kambana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σας! Μετακομίζω και διαπίστωσα πως το καινούργιο μου σπίτι έχει πρόβλημα με το σήμα. Στα περισσότερα σημεία δεν έχω καθόλου. Έχω μόνο πολύ λίγο κοντά στην μπαλκονόπορτα και αυτό όταν μιλάω συχνά κάνει διακοπές. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να ενισχύσω το σήμα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα; Έχω Vodafone CU. 1
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Ιντερνετ έχεις; Αν ναι πάρε τηλέφωνο την voda στην εξυπηρέτηση πελατών, πες οτι δεν έχεις σήμα και αν γίνεται να σου δώσουν να βάλεις ένα "full σήμα" στο σπίτι σου (μια κεραία είναι για δίκτυο κινητής που συνδέεται στο ρούτερ). Αν δεν το δίνουν free τότε πάει κάπου στο 40ρι αν θυμάμαι καλά η συγκεκριμένη συσκευή... Βέβαια κατα καιρούς το έχω πετύχει και στο 20ρικο~ εδώ στις αγγελίες... Ψάξτο.. 1
kambana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δεν έχω βάλει ακόμη. Ίσως και να μη βάλω αν τα βρω με τον γείτονα ????. Το είδα αυτό.με το full σήμα αλλά δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργείς. Θα μπορώ να μιλάω κανονικά με όλους ή μόνο με συγκεκριμένους αριθμούς;
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Κανονικά μιλάς, δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στο κινητό, απλά αντί να πιάνει σήμα απο την κεραία της vodafone θα πιάνει απο αυτήν την κεραία που έχεις βάλει σπίτι σου. Τώρα αν πιάσεις απο WiFi θα πρέπει να βάλεις Access Point που να δίνει και Ethernet για να συνδέσεις την παραπάνω συσκευή, καθυστερήσεις δεν νομίζω να έχεις αν υπάρχει καλό σήμα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει μέσω WiFi, καρφωμένο στην ethernet το έχω εγώ... Το μόνο θέμα είναι οτι αν ανεβάζεις στο φούλ απο τον υπολογιστή και η γραμμή ζορίζεται ο άλλος μπορεί να σε ακούει με σπασίματα... Πέραν αυτού βολεύει γενικά σαν συσκευή... Μετά αν δεν θες ίντερνετ μπορείς να βάλεις ένα repeater (κάτι σαν και αυτά: link) αλλα πρέπει να βρεις σημείο που να πιάνει καλό σήμα και να βάλεις την μεγάλη κεραία. (ps: σε αυτήν την περίπτωση ψάξε τις συχνότητες που υποστηρίζει το repeater γιατί άλλες είναι για 2G και άλλες για 3G).
kambana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μάλιστα, κατάλαβα. Θα πρέπει το ίντερνετ να είναι οπωσδήποτε από Vodafone ή μπορεί και από άλλο πάροχο;
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Όποιος πάροχος και να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν το σετάρεις στο vodafone.γρ σε ρωτάει σε τι εταιρία είσαι αλλά δεν έχει κάποια διαφορά για σένα.
kambana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Τέλεια, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Κανονικά μιλάς, δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στο κινητό, απλά αντί να πιάνει σήμα απο την κεραία της vodafone θα πιάνει απο αυτήν την κεραία που έχεις βάλει σπίτι σου. Τώρα αν πιάσεις απο WiFi θα πρέπει να βάλεις Access Point που να δίνει και Ethernet για να συνδέσεις την παραπάνω συσκευή, καθυστερήσεις δεν νομίζω να έχεις αν υπάρχει καλό σήμα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει μέσω WiFi, καρφωμένο στην ethernet το έχω εγώ... Το μόνο θέμα είναι οτι αν ανεβάζεις στο φούλ απο τον υπολογιστή και η γραμμή ζορίζεται ο άλλος μπορεί να σε ακούει με σπασίματα... Πέραν αυτού βολεύει γενικά σαν συσκευή... Μετά αν δεν θες ίντερνετ μπορείς να βάλεις ένα repeater (κάτι σαν και αυτά: link) αλλα πρέπει να βρεις σημείο που να πιάνει καλό σήμα και να βάλεις την μεγάλη κεραία. (ps: σε αυτήν την περίπτωση ψάξε τις συχνότητες που υποστηρίζει το repeater γιατί άλλες είναι για 2G και άλλες για 3G). Με κάτι τέτοιο http://www.techstores.gr/access-point-tp-link-re360-1200mb-range-extender.htmlστο οποίο θα βάλω μετά την άλλη συσκευή για το σήμα θα γίνει η δουλειά;
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Λίγο ακριβό δεν είναι αυτό; Γιατί δεν πας σε κάτι πιο φθηνό με κεραίες; Και είσαι σίγουρος οτι θα πιάνεις καλό σήμα WiFi μέσα στο σπίτι εκεί που θα βάλεις το access point? Το έχεις τσεκάρει με κανένα κινητό ή λάπτοπ δηλαδή; Γιατί αν δεν πιάνεις μέσα πρέπει να βάλεις κεραία εξωτερικού χώρου (που είναι λίγο πιο ακριβή) και να φέρεις το σήμα μέσα με καλώδιο σε κανένα switch.
kambana Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Χθες που ήμουν εκεί έπιανε μια χαρά το wifi,σχεδόν φουλ σήμα από το κινητό. Θα το δω όμως και απόψε από το laptop.
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Αν έπιανε και το κινητό φούλ δεν θα έχει θέμα το λάπτοπ λογικά. Δες το βέβαια στο σημείο που μπορείς να βάλεις το repeater μπας και κόβει κάπου/κάπως. 1
kambana Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Πήρα σήμερα στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone και μου είπαν πως έχει πρόβλημα η περιοχή. Κατέγραψαν το πρόβλημα ώστε να το δουν μελλοντικά. Κάναμε μια ρύθμιση (το πήγαμε σε 3G αλλά ούτε αυτό βοήθησε) και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Όταν του είπα για το full σήμα πάλι μου είπε μελλοντικά και ότι περιμένουν μια καινούργια παρτίδα... Δεν κατάλαβα και πολύ. Και έχω αρχίσει να χάνω κλήσεις λόγω του σήματος....
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Αν είχες κανένα καλό συμβόλαιο θα είχες πιο πολλές πιθανότιτες να στο δώσουν τσάμπα... Τώρα με καρτοκινητή... Όπως και να έχει, μπορείς να βρεις τέτοια συσκευή απο αγγελίες (όχι μόνο εδώ, έχει σε διάφορα site, vodafone full σήμα κάπως ψάξτο) και μετά να το περάσεις εσύ μόνος σου. Αλλιώς υπάρχει η λύση του 3G repeater αλλα είναι λίγο πιο περίπλοκο...
kambana Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Με ένα τέτοιο http://www.xe.gr/tilefonia/aksesouar-kinitis-tilefonias-diafora%7Cad-83330674.html και αυτό http://www.skroutz.gr/s/8133051/TP-LINK-TL-WA830RE-v3.html και έχοντας σήμα 3-4 από 4 γραμμές σήμα Wifi θα μπορέσει να γίνει τίποτα;
nikos903 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 To πρώτο ναι, το δίνει και σε καλή τιμή, 15€ μια χαρά είναι. Μετά για το Repeater καλύτερα όχι γιατί δεν είδα να έχει client mode (για αυτό το έσβησα και παταπάνω), δες αυτό που κάνει στα σίγουρα: link
petroudis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Εγώ προσωπικά Όταν είχα πρόβλημα με το σήμα παλαιότερα άλλαξα εταιρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα