mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Η πραγματικότητα βέβαια σε διαψεύδει μιας κι η "αγορά" δεν δουλεύει έτσι... Θέλεις να μας εξηγήσεις το σκεπτικό σου?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Θέλεις να μας εξηγήσεις το σκεπτικό σου?Βλέπεις σε αγγελίες να πωλούνται 50% κάτω μεταχειρισμένα προϊόντα πχ μερικών βδομάδων? Ασφαλώς κι οχι από την στιγμή που που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Βλέπεις σε αγγελίες να πωλούνται 50% κάτω μεταχειρισμένα προϊόντα πχ μερικών βδομάδων? Ασφαλώς κι οχι από την στιγμή που που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αυτό δεν μας λέει πολλά για την αγορά. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η τελική τιμή πώλησης Δεν γνωρίζουμε πόσα προιόντα αγοράζονται πραγματικά
petran91 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Εσύ λες ότι το πήρες πριν μία εβδομάδα. Εγώ γιατί να σε πιστέψω; Και μην μου πεις "έχω απόδειξη". Η απόδειξη μπορεί να αφορά το ίδιο προιόν αλλά διαφορετική συσκευή που αγοράστηκε δεν ξέρω και εγώ πότε. Είτε αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει (σχεδόν) κανένας τρόπος να αποδείξεις την (κατα)χρηση ενός αντικειμένου Βασικά η απόδειξη γράφει το IMEI της συσκευής. Αυτό δεν μας λέει πολλά για την αγορά. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η τελική τιμή πώλησης Δεν γνωρίζουμε πόσα προιόντα αγοράζονται πραγματικά Μπα ως άτομο που ασχολείται με τις αγγελίες εδώ και καιρό στο insomnia θα σου πω ότι το σκεπτικό σου είναι εκτός πραγματικότητας και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να στο επιβεβαιώσουν και άλλα μέλη που επίσης ασχολούνται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Αυτό δεν μας λέει πολλά για την αγορά. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η τελική τιμή πώλησης Δεν γνωρίζουμε πόσα προιόντα αγοράζονται πραγματικά Δλδ έχεις ασχοληθεί πχ με αγγελίες στα μεγάλα forums κι έχεις προσέξει 50% κατω τιμές σε προϊόντα με εγγύηση κι ας είναι προσφάτως αγορασμένα? Ή πχ σε site με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, βλέπεις 1-2-3 ετών αυτοκίνητα να έχουν 50% κάτω? Περιμένω πως και πως λοιπόν αγγελία σου με 50% κάτω τιμή ανεξαρτήτως πότε το αγόρασες (50% κάτω από την τρέχουσα τιμή κιόλας, όχι αυτή που κάποτε το αγόρασες)... Αν δεν βάλεις τότε money talks, bullshit walks... 4
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Σε γενικές γραμμές διαφωνώ με το ότι ένα πράγμα χάνει τη μισή του αξία κατά το άνοιγμα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση (για μένα προσωπικά) για να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο (σε άριστη κατάσταση) θα πρέπει να το πουλάει ο άλλος τουλάχιστον ένα 30% κάτω από την τρέχουσα τιμή καινούριου. Αυτό είναι το δικό μου «ψυχολογικό» όριο για να μπω στη διαδικασία του μεταχειρισμένου, αν δεν το βρίσκω σε αυτό το ποσοστό έκπτωσης τότε κοιτάζω αυτομάτως για καινούριο. Μερικά σημεία που παίζουν ρόλο στην αγορά μεταχειρισμένου: α) Ο πωλητής. Αν τον έχω παρακολουθήσει στο forum και ξέρω εκ των προτέρων ότι προσέχει τα πράγματα που πουλάει (και άρα τα διατηρεί σε καλή κατάσταση), θα είναι πιο safe επιλογή. β) Η κατάσταση του πράγματος. Οκ, στα τεχνολογικά προϊόντα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μόνο βλέποντας φωτογραφίες, ωστόσο αν το προϊόν είναι ελλειπές από πλευράς παρελκομένων ή αν έχει χτυπήματα/γραντζουνιές, τότε εύκολα το όριο του 30% μετατρέπεται σε 50% ή και παραπάνω. γ) Η τρέχουσα τιμή των συναφών προϊόντων. Αυτονόητο. δ) Η σπανιότητα του προϊόντος. Κι αυτό αυτονόητο, όσο πιο σπάνιο το προϊόν, τότε πιο πολύ «τσιμπάει» η τιμή του. OP, στη συγκεκριμένη περίπτωση (αντίθετα με ένα 3DS που πούλαγες παλιότερα) θεωρώ ότι μάλλον πουλάς φθηνά το δίσκο. Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά των δίσκων και με κριτήριο την φύση του προϊόντος, εγώ προσωπικά από τα 105 θα πούλαγα στα 75 ευρώ, όχι στα 70, με μεταφορικά του αγοραστή.
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Ποτέ δεν υπάρχει τιμή 50 % κάτω με το "καλημέρα" Αλλά στην επικοινωνία μεταξύ αγοραστή και πωλητή, μετά το παζάρι, δεν ξέρεις που θα καταλήξει η τιμή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Ποτέ δεν υπάρχει τιμή 50 % κάτω με το "καλημέρα" Οποιοδήποτε αντικείμενο, αφού ανοιχθεί η συσκευασία του, ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί χάνει 50 % της αξίας του. Γιατί να μην υπάρχει αφού λες ότι έχει χάσει το 50% της αξίας του.
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Γιατί το παζάρι είναι στο πετσί του Έλληνα. Είμαι έτοιμος για 50% αλλά αν ξεκινήσω με 50 % θα αναγκαστώ ΙΣΩΣ πάω 60 % κάτω. Επίσης δεν ξεκινάω με 50% διότι οι μισοί δεν συμφωνούν με αυτό που λέω. Αν θέλουν να πληρώσουν παραπάνω, δεν θα τους χαλάσω το χατήρι Το 30 % που λέτε από πάνω δεν είναι αρκετό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγάλει 20% με 30 % σε καινούργιο αντικείμενο κάποιο από τα μεγάλα μαγαζιά. Αν θέλεις περιμένεις.
moure Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Θα αγοράσω δηλαδή εγώ ένα galaxy s8 560 ευρώ θα διαπιστωσω ότι δεν με βολεύει το μέγεθος του και θα το πουλήσω μετά από 5 μέρες,η τιμή που θα πρέπει να το πουλήσω θα είναι 280 ευρώ? Ξέρετε πολλά τέτοια κορόιδα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Γιατί το παζάρι είναι στο πετσί του Έλληνα. Είμαι έτοιμος για 50% αλλά αν ξεκινήσω με 50 % θα αναγκαστώ ΙΣΩΣ πάω 60 % κάτω. Επίσης δεν ξεκινάω με 50% διότι οι μισοί δεν συμφωνούν με αυτό που λέω. Αν θέλουν να πληρώσουν παραπάνω, δεν θα τους χαλάσω το χατήρι Rofl, ό,τι να 'ναι όμως...
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Rofl, ό,τι να 'ναι όμως... Roflαρε όσο θέλεις. Ο καθένας αγοράζει-πουλάει όπως θέλει. Δεν θα μαλώσουμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Προφανώς, άρα η άποψη ότι χάνει το 50% της αξίας είναι αβάσιμη στην καλύτερη.
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Θα αγοράσω δηλαδή εγώ ένα galaxy s8 560 ευρώ θα διαπιστωσω ότι δεν με βολεύει το μέγεθος του και θα το πουλήσω μετά από 5 μέρες,η τιμή που θα πρέπει να το πουλήσω θα είναι 280 ευρώ? Ξέρετε πολλά τέτοια κορόιδα? Άν στις 5 μέρες έβγαλε πρόβλημα και το πήγες για service θα το πεις στον υποψήφιο αγοραστή; Όταν πουλάς αντικείμενα με αξία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι συμβαίνει Προφανώς, άρα η άποψη ότι χάνει το 50% της αξίας είναι αβάσιμη στην καλύτερη. Προσωπική άποψη είναι. Σου το είπα και πριν, δεν θα μαλώσουμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Προσωπική άποψη είναι. Σου το είπα και πριν, δεν θα μαλώσουμε Άποψη της αγοράς. Η δικιά σου είναι που δεν συμβαίνει, deal with it... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα