theo23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα πολυγλωσσικό Wordpress site και μιας και είμαι σχετικά αρχάριος θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να φτιάξω μία beta version και να μην την κουμπώσω απευθείας στο domain. Σκεφτόμουνα να το φτιάξω ή σε κάποιο subdomain ή σε κάποιο subdirectory. Κατά την εμπειρία σας σε πιο από τα 2 πιστεύετε πως θα έχω τα λιγότερα προβλήματα και γιατί; Πιστεύετε ότι είναι το ίδιο πράγμα είτε στο ένα είτε στο άλλο; Ξέρω πως υπάρχει και η λύση πρώτα local και μετά ανέβασμα αλλά η ερώτηση μου είναι συγκεκριμένη 'subdomain or subdirectory'?
vadou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Για wordpress multilingual -> wpml Υπάρχουν και κάποια free αλλά δεν ξέρω αν είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσεις. Κοινώς, το να φτιάξεις multisite για να διαχωρίσεις τις γλώσσες, εγώ δε θα στο πρότεινα.
dominotrix Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 1) WPML αξιζει, θα σου κανει την ολη διαδικασια πολυ ευκολη 2) Δεν χρειαζεται να εχεις διαφορετικα wordpress installations για να κανεις μεταφραση. Ασε που οταν εισαι πχ στο ?page_id=44 στην Ελληνικη σελιδα και πατησεις την Αγγλικη σημαια δε θα μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα πας στη ιδια σελιδα αντιστοιχα. 3) Αν θελεις να δουλεψεις για την ωρα σε δοκιμαστικη εκδοση, μπορεις να ξεκινησεις σε ενα subfolder ενος αλλου domain. Μολις τελειωσεις με τη σελιδα την μεταφερεις στο κανονικο domain. Απλα θα πρεπει ειτε να χρησιμοποισεις ενα plugin για το migration ειτε να το κανεις μονος σου με ενα update της βασης απο το παλιο URL στο καινουριο (ειναι λιγο advanced αυτο οποτε καλυτερα καντο με ενα plugin).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα