Porfi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα, έχω το παρακάτω σύστημα: Intel i5 4460 Gigabyte z97p d3 Palit Gtx 760 2gb Coolermaster b700v2 SSD 750 500gb (εδώ είναι το λειτουργικό σύστημα) WD 1TB Black και οθόνη Asus VS228 21.5 inches Πριν λίγες μέρες παρατήρησα πως εκεί που βρίσκεται το pc στην επιφάνεια εργασίας (χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα πχ youtube, αντε και καμια αναζήτηση στο ιντερνετ). Αρχίζει σα να πέφτει η τάση και επανέρχεται, ένα κοντινό παράδειγμα είναι πως καμιά φορά 'παίζουν' τα φώτα στο σπιτι κάπως έτσι να κάνει η οθόνη μου. Να σημειώθει πως όταν τρέχω κάτι βαρύ (battlefield 1) τρέχει οκ! Επίσης σα να μην έφτανε αυτό κάποιες φορές κλείνει η οθόνη. Ενώ το λεντάκι της έχει ρεύμα δεν έχει σήμα (όπως θα άνοιγες μια οθόνη που δεν έχεις κουμπώσει κάτι πάνω της ή όπως θα ήταν σβηστός ο πύργος) Στη συνέχεια ο πύργος παραμένει με ρεύμα και φαίνεται να λειτουργούν όλα κανονικά...! Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι restart από το κουμπί, μιας που ούτε ctlr-alt-delete βοηθάνε κτλ. Ενώ πιο σπάνια κλέινει , ανοίγει μετά απο 2 δεύτερα και βγάζει κάτω δεξιά στις ενημερώσεις πως υπήρεχε κάποιο πρόβλημα με τους drivers της κάρτας και πως τώρα επανήλθαν! Εχω προβεί σε μερικές δοκιμές πρωτού ενημερώσω εδώ για βοήθεια! 1. Σύνδεσα την οθόνη με το λαπτοπ μου και λειτουργούσε οκ από όσο το δοκίμασα 2. Εβαλα μια παλιά μου κάρτα gts 250 στα 512mb και πάλι αναβοσβήνει 3. Πέρασα τους drivers και στις 2 κάρτες αλλα πάλι τα ίδια 4. Κούμπωσα onboard έκει είδα κάποια βελτίωση δλδ όσο το άφησα δεν παρατήρησα κάτι 5. Αλλαξα θύρα PCI E έχει 2 η μητρική μου αλλά και πάλι τα ίδια!
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 1. Πόσο διάστημα δοκίμασες αυτό? 2-3. Έκανες πρώτα απεγκατάσταση τους drivers της προηγούμενης κάρτας σωστά? Σωστά γίνεται με το DDU σε safe mode. 4. Και εδώ επίσης. Για πόσο χρονικό διάστημα το άφησες?
Porfi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!1. Η αλήθεια είναι πως το αφήσα λίγο χρονικό διάστημα περίπου 40 λεπτά, αλλά πίστεψε με το pc του αρκεί αυτό για να παρουσιάσει κάποιο από τα ελαττώματα του. Πάντως θα το ξανά τσεκάρω!2-3. Δεν έκανα απεγκατάσταση. Θα μπώ από safe mode και θα κάνω, το DDU είναι πρόγραμμα για απεγκαταστάσεις ; γίνεται απεγκατάσταση και από πίνακα ελέγχου;4. Επίσης λίγο χρόνο, 45-50 λεπτά! **Παράλειψη μου, να αναφέρω πως το pc εδώ και 2 χρόνια που το έφτιαξα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο ανάλογο πρόβλημα***
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Το χρονικό διάστημα που έκανες τις δοκιμές είναι πολύ λίγος εως καθόλου θα θα έλεγα. Τουλάχιστον 1-2 μέρες. Αν το πρόβλημα παρουσιαστεί νωρίτερα εννοείται σταματάς τη δοκιμή. Το DDU είναι πρόγραμμα για απεγκαταστάσεις drivers για τις κάρτες γραφικών και είναι πολύ καλύτερο από τον πίνακα ελέγχου. Θα εγκαταστήσεις το ddu και στη συνέχεια θα μπεις σε safe mode (γιατί μόνο εκεί λειτουργεί η εν λόγω εφαρμογή) και θα κάνεις μέσω αυτού απεγκατάσταση τους drivers. Θα κάνεις απεγκατάσταση των drivers για όλες τις κάρτες που έβαλες. Αφού κάνεις την απεγκατάσταση των drivers μείνε με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή για 1-2 μέρες. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αν είναι θέμα drivers ή το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο hardware. Είτε τροφοδοτικό είτε μητρική είτε κάρτα γραφικών κλπ.
Porfi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 οκ, θα κάνω τα βήματα που μου είπες απλά θέλω μια διευκρίνιση μόνο! Την κάρτα γραφικών να την αφήσω και θα τρέχει το μηχάνημα με τα γραφικά του επεξεργαστή; ή να τη βγάλω;
GiannisDrakos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Μπορεί να έχεις πρόβλημα με τα drivers αλλά μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό. Πρώτα έλεγξε τα driver και μετα δοκίμασε κάποιο άλλο HDMI η VGA οτί μπορεί να χρησιμοποιείς
Porfi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ακολούθησα τις οδηγίες του Βlueblood με μια μικρή παράλειψη, Διέγραψα τους drivers μέσω του DDU από ασφαλή λειτουργία αλλά άφησα και τη κάρτα πάνω... Για ένα 5ωρο δεν έκανε το παραμικρό ! Μόλις με ενημέρωσε ο Blueblood έβγαλα τη κάρτα και το έβαλα onboard. Επίσης κανένα σημάδι του προβλήματος σε 7 ώρες λειτουργίας! Να συνεχίσω το test έτσι; Να αλλάξω κάτι; Πάντως νομίζω πως οδηγούμαστε σε δυσλειτουργία των drivers!;
Porfi Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα, Ακόμα δεν παρατήρησα κάποιο από τα προβλήματα που είχα προαναφέρει, νομίζω οδηγούμαστε σε συμπέρασμα ότι οφείλεται στους drivers ή στη κάρτα.Ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη κίνηση;
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Drivers ή κάρτα ή τροφοδοτικό. Δεν αποκλείω και να έχει θέμα το pcie slot αλλά μου φαίνεται κάπως δύσκολο. Αφού λοιπόν έχεις απεγκαταστήσει τους drivers βάλε την κάρτα και πέρασε τους τελευταίους drivers. Αν πάλι έχεις πρόβλημα βγάλε τους drivers αυτούς πάλι με το DDU και πέρασε τους προ τελευταίους drivers. Αν και πάλι έχεις πρόβλημα προσπάθησε να δανειστείς ένα τροφοδοτικό για μέρα από κάποιον γνωστό σου. Ένα καλό όμως τροφοδοτικό. Επίσης αν μπορείς δοκίμασε την κάρτα σου σε ένα άλλο pc.
Porfi Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Λοιπόν, μόλις με πληροφόρησε η αδερφή μου που της είπα να ρίχνει καμιά ματιά στο pc όταν δεν θα μπορώ εγώ. Καθώς πέρναγε κάτι τραγούδια στο flashaki της αναβόσβησε μια φορά η οθόνη. Πριν μου το πει όμως αυτό είχα δει το μήνυμα σου και έβαλα τη κάρτα με τους παρά προτελευταίους drivers τους 382.33! Και προς το παρόν όλα φαίνονται comple! Τι θα με συμβούλευες από εδώ και μπρος;
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Η οθόνη αναβόσβησε αφού είχες βάλει την κάρτα και πέρασες drivers? Θερμοκρασία η κάρτα γραφικών πόση έχει? Σε idle κατάσταση και όχι σε παιχνίδια.
Porfi Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Το είδε η αδερφή μου προτού βάλω τη κάρτα γραφικών, είχα την onboard πάνω! Επίσης σε idle έχει 35-40 βαθμούς.
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Γι αυτό λοιπόν σου είπα να μείνεις με την onboard 1-2 μέρες. Να λοιπόν που πέταξε το πρόβλημα χωρίς την κάρτα γραφικών. Άρα η κάρτα γραφικών δεν είναι το πρόβλημα αλλά ούτε οι drivers. Την οθόνη πρέπει να κοιτάξεις τώρα. Πρώτον να αλλάξεις καλώδιο (τι καλώδιο έχεις τώρα?) και να δεις πως πάει. Εννοώ καλώδιο για Data. HDMI η VGA ή DVI. Αν κάποια στιγμή βγάλει πάλι πρόβλημα τότε είτε δοκιμάζεις άλλη οθόνη είτε δοκιμάζεις την οθόνη σου σε άλλο PC. Καλό είναι να αλλάξεις και το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης (το μαύρο καλώδιο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα