Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλες προσδοκιες εχεις για τον λαο στον οποιο αναφερεσαι.

Ο μεσος Ελληνας ειναι για "πρωτοπωριακες" συγκεντρωσεις τυπου "Αγανακτισμενοι" συνοδεια selfies, μικροφωνων για να λεει ο καθε π@π@ρας την μλκια του προς το "εντυπωσιασμενο & επαναστατημενο" κοινο που βρισκεται απο κατω.

Και την επομενη οτι περιγραφεται σε αυτο το τοπικ και ψηφο σε οποιον δωσει τις πιο ευηχες υποσχεσεις, ανεξαρτητως ρεαλιστικοτητας.

Συμφωνω επι της ουσίας, αλλά δε καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό "πρωτοποριακό" σε συγκεντρώσεις τύπου Αγανακτισμένων. Αυτά συμβαίνουν εδω και εκατοντάδες χρόνια σε όλο το κόσμο, δεν ειναι κάτι καινουργιο.

(αν τα εισαγωγικά έχουν ειρωνική έννοια, συγχώρα με δε το κατάλαβα ;-) )

Δημοσ.

ξέρετε ποιο είναι το κακό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

ότι είμαστε στα @@ μας αν το θέμα δε μας αγγίζει παρά μόνο καμιά φορά μπορεί να γκρινιάξουμε λίγο για την κατάσταση.

να σας δώσω ένα παράδειγμα.

πριν κάποιο καιρό κάνανε ντου σε κατάστημα και πιάσανε αρκετούς ανασφάλιστους.

στο συγκεκριμένο κατάστημα πριν χρόνια είχε δουλέψει κι ένας φίλος μου για ελάχιστα μεροκάματα (ανασφάλιστος και χάλια μεροκάματο).

αυτός που το έχει δεν είναι κανένα φτωχαδάκι. ώστε να πεις ότι δε βγαίνει. τον ξέρω.

χωρίς να είμαι σίγουρος, ο τύπος πρέπει να τη γλίτωσε. είχε κονέ... δεν έχει τόση σημασία αυτό όμως.

το θέμα είναι γνωστό στην περιοχή γιατί κάνει συνέχεια τέτοιες κομπίνες. παλαιότερα πάλι του την είχαν πέσει για μια άλλη παρανομία και βαριά (σε άλλη του επιχείρηση).

αντί λοιπόν, ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι λαμόγιο, να μην πατήσει κανείς στις επιχειρήσεις του (δεν έχει μόνο μια) ο κόσμος πηγαίνει. και όχι απλά πηγαίνει αλλά έχει και κίνηση άνω του μέσου όρου.

αν είμασταν συνειδητοποιημένοι, δεν έπρεπε να πατήσει κανείς.

αλλά τόσο ξεφτίλες είμαστε και μετά βγαίνουμε να κράξουμε (μέχρι εκεί όμως) και μας φταίει το κράτος και οι έλεγχοι.

υπάρχουν πολλά παραδείγματα για παρόμοια σκηνικά σε καταστήματα. πολλά έχουν δημοσιευτεί κιόλας.

αντί λοιπόν να μη πατήσει κανείς, πηγαίνουμε τρέχοντας.

μου είναι αδιανόητο επίσης, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης που χρωστάει παντού και έχει αφήσει κόσμο απλήρωτο εδώ και μήνες.... (σε γνωστό μου του χρωστάει πάνω από χρόνο), η καφετέρια του να είναι τίγκα στον κόσμο. ενώ τον ξέρουν όλοι στην πόλη τι άτομο είναι.

αυτό μας αξίζει παιδιά και αυτό παίρνουμε. να το θυμάστε αυτό.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

αν και γενικα ως ελ. επαγγελματιας γνωριζοντας τι θα πει υπερφορολογηση απο πρωτο χερι και τι θα πει να εχεις συνεταιρο το κρατος δε κακιζω σε μεγαλο βαθμο για μικροπαρατυπιες τους εργοδοτες, στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι απαραδεκτο εντελως αυτο που ζηταει απο τους υπαλληλους, το να ζηταει πισω χρηματα οπως ανεφεραν πολλοι πως γινεται στα πλαισια της καθημερινης δυσκολιας ολων αντε να το δεχτουμε αν ειναι γνωστο εκ των προτερων και απο τις 2 μεριες, αλλα να εχει προσβαση σε λογαριασμους ειναι εντελως απαραδεκτο. αν μπορειτε pm και σε μενα

να υποθεσω καθηερινες δυσκολιες εχουν μονο οι εργοδοτες και οχι οι εργαζομενοι ε? Απο οπου και να το πιασεις ειναι ακυρο

• Like 3
Δημοσ.

Εσείς τι νομίζατε; Ότι επειδή "δέχτηκε" ο εργαζόμενος τη μείωση και μάλιστα με νόμο, θα τη δεχτεί και ο εργοδότης; Το σύμπαν να καεί, η προσπάθεια του εργοδότη θα είναι να βγάζει ότι και πριν. Είτε πηδήξει προμηθευτές και υπαλλήλους αλλά και κλέβοντας πελάτες και κράτος...

Δημοσ.

ξέρετε ποιο είναι το κακό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

ότι είμαστε στα @@ μας αν το θέμα δε μας αγγίζει παρά μόνο καμιά φορά μπορεί να γκρινιάξουμε λίγο για την κατάσταση.

να σας δώσω ένα παράδειγμα.

πριν κάποιο καιρό κάνανε ντου σε κατάστημα και πιάσανε αρκετούς ανασφάλιστους.

στο συγκεκριμένο κατάστημα πριν χρόνια είχε δουλέψει κι ένας φίλος μου για ελάχιστα μεροκάματα (ανασφάλιστος και χάλια μεροκάματο).

αυτός που το έχει δεν είναι κανένα φτωχαδάκι. ώστε να πεις ότι δε βγαίνει. τον ξέρω.

χωρίς να είμαι σίγουρος, ο τύπος πρέπει να τη γλίτωσε. είχε κονέ... δεν έχει τόση σημασία αυτό όμως.

το θέμα είναι γνωστό στην περιοχή γιατί κάνει συνέχεια τέτοιες κομπίνες. παλαιότερα πάλι του την είχαν πέσει για μια άλλη παρανομία και βαριά (σε άλλη του επιχείρηση).

αντί λοιπόν, ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι λαμόγιο, να μην πατήσει κανείς στις επιχειρήσεις του (δεν έχει μόνο μια) ο κόσμος πηγαίνει. και όχι απλά πηγαίνει αλλά έχει και κίνηση άνω του μέσου όρου.

αν είμασταν συνειδητοποιημένοι, δεν έπρεπε να πατήσει κανείς.

αλλά τόσο ξεφτίλες είμαστε και μετά βγαίνουμε να κράξουμε (μέχρι εκεί όμως) και μας φταίει το κράτος και οι έλεγχοι.

υπάρχουν πολλά παραδείγματα για παρόμοια σκηνικά σε καταστήματα. πολλά έχουν δημοσιευτεί κιόλας.

αντί λοιπόν να μη πατήσει κανείς, πηγαίνουμε τρέχοντας.

μου είναι αδιανόητο επίσης, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης που χρωστάει παντού και έχει αφήσει κόσμο απλήρωτο εδώ και μήνες.... (σε γνωστό μου του χρωστάει πάνω από χρόνο), η καφετέρια του να είναι τίγκα στον κόσμο. ενώ τον ξέρουν όλοι στην πόλη τι άτομο είναι.

αυτό μας αξίζει παιδιά και αυτό παίρνουμε. να το θυμάστε αυτό.

Κανεις λαθος. Το οτι ειναι λαμογιο αντε να το ξερουν μονο μερικοι. Και οταν λεω να το ξερουν εννοω να ξερουν επιφανειακα οτι κανει λαδιες οποτε στα παπακια τους και θα πουνε "ελα μωρε, ενα καφε παω να πιω σιγα".

Αντιθετα ομως οταν μια ειδηση παιρνει χοντρες διαστασεις , πχ σαν εκεινον τον καφρο που σκοτωσε ενα σκυλακι με σαδιστικο τροπο μπροστα απο την ταβερνα του και εγινε δημοσια κατακραυγη με κοσμο να ειναι με πλακατ εξω απο το μαγαζι του σε καθημερινη βαση και να δειχνουν σε τουριστες φωτογραφιες απο το νεκρο σκυλακι κτλ κτλ , τοτε η επιχειρηση του πηγε για λουκετο..

http://www.protothema.gr/greece/article/421228/nea-stura-ekleise-i-taverna-tou-dolofonou-tis-magi/

Το ιδιο εγινε και με την περιπτωση του Πλαισιο. Προσωπικα απο οταν ξεκινησε το σκανδαλο με τους "Κωστακηδες" και τις συνθηκες εκμεταλευσης δεν εχω αγορασει ουτε καλωδιο usb απο εκει μεσα. Οχι μονο εγω, αλλα και πολυ αλλοι. Στη συγκεκριμενη αλυσιδα οταν ειχα παει να δουλεψω -κακως- ειδα και την διαδικασια του πως σου συμπεριφερονται σαν υποψηφιο υπαλληλο οποτε ενας λογος παραπανω.

Θελουμε παραπανω ενημερωση λοιπον για τετοια περιστατικα γιατι αυτο που περναει στον κοσμακι στο τελος ειναι ενα "μη πας σε αυτον, δε κοβει αποδειξεις" που δεν ειναι και τοσο τραγικο. (μαλλον ειναι, αλλα τελος παντων). Αν η κατηγορια ηταν ομως "μη πας σε αυτον, φερνει ρωσιδες και τις βαζει να δουλευουν για σερβιτορες σα σκλαβες με την απειλη της απελασης" (αληθινη ιστορια πριν πολλα χρονια) ,τοτε θα βλεπαμε αν θα επεφτε κατακραυγη η οχι.

Σε αυτες τις ειδησεις πρεπει να πεφτουν τιτλοι "ΔΙΑΔΟΣΤΑΙΙΙΙ!!!!!!111" και οχι σε χριστιανοταλιμπανιστικα μπλογκ με ρωσικες αρκουδες και ελοχιμ.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν τοσο υπόδουλοι εργαζόμενοι άνθρωποι στην ελλαδα, εχω μεινει κάγκελο, πλεον δεν αναρωτιέμαι γιατι δεν αντιδρά κανεις σε ολα αυτα που συμβαίνουν γυρω μας, το αξίζουμε !!!

Έτσι, τα θέλει τα λεφτά για τσίχλες. Δεν έπρεπε να δεχτεί, ας ζούσε χωρίς τσίχλες
Δημοσ.

Το ιδιο εγινε και με την περιπτωση του Πλαισιο. Προσωπικα απο οταν ξεκινησε το σκανδαλο με τους "Κωστακηδες" και τις συνθηκες εκμεταλευσης δεν εχω αγορασει ουτε καλωδιο usb απο εκει μεσα. Οχι μονο εγω, αλλα και πολυ αλλοι. Στη συγκεκριμενη αλυσιδα οταν ειχα παει να δουλεψω -κακως- ειδα και την διαδικασια του πως σου συμπεριφερονται σαν υποψηφιο υπαλληλο οποτε ενας λογος παραπανω.

Καλά για το Πλαίσιο έχουν ακουστεί άπειρα πράγματα. Αρνητικά εννοείται.

Δημοσ.

Συμφωνω επι της ουσίας, αλλά δε καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό "πρωτοποριακό" σε συγκεντρώσεις τύπου Αγανακτισμένων. Αυτά συμβαίνουν εδω και εκατοντάδες χρόνια σε όλο το κόσμο, δεν ειναι κάτι καινουργιο.

(αν τα εισαγωγικά έχουν ειρωνική έννοια, συγχώρα με δε το κατάλαβα ;-) )

Προφανως και τα εισαγωγικα δηλωνουν την ειρωνεια προς το γραφικο αυτο "κινημα" προβατων που διατεινονταν οτι διαδηλωνουν χωρις καν αιτηματα και προτασεις...

Δημοσ.

Δεν μπορεί να δηλώσει απώλεια κάρτας ή παράνομη πρόσβαση στο ebanking, για να αποτρέψει τον εργοδότη να έχει έλεγχο στον λογαριασμό του ;

Aν θελει να απολυθει, ναι :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Aν θελει να απολυθει, ναι :lol:

και εαν απολυθει τι? τι θα χασει απο την κατσαριδα εταιρια?τον πλουσιο μισθο? τα δικαιωματα επι των κερδών ή την ευκαιρια ανελιξης μεταξυ προβατων

Δημοσ.

Θελουμε παραπανω ενημερωση λοιπον για τετοια περιστατικα γιατι αυτο που περναει στον κοσμακι στο τελος ειναι ενα "μη πας σε αυτον, δε κοβει αποδειξεις" που δεν ειναι και τοσο τραγικο. (μαλλον ειναι, αλλα τελος παντων). Αν η κατηγορια ηταν ομως "μη πας σε αυτον, φερνει ρωσιδες και τις βαζει να δουλευουν για σερβιτορες σα σκλαβες με την απειλη της απελασης" (αληθινη ιστορια πριν πολλα χρονια) ,τοτε θα βλεπαμε αν θα επεφτε κατακραυγη η οχι.

Σε αυτες τις ειδησεις πρεπει να πεφτουν τιτλοι "ΔΙΑΔΟΣΤΑΙΙΙΙ!!!!!!111" και οχι σε χριστιανοταλιμπανιστικα μπλογκ με ρωσικες αρκουδες και ελοχιμ.

Τι είναι χειρότερο ηθικά;

Να μην κόβεις αποδείξεις για να επιβιώσεις και να μην μπεις μέσα ή να είσαι σφραγιδοπατητής στο δημόσιο ενώ η μηχανογράφηση είναι εφικτή από τη δεκαετία του 80, δηλαδή να κάνεις μια ψευτοδουλειά και να ζεις εις βάρος του γείτονα και των παιδιών σου;

Αν είναι να δίνουμε και συμβουλές του τύπου 'μην τον κάνεις παρέα γιατί είναι τεμπελόσκυλο ΔΥ και ζει εις βάρος σου κάθε μέρα'.

Δημοσ.

Τι είναι χειρότερο ηθικά;

Να μην κόβεις αποδείξεις για να επιβιώσεις και να μην μπεις μέσα ή να είσαι σφραγιδοπατητής στο δημόσιο ενώ η μηχανογράφηση είναι εφικτή από τη δεκαετία του 80, δηλαδή να κάνεις μια ψευτοδουλειά και να ζεις εις βάρος του γείτονα και των παιδιών σου;

Αν είναι να δίνουμε και συμβουλές του τύπου 'μην τον κάνεις παρέα γιατί είναι τεμπελόσκυλο ΔΥ και ζει εις βάρος σου κάθε μέρα'.

το ποσο ισοπεδωνεις τα παντα....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...