BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Λόγω θανάτου λατρεμένου συγγενή μου, πήγα στο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε και στο οποίο είχε κάνει εξετάσεις των 2000+ ευρώ, για να ζητήσω επανεκτύπωση των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, έτσι ώστε να κάνω (και να πληρώσω) τη δήλωσή του ως πλησιέστερος συγγενής. Το ποσό το είχα πληρώσει εγώ, και γι' αυτό ξέρω πόσο είναι. Στο φάκελό του στο σπίτι βρήκα μόνο αποδείξεις είσπραξης, οι οποίες προφανώς δεν περνάνε πουθενά. Κι έτσι πήγα εκεί να ρωτήσω τι έχει γίνει, θεωρώντας ότι απλά δεν τις είχα βρει. Εκτός από το ότι αγρίεψαν, ειρωνεύτηκαν και θίχτηκαν, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται οι αποδείξεις νοσηλείας και ότι δεν πρέπει να τις βάλω στη δήλωση, οι αποδείξεις που μου έδωσαν ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 150 ευρώ, άρα για τα άλλα δεν έχουν κόψει τίποτα. Πού μπορώ να απευθυνθώ αφού έχω τις εξετάσεις του με ημερομηνίες, καθώς και τα έντυπα της νοσηλείας του, γιατί το θεωρώ κοροϊδία; Δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος του υπεύθυνου, ο οποίος μου είπε ότι δεν έχουν άλλες αποδείξεις γιατί θέλαμε να γλιτώνουμε τον ΦΠΑ, κάτι το οποίο 100% δεν ισχύει, καθώς χρειαζόταν ιατρικές δαπάνες ως έξοδα για τη δήλωσή του. Δεν θέλω να το αφήσω έτσι. 1
paparoupas11 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δεν κόψανε αποδείξεις; Πέφτω από τα σύννεφα
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δεν κόψανε αποδείξεις; Πέφτω από τα σύννεφα Καλά κι εγώ "πέφτω", απλά περίμενα ότι σε συμβεβλημένες κλινικές τηρούνται κάποια βασικά. Αν μπει ένας έλεγχος την ώρα που κάποιος ασθενής νοσηλεύεταια αλλά δεν "φαίνεται", τι θα γίνει;
paylidis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 ευγε απο εμένα... μη χαριζετε καστανο σε κανενα κλεφτη και απατεωνα! Χρονια το κάνω! Πληρωνω μεχρι και το τελευταιο ευρω που πρεπει σε φορολογία με τους τραπεζικους μου λογαριασμού να εχουν στην καλύτερη τριψηφια και οι ελευθεροι επαγγελματιες πανε και αγοραζουν κερδισμένα τζοκερ για να δικαιολογήσουν τα μαυρα και αραχνα! Ντου απο παντου! Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Πηγή: ΕΛ.ΑΣ: «Δεν σας κόβουν απόδειξη;» - Πάρτε μας τηλέφωνο ή στείλτε mail | iefimerida.gr 8
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πηγή: ΕΛ.ΑΣ: «Δεν σας κόβουν απόδειξη;» - Πάρτε μας τηλέφωνο ή στείλτε mail | iefimerida.gr Το θέμα είναι αν τα έντυπα των εξετάσεων (με τις μετρήσεις κλπ) αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, με δεδομένο ότι ο άνθρωπος δεν είναι πια εν ζωή. Φοβάμαι μήπως δεν μπορώ να το αποδείξω και μπλέξω χωρίς να φταίω. ευγε απο εμένα... μη χαριζετε καστανο σε κανενα κλεφτη και απατεωνα! Χρονια το κάνω! Πληρωνω μεχρι και το τελευταιο ευρω που πρεπει σε φορολογία με τους τραπεζικους μου λογαριασμού να εχουν στην καλύτερη τριψηφια και οι ελευθεροι επαγγελματιες πανε και αγοραζουν κερδισμένα τζοκερ για να δικαιολογήσουν τα μαυρα και αραχνα! Ντου απο παντου! Κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, αλλά βάζω στην κυριολεξία το χέρι μου στη φωτιά λέγοντας ότι εγώ δεν κάνω τέτοια. Παντού τα πάντα. Σε πληροφορώ ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητοι πελάτες οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα αλλά δεν φαίνονται πουθενά, με αποτέλεσμα να μη δίνουν κανένα στοιχείο για να εκδοθεί απόδειξη. Ξέρεις ποιους λέω. Αυτούς τους Ελληνάρες με τις βουλγάρικες πινακίδες που και καλά ζουν έξω και δεν έχουν τίποτα στο όνομά τους εδώ. Τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο εδώ, όλα κανονικά, αλλά μαύρα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Και πως θα αποδείξεις οτι έδωσες 2000 ευρώ; 1
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Και πως θα αποδείξεις οτι έδωσες 2000 ευρώ; Το ποσό δεν μπορώ να το αποδείξω. Τις εξετάσεις όμως μπορώ να τις αποδείξω, καθώς και τη νοσηλεία, αφού κατά την εισαγωγή περνούν καρτέλα στον υπολογιστή με τα στοιχεία και τον ΑΜΚΑ. Δεν νομίζω να υπάρχει κλινική που να διαγράφει αρχεία ασθενών, άρα και το ιστορικό τους.
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Με αποδείξεις είσπραξης που έχουν πάνω τη σφραγίδα τους μια χαρά τους τρέχεις αν δεν υπάρχει και το σχετικό παραστατικό 2
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Με αποδείξεις είσπραξης που έχουν πάνω τη σφραγίδα τους μια χαρά τους τρέχεις αν δεν υπάρχει και το σχετικό παραστατικό Αποδείξεις είσπραξης έχω μόνο για το ποσό που έγραψα. Σήμερα που πήγα αρνήθηκαν να μου δώσουν οτιδήποτε άλλο, λέγοντας ότι δεν ζητήσαμε απόδειξη για να γλιτώσουμε τον ΦΠΑ (σε φάση "πώς τολμάς να μου ζητάς απόδειξη;") και ότι πολλοί το κάνουν αυτό. Στην ουσία έχουν εκδόσει μερικές αποδείξεις μόνο για τα εξωτερικά τους ιατρεια και καμία για τη νοσηλεία και τις ακριβές εξετάσεις. Εγώ έχω όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων με ημερομηνίες σε δικά τους έντυπα.
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Α διάβασα λάθος ότι είχες αποδείξεις και για τα 2 χιλιάρικα Για 2 χιλιάρικα πάντως μιλάμε για έκπτωση 200 ευρω, ο συγγενής σου είχε εισόδημα που να προέκυπτε φόρος πάνω από αυτό το ποσό; (Όχι απαραίτητα να του βγει να πληρώσει αλλά και να του έχει παρατηρηθεί από το μισθό ή σύνταξη) Τουλάχιστον να υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος για την όλη φασαρία πέρα από το προσωπικό ζήτημα
dollyyy19 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 ποια κλινικη ειναι ,που κανει εξετασεις χωρις να πληρωθει?διοτι οταν πληρωνες,επρεπε να κοπει ενα αποδεικτικο για να αποδειξεις στο εξεταστηριο οτι το πληρωσες...... 1
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Πληρώνεις και σου δίνουν το παραπεμπτικό και εξεταζεσαι και κρατάνε το χαρτί στο χώρο εξέτασης.. σιγά
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Α διάβασα λάθος ότι είχες αποδείξεις και για τα 2 χιλιάρικα Για 2 χιλιάρικα πάντως μιλάμε για έκπτωση 200 ευρω, ο συγγενής σου είχε εισόδημα που να προέκυπτε φόρος πάνω από αυτό το ποσό; (Όχι απαραίτητα να του βγει να πληρώσει αλλά και να του έχει παρατηρηθεί από το μισθό ή σύνταξη) Τουλάχιστον να υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος για την όλη φασαρία πέρα από το προσωπικό ζήτημα Ναι, χωρίς αυτές βγαίνει φόρος αρκετά ευρώ. Άρα, πέραν της φασαρίας, έχει επιπλέον νόημα.
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Ε τότε ναι δεν είναι και αμελητέο το ποσό και αν πάει και χειρόγραφη είναι πολύ πιθανό να θέλει να τα δει ο εφοριακός δε μπορείς απλά να τα βάλεις χωρίς παραστατικά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα