Thanos.C Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Γεια σας, εχω μικρό θεματάκι. 1) το mouse 1ης γενιάς (με μπαταρία) παρουσιαζει αρκετές φορές αποσυνδέσεις ενώ η μπαταρία του ειν στο μέγιστο ποσοστό. Τι μπορεί να φταίει;; Μου φαίνεται περίεργο 2) Οταν κάνω εργασίες ή παρακολουθώ ταινίες στην οθόνη, τη μια αναβοσβήνει λες κ δεν ειν σωστά συνδεδεμένα (ενώ ειν πολύ καλα κουμπωμένο και δεν κουνάει καν το καλώδιο) άλλωστε σβήνει & το λαμπάκι της οθόνης ειν ενεργό κ αναγκάζομαι να βγάλω το καλώδιο απ την οθόνη κ πάλι να την συνδέσω, άρα πρόβλημα καλωδίου μεταξύ mini-οθόνης;; Διαθέτω DELL 2515H κ ειν στην μέγιστη ανάλυση κ το καλώδιο ειν της DELL, κ οχι κάποιο επώνυμο. Τι μπορεί να φταίει;; Μήπως να κοιτάξω γι νέα αγορά καλωδίου με επιχρυσωμένο;; Υπόψιν το mini είναι πάνω στο ίδιο γραφείο με την οθόνη, keyboard, mouse & το mini ειν το νεο μοντέλο του 2014 Ευχαριστώ γι το χρόνο σας κ καλές βουτιές
atheatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Θα συνιστουσα να δεις το τροφοδοτικο του και μετα της θερμοκρασιές του υπολογιστη. Ενα μικρο UPS θα το βοηθούσε. Αν και δεν νομιζω να ειναι θεμα λειτουργικου ενα format θα βοηθουσε επισης. Ο σκληρός δισκος σε τι κατάσταση είναι?
liospi Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 με HDMI την συνδέεις; δοκίμασες άλλον τρόπο; (π.χ. display port, dvi)
Thanos.C Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Θα συνιστουσα να δεις το τροφοδοτικο του και μετα της θερμοκρασιές του υπολογιστη. Ενα μικρο UPS θα το βοηθούσε. Αν και δεν νομιζω να ειναι θεμα λειτουργικου ενα format θα βοηθουσε επισης. Ο σκληρός δισκος σε τι κατάσταση είναι? Το τροφοδοτικό ειναι οκ! Η θερμοκρασία τωρα με την ζέστη "θερμαίνεται" κ πάλι δεν νομίζω να ειν η δικαιολογία να έχει πρόβλημα με την οθόνη. Λογικά θα πρέπει να εμφανιστεί ενα προειδοποιητικό μήνυμα μπροστά στην οθόνη που θα λέει ότι έχει υψηλή θερμοκρασία η κάρι τέτοιο κ τότε δεν θα μπορώ να κανω τίποτα όπως ισχύει και τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple (iPhone, iPad, MacBook κλπ). Ο δίσκος έχει ελεύθερο 50gb απο 256gbμε HDMI την συνδέεις; δοκίμασες άλλον τρόπο; (π.χ. display port, dvi)Με display port ειναι συνδεδεμένη αυτήν την στιγμή, σε HDMI εχω αρκετό καιρό να τη συνδέσω κ θυμάμαι πως δεν μου έχει εμφανίσει παρόμοια θέματα με την τηλεόραση όσο το είχα στο HDMI αυτο το διάστημακάνε NVRAM resetΠρώτη φορά το ακούω αυτο. Ειναι σαν το HARD RESTART που κάνουμε στο iPad & iPhone;; Με αλλά λόγια όπως στ Windows που κάνουμε εκκαθάριση δίσκων; Εχω άπειρα αρχεία (ελεύθερο 50gb απο 256gb), δεν νομίζω να πάθουν κάτι; Αν ειν εύκολο διαφώτισε μας με απλά λόγια, ευχαριστώ γι το χρόνο σας
atheatos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Το τροφοδοτικό ειναι οκ! Η θερμοκρασία τωρα με την ζέστη "θερμαίνεται" κ πάλι δεν νομίζω να ειν η δικαιολογία να έχει πρόβλημα με την οθόνη. Λογικά θα πρέπει να εμφανιστεί ενα προειδοποιητικό μήνυμα μπροστά στην οθόνη που θα λέει ότι έχει υψηλή θερμοκρασία η κάρι τέτοιο κ τότε δεν θα μπορώ να κανω τίποτα όπως ισχύει και τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple (iPhone, iPad, MacBook κλπ). Ο δίσκος έχει ελεύθερο 50gb απο 256gb Με display port ειναι συνδεδεμένη αυτήν την στιγμή, σε HDMI εχω αρκετό καιρό να τη συνδέσω κ θυμάμαι πως δεν μου έχει εμφανίσει παρόμοια θέματα με την τηλεόραση όσο το είχα στο HDMI αυτο το διάστημα Πρώτη φορά το ακούω αυτο. Ειναι σαν το HARD RESTART που κάνουμε στο iPad & iPhone;; Με αλλά λόγια όπως στ Windows που κάνουμε εκκαθάριση δίσκων; Εχω άπειρα αρχεία (ελεύθερο 50gb απο 256gb), δεν νομίζω να πάθουν κάτι; Αν ειν εύκολο διαφώτισε μας με απλά λόγια, ευχαριστώ γι το χρόνο σας Βαλε καποιο προγραμμα να δεις τις θερμοκρασίες,γιατι δεν ειναι iphone ή ipad με soc σχεδιασμένο απο την Apple, αλλα απο την intel και η αντιμετωπιση προβληματων είναι η ιδια με τους υπολοιπους υπολογιστες. Τα συμπτωματα που περιγραφεις ειναι αυτα που αντιμετωπιζει ενας υπολογιστης οταν δεν εχει καλη τροφοδοσία ή προβλημα στην καρτα γραφικών.Σε σενα ειναι στον επεξεργαστη τα γραφικά. Το τροφοδοτικο αν ειναι ενταξει πως το ξέρεις? Ειδες αν ζεστενεται? Δοκιμασε να αλλαξεις πριζα ή συνδεσε το mac mini σε αλλο μερος , με άλλη οθονη.
