Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Εγραψα 9.100

Πιανω το ΤΕΙ ΜΜ Πατρας, το οποιο εχει 8.700

1) Λετε να φετος να ανεβει 400 ολοκληρα μορια? Εδω λενε οτι θα πεσουν λογω πανωλεθριας στα Μαθ. Καμια εκτιμηση?

2) Αν βγαλω τη σχολη με εναν καλο βαθμο και κανω και ενα μεταπτυχιακο μετα, εχω ελπιδες στην αγορα εργασιας ή δεν παιζει (εννοειται αν το κυνηγησω βεβαια)? Στην Ελλαδα λιγο δυσκολο. Για εξω ομως?

Εχω ακουσει οτι σε αναγνωριζουν κανονικα ως ΜΜ Πολυτεχνειου. Ισχυει αυτο? Ρωταω γιατι εξω ο εργοδοτης δεν κοιταει τοσο τις σπουδες, αλλα τις εργασιες, τις δραστηριοτητες κλπ...

Φυσικα μιλαω για "σοβαρη" δουλεια και οχι τιποτα τεχνιτης ή μαστορας (χωρις παρεξηγηση εννοειται, καθως για κατι τετοιο δε χρειαζεται να σπαταλησω τα χρονια μου σπουδαζοντας).

3) Ειναι καλη σχολη (γενικα)? Εχω ακουσει οτι ειναι λιγο ο,τι να'ναι?

Αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Δημοσ.

Στο εξωτερικό κοιτάνε τα πτυχία όχι τις εμπειρίες και αυτά που περιγράφεις. Αν θέλουν να καρφώσουν ένα καρφί θα πάρουν ατομο που έχει πτυχίο σε αυτό το θέμα όχι κάποιον έμπειρο.

Τώρα για σοβαρή δουλειά με 9000 μόρια...

Δημοσ.

Εγω το ακριβως αντιθετο ξερω, αλλα τεσπα.

Δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, εδω στο φορουμ τα εχω διαβασει (απο ατομα που εχουν δουλεψει στο εξωτερικο κιολας).

Τεσπα δεν ρωτησα μονο αυτο...

Δημοσ.

Πιθανέ, μελλοντικά ημι-συνάδελφε ...

Το θέμα δεν είναι αν "αξιζει" να πας στο συγκεκριμένο ΤΕΙ (φυσικά αξίζει αν δεν έχεις κάποια καλύτερη επιλογή).

Το ερώτημα είναι γιατί νομίζεις ότι αν μπορείς να κάνεις όλα αυτά που λες ή/και απαιτούνται από εκεί και πέρα, και πόσο ενδεικτικό αυτού είναι ότι έγραψες 9100 (αυτό είναι σαν το 9.1 στα 20 ? δηλαδή το άριστα είναι το 20.000 ? ... είμαι λίγο γέρος και δε ξέρω τις νέες κλίμακες).

Δημοσ.

Στο εξωτερικό κοιτάνε τα πτυχία όχι τις εμπειρίες και αυτά που περιγράφεις. Αν θέλουν να καρφώσουν ένα καρφί θα πάρουν ατομο που έχει πτυχίο σε αυτό το θέμα όχι κάποιον έμπειρο.

Τώρα για σοβαρή δουλειά με 9000 μόρια...

Εγώ σε όσους το έχω πεί αυτό εδώ μέσα μου λένε ότι μετράει το αντίστροφο. Παρ όλα αυτά έχω την ίδια άποψη. Όσο για τη δουλειά δε μετράει το πόσα μόρια έβγαλες αλλά η θέληση και πόσο το ψάχνεις.

Δημοσ.

1. Κατα την γνώμη μου οι βάσεις θα μειωθούν αλλα ελάχιστα, άρα την πιάνεις.

2. Απ'ότι φένεται ακόμα οι άνθρωποι κρίνουν τις σχολές απο την βάση εισαγωγής τους. Οι βάσεις διαμορφόνονται απο τις προτιμήσεις και όχι απο το επίπεδο σπουδών! Το ΤΕΙ Πάτρας είναι πολύ καλό αλλα δεν ξέρω τίποτα για το συγκεκριμένο τμήμα. Απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορείς να δώσεις κατατακτήριες για Ε.Μ.Π μόλις βγάλεις την σχολή και λόγο Τ.Ε.Ι διεκδικείς περισσότερες θέσεις. Μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις. Θα έχεις κάποια υπογραφή αλλά δεν νομίζω να έχεις ακριβώς την ίδια με κάποιον που έβγαλε πολυτεχνείο.

3.Δεν Ξέρω.

Δημοσ.

Εγώ σε όσους το έχω πεί αυτό εδώ μέσα μου λένε ότι μετράει το αντίστροφο. Παρ όλα αυτά έχω την ίδια άποψη. Όσο για τη δουλειά δε μετράει το πόσα μόρια έβγαλες αλλά η θέληση και πόσο το ψάχνεις.

Όπως λέμε με λίγα λόγια "Δεν έχει σημασία πως μπαίνεις σε μια σχολή αλλά πως βγαίνεις".

2. Απ'ότι φένεται ακόμα οι άνθρωποι κρίνουν τις σχολές απο την βάση εισαγωγής τους. Οι βάσεις διαμορφόνονται απο τις προτιμήσεις και όχι απο το επίπεδο σπουδών! Το ΤΕΙ Πάτρας είναι πολύ καλό αλλα δεν ξέρω τίποτα για το συγκεκριμένο τμήμα. Απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορείς να δώσεις κατατακτήριες για Ε.Μ.Π μόλις βγάλεις την σχολή και λόγο Τ.Ε.Ι διεκδικείς περισσότερες θέσεις. Μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις. Θα έχεις κάποια υπογραφή αλλά δεν νομίζω να έχεις ακριβώς την ίδια με κάποιον που έβγαλε πολυτεχνείο.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ... με τα σημερινά μυαλά μου, αν πέρναγα σε ΤΕΙ το να έδινα κατατακτήριες για ΕΜΠ θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν.

Μπορώ να καταλάβω κάποιος να μη πάει στο ΤΕΙ και να ξαναδώσει για ΑΕΙ ... τις κατακτήριες μετά από 4 χρόνια για να μπει σε ΑΕΙ "ίδιου" αντικειμένου το θεωρώ μεγάλο χάσιμο ... το οριακό όφελος από κάτι τέτοιο δε διακιολογεί ούτε το παραπάνω χρόνο ούτε το κόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, θα πάτε Γερμανία για δουλειά, τι θα πείτε; δούλευα χρόνια σε κατασκευές πολυκατοικιών, πάρε με στη δουλειά; Εννοείται ότι θέλουν πτυχία και κάποια εμπειρία αλλά το πρώτο είναι βασικό. Αύριο μεθαύριο αν γίνει κάποιο ατύχημα στην πολυκατοικία λόγο λάθους του εργαζομένου θα ξέρουν ποιον ήταν και ποιος ασχολήθηκε με τι. Σε όλα θέλουν πτυχία για σοβαρές δουλειές. πχ Κάποιος νησιώτης που κάθε χρόνο μιλάει αγγλικά σε τουρίστες μπορεί να ξέρει εξαιρετικά Αγγλικά αλλά χωρίς χαρτί να το αποδείξει..

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, θα πάτε Γερμανία για δουλειά, τι θα πείτε; δούλευα χρόνια σε κατασκευές πολυκατοικιών, πάρε με στη δουλειά; Εννοείται ότι θέλουν πτυχία και κάποια εμπειρία αλλά το πρώτο είναι βασικό. Αύριο μεθαύριο αν γίνει κάποιο ατύχημα στην πολυκατοικία λόγο λάθους του εργαζομένου θα ξέρουν ποιον ήταν και ποιος ασχολήθηκε με τι. Σε όλα θέλουν πτυχία για σοβαρές δουλειές. πχ Κάποιος νησιώτης που κάθε χρόνο μιλάει αγγλικά σε τουρίστες μπορεί να ξέρει εξαιρετικά Αγγλικά αλλά χωρίς χαρτί να το αποδείξει..

Φίλε μου αυτά πές τα σε κάποιους εδώ μέσα που λένε "δεν μετράει τι χαρτιά έχεις, αλλά η εμπειρία και τα project που έχεις ασχοληθεί". Προσωπικά πιστεύω ότι είναι 50-50.

Δημοσ.

Εξαιρετικά απλοΪκή η προσέγγισή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Μα θα εχω πτυχιο ρε παιδια. Απλα θα ειναι απο ΤΕΙ.

Μακρια απο κατατακτηριες. Θα βγω στην αγορα εργασιας στα 30+

Εχω σκοπο να το ψαξω πολυ, οπως ειπα (μ'αρεσει το αντικειμενο κιολας).

Φυσικα και θα ειναι 50-50.

Δημοσ.

Μα θα εχω πτυχιο ρε παιδια. Απλα θα ειναι απο ΤΕΙ.

Μακρια απο κατατακτηριες. Θα βγω στην αγορα εργασιας στα 30+

Εχω σκοπο να το ψαξω πολυ, οπως ειπα (μ'αρεσει το αντικειμενο κιολας).

Φυσικα και θα ειναι 50-50.

Τότε έφυγες για Πάτρα. Τι να πούν και άλλοι που δεν κατάφεραν να περάσουν. Είσαι τυχερός. Τελείωσε το ΤΕΙ και μετά κάνεις ότι θές.

Δημοσ.

Nice!

Τεσπα, με πτυχιο ΜΜ ΤΕΙ, μεταπτυχιακο, καποια projects, καλη διπλωματικη και καλο βαθμο, εξω (ή και εδω) εχεις ελπιδες να σε παρουν ως ΜΜ Πολυτεχνειου ή δεν παιζει?

Ο δευτερος να πουμε οτι θα κανει περισσοτερο χρονο απ'οσο εκανες εσυ για ολα αυτα, αλλα θα εχει μονο το πτυχιο του ΜΜ και ενα αμφιβολου ποιοτητας master (καθως δεν αναγνωριζεται παντου το 5ο ετος του Πολυτεχν ως μαστερ). Επισης λογω διαβασματων, δε θα εχει πολυ χρονο για projects κλπ (ηδη ο μ.ο. κανει 7-8 χρονια να τελειωσει).

Δεν ειναι σε καμια περιπτσωση ισαξια τα πτυχια, απλως λεμε τωρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...