Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις θερμοκρασίες που ανεβάζει με το v3 προφίλ το ΤΜ5 δεν τις έχω δει πάντως ακόμη και μετά από 2-3 ώρες gaming. Πριν που το έτρεξα με 1,42v ανέβασε μέχρι και 50 με 26-27 βαθμούς ambient του δωματίου. Στα games μέχρι 47-48 βαριά. Και το Χειμώνα θα είναι και 5-6 βαθμούς κάτω η ambient..

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 minutes ago, yiannis1991 said:

Τις θερμοκρασίες που ανεβάζει με το v3 προφίλ το ΤΜ5 δεν τις έχω δει πάντως ακόμη και μετά από 2-3 ώρες gaming. Πριν που το έτρεξα με 1,42v ανέβασε μέχρι και 50 με 26-27 βαθμούς ambient του δωματίου. Στα games μέχρι 47-48 βαριά. Και το Χειμώνα θα είναι και 5-6 βαθμούς κάτω η ambient..

Δεν έχω sensor στα ram kits, θερμοκρασία δωματίου είμαι πάνω κάτω στα ίδια αλλά το case airflow είναι μπανάνα γιατί το κουτί είναι μάπα, να σκευτείς οτι με τον 2600 στα 1.275 σε P95 τα VRM φτάνανε και 70

Δημοσ.
7 ώρες πριν, parsifal είπε

Είναι τιμές αντίστασης που ελέγχουν την ισχύ οδήγησης διαφόρων τύπων σήματος στο δίαυλο IMC-DIMMs του IMC.

Δεν είναι timings και επομένως οι εναλλακτικές τιμές δεν μπορούν να θεωρηθούν λιγότερο ή περισσότερο "tight".

Απλα βελτιωνουν κατι ή βοηθανε μονο στο stability?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Το tm5 πεταξε 6 errors στο 1ο cycle. Τι πρεπει να προσεξω?

edit: Πιο συγκεκριμενα πεταει το τεστ 0,12, που απο οτι βλεπω αφορα το voltage. Αλλα ποιο voltage να ανεβασω?

Screenshot (143).png

δοκίμασε τα default από dram calc. Μην το ανεβάσεις καν το xmp profile απλά βάλε τι έχεις και πάτα calculate fast

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν με τα fast timings του calculator 1.7.3 με τα cad_bus του @parsifal και tRFC 530 πέρασε 40 cycles ΤΜ5 χωρίς κανένα πρόβλημα. TRDRD 18 δεν μπορώ να βάλω για κανένα λόγο, βαράει o IMC απο το 1ο run (1.37 VDIMM παρακαλώ)

@yiannis1991 τι σου βάρεσε μετά το 5, το 5 μπορεί να είναι πολλά, απο tRFC μέχρι voltage μιάς και είναι missmatch μεταξύ τον DIMMS, μπορεί επίσης να είναι και το TRDRD/TRDWR

6 hours ago, SabotazNic said:

Το tm5 πεταξε 6 errors στο 1ο cycle. Τι πρεπει να προσεξω?

edit: Πιο συγκεκριμενα πεταει το τεστ 0,12, που απο οτι βλεπω αφορα το voltage. Αλλα ποιο voltage να ανεβασω?

Screenshot (143).png

Ναι και σβήσε το tag απο το άλλο το post για το SOTR, να με δώσεις θές?

Επεξ/σία από Devastor
Δημοσ.

Λογικά voltage είναι. Δοκίμασα να κατεβάσω από 1.42v σε 1.40v. Θα δω με 1.41v αν είναι ΟΚ, επειδή προσπαθώ να βρω την ελάχιστη σταθερή τάση να έχω κάτι σαν βάση. Τώρα επειδή δεν βλέπω να σταθεροποιείται εύκολα με GD OFF, θα το αφήσω ΟΝ και θα δοκιμάσω για παραπάνω συχνότητα, μπας και. Θέλει απλά παραπάνω τάση ή να χαλαρώσω και tRFC;

Δημοσ.

Είναι αρκετά σφιχτό, στο 252 γι' αυτό το λέω..

Δημοσ.

Τα tRDWR και tWRRD είναι για stability ή επηρεάζουν και επιδόσεις;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Devastor είπε

Και τα 2, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. είχες σταθερό 3400 και το πείραξες.. γιατί?

Δεν ήταν σταθερό εν τέλη όταν δοκίμασα με fastboot disabled. Δοκίμασα λίγο με GD OFF αλλά έβγαζε errors. Οπότε τώρα δοκιμάζω GD ON και να βρω την ελάχιστη τάση που είναι σταθερό. Λογικά 1.41v ή 1.42v. Με fastboot disabled το τονίζω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...