silve Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Γεια χαρά, Παιδιά στην περιοχή μου, πάρα πολύ συχνά (ορισμένες φορές και 2-3 φορές την ημέρα) έχουμε διακοπή ρεύματος. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω πως είναι πτώση της τάσης η οποία δεν κρατάει ούτε καλά καλά ένα δευτερόλεπτο. Δηλαδή με το που κόβεται, αμέσως σε κλάσματα επανέρχεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνα, τηλεόραση, υπολογιστές κλπ κλπ). Επειδή φοβάμαι για το PC μου μήπως με αυτές τις επαναλαμβανόμενες διακοπές πάθει κάτι (έχει αντέξει πάρα πολλά χρόνια έτσι βέβαια) έλεγα μήπως υπάρχει κάτι, UPS ή κάτι άλλο, έτσι ώστε σε αυτό το ένα δευτερόλεπτο που κόβεται το ρεύμα να μου κρατάει το PC ανοιχτό. Κοίταξα για UPS αλλά είδα ότι είναι ακριβά και έχουν αυτονομία κάποια λεπτά της ώρας. Εγώ δεν το χρειάζομαι αυτό, θέλω απλά να συνεχίζει να δίνει ρεύμα για αυτό το 1 δεύτερο που κόβεται.
turbat0s Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Γεια χαρά, Παιδιά στην περιοχή μου, πάρα πολύ συχνά (ορισμένες φορές και 2-3 φορές την ημέρα) έχουμε διακοπή ρεύματος. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω πως είναι πτώση της τάσης η οποία δεν κρατάει ούτε καλά καλά ένα δευτερόλεπτο. Δηλαδή με το που κόβεται, αμέσως σε κλάσματα επανέρχεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνα, τηλεόραση, υπολογιστές κλπ κλπ). Επειδή φοβάμαι για το PC μου μήπως με αυτές τις επαναλαμβανόμενες διακοπές πάθει κάτι (έχει αντέξει πάρα πολλά χρόνια έτσι βέβαια) έλεγα μήπως υπάρχει κάτι, UPS ή κάτι άλλο, έτσι ώστε σε αυτό το ένα δευτερόλεπτο που κόβεται το ρεύμα να μου κρατάει το PC ανοιχτό. Κοίταξα για UPS αλλά είδα ότι είναι ακριβά και έχουν αυτονομία κάποια λεπτά της ώρας. Εγώ δεν το χρειάζομαι αυτό, θέλω απλά να συνεχίζει να δίνει ρεύμα για αυτό το 1 δεύτερο που κόβεται. Κι όμως αυτό ακριβώς χρειάζεσαι, ένα ups για να σε τροφοδοτεί αυτό το κρίσιμο δευτερόλεπτο.
silve Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Κι όμως αυτό ακριβώς χρειάζεσαι, ένα ups για να σε τροφοδοτεί αυτό το κρίσιμο δευτερόλεπτο. Πόσα Watt πρέπει να πάρω για τόσο λίγο; Να αναφέρω κιόλας ότι γίνεται τόσο γρήγορη αυτή η πτώση και η επαναφορά του ρεύματος που όταν το PC είναι σε sleep mode πολλές φορές δεν απενεργοποιείται καν...
slk200gr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα εγω ,πηρα αυτο και ειμαι πολυ ευχαρηστημενος , http://www.e-shop.gr...ps-p-PER.701940 εχω βαλει πανω oled 65αρα,ενισχυτη,ρουτερ,tvbox,ασυρματη καμερα,switch και τα κραταει ολα ανοιχτα να παιζουν 8 λεπτα, επισης εβαλα εναν επιθεωρητη τασης στον πινακα γιατι ειχα πολλες αυξομειωσης τασεων,ετσι εχασα εναν ενισχυτη,αμετρητες λαμπες lef και 11 προβολεις led ,συνηθος οι συσκευες χαλανε απο την αθξομειωση της τασης και οχι απο την διακποη ρευματος 1
silve Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα εγω ,πηρα αυτο και ειμαι πολυ ευχαρηστημενος , http://www.e-shop.gr...ps-p-PER.701940 εχω βαλει πανω oled 65αρα,ενισχυτη,ρουτερ,tvbox,ασυρματη καμερα,switch και τα κραταει ολα ανοιχτα να παιζουν 8 λεπτα, επισης εβαλα εναν επιθεωρητη τασης στον πινακα γιατι ειχα πολλες αυξομειωσης τασεων,ετσι εχασα εναν ενισχυτη,αμετρητες λαμπες lef και 11 προβολεις led ,συνηθος οι συσκευες χαλανε απο την αθξομειωση της τασης και οχι απο την διακποη ρευματος Ευχαριστώ, πολύ κατατοπιστικός! 1
louben Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 επισης εβαλα εναν επιθεωρητη τασης στον πινακα γιατι ειχα πολλες αυξομειωσης τασεων,ετσι εχασα εναν ενισχυτη,αμετρητες λαμπες lef και 11 προβολεις led ,συνηθος οι συσκευες χαλανε απο την αθξομειωση της τασης και οχι απο την διακποη ρευματος Φιλε οτσν λες επιθεωρητη τασης τι εννοεις? Σταθεροποιητη τασης? Εχεις λινκ?
slk200gr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Φιλε οτσν λες επιθεωρητη τασης τι εννοεις? Σταθεροποιητη τασης? Εχεις λινκ? σταθεροποιητης τασης κραταει σταθερα την ταση ,ειναι καλυτερο αλλα θελει χωρο (δεν μπαινει στον πινακα )και κοστιζει αρκετα αναλογα τις συσκευες ,επιτηρητς τασης απλα βλεπει οταν ανεβαινει η κατεβαινει η ταση και διακοπτει το ρευμα για να μην κανει ζημια στις συσκευες ξεκινανε απο 20 ε αλλα ενας αξιοπιστος ειναι αυτος http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/yliko-ragas/elenchos/epitirites-ragas/epitirites-tasis/hager-monofasikos-epithp-tashs-eu102_96612/ 1
louben Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Φιλε ευχαριστω για το tip. Την τελευταια ετια εεχω παθει ζημιες που ξεπερνουν τα 3Κ σε ηλεκτρικες συσκευες, αφου εχουμε τρομερο προβλημα χαμηλης τασης και στιγμιααιων διακοπων. Τελευταιο θυμα χθες το a/c που υστερα απο διακοπη τα τιναξε ο συμπιεστης. Θα το βαλω οπωσδηποτε ελπιζω να δω λυση και στο προβλημα μου.
slk200gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Φιλε ευχαριστω για το tip. Την τελευταια ετια εεχω παθει ζημιες που ξεπερνουν τα 3Κ σε ηλεκτρικες συσκευες, αφου εχουμε τρομερο προβλημα χαμηλης τασης και στιγμιααιων διακοπων. Τελευταιο θυμα χθες το a/c που υστερα απο διακοπη τα τιναξε ο συμπιεστης. Θα το βαλω οπωσδηποτε ελπιζω να δω λυση και στο προβλημα μου. θα δεις στανταρ σου γραφει ενας πονεμενος που βρηκε γιατρεια απλα συζητα το αρκετα διεξοδικα με τον ηλεκτρολογο σου γιατι υπαρχουν και καποια σημεια που χρηζουν προσοχη,ας πουμε ενα παραδειγμα ,ειπαμε ο επιτηρητης οταν βλεπει ανωμαλεια κλεινει το ρευμα και το ξανα ανοιγει οταν στρωσει και ερθει στα ισα του που σημαινει ομως οτι εκεινη την στιγμη δεν θα εχεις ρευμα που σημαινει οτι καλυτερα ο επιτηρητης να μην επιτηρει τα φωτα σου αλλα να επιτηρει μονο αυτα που ειναι ευαισθητα και που αν κλεισουν για λιγο να μην σε δημιουργουν προβλημα διαβιωσης βλεπε κληματιστικο-ψυγειο,πλυντηριο (εκαψα πλακετα απο πλυντηριο +πλακετα απο κληματιστικο)
BringMe2Life Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Παλιότερα σε εποχές 2007-2008 είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα... Έπεφτε η τάση, σβήναν όλα και στο επόμενο δευτερόλεπτο άνοιγαν ξανά... Τότε πήγα και αγόρασα το πρώτο μου UPS... Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον υπολογιστή τότε να πας να πάρεις UPS, αυτό που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω, είναι αρκετά καλό και οικονομικό... Εφόσον μιλάμε για δευτερόλεπτα είναι ότι πρέπει και επίσης σκέψου και το άλλο, τέρμα πια μετά την διακοπή η καθυστέρηση 2-3 λεπτών μέχρι να ανοίξει το ρουτερ και να νιώθεις σαν caveman...!! 1
louben Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Εννοειται οτι εχω ups στον υπολογιστη αν και παλιοτερα σε αντιστοιχη ανοδο τασης καηκε και η πλακετα του ups kaι η μητρικη του υπολογιστη. Ενδιαφερομαι για συνολικη λυση αφου οπως προειπα μου εχουν καει σχεδον τα παντα (πλυντηριο ρουχων , πιατων, 2χψυγεια, 2χ τηλεορασεις κτλ). Τελευταιο θυμα το a/c το οποιο και επισκευασα χθες (ευτυχως ειχε μικρη ζημια). Χθες το βραδυ παλι τα ιδια (διακοπη ρευματος και επαναφορα). Οποτε μια λογικη λυση ειναι αυτη που προτεινε ο φιλος παραπανω(φιλος που εχει ξενοδοχειο προτεινε να βαλω γεννητρια στο υπογειο και μολις πεφτει η ταση να ξεκιναει αυτη , αλλα μου φαινεται ακριβη λυση).
Fubar.gr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Οι συσκευές σου καίγονται από συνδυασμό δύο διαφορετικών προβλημάτων. Το ένα είναι οι κρουστικες υπερτάσεις και το άλλο οι σύντομες διακοπές και επαναφορες της τάσης. Το δεύτερο ενδεχομενως προκαλεί και το πρώτο αλλά δεν είναι απαραίτητο. Χρειάζεσαι αφενός ένα προστατευτικό κρουστικων υπερτάσεων (αντικεραυνικο) στον πίνακα του σπιτιού. Τα UPS από μόνα τους προσφέρουν μια μικρή προστασία, αλλά όπως φάνηκε αυτό δεν αρκεί στην περίπτωσή σου. Το δεύτερο που χρειάζεται είναι ένας επιτηρητής τάσης με μίνιμουμ τριλεπτη καθυστέρηση κατά την επαναφορά. Σε αυτό θα συνδεθούν μόνο ότι έχει μοτέρ, όπως ψυγεία και κλιματιστικά, όλα τα υπόλοιπα, όπως τηλεορασεις, φώτα, υπολογιστές δεν θα έχουν κάποια επιπλέον προστασία από την καθυστερημένη επαναφορά. Ο λόγος είναι ότι τα μοτέρ κατά την εκκίνηση τραβάνε ρεύμα πολύ μεγαλύτερο από το ονομαστικό και ζεσταίνονται. Αν γίνουν 2-3 διακοπες-επαναφορες σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μοτέρ υπερθερμαίνονται από τις πολλές εκκινήσεις και καίγονται. Η γεννήτρια δεν θα λύσει το πρόβλημα γιατί θέλει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθεί και στο ενδιάμεσο η παροχή θα είναι κομμενη.
louben Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για την ενημερωση. Αρα θελω περα απο τον επιτηρητη και αντικεραυνικο αν και νομιζα οτι με τον επιτηρητη θα ημουν οκ. Αυτο ειναι οκ? http://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/themeleiaki-geiosi-antikeravniki-prosta/apagogoi-kroustikon-ypertaseon/apagogoi-kroustikon-ypertaseon-ischyos/schneider-electric-fysingio-antall-gia-iprd8-iprd8r_81406/ Αν οχι καποια προταση? Να τονισω οτι εγω γενικως θεμα με χαμηλη ταση (ειναι στανταρ στα 210v +- 10% . Θα εχω θεμα με τον επιτηρητη τασης? Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2017 από louben
Fubar.gr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Ευχαριστω για την ενημερωση. Αρα θελω περα απο τον επιτηρητη και αντικεραυνικο αν και νομιζα οτι με τον επιτηρητη θα ημουν οκ. Αυτο ειναι οκ? http://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/themeleiaki-geiosi-antikeravniki-prosta/apagogoi-kroustikon-ypertaseon/apagogoi-kroustikon-ypertaseon-ischyos/schneider-electric-fysingio-antall-gia-iprd8-iprd8r_81406/ Αν οχι καποια προταση? Να τονισω οτι εγω γενικως θεμα με χαμηλη ταση (ειναι στανταρ στα 210v +- 10% . Θα εχω θεμα με τον επιτηρητη τασης? Αυτό είναι το ανταλλακτικό φυσιγγι. Το πλήρες αντικεραυνικο είναι αυτό για μονοφασική εγκατάσταση http://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/themeleiaki-geiosi-antikeravniki-prosta/apagogoi-kroustikon-ypertaseon/apagogoi-kroustikon-ypertaseon-ischyos/schneider-electric-antikepayniko-iprd20-1p-n-20ka_65882/ Η χαμηλότερη τάση δεν είναι πρόβλημα αρκεί να μπει ο κατάλληλος επιτηρητής. Κάποιοι επιτηρητες ρυθμίζονται, ενώ άλλοι μπορούν να εντοπίσουν αυτόματα ποια είναι η φυσιολογική τάση της κάθε εγκατάστασης.
louben Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Αυτος που προταθηκε παραπανω (επιτηρητης) ειναι οκ? http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/yliko-ragas/elenchos/epitirites-ragas/epitirites-tasis/hager-monofasikos-epithp-tashs-eu102_96612/ εντοπιζει αυτοματα τη φυσιολογικη ταση της εγκαταστασης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα