Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεχρι πριν λιγο καιρο οι μικρες ή οι προκατ μικρες ηταν φρεε...τωρα εβαλαν

Τεκμηρια ,φορο πολυτελους διαβιωσης!

Ακομη ενα success story των κυβερνησεων μετα την φορολογηση στα αυτοκινητα ,βαρκες(ακομη και στα εως 5μετρα)-σκαφη ...

Μεισωση εσοδων και χιλιαδες θεσεις εργασιας στην ανεργια..yolo

Παρε την intex και βαλε deck wpc

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Ζω σε σχετικά μικρό χωρίο. Υπάρχει περίπτωση να μην την δηλώσω καθόλου; Αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχω πρόβλημα στο μέλλον;

Άδεια υποχρεωτικά, μία καρφωτή να γίνει (που θα γίνει) την έβαψες!

εντάξει, χαλάλι η ταλαιπωρία με την οικονομική κρίση, αλλάζει σιγα-σιγά η νοοτροπία μας :-)

Επειδή για να κάνεις μια πισίνα χρειάζονται πάρα πολλά υλικά που σίγουρα δεν έχει. Αν έχει μπετά και σωλήνες τότε έχει το 1%.

εχει και το κυριο συστατικο-υλικο που ειναι απαραιτητο για μια πισινα. το νερο. αρα παμε στο 96%......

από όσες φορές φορές έχω βουτήξει, θα ορκιζόμουν ότι το 95% είναι χλώριο :shock:

υγ

ιδομενέα πού να χτυπάς τον πισινό σου κάτω ότι δεν έχει την τεχνογνωσία και τα υλικά, πού ξέρεις ότι ο φίλτατος νηματοθέτας δεν ήταν/είναι εργάτης σε τοποθέτηση πισινών (όχι αυτών που χτυπάς) και απλώς δεν τον ενδιέφεραν τα φορολογικά ζητήματα (εδώ δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τους ιδιοκτήτες πισινών - όχι αυτών, είπαμε)

Δημοσ.

Αν ήταν θα ήξερε πως την μετράμε σε κυβικά και όχι τετραγωνικά, ποιά είναι τα υλικά και ότι δεν τα έχει. 'Οπως επίσης ότι δεν κάνεις πισίνα μόνος σου. Γούρνα ίσως.

• Like 2
Δημοσ.

Αν ήταν θα ήξερε πως την μετράμε σε κυβικά και όχι τετραγωνικά, ποιά είναι τα υλικά και ότι δεν τα έχει. 'Οπως επίσης ότι δεν κάνεις πισίνα μόνος σου. Γούρνα ίσως.

πάω να χτυπήσω τον πισινό μου στον πάτο της πισίνας (ξέμεινα από λεφτά πριν την τιγκάρω με το 95%)

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα την κατασκευή πισίνας σε παραθαλάσσια μέρη. Μάλλον το κάνουν επειδή οι υπόλοιποι με πισίνες της περιοχής αδειάσουν στον όρμο τις δικές τους πισίνες και τα βοθρολύματα τους. Σε ένα μέρος όπως το Καρπενήσι, Ο Δομοκός ή τα Τρίκαλα θα το καταλάβαινα. Για μένα είναι κυρίως θέμα πρεστίζ κι αισθητικής, δεν έχετε δει πόσο γαμάτα δείχνουν τα καρτ ποστάλ με τα πισίνια στη Σαντορίνη με θέα το αρχιπέλαγος; Καύλα είναι! Γι αυτό όποιος θέλει τέτοια καπιταλιστογουρουνικά.... ΠΛΕΡΩΩΩΩ! :-D

Αλλιώς φουσκωτούλα φτωχομπινέδες... Μέχρι να γίνει καπιταλιστικά κι αυτή...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άσχετα αν έχεις την τεχνογνωσία να την φτιάξεις, σου αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που σκέφτεσαι, να βελτιώσεις το επίπεδο ζωής της οικογένειας σου με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Δυστυχώς το Ελληνικό κράτος αν σε δει να φτιάχνεις μια τρύπα στο έδαφος και να τη γεμίζεις με νερό θα σε βαφτίσει βαθυπλουτο εφοπλιστή ώστε να πληρώνεις τους κομματικούς στρατους που έχουν διορίστει τόσα χρόνια.

Δημοσ.

δηλωσε την σαν πυροσβεστικη-ποτιστικη δεξαμενη,αν εισαι μεσα σε μεγαλο χωραφι και τελειωσε.........σπειρε και καμια δεκαρια ντοματες επι τη ευκαιρια......

• Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς το Ελληνικό κράτος αν σε δει να φτιάχνεις μια τρύπα στο έδαφος και να τη γεμίζεις με νερό θα σε βαφτίσει βαθυπλουτο εφοπλιστή ώστε να πληρώνεις τους κομματικούς στρατους που έχουν διορίστει τόσα χρόνια.

Αυτό είναι επειδή μια πισίνα που συντηρείται σωστά έχει μεγάλο κόστος, όπως και ένα ΙΧ που συντηρείται σωστά. Φορολογούνται λοιπόν επειδή αν έχεις να πληρώσεις για σωστή συντήρηση σε κάτι μη απαραίτητο, τότε προφανώς και σου περισσεύουν. Είναι ρεύμα για την αντλία, άμμος για το φίλτρο, διάφορα χημικά, αναλώσιμα όπως σκούπες-απόχες-καλάθια-λάστιχα, ανταλλακτικά κλπ. 

Δεν είναι σαν τα κοσμήματα που αναφέρθηκαν όπου τα παίρνεις μια φορά και τέλος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξαναπαίρνεις κι άλλα κάθε χρόνο ισάξια της ετήσιας συντήρησης της πισίνας. Τσουπ 0 φόρος κι εκεί...

Δημοσ.

Επειδή πέρασα και εγώ από αυτό το στάδιο, έχουμε και λέμε:

1. Άδεια υποχρεωτικά, μία καρφωτή να γίνει (που θα γίνει) την έβαψες! 

2. Τεκμήριο για 50τ.μ. 8.000 € (κάπου εδώ μου έφυγε η ιδέα)

3. Επίσης για 50τ.μ. πληρώνεις και έκτακτη (μόνιμη) εισφορά το 10% του τεκμηρίου. δλδ 800€ το χρόνο! (Δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό, έτσι ήταν.. )

Το σκέφτεσαι ακόμα ???

Η λύση είναι αυτή που έκανα και εγώ :

https://www.skroutz.gr/s/6618107/Intex-Metal-Frame-28252.html

Και όταν με το καλό χαλάσει (περίπου 4 χρόνια, τόσο κράτησε η προηγούμενη που είχα) θα πάρω αυτή https://www.skroutz.gr/s/6617895/Intex-Rectangular-Ultra-Frame-28362.html

edit: αν είναι για τα παιδιά σου (κάνεις και εσύ χαλαρά) εδώ φτηνά και καλά: https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/fouskotes-pisines/me-filtro/pisina-intex-me-filtro-457x107_278883/

Τι παθαίνουν; Από τι χαλάνε δηλαδή; Πολύ ωραίες είναι! 

Δημοσ.

Τι παθαίνουν; Από τι χαλάνε δηλαδή; Πολύ ωραίες είναι! 

Αδυνατίζει το πλαστικό από τον καιρό και τρυπάει - σκίζει εύκολα!

Η ζωή του  φίλτρου - μοτέρ είναι στα 3-4 χρόνια!

Τουλάχιστον στην δικιά μου και ενός φίλου, τόσο κράτησε!

Για τον φίλο που είπε πιο πάνω για το μέρος που βρίσκεται κάποιος που θέλει πισίνα, είμαι σε χωριό των Τρικάλων , η θάλασσα απέχει 1,30 ώρα!

Αν δεν υπήρχε η φορολογία θα την έφτιαχνα 100%! 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό είναι επειδή μια πισίνα που συντηρείται σωστά έχει μεγάλο κόστος, όπως και ένα ΙΧ που συντηρείται σωστά. Φορολογούνται λοιπόν επειδή αν έχεις να πληρώσεις για σωστή συντήρηση σε κάτι μη απαραίτητο, τότε προφανώς και σου περισσεύουν. Είναι ρεύμα για την αντλία, άμμος για το φίλτρο, διάφορα χημικά, αναλώσιμα όπως σκούπες-απόχες-καλάθια-λάστιχα, ανταλλακτικά κλπ.

Προφανώς νομίζεις οτι το κράτος πρέπει να αποφασίζει τι είναι απαραίτητο και τι όχι σε μια κοινωνία και να στέλνει πάντα το λογαριασμό σε κάποιον συγκεκριμένο (όχι εσενα φυσικά, άλλον).
Δημοσ.

Τώρα αλήθεια πιστεύεις μία σωστή πισίνα 50 τ.μ. (την θεωρώ πολύ μεγάλη, 30 τ.μ. είναι μια χαρά) έχει έξοδα συντήρησης 8,000 € το χρόνο?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...