Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 8 μηνες πηρανε ενα απο αυτα αλλα υπαρχουν και αλλα που κανεις δεν δειχνει να ενδιαφρεονται απο τα 25 που ειχε μια γιαγια που πεθανε.Ειναι ομοφοβικο αλλα σε πολυ καλη πια φυσικη κατασταση .

Υπαρχει καποια κρατικη αρχη να απεθυθνουμε για τα υπολοιπα ? Τα εχουν παρατησει σε ενα δωματιο στο Περιστερι στην τυχη τους . Εχω ηδη 6 σκυλια και δεν μπορω να παρω αλλο .

Ενας γιος της γιαγιας  που τα ...φροντιζει δεν κανει τιποτα πια .

https://www.facebook.com/pg/Αδεσποτοι-εθελοντες-Ρεντη-Μοσχατου-και-ομορων-δημων-1677066985838447/photos/?tab=album&album_id=1907606029451207

post-40980-0-34256000-1500187904_thumb.jpg

Δημοσ.

καλά τι χώρο είχε και φιλοξενούσε 25 σκυλιά?  :blink: 
για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είχα κάνει την ερώτηση σχετικά με το πόσα σκυλιά επιτρέπεται απο το νόμο να έχουμε σε ένα group του facebook και πέσανε να με φάνε . Δεν είχα γράψει κάτι άλλο , δεν τους έκρινα ή να τους κράξω , μόνο αυτό, απλά για να ξέρω αφού και εγώ έχω.
Ε οι απαντήσεις ήταν του στυλ "στα @@ μας οι νόμοι σιγά μην αφήσουμε τις ψυχούλες" "ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ?" και άλλα τέτοια ωραία , εννοείται και βρισιές απο κάτι 50ρες+ , λες και απευθυνόμουν σε ψυχικά διαταραγμένους που γίνονται trigger απ το πουθενά 

Σχετικά με αυτό που ρωτάς Γιάννη νομίζω το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να απευθυνθείς στο Δήμο της περιοχής  
Εδώ αναφέρει πως βάση νόμου 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

• Like 2
Δημοσ.

για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είχα κάνει την ερώτηση σχετικά με το πόσα σκυλιά επιτρέπεται απο το νόμο να έχουμε σε ένα group του facebook και πέσανε να με φάνε . Δεν είχα γράψει κάτι άλλο , δεν τους έκρινα ή να τους κράξω , μόνο αυτό, απλά για να ξέρω αφού και εγώ έχω.

Ε οι απαντήσεις ήταν του στυλ "στα @@ μας οι νόμοι σιγά μην αφήσουμε τις ψυχούλες" "ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ?" και άλλα τέτοια ωραία , εννοείται και βρισιές απο κάτι 50ρες+ , λες και απευθυνόμουν σε ψυχικά διαταραγμένους που γίνονται trigger απ το πουθενά 

Σχετικά με αυτό που ρωτάς Γιάννη νομίζω το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να απευθυνθείς στο Δήμο της περιοχής  

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

Ειναι σε κλειστο χωρο οποτε δεν θεωρουνται αδεσποτα

Πωπω, καλύτερα αδέσποτα.. αλλά τι εννοείς "ομοφοβικά"; Τι εννοείς εγκατειλημένα;

Οτι φοβουνται τους ανθρωπους. 8 μηνες τωρα και μονο την γυναικα μου που ειναι ολη μερα μαζι πλησιαζει .Λιγο την μεγαλη κορη ενω τα αλλα 5 που εχω ειναι ...οπου γαμος και χαρα . Το λυπαμαι γιατι δειχνει να θελει χαδια αλλα φευγεει .

Φοβούνται τους ανθρώπους μάλλον.

Ετσι ακριβως.

Νομίζω ότι με την λέξη ομοφοβικό, εννοεί ότι το σκυλί φοβάται τα άλλα σκυλιά, όχι τους ανθρώπους.

Ειδικα τους ανθρωπους.  Μαλιστα αυτο που εχουμε πιο πολυ  εμενα και τον γιο μου αλλα οταν ειναι καθιστο και παω να το χαϊδεψω καθεται χαλαρα .

• Like 1
Δημοσ.

μπράβο σου που έσωσες έστω ένα από αυτά 

Εγώ τον Δήμο θα τον φοβόμουν. Συνήθως τα μαζεύουν και τα πάνε σε κατ'εφημισμόν δημοτικά κυνοκομεία  που απλά τα οδηγούν σε πολλές φορές οδυνηρό θάνατο

Κάνε μια επικοινωνία με τον ΣΠΑΖ, το zoosos.gr μπας και βρεθεί κάποια αξιοπρεπή λύση 

• Like 1
Δημοσ.

μπράβο σου που έσωσες έστω ένα από αυτά 

Εγώ τον Δήμο θα τον φοβόμουν. Συνήθως τα μαζεύουν και τα πάνε σε κατ'εφημισμόν δημοτικά κυνοκομεία  που απλά τα οδηγούν σε πολλές φορές οδυνηρό θάνατο

Κάνε μια επικοινωνία με τον ΣΠΑΖ, το zoosos.gr μπας και βρεθεί κάποια αξιοπρεπή λύση 

Ευχαριστω.Λογω ελλειψης χρονου το εχει αναλαβει η κορη μου και θα της το πω.

Δημοσ.

Ειναι σε κλειστο χωρο οποτε δεν θεωρουνται αδεσποτα

Χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που θα πω, θα υπέθετα ότι κάθε ζώο που δεν έχει εγγραφεί στην αντίστοιχη βάση ότι είναι δικό σου και συνεπώς έχεις συγκεκριμένες νομικές υποχρεώσεις απέναντί του, θεωρείται αδέσποτο.

Δεν είναι δηλαδή το αν είναι σε κλειστό χώρο , σε ανοικτό, σε υμι-υπαίθριο ή όπου αλλού, είναι αν έχει καταχωρηθεί ως "μη-αδέσποτο" κάπου.

Τουλάχιστον αυτό θα περίμενα.

Το να μαζέψει κάποιος 25 σκυλιά από το δρόμο δε σημαίνει ότι δεν είναι πλέον αδέσποτα, όταν δεν τυχαίνουν της προστασίας που επιβάλουν οι νόμοι/κανονισμοί από τον "ιδιοκτήτη" του.

Δε θα απέκλεια μάλιστα να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο, να είναι δηλαδή ζε χειρότερη μοίρα ένα σκυλί μέσα σε μια αυλή με άλλα 24 από το να ήταν στην κυριολεξία στο δρόμο.

αλλά ακόμα και έτσι να είναι, να είναι και τυπικά "μη αδέσποτα" τα σκυλιά θα υπέθετα ότι οι ίδιες υπηρεσίες που είναι επιφόρτισμένες με τη δαχείρηση των αδέσποτων θα είναι υπέυθυνες και για την επίβλεψη των κανονισμών για τα "μη αδέσποτα".

• Like 1
Δημοσ.

Αν καποιοςς μπορει ας παρει ενα να ζησει με αξιοπρεπεια ....Κοιταξτε πως ειναι αυτο που εχουμε 7 μηνες και ηταν σε λιγο καλυτερη κατασταση τοτε . Ο φοβος ομως ειναι εμφανης παρα την αγαπη που εχει .

Τουλαχιστον ειναι καθαρο και καλοταϊσμενο .

post-40980-0-67128600-1500222479_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Δύσκολο το βλέπω να βρεθεί λύση για τέτοιον αριθμό σκυλιών. Γενικά πρέπει να γίνει κινητοποίηση μετά από συνεννόηση αρκετών φιλοζωικών οργανώσεων, εδώ για 1 ζώο απευθύνεσαι σε φιλοζωική και σου λένε οτι είναι full δεν μπορούν να αναλάβουν άλλο. Πάντως κρίμα για τον σκυλάκο της πρώτης φωτογραφίας, βλέπω πρέπει να του έχουνε πέσει οι τρίχες και φαίνεται το δέρμα του....

Αμαν κι αυτές οι γιαγιάδες με τα δεκάδες αδέσποτα. Τα μαζεύουν τα φροντίζουν και καλά κάνουνε αλλά δεν σκέφτονται τι θα απογίνουν τα ζώα και ποιος θα τα αναλάβει όταν αποβιώσουν. Εδώ Εξάρχεια απεβίωσε πριν 2 έτη μια γυναίκα που κρατούσε 20+ γάτες μέσα σε διαμέρισμα.... άκουσα οτι ξεκίνησε αγώνας δρόμου μετά τον θάνατό της για να δούνε ποιος θα τις αναλάβει....

• Like 1
Δημοσ.

Οι περισσότεροι "φιλοζωοι" κ κυρίως "φιλόζωες" στην Ελλάδα τέτοιοι είναι. Αργόσχολα, διαταραγμένα άτομα που επειδή δεν έχουν σοβαρή δουλειά να ασχοληθούν έχουν βρει το νόημα της ζωή στην ενασχόληση με τα κοπρόσκυλα, πολλές φορές δημιουργόντας πρόβλημα στους περιοικους με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής.

• Like 8
Δημοσ.

Οι περισσότεροι "φιλοζωοι" κ κυρίως "φιλόζωες" στην Ελλάδα τέτοιοι είναι. Αργόσχολα, διαταραγμένα άτομα που επειδή δεν έχουν σοβαρή δουλειά να ασχοληθούν έχουν βρει το νόημα της ζωή στην ενασχόληση με τα κοπρόσκυλα, πολλές φορές δημιουργόντας πρόβλημα στους περιοικους με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής.

που να δεις trigger όταν ρώτησα "ναι αλλα δεν πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους για να μπορούμε να τους επικαλούμαστε όταν τους χρειαστούμε?" γιατι στο group το μόνο που άκουγες ήταν για νόμους όταν τους βόλευε 

Το πρόβλημα που δημιουργούν στους ανθρώπους δεν τους νοιάζει , έχουν απόψεις του στυλ "να φύγουν αυτοί"

εδώ ένας έβαλε αγγελία στον προφίλ του να χαρίσει σε φιλόζωο το καθαρόαιμο σκυλί του (ράτσα του καναπέ δε θυμάμαι) επειδή λέει η γυναίκα του θα γένναγε και δεν μπορούσε να το κρατήσει. Δεν ηταν καν μέλος του group αλλα έκανε κοινοποίηση μια τύπισσα  και πέσανε να τον φάνε , μέχρι και μηνύματα του έστελναν και τον έβριζαν. Να λέει η άλλη "να διώξει το παιδί"

τέτοιοι "φιλόζωοι" ξεφτιλίζουν την έννοια της λέξης , μόνο κακό κάνουν στα ζώα όπως και να το δεις 

Η γιαγια τα αφηνε και γεννοβολουσαν ανεξελεγκτα λες και θα ζουσε 200 χρονια ...

4-5 εχουν μεινει τωρα .

μα πραγματικά αυτό δεν το σκέφτονται ... γιατι και μεγάλης ηλικίας να μην είναι μια στραβή να τύχει , πχ να χάσεις τη δουλειά σου η δεν ξέρω τι και να μη μπορείς να τα φροντίσεις αυτομάτως τα καταδικάζεις ..αν ειναι 2-3 θα βρεθεί σπίτι , αν είναι 15-20 ...

• Like 1
Δημοσ.

Εφαρμογή της νομοθεσίας κ επαναφορά του μπόγια. Εγώ απορώ πάντως γιατί δεν υπάρχει καθόλου υπηρεσία διαχείρισης ζώων στους δήμους, έστω για τα μάτια του κόσμου...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...