Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου είπαν "από τη στιγμή που κοστολογήθηκε και εκτελωνίστηκε πρέπει να το παραλάβετε". Έτσι απλά.

Μπορούσες να αρνηθείς.

Αν και εφόσον ο πωλητής ήταν συνεννοήσιμος θα μπορούσες να πάρεις μερικό refund(με εξαίρεση τα μεταφορικά).

Δημοσ.

Η διαδικασία του εκτελωνισμού και της κοστολόγησης δεν είναι δωρεάν. Με το που πας, δίνεις ταυτότητα, στοιχεία κλπ. Εγώ προσωπικά, ίσως μην γνωρίζοντας τι και πώς, ψάρωσα και τα πλήρωσα. Από τον τρόπο που με ρωτάτε, συμπεραίνω ότι δεν ήμουν υποχρεωμένος

Εδώ δείχνεις ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από αγορές εξωτερικού και η δασμοφορολογική επιβάρυνση σου φάνηκε πρωτόγνωρη.

http://startupper.gr/nea-telh-ektelwnismou-gia-agores-apo-ti-kina/ Αυτό που γράφει το άρθρο, ισχύει. 

Κι εδώ http://www.doctorandroid.gr/2017/05/elta-teloneio.html

Γιατί δεν έχει τύχει ούτε μια φορά τους τελευταίους 3 μήνες να μην περάσει παραγγελία μου από το τελωνείο, και πάντα στο αεροδρόμιο. Το link το επιβεβαιώνει. Όλα περνούν από έλεγχο πλέον. https://gr.gizchina.com/2017/08/02/agores-apo-kina-chamos-ta-nea-teli-ektelonismou-ton-elta/

Εδώ πάλι φαίνεται να έχεις γνώση περί εκτελωνιστικών ελέγχων οπότε το πράμα μπερδεύει..

Δημοσ.

Εδώ δείχνεις ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από αγορές εξωτερικού και η δασμοφορολογική επιβάρυνση σου φάνηκε πρωτόγνωρη.

Εδώ πάλι φαίνεται να έχεις γνώση περί εκτελωνιστικών ελέγχων οπότε το πράμα μπερδεύει..

Αγοράζω ως εταιρεία επώνυμους διαδραστικούς πίνακες και projectors από Κίνα με μεγαλούτσικες παραγγελίες (10+ κομμάτια κάθε χρόνο) λόγω του ότι έχω εκπαιδευτικούς χώρους. Δεν πουλάω, τους χρησιμοποιώ στη δουλειά. Η διαφορά στην τιμή μέχρι πέρυσι, ήταν της τάξης του -40%. Φέτος, μου βγήκαν ακριβότεροι κατά 25% σε σχέση με τις τιμές της Ελλάδας και δεν θα το ξανακάνω.  Άρα, μπορείς να πεις ότι έχω κάποια εμπειρία ως προς τις παραγγελίες από Κίνα.

Τα υπόλοιπα τα αγοράζω ως ιδιώτης για προσωπική μου χρήση, με το προσωπικό μου ΑΦΜ. Ακόμα λοιπόν και στα ψιλοπράγματα των 15 ευρώ, ναι δεν νομίζω ότι συμφέρει πλέον, γιατί εμένα τουλάχιστον ανοίγουν τα πάντα.

Πάντως, ούτε έμπορος είμαι, ούτε εισάγω και πουλάω.  Όταν μιλάμε για συναλλαγές με το δημόσιο, κάνω αυτομάτως αυτό που μου προτείνουν, γιατί δεν θέλω μπλεξίματα.

Δημοσ.

Αγοράζω ως εταιρεία επώνυμους διαδραστικούς πίνακες και projectors από Κίνα με μεγαλούτσικες παραγγελίες (10+ κομμάτια κάθε χρόνο) λόγω του ότι έχω εκπαιδευτικούς χώρους. Δεν πουλάω, τους χρησιμοποιώ στη δουλειά. Η διαφορά στην τιμή μέχρι πέρυσι, ήταν της τάξης του -40%. Φέτος, μου βγήκαν ακριβότεροι κατά 25% σε σχέση με τις τιμές της Ελλάδας και δεν θα το ξανακάνω.  Άρα, μπορείς να πεις ότι έχω κάποια εμπειρία ως προς τις παραγγελίες από Κίνα.

Τα υπόλοιπα τα αγοράζω ως ιδιώτης για προσωπική μου χρήση, με το προσωπικό μου ΑΦΜ. Ακόμα λοιπόν και στα ψιλοπράγματα των 15 ευρώ, ναι δεν νομίζω ότι συμφέρει πλέον, γιατί εμένα τουλάχιστον ανοίγουν τα πάντα.

Αν νιώθεις τόσο άτυχος, να παίρνεις από καταστήματα που προσφέρουν εγγυημένη αποφυγή τελωνείου.

Δημοσ.

Αν νιώθεις τόσο άτυχος, να παίρνεις από καταστήματα που προσφέρουν εγγυημένη αποφυγή τελωνείου.

Στο τρίτο λινκ που εδωσα λέει ξεκάθαρα ότι όλα τα δέματα πλέον θα ανοίγονται για εκτελωνισμό. Το είδες; https://gr.gizchina.com/2017/08/02/agores-apo-kina-chamos-ta-nea-teli-ektelonismou-ton-elta/

Επίσης, το πρόβλημα είναι ότι δεν δέχονται τις τιμές που γράφουν τα πακέτα γιατί τις θεωρούν πλασματικές.

Δημοσ.

Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε άρθρα ελεγχόμενης αξιοπιστίας που (ίσως) είναι και κατευθυνόμενα.

Να λαμβάνεις υπόψιν και τις (αρκετές) αναφορές που υπάρχουν από μέλη που παρέλαβαν χωρίς απρόοπτα. 

Δημοσ.

BritGreek, θεωρητικά πλέον όντως ανοίγουν τα πάντα.

Πρακτικά, αυτό αυτήν την στιγμή είναι αδύνατον με τους υπαλλήλους που έχουνε.

Η εντολή πάντως υπάρχει και η διαφορά στο ποσοστό των δεμάτων που περνάνε από τελωνείο σε σχέση με πέρυσι, είναι τεράστια.

Το ότι δεν περνάνε ΟΛΑ πάντως, είναι γεγονός, είναι καθαρά λόττο το αν ένα δέμα σου θα περάσει ή όχι.

Το ότι δεν δέχονται τις τιμές που γράφουν επάνω τα δέματα είναι γεγονός, μας έφαγε εκείνο το "Gift" και οι ψεύτικες τιμές που βάζανε/βάζουν οι Κινέζοι και τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο, να έχεις αγοράσει κάτι 100 δολλάρια και να στο κοστολογούν 200 γιατί τόσο το βρήκανε στην Ελληνική αγορά με ένα γρήγορο Google search που κάνανε.

Τέλος, αυτό με την υποχρεωτική παραλαβή, πρώτη φορά το ακούω, οι πάντες αυτό συζητάμε, για το αν είναι ηθικό ή όχι να αρνηθείς να παραλάβεις αν σου βάλουν τρελό ποσό να πληρώσεις, αλλά να είσαι υποχρεωμένος να παραλάβεις δεν έχω ακούσει κανέναν άλλο να το λέει. Μάλλον από αυτά που πετάνε οι υπάλληλοι χωρίς καν να ξέρουν οι ίδιοι θα ήταν (υποθέτω!).

Δημοσ.

Γιατί δεν έχει τύχει ούτε μια φορά τους τελευταίους 3 μήνες να μην περάσει παραγγελία μου από το τελωνείο, και πάντα στο αεροδρόμιο.

Και εμένα δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά τους τρεις τελευταίους μηνες να μπει παραγγελία μου στο τελωνείο, οπότε σύμφωνα με την λογική σου μπορώ να γράφω ότι καμιά παραγγελία δεν έχει τελωνείο
  • Like 1
Δημοσ.

Και εμένα δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά τους τρεις τελευταίους μηνες να μπει παραγγελία μου στο τελωνείο, οπότε σύμφωνα με την λογική σου μπορώ να γράφω ότι καμιά παραγγελία δεν έχει τελωνείο

Συμφωνούμε.

Δημοσ.

Μετα απο 10 μερες , δεμα που ειχε σταλει κατα λαθος θεσ/νικη, πηρε το δρομο του για Αθηνα.

10 μερες ομως νεκρικη σιγη!

Για να δουμε αν θα δωσουμε και το 3αρι...

Δημοσ.

Τα ίδια και σ' εμένα. Πληκτρολόγιο για Toshiba λάπτοπ με τιμή αγοράς 14 ευρώ περίπου, τέλος εκτελωνισμού και δασμών 39 ευρώ.

Με την αποδειξη αγορας και εκτελωνισμου, κανε καταγγελια στην ΕΕΤΤ. Δες και το θεμα για τις αγορες απο το εξωτερικο.

Καποια στιγμη θα προωθηθει το ζητημα και στην ΕΕ, να τελειωσει και το κακο αστειο με τα ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, έχω κάνει παραγγελία απο Aliexpress 2 καλά γυαλάκια για κινητό σύνολο 24$ απ τις 7 Ιουλίου, μου γράφει πως έχει φτάσει στη χώρα αποστολής στις 27 Ιουλίου αλλα δεν εχω παραλάβει κάτι ακόμα. 

Λέτε να χει κολλήσει τελωνείο; Αν ναι απλά τους παίρνω τηλέφωνο και απλα άλλη φορά τα παραγγέλνω ενα-ενα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...