν μιλάμε για κάτι μηχανηματάκια που σου βάζουν στο μάτι και βγάζουν βαθμούς και κάτι άλλο αυτόματα αυτά είναι μούφες.

το μηχανημα ειναι για πρωτη εκτιμηση μετα βαζεις τα γυαλια και αλλαζεις φακους μεχρι να εισαι οκ 

• Like 2
Δημοσ.

και κανείς εκ των δύο (οπτικός, οπτομέτρης) δεν είναι οφθαλμίατρος, αν εννοείς ότι είναι

• Like 1
Δημοσ.

και κανείς εκ των δύο (οπτικός, οπτομέτρης) δεν είναι οφθαλμίατρος, αν εννοείς ότι είναι

φυσικα οχι απλα ο οπτομετρης μπορει να σου κανει εξεταση για μυωπια κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...