Thanos.C Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Επανέρχομαι μετα απο 1 βδομάδα κ 2 ημέρες που ήταν μεσα στο service. Για το θέμα που παρουσίασε η οθόνη (υπερθέρμανση τις περιόδους του καλοκαιριού, αναβοσβήνε η οθόνη) σε συνεννόηση infoqest & apple αποφάσισαν να άλλαξαν το logic board καλού-κακού χωρίς χρέωση (AppleCare σε ισχύ). Αν μετα τη επισκευή παρουσιάσει πάλι πρόβλημα, θα πρέπει να ελεγχθεί ο connection που αν ειν της Apple θα το κάνουν οι ίδιοι. Το mouse παρουσίαζε τακτικές αποσυνδέσεις & αποδείχθηκε οτι ήταν προβληματικό κ αντικαταστάθηκε! Παρόλα αυτά, εχθές με το που το άνοιξα αμέσως έριξα αρκετή δουλειά στο Adobe Premiere CC κανα 2ωρο κ αργότερα είδα καμμια ταινία (συνδεδεμένο με τη οθόνη DELL U2515H, OS X el captain) ολα φαίνονται να πάνε μια χαρά με το νεο logic board 1
Thanos.C Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα, μετα απο 25 ημέρες παρουσίασε πάλι θέμα με την οθόνη. Κ το πήγα πισω στο service, στο Χαλάνδρι αυτή τη φορά στο iSystem & πηρα την εξής απάντηση: ""Καλημέρα σας, Μετά από εκτενή έλεγχο καταλήξαμε στο ότι ο υπολογιστής δεν έχει κάποιο hardware πρόβλημα, οπότε δεν απαιτείται κάποια επισκευή. Το πρόβλημα που παρατηρείτε οφείλεται σε πρόβλημα λογισμικού που αφορά τη σουίτα εφαρμογών Adobe CC. Σχετικά με αυτό μπορείτε να εξετάσετε μόλις παραλάβετε τον υπολογιστή από το service μας τις παρακάτω πιθανές λύσεις: Επικοινωνία με την υποστήριξη της Adobe. Αναβάθμιση της σουίτας Adobe CC σε νεότερη έκδοση Αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος στην τελευταία έκδοση (10.13.1). Χρήση των επαγγελματικών εφαρμογών της Apple (Final Cut, Motion, κτλ). Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει ότι ο υπολογιστής λειτουργεί φυσιολογικά και δεν υπάρχει κάποια αστοχία σε κάποιο υποσύστημά του, θα πρέπει να περάσετε να τον παραλάβετε ως έχει. Ευχαριστούμε.""
KiriosD Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 δοκίμασε άλλο καλώδιο ή και άλλη σύνδεση σε hdmi edit: είναι display port ή mini display port η έξοδος του ; αν είναι mini είσαι με αντάπτορα; αν παλι ναι δοκίμασε με άλλο αντάπτορα, αν θέλεις ντε και καλα dp Μήπως να κοιτάξω γι νέα αγορά καλωδίου με επιχρυσωμένο;; απλά λιτά και απέριτα θα πω όχι, ποτέ επι το πλειστον είναι ενα κόλπο μαρκεντινγκ για να κοστολογούν ακριβότερα τα καλώδια
Thanos.C Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Χρησιμοποιώ displayport to thunderbolt (το καλώδιο ήρθε μαζι με την οθόνη DELL U2515H), βέβαια εχω δοκιμάσει και σε άλλη οθόνη (2 TV) με δυο διαφορετικά καλώδια HDMI (και χρυσό και ασημί) κ πάλι ιδιο θέμα εχει. Δεν διαθέτω κανενα αναπτορα... Μεσα την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσω στη αναβάθμιση οτι χρειαζεται (macOS, Adobe κλπ) κ το βλέπουμε... Εχω να κανω ολική αναβάθμιση απο το 2015, βέβαια clean install που ειν το καλύτερο! Παρατηρώ τωρα τους τελευταίους μήνες δεν παει καλα κ υποψιάζομαι πως αρχίζουν αθόρυβα να αχρηστεύουν σε διαφορά προγράμματα που υποστηρίζουν τις παλαιότερες εκδόσεις του OS X κ αναγκάζεσαι τη άμεση αναβάθμιση του μη γινει καμμια στραβή... Που σαι ρε Jobs;; Μη πω πως και στ iPhone σε χαμηλά επίπεδα μπαταρίας π.χ. Ειναι 25% κ εκει που ξαφνικά σβήνει τελείως λες κ έμεινε απο μπαταρία, δεν ανοίγει με τίποτα(!!!) Μόλις μπει το καλώδιο να φορτίσει σκάει 30%(!!!) κ απο εκει κατεβαίνει φυσιολογικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα