Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι είναι χειρότερο ηθικά;

Να μην κόβεις αποδείξεις για να επιβιώσεις και να μην μπεις μέσα ή να είσαι σφραγιδοπατητής στο δημόσιο ενώ η μηχανογράφηση είναι εφικτή από τη δεκαετία του 80, δηλαδή να κάνεις μια ψευτοδουλειά και να ζεις εις βάρος του γείτονα και των παιδιών σου;

Αν είναι να δίνουμε και συμβουλές του τύπου 'μην τον κάνεις παρέα γιατί είναι τεμπελόσκυλο ΔΥ και ζει εις βάρος σου κάθε μέρα'.

Να μην κόβεις αποδείξεις φυσικά.

Eσυ που δε σκυβεις για να σε πηδηξουν, όταν σταματήσεις να πληρωνεις το στεγαστικο, βγει το σπιτι σου στο πλειστηριασμο και το χασεις, θα τριγυρίζεις ζητιάνος στο δρομο αλλα τουλάχιστον θα μονολογεις ότι "δεν ειπες ναι σε όλα και δεν επιδείνωσες τη κατασταση"?... γιατι εγω νομιζω ότι αυτές τις σκεψεις τις κανεις μονο εκ του καναπεος και για αλλους. 

Αν δεν είναι μονο ο εαυτος σου? θα αφησεις το παιδι σου χωρις γαλα? ποιος κανει τετοια θυσια?

Δεν θα κάτσω να πω πολλά για αυτή την λογική. Όσοι κάθονται και λένε ναι σε όλα δήθεν για τα παιδιά τους κτλ, να χαίρονται τα παιδιά τους. Όταν δούνε τα χάλια τους σε μερικά χρόνια και την κατάντια των παιδιών τους όταν μεγαλώσουν που θα είναι ακόμα χειρότερα σε σχέση με πριν τότε μάλλον θα καταλάβουν το μερίδιο συνυπεύθυνοτητας που έχουνε και οι ίδιοι για την κατάσταση. Με τον ψωρομισθό που θα παίρνεις από τέτοια εταιρεία ούτε δάνειο δεν εξοφλείς ούτε τίποτα. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

• Like 2
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Ο καθενας μπορει να ισχυριστεί ότι αν γινει αυτό που λεει θα αλλαξει ο κοσμος.

Τότε πες μου εσύ πως θα άλλαξει αυτή η κατάσταση αν κάνεις δεν κανει τίποτα ποτε.

Υγ μην μου πεις το κράτος θα.. Γιατί για το κράτος όλα δουλεύουν σωστά όσο κάποιος δεν τους ενημερώνει για την παρούσα κατάσταση

Δημοσ.

κάτι που είπα πιο πριν αλλά δεν στάθηκα/σταθήκαμε:

ρε μπας και ο @ts δεν κατάλαβε κάτι καλά; μήπως ο εργοδότης είπε στον υπάλληλο να βγάλει ebanking και να κάνει login μπροστά του και να κάνει την μεταφορά. [ο ίδιος ο εργαζόμενος. ο εργοδότης απλά θα παρακολουθεί]

γιατί ρε φίλε, και να φοβάσαι ότι θα πάρει τα λεφτά ο εργαζόμενος και δεν θα στα γυρίσει... η "ζημιά" είναι 200-300 ευρώ. Κλαιν!. Μετά τον απολύεις και όλα "καλά".

Δημοσ.

Μια χαρά κατάλαβε ο Ts. O φίλος μου δεν έχει καμια πρόσβαση στην κάρτα του κ στον λογαριασμό που έβγαλε.

Δημοσ.

Μια χαρά κατάλαβε ο Ts. O φίλος μου δεν έχει καμια πρόσβαση στην κάρτα του κ στον λογαριασμό που έβγαλε.

Επιμένω πάντως ότι η περίπτωση του φίλου σου είναι πραγματικά ιδανική για καταγγελία...

Γιατί στη περίπτωση που η δουλειά γίνεται με ΑΤΜ, προφανώς πρέπει να είναι παρών και ο ίδιος όταν γίνει η σύλληψη, ενώ στο περιστατικό που αναφέρεις αρκεί και μόνο να γίνει εντοπισμός κινήσεων...

• Like 3
Δημοσ.

δεν έχει πρόσβαση? α... ακόμα χειρότερα δλδ...

στη θέση του θα ανησυχούσα πολύ όμως. καλό θα ήταν να πάει στην τράπεζα να αλλάξει τους κωδικούς/Pin/Κάρτες γιατί ο άλλος μπορεί να κάνει ότι "μαύρες" κινήσεις θέλει και να την φάει ο φίλος σου.

Επιμένω πάντως ότι η περίπτωση του φίλου σου είναι πραγματικά ιδανική για καταγγελία...

Γιατί στη περίπτωση που η δουλειά γίνεται με ΑΤΜ, προφανώς πρέπει να είναι παρών και ο ίδιος όταν γίνει η σύλληψη, ενώ στο περιστατικό που αναφέρεις αρκεί και μόνο να γίνει εντοπισμός κινήσεων...

πρώτα ας γίνει αυτό που γράφω πιο πάνω. τώρα αν θα τον καταγγείλει ή όχι είναι άλλο θέμα... που να τρέχεις τώρα... άσε που ο ίδιος έδωσε τα στοιχεία του λογαριασμού του...

Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να πω πολλά για αυτή την λογική. Όσοι κάθονται και λένε ναι σε όλα δήθεν για τα παιδιά τους κτλ, να χαίρονται τα παιδιά τους. Όταν δούνε τα χάλια τους σε μερικά χρόνια και την κατάντια των παιδιών τους όταν μεγαλώσουν που θα είναι ακόμα χειρότερα σε σχέση με πριν τότε μάλλον θα καταλάβουν το μερίδιο συνυπεύθυνοτητας που έχουνε και οι ίδιοι για την κατάσταση. Με τον ψωρομισθό που θα παίρνεις από τέτοια εταιρεία ούτε δάνειο δεν εξοφλείς ούτε τίποτα. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

Δεν ειναι λογικη, ειναι η πραξη. Τωρα καθεσαι στο καναπε σου και εκ του ασφαλους μιλας για δηθεν, βερεσε κλπ. αν ομως κινδυνεψεις κι εσυ να χασεις το σπιτι σου θα λες  αλλα. Θα σου εχει φυγει η μαγκια γιατι θα εχεις προσγειωθει.

Τότε πες μου εσύ πως θα άλλαξει αυτή η κατάσταση αν κάνεις δεν κανει τίποτα ποτε.

Υγ μην μου πεις το κράτος θα.. Γιατί για το κράτος όλα δουλεύουν σωστά όσο κάποιος δεν τους ενημερώνει για την παρούσα κατάσταση

Ότι περναει από το χερι σου σαφως και θα το κανεις.

Αλλα εσυ μιλας για να κανεις και πραγματα που δεν περνουν από το χερι σου? Και πολυ περισσοτερο να αλλαξεις κιολας τη κατασταση? Αφου λοιπον μπορεις, γιατι δεν την αλλαξες ακομα?

Δημοσ.

Δεν ειναι λογικη, ειναι η πραξη. Τωρα καθεσαι στο καναπε σου και εκ του ασφαλους και μιλας για δηθεν, βερεσε κλπ. αν ομως κινδυνεψεις κι εσυ να χασεις το σπιτι σου θα λες  αλλα. Θα σου εχει φυγει η μαγκια γιατι θα εχεις προσγειωθει.

καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις (αυτό περίπου είπα και εγώ σελίδες πριν. Ότι αν ο άλλος είναι στην ανάγκη...)

αλλά σε βλέπω ότι το λες με πολύ πάθος.

ε δεν θα περάσουμε κιόλας το μήνυμα "ότι είναι φυσιολογικό".

έτσι όπως τα λες είναι σαν να τρέφεις το σύστημα.

Θα πρέπει να καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά αλλιώς θα τα βλέπουμε πιο συχνά. [εκτός και αν σε συμφέρει... είσαι εργοδότης... φιλικα]

Δημοσ.

καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις (αυτό περίπου είπα και εγώ σελίδες πριν. Ότι αν ο άλλος είναι στην ανάγκη...)

αλλά σε βλέπω ότι το λες με πολύ πάθος.

ε δεν θα περάσουμε κιόλας το μήνυμα "ότι είναι φυσιολογικό".

έτσι όπως τα λες είναι σαν να είσαι με τους εργοδότες xaxa

Εσυ που δεν εισαι με τους εργοδοτες τι διαφορετικο από μενα λες? Είναι άλλη η πραγματικοτητα που αντιλαμβανεσαι?

Η ψυχρη αποτυπωση της πραγματικοτητας που ζουμε εχει πονο και θλιψη, όχι "πολύ παθος".

• Like 1
Δημοσ.

Με το δώρο χριστουγέννων και πάσχα είχε ξεκινήσει αυτό νομίζω. Επειδή η μη καταβολή είναι αυτόφωρο, κάποιοι τα έβαζαν και μετά ο εργαζόμενος τους τα έδινε πίσω μετρητά.

Σε καμία περίπτωση τόσο σημαντικό αλλά και οι μαγαζάτορες που παίρνουν τα τιπς των σερβιτόρων μου γυρνάνε το κεφάλι. Για μένα άνετος λόγος να μπουκοτάρω καφετέρια-εστιατόριο. (θα τον σώσουν τον γύφτο τα 50λεπτα που για ένα νέο παιδί που παίρνει 3 και 60 όμως του δίνει ένα μίνι παραπάνω μεροκάματο)

Ποία μετρητά εγώ ακόμα περιμένω το δωρο πάσχα, το βλέπω μαζί με του καλοκαιριού να έρχεται.

Στείλτε και ενα pm και εδώ παιδιά οχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρω να μην πηγαίνω σε τέτοια μέρη εννοείται.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι λογικη, ειναι η πραξη. Τωρα καθεσαι στο καναπε σου και εκ του ασφαλους μιλας για δηθεν, βερεσε κλπ. αν ομως κινδυνεψεις κι εσυ να χασεις το σπιτι σου θα λες αλλα. Θα σου εχει φυγει η μαγκια γιατι θα εχεις προσγειωθει.

Ότι περναει από το χερι σου σαφως και θα το κανεις.

Αλλα εσυ μιλας για να κανεις και πραγματα που δεν περνουν από το χερι σου? Και πολυ περισσοτερο να αλλαξεις κιολας τη κατασταση? Αφου λοιπον μπορεις, γιατι δεν την αλλαξες ακομα?

Αν βρεθώ σε εργοδότη που θα μου ζητήσει κάτι τέτοιο τότε θα το κάνω κεχρί τοτε δεν μπορώ να κάνω κάτι σε αντίθεση με άλλους που ενω μπορούν δεν το κάνουν.

Δημοσ.

δεν έχει πρόσβαση? α... ακόμα χειρότερα δλδ...

στη θέση του θα ανησυχούσα πολύ όμως. καλό θα ήταν να πάει στην τράπεζα να αλλάξει τους κωδικούς/Pin/Κάρτες γιατί ο άλλος μπορεί να κάνει ότι "μαύρες" κινήσεις θέλει και να την φάει ο φίλος σου.

πρώτα ας γίνει αυτό που γράφω πιο πάνω. τώρα αν θα τον καταγγείλει ή όχι είναι άλλο θέμα... που να τρέχεις τώρα... άσε που ο ίδιος έδωσε τα στοιχεία του λογαριασμού του...

Πως θα αλλάξει κωδικούς για κάρτες αν δεν καταγγείλει την κλοπή εφόσον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ τα διαπιστευτήτρια. Ο συγκεκριμένος είναι χαμένος από χέρι μη το ψάχνεις. Ότι πάθει ας τα λουστεί εγώ στο συγκεκριμένο απλά θα του πω "ΣΤΑ ΛΕΓΑ ΜΑΛΑΚΑ". Το θέμα είναι να είναι υποψιασμένοι όλοι κ να μην υποκύπτουν. Ρε μλκς έτσι δε θα την πάταγα ούτε 15 χρονών αν ήμουν. Είναι χοντρό το θέμα.

Δηλαδή μια στοιχειώδη υπευθυνότητα κ να διαβάζουμε τι υπογράφουμε δε βλάπτει. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την τράπεζα τώρα τον κάνει συνένοχο σε οτιδήποτε κουλό προκύψει εφόσον δεν έχει δηλώση κλοπή.

Θρηνώ για τα χρόνια που έρχονται, δε λέω τίποτε άλλο. Εγώ πάλι μπορώ να πάρω τα βουνά κάποια στιγμή, το κοινωνικό μοντέλο που έχουμε είναι σάπιο και μπάζει από παντού. Αλίμονο σε αυτούς που είναι κοινωνικοί και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς να έχουν κόσμο να μπερδεύονται καθημερινά ή έχουν μάθει μόνο στη ζωή της πόλης με όλες τις "ανέσεις".

Δημοσ.

Δεν ειναι λογικη, ειναι η πραξη. Τωρα καθεσαι στο καναπε σου και εκ του ασφαλους μιλας για δηθεν, βερεσε κλπ. αν ομως κινδυνεψεις κι εσυ να χασεις το σπιτι σου θα λες  αλλα. Θα σου εχει φυγει η μαγκια γιατι θα εχεις προσγειωθει.

Πρώτον, αν ήμουν σε τέτοια κατάσταση που με τέτοιο μισθό ούτε για τα  φάρμακα δεν φτάνει, στα @@ μου το σπίτι, θα άφηνα την τράπεζα να μου πάρει το σπίτι να ηρεμίσω και από τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά κρατικά νταβατζιλίκια, θα κοίταζα να νοικιάσω με 100-200ευρώ ή και φθηνότερα κανένα παλιό σπίτι σε μεταξουργείο πλ βικτωρίας ή και καμιά τρώγλη ακόμα φθηνότερα και με τα άλλα 100-150ευρώ του ψωρομισθού μου θα κοιτούσα πως θα ζήσω με μακαρόνια και ρύζια καθημερινώς ΔΕΗ/νερό. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για εξόφληση δανείου με τέτοιο μισθό, γιατί σίγουρα πάνω από 400ευρώ δεν παίζει με τέτοια κατάσταση. Κάτσε εσύ να λες το μακρύ σου και το κοντό σου απλά για να γράφεις. Το σχόλιό μου οτι όσοι υποκύπτουν σε τέτοιες πρακτικές έχουν μερίδιο συνυπευθυνότητας και στην όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παραμένει.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδη αν το αφεντικο αυριο αγορασει ναρκωτικα και οπλα online, τον φιλο σου θα μαντρωσουν ε?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...