civilarac Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εδωσα φετος πανελληνιες και πηγα σχετικα μετρια! Στοχος μου ηταν να περασω ναυπηγους-μηχανολογους(μαρερει η μηχανικη σαν κλαδος).Τις σχολες αυτες δεν τις πιανω με την καμια! Για να μην τα πολυλογω βρισκομαι στο εξης διλλημα: CEID VS να ξαναδωσω... Γενικα, θα μου αρεσε να ασχοληθω με computer engineering(αυτοματισμος,ρομποτικη,τεχνητη νοημοσυνη) Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ειδα το προγραμμα σπουδων και παρατηρησα οτι δεν εχω και πολυ καλη επαφη με το αντικειμενο(προγραμματισμος,ρευματα,κυκλωματα κλπ) σε αντιθεση με τους μηχανολογους-πολιτους που εχω μια πιο ξεκαθαρη εικονα. Θα εχω προβλημα αν επιλεξω τελικα ceid? ΥΓ: Με τι αλλο μπορει να σχοληθει καποιος αποφοιτος του ceid?
paylidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 τι επαφη περιμενες να εχεις τελειώνοντας το λύκειο; CEID προφανως λες τους ΗΜΜΥ οι οποίοι εχουν εξαιρετική απορρόφηση στην αγορά και κάνουν κυριολεκτικά πολλα περισσότερα πραγματα απο την ενασχόληση με ΗΥ (για την ακριβεια δε ξερω κανεναν απο τους 6-7 γνωστούς μου να ασχολουνται με ΗΥ)...
AristidisZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Από ότι βλέπω είναι η σχολή Μηχανικών Η/Υ και όχι η ΗΜΜΥ Πάντως το πρόγραμμα σπουδών της Μηχανικών Η/Υ έχει πολύ μικρή σχέση με των ΗΜΜΥ Το πρόγραμμα σπουδών των ΗΜΜΥ έχει μάλλον μικρή σχέση με τους Ναυπηγούς Οι δύο σχολές που σε ενδιαφέρουν δεν έχουν τη παραμικρή σχέση μεταξύ τους πάντως Οι μηχανολογουι-πολιτοι ποιοι είναι ακριβώς ;;;
andreapaog328 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 CEID προφανως λες τους ΗΜΜΥ καμία σχέση η μια σχολή με την άλλη. αν πας ceid επικεντρώνεσαι καθαρά σε ΗΥ (hardware/software). αν πας ΗΜΜΥ θασχοληθεις με ρεύματα κυκλώματα και ενέργειες άσχετα αν μπορεί να παρεις κατεύθυνση HY.
paylidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 καμία σχέση η μια σχολή με την άλλη. αν πας ceid επικεντρώνεσαι καθαρά σε ΗΥ (hardware/software). αν πας ΗΜΜΥ θασχοληθεις με ρεύματα κυκλώματα και ενέργειες άσχετα αν μπορεί να παρεις κατεύθυνση HY. γραψε λαθος... δεν την ηξερα καν οτι υπαρχει τοσο specific σχολη!
civilarac Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Από ότι βλέπω είναι η σχολή Μηχανικών Η/Υ και όχι η ΗΜΜΥ Πάντως το πρόγραμμα σπουδών της Μηχανικών Η/Υ έχει πολύ μικρή σχέση με των ΗΜΜΥ Το πρόγραμμα σπουδών των ΗΜΜΥ έχει μάλλον μικρή σχέση με τους Ναυπηγούς Οι δύο σχολές που σε ενδιαφέρουν δεν έχουν τη παραμικρή σχέση μεταξύ τους πάντως Οι μηχανολογουι-πολιτοι ποιοι είναι ακριβώς ;;; Στους ημμυ υπαρχει κατευθυνση μηχανικων η/υ.Δεν νομιζω να εχουν και μικρη σχεση. Σαν αντικειμενο μ'αρεσει η μηχανικη, γι αυτο θα ηθελα περισσοτερο μηχανολογους-ναυπηγους.Τι να κανω ομως?Να ξαναδωσω?Να χασω αλλον 1 χρονο?Αν ας πουμε εμπ1 ceid και μου αρεσε το αντικειμενο(ισα ισα θα μαρεσε να ασχοληθω πχ. με αυτοματισμους-τεχνητη νοημοσυνη)? θελω να μαθω: εγω που δεν εχω ασχοληθει και πολυ με πληροφορικη παραμονο με ψευδοκωδικα στην 2αρα λυκειου(σχετικα ευκολα πραγματα), θα εχω προβλημα να παρακολουθησω?Η ετσι πανε ολοι?? πολιτικους μηχανικους θελω να πω
AristidisZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Νομίζω τα έχεις μπλέξει λίγο στο μυαλό σου Μπορείς να μου πεις τι εννοείς όταν λες "μηχανική" ;
djcat Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δε θα έχεις πρόβλημα, απλά δεν είναι αυτό που θες. Ο ένας χρόνος δεν είναι τίποτα.
bilya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Ts καταρχήν αλλος κλαδος η ναυπηγική ,αλλος η μηχανολογία κ παντελώς άλλος ο κατασκευαστικός (μιας κ μιλησες για πολιτικούς μηχανικούς). Οπως είπε παραπανω κ ο Αριστείδης τι εννοείς με το μηχανική? Μηπως βλέπεις μηχανική 1 -2 στα προγράμματα σπουδών κ νομίζεις πως είναι ίδια??
V for Vagelis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Ts καταρχήν αλλος κλαδος η ναυπηγική ,αλλος η μηχανολογία κ παντελώς άλλος ο κατασκευαστικός (μιας κ μιλησες για πολιτικούς μηχανικούς). Υπάρχει σχολή ναυπηγών μηχανολόγων μηχανικών πάντως. Βέβαια κι εγώ δε κατάλαβα μετά το τελευταίο του μήνυμα αν θέλει αυτή τη σχολή ή αν τελικά θέλει πολιτικών μηχανικών.
Ghost_Rider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 ναυπηγικη μηχανικη πλαστικη γυαλινη και τα σχετικα...
civilarac Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Καποιος απο πολυτεχνειο να μου πει σοβαρα υπαρχει?
ilias_97 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα! Είμαι ceid σε λίγο καιρό 3ο έτος. Γενικά, δε θα έχεις πρόβλημα, λογικό είναι να μην είσαι οικείος με πολλά πράγματα για αυτό πας στη σχολή. Παρ'όλα αυτά πρέπει να έχεις όρεξη να ασχοληθείς και αγάπη για το αντικείμενο. Δεν είναι εύκολη σχολή και πρέπει να ασχολείσαι και να μη την αφήσεις γιατί μετά θα γίνουν δύσκολα τα πράγματα (όπως και σε κάθε σχολή δηλαδή). Παρ'όλα αυτά όσοι μπαίνουν ceid ως plan b (κάτι που φαίνεται πως σκέφτεσαι να κάνεις από το δίλημμα σου) συνήθως το μετανοιώνουν. Σε γενικές γραμμές το ότι δεν είσαι οικείος με το αντικείμενο δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Θα σου έλεγα να σκεφτείς καλύτερα τι θες μιας και οι σχολές που λες δεν έχουν καμία σχέση. Αν καταλήξεις στο ceid δε θα έχεις θέμα, αν όμως το δηλώσεις για να μη ξαναδώσεις θα το μετανοιώσεις σχεδόν σίγουρα. (για το με τι μπορείς να ασχοληθείς αργότερα είναι πολλοί κλάδοι όπως: σχεδίαση κυκλωμάτων , ρομποτική (υπάρχει και λέσχη στη σχολή), προγραμματισμός, δίκτυα, ασφάλεια κλπ ) 2
dtzgr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 ... επεξεργασία σημάτων, κεραίες, codecs, κρυπτογραφία, βάσεις δεδομένων, big data, IoT... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα