YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Απιστευτο θεαμα! Και φυσικα καποιοι αρμοδιοι που υποτιθεται οτι πρεπει να ελεγχουν τετοιες καταστασεις, ζοριζονται να βγουν καλοκαιριατικα απο την γραφειαρα τους με το a/c τους για να πανε να τα ξυλωσουν... Θα μου πεις, αμα ηταν ετσι δε θα γλυφανε κατουρημενες ποδιες για να γινουν ΔΥ, θα πηγαινανε απευθειας σε επιχειρηση του ιδιωτικου τομεα να δουλεψουν... Κατα τ'αλλα , γυφτοανατολιτες ειμαστε, απορω τι σας κανει εντυπωση. Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, τετοιες καταστασεις συναντωνται σε καθημερινη βαση και οχι μονο στις παραλιες. Εχουμε το θρασος να αυτοαποκαλουμαστε και απογονοι αρχαιων λαων που κατοικησαν σε αυτους τους τοπους. Ποιοι; Οι γυφταρμαδες νεοελληνες...Τσαπρρρρρ γιδοβλαχοι. ΥΓ. Η φαση ειναι πως αμα καποιος πολιτης παει να τα καψει ή να τα ξυλωσει νυχτα με δικη του πρωτοβουλια, θα μπλεξει κι απο πανω. ΥΓ2. Εκεινοι οι μπαχαλακηδες "επαναστατες" οι... ειδικευμενοι σε καταστροφες (πχ ακυρωτικων μηχανηματων) που ειναι; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2017 από YourTrueLegend 2
phanispal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και πώς να ελέγξεις κάτι τέτοιο; Να πας να στηθείς δίπλα απ' την ομπρέλα-ξαπλώστρα-τσιμεντένια βάση και να περιμένεις πότε θα έρθει ο εξυπνότατος να του κάνεις παρατήρηση; Το θέμα είναι ότι μεταξύ μας, ενώ πολλοί θα ήθελαν τη θεσούλα τους εξασφαλισμένη σε πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι (απ' αυτούς τους πολλούς) δε μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία για διάφορους λόγους. Κι αυτός νομίζω είναι ο λόγος που όλο και μειώνονται οι λογικοί, και αυξάνονται οι παπάρες. Μαζί τα λέγαμε Midi σε άλλο νήμα. Όταν η αντίδρασή σου είναι «και τι θα πάθεις εσύ», ή «δε θα πέσω στο επίπεδό του», ή «δεν είμαι αυστραλοπίθηκος να πάρω το νόμο στα χέρια μου», αυτό είναι κάτι που το βλέπει ο διπλανός και κάποια στιγμή του τη βαράει και σου λέει «θα γίνω κι εγώ εξυπνάκιας, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ασχολείται κανείς». Δεν ξέρω αν με το να αρπαζόμασταν συνεχώς στη θέα τέτοιων καταστάσεων θα άλλαζε κάτι προς το καλύτερο, αλλά νομίζω θα αυξάνονταν οι πιθανότητες. 2
bsp Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Νταξ αυτοί το πήγανε λίγο παραπέρα, όμως τέτοιες καταστάσεις βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Σε παραλία της νότιας Αττικής, πριν 3-4 χρόνια που λειτουργούσε καντίνα και είχε ξαπλώστρες, πήγαινε η μάνα με το ένα παιδί απ' τις 08:00 και έπιανε τη μισή μπροστινή σειρά με τις ξαπλώστρες. Σε κάθε ξαπλώστρα έβαζε κι από ένα αντικείμενο, είτε τσάντα, είτε μάσκα, είτε παχνίδι του παιδιού. Ερχόταν κατά τις 10:00 ο άντρας με το άλλο παιδί, ερχόταν κατά τις 11:00 κι η υπόλοιπη παρέα. Πας στο Θέατρο Βράχων 1-2 ώρες πριν ξεκινήσει η συναυλία, οι κενές θέσεις αρκετές, αλλά δε μπορείς να κάτσεις σε καμία, γιατί όλες είναι πιασμένες με τσάντες και μπουκαλάκια νερό. Πάει λαϊκή ο γείτονας, και βάζει μια καρέκλα αφού ξεπαρκάρει για να γυρίσει και να έχει τη θεσούλα του. Οι επιλογές είναι δύο, είτε δίνεις τόπο στην οργή, είτε πλακώνεσαι στις μάπες. Φιλε καλα τα λες αλλα μπορεις να εισαι συνεχεια στην τσιτα? Εγω μανουριαζω συνεχεια στις ραμπες και στις θεσεις σταθμευσης ατομων με αναπηρια (ΑμεΑ), αλλα δεν βγαζω και τιποτα. Βλεπεις να παρκαρουν σε θεσεις Αμεα και ενω εχει αλλες θεσεις κενες λιγο πιο κατω τους το λες και σε γραφουν τελειως στα π@π@ρια τους.Την προηγουμενη εβδομαδα τσακωθηκα με ενα διποδο εξω απο δημοσια υπηρεσια που ειχε πινακιδα Αμεα και ο χαζος πηγε εκει να παρκαρει, του ειπα ευγενικα οτι δεν προσεξε οτι εχει πινακιδα Αμεα και η απαντηση του ηταν αντε χασου ρε. Δεν θα σου πω το τι ακολουθησε. Αυτο που εχει ομως σημασια ειναι οτι ο τυπος δεν καταλαβε οτι εκανε λαθος. Εμενα παντως εχει αρχισει να με κουραζει ολο αυτο...
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και πώς να ελέγξεις κάτι τέτοιο; Να πας να στηθείς δίπλα απ' την ομπρέλα-ξαπλώστρα-τσιμεντένια βάση και να περιμένεις πότε θα έρθει ο εξυπνότατος να του κάνεις παρατήρηση; Το θέμα είναι ότι μεταξύ μας, ενώ πολλοί θα ήθελαν τη θεσούλα τους εξασφαλισμένη σε πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι (απ' αυτούς τους πολλούς) δε μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία για διάφορους λόγους. Κι αυτός νομίζω είναι ο λόγος που όλο και μειώνονται οι λογικοί, και αυξάνονται οι παπάρες. Μαζί τα λέγαμε Midi σε άλλο νήμα. Όταν η αντίδρασή σου είναι «και τι θα πάθεις εσύ», ή «δε θα πέσω στο επίπεδό του», ή «δεν είμαι αυστραλοπίθηκος να πάρω το νόμο στα χέρια μου», αυτό είναι κάτι που το βλέπει ο διπλανός και κάποια στιγμή του τη βαράει και σου λέει «θα γίνω κι εγώ εξυπνάκιας, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ασχολείται κανείς». Δεν ξέρω αν με το να αρπαζόμασταν συνεχώς στη θέα τέτοιων καταστάσεων θα άλλαζε κάτι προς το καλύτερο, αλλά νομίζω θα αυξάνονταν οι πιθανότητες. Tι πώς να ελεγξεις κατι τετοιο; Πας και το ξυλωνεις ως δημος. Τοσο απλα. Ειναι μεσα στη δικαιοδοσια σου (του δημου εννοω) καθως προκειται για καταπατηση χωρου που σου ανηκει. Aν η καταπατηση δεν στοιχειοθετειται, τοτε απλα ρυπανση, καθως στην παραλια δεν πρεπει να αφηνονται οποιουδηποτε ειδους απομειναρια απο τους λουομενους τσιγγανους. Δηλαδη αν μεθαυριο αυτων των γυφταρμαδων τους ερθει να χτισουν τον ...χωρο τους πανω στην παραλια η απορια σου θα ειναι ομοια; Δεν θελει ουτε παρατηρησεις, ουτε φιλονικιες. Ενα περασμα μια νυχτα θελει, και μια ανακοινωση απο το δημο το επομενο πρωι, οτι οσοι ενδιαφερονται να παραλαβουν τα κατασχεμενα υπαρχοντα τους να περασουν απο τα γραφεια του δημου. Αν ξαναεπαναληφθει το φαινομενο, αλλο ενα περασμα, αλλα αυτην την φορα η επιστροφη των υπαρχοντων θα γινεται με βεβαιωση παρανομιας (αρα πρακτικα, τα υπαρχοντα θα χανονται πλεον) κ.ο.κ. μεχρι να γινει σαφες οτι φευγοντας απο την παραλια, δεν αφηνεις κατω ουτε τενεκεδακι coca-cola.
Lazlow Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 ένα ψειρισμα σε ότι καρέκλα και ξαπλώστρα είναι δεμένη στην ομπρέλα θα ήταν καλό. μετά καις άμα είναι και την ομπρέλα.
phanispal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Εμενα παντως εχει αρχισει να με κουραζει ολο αυτο... Αυτό είναι που λέω παραπάνω. Εσύ συγκεκριμένα μπορεί να μην πέσεις στο επίπεδό τους, όμως όλο και περισσότεροι κουράζονται, και όλο και περισσότεροι θα πουν «δε γαμιέτ, θα το κάνω κι εγώ και να πα να να». Tι πώς να ελεγξεις κατι τετοιο; Πας και το ξυλωνεις ως δημος. Τοσο απλα. Ειναι μεσα στη δικαιοδοσια σου (του δημου εννοω) καθως προκειται για καταπατηση χωρου που σου ανηκει. Δηλαδη αν μεθαυριο αυτων των γυφταρμαδων τους ερθει να χτισουν τον ...χωρο τους πανω στην παραλια η απορια σου θα ειναι ομοια; Δεν θελει ουτε παρατηρησεις, ουτε φιλονικιες. Ενα περασμα μια νυχτα θελει, και μια ανακοινωση απο το δημο οτι οσοι ενδιαφερονται να παραλαβουν τα κατασχεμενα υπαρχοντα τους να περασουν απο τα γραφεια του δημου. Αν ξαναεπαναληφθει το φαινομενο, αλλο ενα περασμα, κ.ο.κ. μεχρι να γινει σαφες οτι στην παραλια δεν αφηνεις ουτε τενεκεδακι coca-cola. Δεκτόν, αλλά έτσι όπως μας κόβεις σα λαό τι πιστεύεις, ότι σε μια νύχτα θα λυνόταν το πρόβλημα, έστω σε μια συγκεκριμένη παραλία; Εγώ σου λέω ότι αν όχι κάθε νύχτα, νύχτα παρά νύχτα ή κάθε Σ/Κ θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό με την καταπάτηση και το πώς αποδεικνύεται.
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δεκτόν, αλλά έτσι όπως μας κόβεις σα λαό τι πιστεύεις, ότι σε μια νύχτα θα λυνόταν το πρόβλημα, έστω σε μια συγκεκριμένη παραλία; Εγώ σου λέω ότι αν όχι κάθε νύχτα, νύχτα παρά νύχτα ή κάθε Σ/Κ θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία. Θα λυνοταν γιατι το να αγοραζει ομπρελα, ξαπλωστρα, πλαστικες καρεκλες τσιγγανων, αλυσιδες, κλειδαριες και ενα κομματι μπετο καθε εβδομαδα εχει και κοστος και ειναι και κουραστικη διαδικασια. Θα την παθουν οι πρωτοι διδαξαντες, θα παραδειγματιστουν και οι ναυτιλλομενοι που σκεφτονταν να υιοθετησουν τη μεθοδολογια των πρωτων, και το θεμα θα ληξει πριν καν αρχισει. Αν το αφησουν να διογκωθει κι αλλο, τοτε το καθαρισμα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο και χρονοβορο. Ξαναλεω, πρεπει να επιληφθουν αμεσα οι δημοι-κοινοτητες, ή εν πασει περιπτωση οι αρμοδιοι δημοσιοι φορεις. Καθαρισμα σε τακτικη βαση. Βρισκουν και τα κανουν οι γυφτονεοελληνες. Αν το κρατος λαβει τα (ευκολα) μετρα του, θα επιστρεψουν στην... κανονικοτητα και οι γυφτοι. 6
stelios18120 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Αυτα που κανουν ειναι εξισου τραγικα με τις παλετες,μηχανακια,γλαστρες κτλπ για να καπαρωσουν θεση παρκινγκ Τραγικο. 1
phanispal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Θα λυνοταν γιατι το να αγοραζει ομπρελα, ξαπλωστρα, πλαστικες καρεκλες τσιγγανων, αλυσιδες, κλειδαριες και ενα κομματι μπετο καθε εβδομαδα εχει και κοστος και ειναι και κουραστικη διαδικασια. Θα την παθουν οι πρωτοι διδαξαντες, θα παραδειγματιστουν και οι ναυτιλλομενοι που σκεφτονταν να υιοθετησουν τη μεθοδολογια των πρωτων, και το θεμα θα ληξει πριν καν αρχισει. Αν το αφησουν να διογκωθει κι αλλο, τοτε το καθαρισμα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο και χρονοβορο. Ξαναλεω, πρεπει να επιληφθουν αμεσα οι δημοι-κοινοτητες, ή εν πασει περιπτωση οι αρμοδιοι δημοσιοι φορεις. Καθαρισμα σε τακτικη βαση. Βρισκουν και τα κανουν οι γυφτονεοελληνες. Αν το κρατος λαβει τα (ευκολα) μετρα του, θα επιστρεψουν στην... κανονικοτητα και οι γυφτοι. Σωστά όλα, αλλά μη ρεαλιστικά για τη συγκεκριμένη χώρα, ή έστω θα απαιτούνταν πολύς χρόνος. Πιο ρεαλιστικό και άμεσο βλέπω σα «λύση» το να μαζεύονταν όλοι οι λουόμενοι και να έκραζαν ομαδικώς τον ή τους έξυπνους.
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Σωστά όλα, αλλά μη ρεαλιστικά για τη συγκεκριμένη χώρα, ή έστω θα απαιτούνταν πολύς χρόνος. Πιο ρεαλιστικό και άμεσο βλέπω σα «λύση» το να μαζεύονταν όλοι οι λουόμενοι και να έκραζαν ομαδικώς τον ή τους έξυπνους. Δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο να μαζεψει ο δημος 15-20-30 ομπρελες. Μια ομαδα 3-4 υπαλληλων με 1 φορτηγακι να θελει πανω απο 15 λεπτα; Simple as that. Ουτε πολιτες να παιρνουν το νομο στα χερια τους, ουτε γραφικες καταστασεις μεταξυ λουομενων στις παραλιες, ουτε τσαμπουκαδες. Οι πολιτες που προτιθενται να μαλωσουν με τους γυφτονεοελληνες, ειναι πολυ προτιμοτερο να πανε να διαμαρτυρηθουν-καταγγειλουν εγγραφως και επωνυμως στο δημο της περιοχης το φαινομενο (ειτε ατομικα, ειτε οργανωμενα), απαιτωντας λυση αμεσα, μια που οι δημοι δεν φαινεται να δρουν αυτεπαγγελτα στο συγκεκριμενο φαινομενο. Μετα απο καταγγελια ομως, ειναι υποχρεωμενοι να κανουν ενεργειες. Αν οι αρμοδιοι αποδειχθουν αναποτελεσματικοι ΚΑΙ σε αυτο, βλεπουμε ποιο ειναι το next step. Ξεκιναμε απο τα νομιμα και τα προβλεπομενα ομως. 3
μπιπ μπιπ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Ναι βρε παιδιά για να συμβαίνει αυτό κάπου σημαίνει ότι είναι μια παραλία τίγκα στον κόσμο..γιατί να θέλετε να καθίσετε εκεί; Εγώ δεν έχω μπει σε τέτοια διαδικασία ποτέ γιατί πολύ απλά σιχαίνομαι αυτές τις παραλίες. Παίρνω το αυτοκίνητο και πάω παραδίπλα σε μια πιο άδεια. Σιγά μην πάω να στριμωχθώ ανάμεσα σε οικογένεια και παππούδες. Επίσης παλαιότερα μπροστά στο εξοχικό μου άφηνα την ομπρέλα όχι για να πιάσω θέση, αλλά γιατί βαριόμουν να τη βάζω και να την βγάζω. Αν και δεν ήταν τίγκα η παραλία, δε νομίζω να δημιούργησα πρόβλημα σε κάποιον. Πλέον φυσικά έχω σταματήσει γιατί φοβάμαι το κράξιμο. Άσε που το πιο πιθανό είναι να στην κλέψουν πλέον.
fakiris31 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Θυμάμαι είχε έρθει ένας στη παλιά γειυονια- πόλη που εμένα και όταν επερνε το αμάξι έβαζε το μηχανάκι μέχρι που τον πέτυχα τσακοθηκαμε κάνα 10λεπτο ( λεκτικά) βγήκε και η υπόλοιπη γειτονιά περνώντας το μέρος μου και ο τύπος δεν το ξαναεκανε ως τότε όλοι έλεγαν Εγώ θα του πω λες και τι θα αλλάξει.. . Αν δεν μιλάει και δεν αντιδρα κάνεις το πρόβλημα μεγαλώνει. 1
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Φωτιά και βαριοπούλα. Κι αν θέλει ας έρθει να κάνει παρατήρηση. Αν μπορείτε να κουβαλήσετε και το φτυάρι για να βγάλετε την άμμο πιο εύκολα. Καλύτερη ώρα για να γίνει αυτό είναι την αυγή πριν βγεί ο ήλιος. Για τους άλλους που βρίσκουν μια παραλία και την καπαρώνουν με τροχόσπιτα και μπροστά υπάρχει αυτή η εικόνα τι κάνετε; Αυτό δεν είναι δουλειά μόνο του δήμου. Κυρίως υπεύθυνο είναι το λιμενικό, αλλα αυτοί θεωρούν πιο σοβαρή παράβαση να ελέγχουν για φωτοβολίδες τις βάρκες (βλεπετε εκεί έχει εισπράξεις). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις