Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχουν βέβαια και τα coffee berry τα οποία φαίνονται πολύ προσεγμένα και εκτός απο καφέ στο χέρι σου παρεχουν και διάφορα άλλα...νομιζω όμως οτι το να ανοίξεις κάτι τέοιο απαιτεί πού μεγαλύτερο κεγάλαιο απο coffee island.

  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, kage είπε

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

Μην ακουτε τις μλκς π λενε οι εταιρειες..π.χ. με τις ερευνες που λενε .kαντε κατι απλο πηγαιντε στην περιοχη που σας προτειναν και ρωτηστε αν μπηκαν στα μαγαζια εκει γυρω για δημοσκοπηση...

Ή αξιολογηστε το αθλιο cold brew της που το βγαλαν σε παραγωγη . .εννοω οτι καποια αστοχη ερευνα τους ειπε βγαλτε το, θα ναι επιτυχια:p

Σε καθε (σχεδον)επιχειρηση μετρανε τα καθαρα και οχι ο τζιρος ή ποσα ατομα ειναι το προσωπικο...αν ηταν 2500ε γιατι να ταν franchise και να μην τα ειχαν ολα ιδιοκτητα και να εβγαζαν πολλαπλασια αφου οι πρωτες υλες τους θα ταν σε τιμες κοστους? 

Επιπλεον να ρωτατε τι γινεται αν δεν βγαινει το μαγαζι που προτειναν..θα σας μειωσουν τις πρωτες υλες/ποτηρια κτλ ,θα σε αφησουν να πας αλλου ή θα το εξαγορασει σε μειωμενη αξια καποιος συγγενης τους?

Κ τελος ισχυει ακομη οτι δουλευεις οποιο χαρμανι θες απο αυτα τα χ που εχουν?

Προφανώς δεν κατανοείς την έννοια του franchise.  Με το franchise μπορεί η εταιρία σε ένα μήνα να έχει 10 συνεργάτες που θα στήσουν 10 μαγαζιά ισχυροποιώντας το brand,  η εταιρία βάζει στην τσέπη εύκολα €150000 (€15000 είναι το franchise fee) και για 10 χρόνια πουλάει τα προϊόντα της, άρα αποκτά βιωσιμότητα.

Αστοχίες όπως το "Nitro" πάντα θα υπάρχουν, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν πέφτει έξω από ένα προϊόν όσο το βασικό της (δηλαδή ο espresso) είναι αυτός που δίνει το μεγάλο κέρδος.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε 1.5 με 2 χρόνια πολλοί που έχουν ανοίξει το πρώτο και έχουν πάρει το "know how", έχουν προχωρήσει και σε 2ο συνήθως κοντά στην περιοχή του πρώτου μαγαζιού.

Τα χαρμάνια είναι 2 που μπαίνουν στη μηχανή.  Το απλό και το microfarm.  Τα άλλα είναι μόνο για πώληση σε κόκκους ή τριμμένα.

Η επιτυχία του μαγαζιού θέλει πολύ έλεγχο και λίγη τύχη.  Πρέπει να δεις που θα στοχεύσεις (πακέτο, περατσάδα πεζού ή περαστικά αυτοκίνητα) ανάλογα με το μέρος για να το δουλέψεις ανάλογα.

Εμένα με ικανοποιεί το ότι η εταιρία έχει αρχίσει ήδη να ανοίγει στο εξωτερικό (Αγγλία, Κύπρο) οπότε ισχυροποιεί σιγά σιγά το brand και ότι η τιμή αγοράς του καφέ είναι ιδιαίτερα χαηλή οπότε σου αφήνει μεγάλο κέρδος

Επεξ/σία από karateka
Δημοσ.
18 ώρες πριν, molot12 είπε

Γιατι ασχολειστε με το τελικο προιον και οχι με την πρωτη υλη ;  Με 100 χιλιαρικα κεφαλαιο παω Βραζιλια και σου φερνω οσο καφε θελεις ...😄😄

Ε γιατί να ανοίξει κάποιος μπεργκεραδικο? Ας ανοίξει ένα κρεοπωλείο ή ακόμα καλύτερα να πάρει μοσχαρια με τα λεφτα αυτά. 

Χωρίς παρεξηγήσει αλλα δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους. Ο καφές θελει πολυ χρονο και ψάξιμο ώστε το τελικό προϊόν να είναι κατι που να πίνεται.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Ε γιατί να ανοίξει κάποιος μπεργκεραδικο? Ας ανοίξει ένα κρεοπωλείο ή ακόμα καλύτερα να πάρει μοσχαρια με τα λεφτα αυτά. 

Χωρίς παρεξηγήσει αλλα δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους. Ο καφές θελει πολυ χρονο και ψάξιμο ώστε το τελικό προϊόν να είναι κατι που να πίνεται.

Άλλο να ανοίξεις ένα μαγαζί που λέγεται "Ο Μπάρμπα-Μήτσος" που δύσκολα να μπει καποιος να αγοράσει καθώς δε θα έχει γνώση του τι πουλάει, και άλλο μία επώνυμη εταιρία που με την πρώτη ματιά έχεις αναγνωρισιμότητα και αυξημένη πελατεία.

Επίσης η βιωσιμότητα ενός μαγαζιού, όπως ανέφερες και με το παράδειγμα του καφέ, έξαρτάται από την αξιοπιστία του προμηθευτή, κάτι που ένα καλό franchise στην εγγυάται.  

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, karateka είπε

Άλλο να ανοίξεις ένα μαγαζί που λέγεται "Ο Μπάρμπα-Μήτσος" που δύσκολα να μπει καποιος να αγοράσει καθώς δε θα έχει γνώση του τι πουλάει, και άλλο μία επώνυμη εταιρία που με την πρώτη ματιά έχεις αναγνωρισιμότητα και αυξημένη πελατεία.

Επίσης η βιωσιμότητα ενός μαγαζιού, όπως ανέφερες και με το παράδειγμα του καφέ, έξαρτάται από την αξιοπιστία του προμηθευτή, κάτι που ένα καλό franchise στην εγγυάται.  

Συμφωνώ με αρκετα πράγματα από αυτά που λες αλλά διαφωνώ στο οτι ο άλλος δεν θα μπει ακόμα και στο καφέ του μπάρμπα-μητσου οπως λες γιατι δεν ξέρει τι πουλάει. Μιλάμε για κάτι που κοστίζει 2 ευρω Αν δεν του αρέσει το προϊόν απλα το πετάει και δεν ξανα παει.

Με 100.000€ ομως δεν φτιάχνεις το καφε του μπάρμπα-μητσου και σίγουρα μπορεις να φτιάξεις κάτι καλύτερο από ένα franchise. Αν έχεις σταθερή ποιότητα και καλο προσωπικό σιγουρα ο άλλος θα ξανα ερθει. (Εννοώ το να πας πρωι να  είναι καλός ο καφές και να πας απόγευμα και να μην πίνεται γιατί βαριέται να κάνει καφε)  

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Συμφωνώ με αρκετα πράγματα από αυτά που λες αλλά διαφωνώ στο οτι ο άλλος δεν θα μπει ακόμα και στο καφέ του μπάρμπα-μητσου οπως λες γιατι δεν ξέρει τι πουλάει. Μιλάμε για κάτι που κοστίζει 2 ευρω Αν δεν του αρέσει το προϊόν απλα το πετάει και δεν ξανα παει.

Με 100.000€ ομως δεν φτιάχνεις το καφε του μπάρμπα-μητσου και σίγουρα μπορεις να φτιάξεις κάτι καλύτερο από ένα franchise. Αν έχεις σταθερή ποιότητα και καλο προσωπικό σιγουρα ο άλλος θα ξανα ερθει. (Εννοώ το να πας πρωι να  είναι καλός ο καφές και να πας απόγευμα και να μην πίνεται γιατί βαριέται να κάνει καφε)  

Αν είσαι χρόνια στο χώρο και ασχολείσαι ενεργά, ναι μπορεί να φτιάξεις κάτι καλό (για καλύτερο δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά).  Θα αργήσεις να φτάσεις τους τζίρους μιας αλυσίδας αλλά σίγουρα θα έχεις ξοδέψει τα μισά.  Επειδή είχα eshop και πάνω στο peak με κρέμασε ο προμηθευτής, για μένα πλέον πάνω απ'όλα είναι η αξιοπιστία του προμηθευτή.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RedPriest είπε

Συμφωνώ με αρκετα πράγματα από αυτά που λες αλλά διαφωνώ στο οτι ο άλλος δεν θα μπει ακόμα και στο καφέ του μπάρμπα-μητσου οπως λες γιατι δεν ξέρει τι πουλάει. Μιλάμε για κάτι που κοστίζει 2 ευρω Αν δεν του αρέσει το προϊόν απλα το πετάει και δεν ξανα παει.

Με 100.000€ ομως δεν φτιάχνεις το καφε του μπάρμπα-μητσου και σίγουρα μπορεις να φτιάξεις κάτι καλύτερο από ένα franchise. Αν έχεις σταθερή ποιότητα και καλο προσωπικό σιγουρα ο άλλος θα ξανα ερθει. (Εννοώ το να πας πρωι να  είναι καλός ο καφές και να πας απόγευμα και να μην πίνεται γιατί βαριέται να κάνει καφε)  

 

ειναι περιεργο το πως λειτουργει η συνηθεια ... στο γραφειο πχ τους εχω τζαμπα nespresso. Περιπου οι μισοι παραγγελνουν coffee island (γιατι εχει κοντα). 2-3 πανε starbucks γιατι ξερω γω ξερουν caramel macchiato = starbucks. Κοντα εχει και Βενετη/Γρηγορη και κανα 2 no name, κανεις δε παιρνει.

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

ειναι περιεργο το πως λειτουργει η συνηθεια ... στο γραφειο πχ τους εχω τζαμπα nespresso. Περιπου οι μισοι παραγγελνουν coffee island (γιατι εχει κοντα). 2-3 πανε starbucks γιατι ξερω γω ξερουν caramel macchiato = starbucks. Κοντα εχει και Βενετη/Γρηγορη και κανα 2 no name, κανεις δε παιρνει.

Συγνωμη αλλα ο nespresso για εμένα δεν πίνεται. Δεν είναι μόνο συνήθεια και ισως αυτα τα no name να δουλεύουν και κανέναν καφέ της πλάκας με 15 ευρω το κιλό. Όπως είπα και πανω θα πας και αν δεν σου αρέσει δεν ξανα παίρνεις, λογικα αυτο εγινε και σε αυτήν την περίπτωση. 

Δημοσ.

Γιατί να "σκάσω" 100.000 ευρώ για ενα franchise name που θα με δέσει χειροπόδαρα στις επιλογές μου και να δουλεύω για χρόνια για να ξεχρεώσω (και αν ποτέ γίνει...) και να μην βρω μόνος μου με λιγότερα χρήματα τον προμηθευτή εξωτερικού για τα χαρμάνια και να στήσω το δικό μου μαγαζακι ... και αν πιάσει και franchising !   Πως νομίζετε ξεκίνησε το Mikel ή το Sicily ;   

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς οχι τους μεροκαματιάρηδες

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, molot12 είπε

Γιατί να "σκάσω" 100.000 ευρώ για ενα franchise name που θα με δέσει χειροπόδαρα στις επιλογές μου και να δουλεύω για χρόνια για να ξεχρεώσω (και αν ποτέ γίνει...) και να μην βρω μόνος μου με λιγότερα χρήματα τον προμηθευτή εξωτερικού για τα χαρμάνια και να στήσω το δικό μου μαγαζακι ... και αν πιάσει και franchising !   Πως νομίζετε ξεκίνησε το Mikel ή το Sicily ;   

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς οχι τους μεροκαματιάρηδες

Γιατί θέλεις πολύ καιρό να το στήσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαφωνώ οτι θέλει χρόνο και κόπο αλλά 100.000 δεν ειναι και λίγα για να δουλεύεις στην ουσία υπάλληλος κάποιου άλλου.  Ποτέ δεν θα το έκανα και να σου πω κάτι μετάνιωσα πολλές φορές  😩 (τότε είχα άλλες προτεραιότητες) όταν τυχαία το 1991 είχα γνωρίσει στο εξωτερικό (Αγγλία) εναν τύπο με φυτεία καφέ στον Αγιο Δομήνικο που με παρακαλούσε να συνεργαστούμε για να κάνει εξαγωγές στην Ευρώπη για να σπάσει το μονοπώλιο αγοράς της παραγωγής απο τους Αμερικάνους.  Τους πουλούσαν τον καφέ για πενταροδεκάρες !!!   Τι να κάνουμε αυτές είναι ευκαιρίες ζωης 😭

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ.

Δεν είναι €100000 και δεν είσαι υπάλληλος.  Ουσιαστικά αν βγάλεις το κόστος εμπορεύματος, εξοπισμού και ΦΠΑ είναι περίπου €60000.  Είναι μία καλοστημένη εταιρία που δε σου παίρνει ποσοστά (royalties) όπως τα Mikel και τα Today.  Ξεκινώντας μόνος σου δεν μπορείς να δώσεις κάτω από €40000 για μία καλή επιχείρηση καφέ, οπότε δεν είναι μακρυά τα ποσά.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, karateka είπε

Δεν είναι €100000 και δεν είσαι υπάλληλος.  Ουσιαστικά αν βγάλεις το κόστος εμπορεύματος, εξοπισμού και ΦΠΑ είναι περίπου €60000.  Είναι μία καλοστημένη εταιρία που δε σου παίρνει ποσοστά (royalties) όπως τα Mikel και τα Today.  Ξεκινώντας μόνος σου δεν μπορείς να δώσεις κάτω από €40000 για μία καλή επιχείρηση καφέ, οπότε δεν είναι μακρυά τα ποσά.

Όπως είπες με 50.000-60.000 ευρω στήνεις ένα μαγαζι γιατί να τους δώσεις 40.000 ευρω? Και αν δώσεις εν τέλει 100.000 ευρω κανεις ενα μαγαζι που σίγουρα δεν θα περνάει απαρατήρητο. 

Γιατί να δεσμευτεί καποιος ώστε να παίρνει τον τάδε καφε κτλπ κτλπ μονο απο αυτούς? Για τα μικελ απο οσο ξερω σε δεσμεύουν μεχρι και ποτηρια απο που θα πάρεις και τι κωδικούς θα βάλεις. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Όπως είπες με 50.000-60.000 ευρω στήνεις ένα μαγαζι γιατί να τους δώσεις 40.000 ευρω?

στο εξηγησαν νομιζω, δινεις ενα ποσο για το brand name και για τον πελατη που θα ερθει γιατι εχει 'μαθει' να πηγαινει στη συγκεκριμενη αλυσιδα. Το ποσο αξιζει αυτο το αξιολογει ο καθενας, για εσενα μπορει να μην αξιζει 40,000, για τον Μπαρμπα Μητσο που ανοιγει καφε με αλλα 10 καφε γυρω γυρω μπορει να αξιζει 40,000.

Παντως μην υποτιμας το loyalty, ενα πολυ μεγαλο μερος των καταναλωτων ειναι αυτο που οι μαρκετιστες λενε habitual consumer αλλο αν εσυ λες δεν εισαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα νεα καταστηματα ειναι μεγαλύτερα 

α) μπατζετ 100-120 χιλ

β) στοχευεις ΠΡΩΤΑ  σε πεζο ,  μετα σε αυτοκινητα , και τελευταια σε ντελιβερι λογο οτι εχει υψηλο κοστος

γ) ειναι αξιοπιστη σαν εταιρεια και η πιο σοβαρη του κλαδου

 

 

 

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...