Miracle Worker Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γεια σας αδερφια. Το λοιπον, στα -αντα μου, επελεξα για πρωτη φορα να δουλεψω στον κλαδο της εστιασης, ως εξτρα. Τρια μεροκαματα και ηρθε η αστυνομια. Εγω βασικα ως θαμωνας επινα το καφεδακι μου ως συνηθως, αλλα παρ' ολα αυτα ο αστυνομος, ο οποιος ειχε παρευρεθει σε γλεντι στο οποιο δουλευα προ δυο εβδομαδων, μου ζητησε την ταυτοτητα. Εγω καλη την πιστη του την εδωσα και απο οτι εμαθα με κατεγραψε οτι δουλευα χωρις βιβλιαριο υγειας για καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος. Γνωριζει κανεις τι επιπτωσεις φερει αυτο για εμενα και την επιχειρηση; Η πρωτη φορα ειναι απλως συσταση η επιφερει αμεση τιμωρια; Ποσο κοπο και χρονο κανει να βγει αυτο το χαρτι; Επισης, μπορει αυτο το σκηνικο να επιφερει εμπλοκη με ΙΚΑ/ΟΑΕΔ, γιατι τοτε θα εχω αλλα ντραβαλα.
makiss8 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 για εσενα τιποτα, για το μαγαζι, νομιζω παει 10 χιλιαρικα ανα κεφαλι που εχει ανασφαλιστο,, 2
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 την αστυνομία νομίζω τη νοιάζει μόνο στο κομμάτι που δεν έχεις άδεια εργασίας (που δίνουν αυτοί) και τραβάει αυτεπάγγελτες μηνύσεις edit για τσέκαρε και αυτό http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/114879/apagoreuetai-i-ergasia-sumfona-me-tin-astunomia-/ κατάλοιπα από εμφύλιο/χούντα και σια.. 1
web_assasin Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 για εσενα τιποτα, για το μαγαζι, νομιζω παει 10 χιλιαρικα ανα κεφαλι που εχει ανασφαλιστο,, Νομίζω έκθεση αρχής σου κάνει. την αστυνομία νομίζω τη νοιάζει μόνο στο κομμάτι που δεν έχεις άδεια εργασίας (που δίνουν αυτοί) και τραβάει αυτεπάγγελτες μηνύσεις edit για τσέκαρε και αυτό http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/114879/apagoreuetai-i-ergasia-sumfona-me-tin-astunomia-/ κατάλοιπα από εμφύλιο/χούντα και σια.. Πολλα <<νομιζω>> βλεπω στις απαντησεις. μηπως να αφησουμε τα νομισματα στις τραπεζες και να απαντατε μονο εφοσον εισαστε σιγουροι? ειπαμε,1ος κανονας φορουμ. 1
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Πολλα <<νομιζω>> βλεπω στις απαντησεις. μηπως να αφησουμε τα νομισματα στις τραπεζες και να απαντατε μονο εφοσον εισαστε σιγουροι? ειπαμε,1ος κανονας φορουμ. οι κανόνες του φόρουμ επιβάλλονται από τους moderators κάπου θα υπάρχει και αυτός ο κανόνας ο,τι και να είναι πάντως ο ts θα το μάθει τελικά
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 10.000 ευρώ το πρόστιμο για ανασφάλιστο εργαζόμενο, ισχύει εδώ και 4 χρόνια, και ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο κακός χαμός στα νησιά, με ελεγκτές-πελάτες. Ξενοδοχεία, καφενεία, ταβέρνες, μπιτσόμπαρα. Μοιράζουν πρόστιμα, με μικτά κλιμάκια, ειδικά στα μικρά νησιά. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν πάει δικαστικά και έχει κριθεί παράνομο το πρόστιμο. https://biz.trikalanews.gr/article/paranomo-prostimo-anasfalisti-ergasia.html 1
Ghost_Rider Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 οχι απο εδω παντως,σιγουρα. ρε φιλε σταματα να πουμε σε καθε φορουμ η ιδια αηδια 2
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 οχι απο εδω παντως,σιγουρα. προφανώς 10.000 ευρώ το πρόστιμο για ανασφάλιστο εργαζόμενο, ισχύει εδώ και 4 χρόνια, και ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο κακός χαμός στα νησιά, με ελεγκτές-πελάτες. Ξενοδοχεία, καφενεία, ταβέρνες, μπιτσόμπαρα. Μοιράζουν πρόστιμα, με μικτά κλιμάκια, ειδικά στα μικρά νησιά. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν πάει δικαστικά και έχει κριθεί παράνομο το πρόστιμο. https://biz.trikalanews.gr/article/paranomo-prostimo-anasfalisti-ergasia.html το 10αρικο το τρως από επιθεώρηση ή ικα, η αστυνομία δεν έχει σχέση από το ικα αν το φας τελείωσε μόνο σε δικαστήριο αν έχεις διαφωνίες που δεν πιστεύω ότι θα σε αθωώσουν (πλέον δεν υπάρχει και η δυνατότητα για ένσταση στο ΙΚΑ βεβαιώνεται άμεσα και φαίνεται μετά από 2-3 μέρες) , το άθρο που έβαλες μιλάει για να φας αυτό το πρόστιμο από την επιθεώρηση και αν η επιθεώρηση μπορεί να "τιμολογεί" όσο πιστεύει ο κάθε επιθεωρητής το πρόστιμο γιατί δεν ήταν ξεκάθαρα τα ποσά των προστίμων της επιθεώρησης οπότε λέει το σκεπτικό του δικαστηρίου (είχα κάποτε το κουράγιο να διαβάσω την απόφαση) ότι δεν είναι νόμιμο/συνταγματικό να έχει τέτοια αρμοδιότητα ο υπάλληλος της επιθεώρησης μια χαρά το τρως γενικά το 10αρικο πάντως, αν θυμάμαι καλά κάπως το έχουν μοντάρει με την επιθεώρηση και δεν παίζει το παραπάνω πρόβλημα και το ΙΚΑ ποτέ δεν είχε το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχω δει πάνω από 100Κ να βεβαιώνονται τα τελευταία χρόνια ακόμα στο χωριό μου σεπτέμβριο μήνα που είχε λήξει πρακτικά η τουριστική περίοδος 1
txcellas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 οχι απο εδω παντως,σιγουρα. Οι καμένοι πάντα θα υπάρχουν "νομίζω"!
giorgolavos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 βγαζεις αδεια εργασιας, την παρουσιαζεις στο δικαστηριο, αθωωνεσαι. End of story. 1
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Πάντως "παράτυπη εργασία" (τίτλος) είναι όταν δουλεύεις κάπου και σου λείπει απλά κάποιο χαρτί, μια σφραγίδα ή ένα deadline (όταν παραβαίνεις κάποιους νόμους/διαδικασίες). Όταν λείπουν όλα τα χαρτιά (παραβαίνεις όλους τους σχετικούς νόμους/διαδικασίες), δεν είναι παράτυπη αλλά παράνομη (μπορεί βέβαια ο καθείς να την έχει στο μυαλό του σαν "παράτυπη" αφού έτσι αισθάνεται ότι δεν έκανε και κάτι φοβερό) 1
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Ναι είναι αδηλωτη/μαύρη και φοροδιαφυγει στην ουσία 1
Miracle Worker Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Ευχαριστω για τις απαντησεις! Τα νομιζω καλα ειναι οταν ειναι αισιοδοξα και δεν ειναι τελειως κουκουρουκου. Βασικα εμενα αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι αν η πρωτη ειναι απλη συσταση και καιγεσαι αν δε συμμορφωθεις ή αν μπορεις να καλυφθεις παρουσιαζοντας το χαρτι κατοπιν εορτης, οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Και εγω πιστευω το ΙΚΑ δεν εχει σχεση με την αστυνομια, οπως και οι αποδειξεις. Το παρατυπη για το χαβαλε το εγραψα Πειτε το οπως θελετε. Παντως πρεπει να ειμαι απο τους Ελληνες με τα λιγοτερα μαυρα μεροκαματα. Μολις 3 στα 31 μου! Καλα φορο προσωπικα δε νομιζω να κλεβω αν δουλεψω 2 μηνες. Αυτο το χαρτι δεν το εχει βγαλει καποιος να μας πει; Αν χρειαζεται και για απλο σερβιτορο πρεπει να το εχει η μιση Ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα