Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει αγοράσει κανείς σας από άλλη χώρα που είναι εκτός Ε.Ε και να πλήρωσε τελωνείο? (εκτός από Κίνα φυσικά)

ΗΠΑ και Ιαπωνια. Και τα δυο με απλο ταχυδρομειο, συστημενο/express. Εδωσα τα τρια ευρω, ηταν οριακα πανω απο το οριο, 25ε κατι τετοιο.

Δημοσ.

Οπότε μπορούμε να πούμε πως οι τελωνειακοί δασμοί ισχύουν και για άλλες χώρες εκτός Ε.Ε ;

100%, εχουν αναφερθει κρουσματα για παρα πολλες χωρες.

Δημοσ.

100%, εχουν αναφερθει κρουσματα για παρα πολλες χωρες.

Τώρα έχω έναν ακόμη λόγο να επισκέπτομαι πιο συχνά τους συγγενείς μου στην Αμερική :-D

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δύο αντικείμενα από AliExpress την ίδια ημερομηνία. Το ένα ήρθε σφαίρα, το άλλο... Από Σιγκαπούρη φαίνεται να είναι Ελλάδα. Να στείλω στα ΕΛΤΑ μήνυμα, ή θα λάβω την στάνταρ απάντηση, πως ακόμη δεν το έχουν λάβει;

BMfUTng.png

Δημοσ.

Σε δεμα με tracking number, το τελευταιο action που δινει, ειναι απο τη χωρα αποστολης και λεει οτι το δεμα σταλθηκε προς την χωρα προορισμου (Ελλαδα/Αθηνα).

Εκτοτε εχουν περασει 20 ημερολογιακες μερες και δεν υπαρχει καμια αλλη καταχωρηση. Να υποθεσω οτι εχει φτασει στο αεροδρομιο κι εχει κολλησει εκει μεσα; Μιλαμε για δεμα απο Ε.Ε.

Δημοσ.

Σε δεμα με tracking number, το τελευταιο action που δινει, ειναι απο τη χωρα αποστολης και λεει οτι το δεμα σταλθηκε προς την χωρα προορισμου (Ελλαδα/Αθηνα).

Εκτοτε εχουν περασει 20 ημερολογιακες μερες και δεν υπαρχει καμια αλλη καταχωρηση. Να υποθεσω οτι εχει φτασει στο αεροδρομιο κι εχει κολλησει εκει μεσα; Μιλαμε για δεμα απο Ε.Ε.

Από Ε.Ε. είναι πάρα πολλές οι μέρες. Αν εννοείς από Κίνα που έρχεται με Ευρωπαικό μεταφορέα (π.χ. NL κτλ,) αλλάζει το πράγμα και ναι, είναι κολλημένο στο αεροδρόμιο.

Αλλά αν έχει σταλεί όντως από χώρα της Ε.Ε. 3 βδομάδες είναι μεγάλη αναμονή, πάρτους κανά τηλέφωνο (στα ΕΛΤΑ) και πες τους το tracking number.

Δημοσ.

Από Ε.Ε. είναι πάρα πολλές οι μέρες. Αν εννοείς από Κίνα που έρχεται με Ευρωπαικό μεταφορέα (π.χ. NL κτλ,) αλλάζει το πράγμα και ναι, είναι κολλημένο στο αεροδρόμιο.

Αλλά αν έχει σταλεί όντως από χώρα της Ε.Ε. 3 βδομάδες είναι μεγάλη αναμονή, πάρτους κανά τηλέφωνο (στα ΕΛΤΑ) και πες τους το tracking number.

Καθαρα EE ειναι και μαλιστα 2 δεματα απο διαφορετικες χωρες. Το ενα κλεινει μηνα χωρις tracking number (εχει κανει ηδη paypal claim ο συγγενης που παραλαμβανει τα δεματα αυτα), το αλλο εκλεισε 3 εβδομαδες με tracking number και το τελευταιο status ειναι οτι εγινε αποστολη προς Ελλαδα, πριν 20 μερες. Υπηρχε κι ενα 3ο δεμα απο ΕΕ το οποιο το παρελαβε στις 3+ βδομαδες, παλι χωρις tracking number.

Οποτε θα πω στο συγγενικο προσωπο να τους παρει ενα τηλ με το tracking number να δουμε τι γινεται,  οσο για το αλλο χωρις tracking, αιωνια του η μνημη απ'οτι καταλαβαινω. Εκτος αν το φαινομενο των καθυστερησεων γενικευεται τελευταια και στα εντος ΕΕ. Πιθανοτατα η καθυστερηση να προερχεται απο το τοπικο ΕΛΤΑ καθως ειχε αναλογη καθυστερηση προσφατα ακομα και σε δεμα απο Αθηνα.

• Moderators
Δημοσ.

Καθαρα EE ειναι και μαλιστα 2 δεματα απο διαφορετικες χωρες. Το ενα κλεινει μηνα χωρις tracking number (εχει κανει ηδη paypal claim ο συγγενης που παραλαμβανει τα δεματα αυτα), το αλλο εκλεισε 3 εβδομαδες με tracking number και το τελευταιο status ειναι οτι εγινε αποστολη προς Ελλαδα, πριν 20 μερες. Υπηρχε κι ενα 3ο δεμα απο ΕΕ το οποιο το παρελαβε στις 3+ βδομαδες, παλι χωρις tracking number.

Οποτε θα πω στο συγγενικο προσωπο να τους παρει ενα τηλ με το tracking number να δουμε τι γινεται, οσο για το αλλο χωρις tracking, αιωνια του η μνημη απ'οτι καταλαβαινω. Εκτος αν το φαινομενο των καθυστερησεων γενικευεται τελευταια και στα εντος ΕΕ. Πιθανοτατα η καθυστερηση να προερχεται απο το τοπικο ΕΛΤΑ καθως ειχε αναλογη καθυστερηση προσφατα ακομα και σε δεμα απο Αθηνα.

Κάτι άλλο παίζει, εγώ Γερμανία Γαλλία Αγγλία στη βδομάδα 10 μέρες στη χειρότερη τα έχω σπίτι μου

Μήπως ψωνίζεις από eBay.co.uk και ενώ ο πωλητής λέει ότι στέλνει από Αγγλία έχει με ψιλά γράμματα ότι αν δεν έχει απόθεμα στέλνει από κινα?

Δημοσ.

Κάτι άλλο παίζει, εγώ Γερμανία Γαλλία Αγγλία στη βδομάδα 10 μέρες στη χειρότερη τα έχω σπίτι μου

Μήπως ψωνίζεις από eBay.co.uk και ενώ ο πωλητής λέει ότι στέλνει από Αγγλία έχει με ψιλά γράμματα ότι αν δεν έχει απόθεμα στέλνει από κινα?

Oχι, οι αγορες δεν εχουν γινει απο ebay και επισης ειναι 100% βεβαιο οτι οι αποστολες εχουν γινει απευθειας απο ΕΕ. Αλλωστε στο ενα υπαρχει και tracking number που οπως αναφερα το τελευταιο status ειναι πριν 20 μερες οτι σταλθηκε απο τη χωρα αποστολης κι εκτοτε σιγη ασυρματου.

Να τονισω οτι αυτο συμβαινει κυριως απο μεσα Αυγουστου κι επειτα, πιο πριν παραλαμβανε και αυτος γυρω στις 10-15 μερες τα δεματα απο ΕΕ.

Δημοσ.

Update: Το δεμα παραδοθηκε στον παραληπτη του χωρις να εχει γινει κανενα απολυτως update στο tracking status απο την ημερα που αφησε το αεροδρομιο της χωρας του εξωτερικου... Κοινως με το που μπηκε στο Βενιζελος κανεις δεν ασχοληθηκε να το περασει στο συστημα, το ιδιο και τα ΕΛΤΑ στη συνεχεια.

Συν την ουτως η αλλως μεγαλη καθυστερηση που υπηρξε (1 μηνα συστημενο απο ΕΕ).

Ελληνικο δημοσιο ftw.

Δημοσ.

ρε σείς ενα απο κινα που ειχα πάρει βλέπω είναι απο 8/9 στην κοντινη μου πολη που ειναι τα ελτά. τι κάνει κει πέρα 10 μέρες? δε μουχει ερθει τιποτα.

Δημοσ.

Στα ΕΛΤΑ γενικώς τον παίζουν..... Περίμενα να μου έρθει ένα χαρτί ταχυδρομικώς από ένα νοσοκομείο στους Αμπελόκηπους ενώ εγώ είμαι κέντρο. Αφού μου είπανε την ημερομηνία που πήγαν και κατέθεσαν τον φάκελο στο ΕΛΤΑ, περίμενα 24 ημέρες μέχρι να μου έρθει. Δεν θέλω να φαντάζομαι πόσο θα περίμενα αν μου είχανε στείλει κάτι από επαρχία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...