pcexpert2 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Καλησπερα σας και επισημος καλο καλοκαιρι !! Ηθελα να ρωτισω εχω ενα εξωχικο ψηλα σε ενα οροπεδιο στο οποιο δεν υπαρχουν ουτε γραμμες οτε και σχεδον σημα για κινιτη τηλεφωνεια ειναι ασθενες . Η ερωτηση μου ειναι οι εξης το σπιτι μου στο οποιο εχω 24 γραμμη ειναι καμια 30 χλμ αποσταση ευθηγραμα υπαρχει πιθανοτητα καπως να μεταφερω το internet απο το σπιτι στο εξοχικο ? με χρηση κερεας κτλπ ? ψαχνω μια εναλλακτικη εκτος του δοριφορικου
tyf Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 αν εχεις ευθεια οπτικη επαφη ισως ναι με καρτες 5ghz (wifi και δορυφορικα πιατα. αυτο που κανουν στο awmn. αλλα ειναι αρκετη αποσταση
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 30 KM ευθεια ειναι σχεδον ανεφικτο, αν ηταν 3 το συζηταγαμε με καποιες παραμετρους παλι... δε μπορεις να βρεις καποιον στην περιοχη που να εχει γραμμη σε ακτινα 1-2 χλμ;
White_Cat Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Καλημέρα !Μας βάζεις πολύ δύσκολα, αλλά άμα θέλεις ειλικρινά τη γνώμη μου, ως μόνη εφικτή λύση βλέπω μία κεραία WiFi στη σκεπή του εξοχικού, προσοχή με πολύ πολύ υψηλή τιμή απολαβής (πολλά dB δηλαδή). Επίσης θα χρειαστούνε και πολλές δοκιμές για το σωστό προσανατολισμό της κεραίας. Η κεραία δυστυχώς θα είναι πολύ ακριβή.Άμα έχεις στενές σχέσεις με κανένα γείτονα, τον ρωτάς αν αυτός έχει πρόσβαση στο Internet από κάποια γραμμή σταθερού τηλεφώνου κι άμα πει ναι, τον ρωτάς αν δέχεται να το πληρώνετε από κοινού.Φυσικά δεν γνωρίζω άμα η κοινή χρήση μιας σύνδεσης είναι τυπικά εντελώς νόμιμη και θέλει πολύ ψάξιμο για να δεις αν αντίκειται στους όρους της σύμβασης με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν βλάπτεις και κανέναν εφόσον ο γείτονας συγκατατίθεται. Να είσαι καλά,Ο Άσπρος Γάτος Υ.Γ : Φιλικά πάντα, ναι μεν η λέξη έξω γράφεται με ωμέγα επειδή είναι επίρρημα, κατ' αναλογία προς το πάνω ή το κάτω, όμως οι λέξεις εξοχή και εξοχικό γράφονται με όμικρον.
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Εφόσον δεν υπάρχουν γραμμές οτε και με το ζόρι σήμα κινητής, τα 30 χιλιόμετρα δεν καλύπτονται κάθολου εύκολα και οικονομικά (σε λογικά πλάισια) ακόμα κι αν ειχες ανεμπόδιστη οπτική θέα. Δορυφορικό Internet it is. Edit : Τώρα είδα οτι τα ίδια σου λέγαμε στο αντιστοιχο περσινο σου θέμα\http://www.insomnia.gr/topic/610805-%CE%B9nternet-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-modem-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9/
tyf Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 τα 30 χιλιομετρα βγαινουν απλα δυσκολα. ειχα πριν 15 χρονια λινκ 16 + χιλιομετρα απο μενιδι στην πευκη. με απλα δορυφορικα 80αρια πιατα καρτα atheros 5ghz και ματι επανω στο πιατο. ειχα κομβο που ηταν μερος του δικτυου amwn. επισης φιλε μπορεις να δεις αν υπαρχει ασυρματο δικτυο στην περιοχη αυτη και να παιζεις μεσω vpn δηλαδη να τραβας μεσω αυτου του δικτυο ιντερνετ απο το σπιτι σου (αφου συνδεσεις και τα δυο σημεια στο ασυρματο δικτυο) επισης ξερω οτι παιζει λινκ απο παρνηθα προς τα κατω toy awmn που σιγουρα ειναι κοντα στα 20+ χιλιομετρα ευθειας οπτικης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα