Hal9000 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή των Google Glass, των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της Google είναι γεγονός αν και όχι με τον τρόπο που πολλοί θα ανέμεναν. Τα Google Glass αποτέλεσαν ένα αρκετά φιλόδοξο καταναλωτικό project της Google με φουτουριστικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να να συναντήσει την αποδοχή που η εταιρεία περίμενε. Αυτή τη φορά, η εταιρεία παρουσιάζει την έκδοση Google Glass Enterprise Edition (EE), και η οποία όπως φανερώνει άλλωστε και η ονομασία της, απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και σε εξειδικευμένες χρήσεις. Παρόμοια τακτική ακολουθεί και η Microsoft με τo δικό της σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, τα Hololens, με διάθεσή τους σε επαγγελματίες και προγραμματιστές αποκλειστικά, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά. Η νέα έκδοση των Google Glass έρχεται με καλύτερη κάμερα 8MP έναντι 5MP, μεγαλύτερη αυτονομία, καλύτερο επεξεργαστή, βελτιωμένες Wi-Fi ταχύτητες αλλά και φωτεινή ένδειξη όταν η εγγραφή βίντεο είναι ενεργοποιημένη, προκειμένου να λυθεί ένα από τα θέματα ιδιωτικότητας που είχαν τεθεί με την πρώτη έκδοση. Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν με αρκετά διαφορετικά γυαλιά του εμπορίου εξαιτίας του αρθρωτού σχεδιασμού που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένου και των γυαλιών προστασίας που φοράνε εργάτες. H διάθεση των Google Glass EE θα γίνεται επιλεκτικά μέσω του δικτύου συνεργατών της Google ενώ δεν υπάρχει κάποια νεώτερη πληροφορία σε ότι αφορά πιθανή νέα προσπάθεια για καταναλωτές. Site: TechCrunch
Mi_ka Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 αυτό το δρόμο έπρεπε να έχουν ακολουθήσει από την αρχή 2
chek2fire Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 γιατί τα κυκλοφόρησε ποτέ και είδε ότι δεν είχαν αποδοχή? 2
blueakamah Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 To google glass κυκλοφορησε με προτεινόμενη τιμή λιανικης 980 δολάρια. Κατι που ήταν εξωπραγματικό για τον μέσο χρήστη και πρακτικά άχρηστο γιατι δεν υπηρχε εγγαινης υποστηριξη απο το android studio. Επρεπε απο την αρχή να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Και πραγματικά ειναι το ο εταιρικός χώρος για Virtual Reality και Augmented Reality ειναι το μέλλον.
Vasilisxd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Σιγά μην είναι ο Εταιρικός χώρος ο σωστός δρόμος. Η μάζα είναι, απλά περνάει ένα τεστ drive πρώτα από εκεί. Μην τους πάρει και τα σώβρακα όμως η Apple που είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο να διαθέσει την τεχνολογία στο ευρύ κοινό μέσω των ήδη κατόχων iPhone και iPad , αποκτώντας έτσι μεγάλη βάση εφαρμογών και πίτας.
Agnwstos_X Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Να τους παρει τα σωβρακα η apple με το 18% της πιτας που κατεχει λιγο δυσκολο.
defendar Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 το εχω δοκιμασει το γκλας και ηταν φαιλ απο τα λιγα. φουλ απατη... 1
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Εγώ χωρίς να το έχω δοκιμάσει πιστεύω πως είναι συνταγή για πονοκεφαλο αυτό το πράγμα...
amveria Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλή μας ημέρα, Θα ήθελα πραγματικά μία συσκευή είτε τύπου glass είτε μέχρι και του μεγέθους goggles που να έχει δυνατότητα σύνδεσης με άλλες συσκευές εντός κάποιας συγκεκριμένης απόστασης και που να μοιράζει πληροφορίες με τις άλλες συσκευές. Φυσικά σε τέτοιες συσκευές ο αρθρωτός σχεδιασμός και οι αποσπόμενες μπαταρίες παίζουν τον κύριο λόγο. Έρε έχει να γίνει στο airsoft της κακομοίρας... Καλή συνέχεια. 1
Giorgos241 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλή μας ημέρα, Θα ήθελα πραγματικά μία συσκευή είτε τύπου glass είτε μέχρι και του μεγέθους goggles [...] Έρε έχει να γίνει στο airsoft της κακομοίρας... Καλή συνέχεια. Καλη μας μερα. Αν υπηρχε πιθανοτητα να μου πυροβολησουν το glass (και ηξερα οτι δεν υπαρχει προστασια) ενω ειμαι μεσα στην πιστα (airsoft) δεν θα το φοραγα ουτε για πλακα. Επισης, δεν θα επαιζα με καποιον που κατεχει glass ενω εγω δεν κατεχω. Θα εχει ενα τεραστιο πλεονεκτημα απεναντι μου. Ας παρει μπαζουκα ή minigun με μπιλιες, θα το δεχομουν πιο ευκολα.
amveria Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλη μας μερα. Αν υπηρχε πιθανοτητα να μου πυροβολησουν το glass (και ηξερα οτι δεν υπαρχει προστασια) ενω ειμαι μεσα στην πιστα (airsoft) δεν θα το φοραγα ουτε για πλακα. Επισης, δεν θα επαιζα με καποιον που κατεχει glass ενω εγω δεν κατεχω. Θα εχει ενα τεραστιο πλεονεκτημα απεναντι μου. Ας παρει μπαζουκα ή minigun με μπιλιες, θα το δεχομουν πιο ευκολα. Καλή μας ημέρα και πάλι, Εννοείται ότι ο εξοπλισμός αυτός θα υπόκειται στους ήδη υπάρχοντες κανονισμούς ασφαλείας, άρα και θα προστατεύεται με επιπλέον layer. Τώρα για το δεύτερο έως και σήμερα δεν ξέρω αν υπάρχουν περιορισμοί στους κανόνες ανά παιχνίδι που να επιτρέπουν ή απαγορεύουν επιπλέον εξοπλισμό. Γνωρίζεις παιχνίδια στην Ελλάδα όπου πέραν των ορίων σε κατηγορίες γεμιστήρων, green / red laser και χρωματισμών ρουχισμού να έχουν υποχρεώσεις ή/και εξαιρέσεις προαιρετικού εξοπλισμού; Πάντως εάν βρεθείς σε τέτοιο παιχνίδι και κάποιος έχει τέτοιον εξοπλισμό δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι για να μην τον χρησιμοποιήσει. Είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιος έχει red dot και PMR αλλά εγώ δεν έχω, θα αρνηθώ να μπω. Φιλικά Θανάσης.
papars Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δουλεύω με ηλεκτρικούς πίνακες και αυτοματισμούς. Μία συσκευή που θα μου έδινε πρόσβαση π.χ. σε σχέδια θα ήταν μεγάλο βοήθημα. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δουλεύω σε μικρούς χώρους με ελάχιστο φωτισμό και με τα 2 χέρια γεμάτα εργαλεία. Για να ακολουθήσεις σχέδια ή πρέπει να έχεις κάποιον μαζί (δίπλα ή με ασύρματο) να σου δίνει οδηγίες ή να βγαίνω έξω να κοιτάω αυτό που θέλω σε βιβλία / στο κινητό και ξανά πάλι μέσα στην τρύπα. Οπότε μία λύση glass σε επαγγελματικό επίπεδο σίγουρα θα προχωρήσει. 1
Vasilisxd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Να τους παρει τα σωβρακα η apple με το 18% της πιτας που κατεχει λιγο δυσκολο. Θύμισε μου , η Microsoft και Google τι ποσοστό έχουν στην αγορά από Hardware και Software που μπορεί σε δυο μηνες να παίξει AR ?
Agnwstos_X Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Θύμισε μου , η Microsoft και Google τι ποσοστό έχουν στην αγορά από Hardware και Software που μπορεί σε δυο μηνες να παίξει AR ? Το υπολοιπο 82% προφανως. Το διαθεσιμο hardware παει ρελαντι τις χαζοβλακειουλες AR που παρουσιαστηκαν απο την apple (μεζουρα, ικεα app κτλ) και το δε software χτιζεται αμεσα εφοσον αποφασιστει οτι η αγορα ειναι στην καταλληλη φαση να υποδεχτει την τεχνολογια ωστε να μην πανε τα αναδιανεμηθεντα κεφαλαια απατα. AR δυνατοτητες με camera implementation εχουμε μιαμιση 10ετια τωρα στα κινητα και στις κονσολες, δε πιστευω να νομιζεις οτι ειναι apple innovation ετσι? Απλα τωρα θεωρει οτι ειναι αρκετα ωριμο το τοπιο να το επιχειρησει εξελισσοντας ταυτοχρονα το AR ενα ακομα βημα. Γιατι μεχρι τωρα η ανταποκριση ηταν το λιγοτερο χλιαρη και δεν εχει αποδωσει τα αναμενομενα συγκριτικα με το κεφαλαιο που δαπανηθηκε. Αν "πιασει" θα μπουκαρουνε και οι αλλοι σε χρονο dt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα