DrLo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 απομονώνεις δηλαδή τα αμεα απο τα αλλα παιδια τοτε αλλου να πηγαίνουν και οι γκει και οι χοντροί και οι μαύροι, κατι μου θυμίζει αυτο oh wait ... Όταν, για άλλη μια φορα, δεν έχεις καταλάβει τι διαβάζεις ... 7
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 μια χαρα σχεση εχει ο τιτλος με την πραγματικοτητα μου λες δηλαδη να χρεώνουν πιο πολυ τους μαθητες αμεα απο τους αλλους αν αυτο δεν ειναι διάκριση και ρατσιστική συμπεριφορά τοτε τι ειναι ?Δεν τους χρεώνουν επειδή είναι ΑΜΕΑ, αλλά επειδή απαιτούν ιδιαίτερη και πολύ ακριβοτερη σε σχέση με τους άλλους εκπαιδευτική μέριμνα. Το κόστος αυτό δεν εξαφανίζεται επειδή ικανοποιειται η προσωπική σου κοσμοθεωρια, κάπως πρέπει να καλυφθεί, και όπως ίσως αντιλαμβανεσαι οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πολλά.
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 απομονώνεις δηλαδή τα αμεα απο τα αλλα παιδια τοτε αλλου να πηγαίνουν και οι γκει και οι χοντροί και οι μαύροι, κατι μου θυμίζει αυτο oh wait ... Τα ΑΜΕΑ είναι άτομα με αναπηρία/ειδικές ανάγκες. Το σχολείο μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να καλύψει αυτές τις ανάγκες και να μην τους συμφέρει οικονομικά να το κάνουν. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με χοντρούς, μαύρους και άλλες ομάδες. Έχω πάει σε ιδιωτικό σχολείο και είχαμε ένα παιδί με νοητική στέρηση, που ερχόταν στο σχολείο επειδή ο πατέρας του ήταν πλούσιος. Δεν μπορούσε ούτε να συμμετέχει στα μαθήματα, έτρωγε ατελείωτο δούλεμα και δημιουργούσε προβλήματα. Για παράδειγμα είχε μπουκάρει στα αποδυτήρια των κοριτσιών με τον πούτσο έξω μία ή δύο φορές. Είναι πασιφανές ότι το συγκεκριμένο παιδάκι θα περνούσε πολύ καλύτερα σε ένα σχολείο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. 3
margaritagr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 απομονώνεις δηλαδή τα αμεα απο τα αλλα παιδια τοτε αλλου να πηγαίνουν και οι γκει και οι χοντροί και οι μαύροι, κατι μου θυμίζει αυτο oh wait ... 6
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Κλασικά, μηδενική αντίληψη να πληρωσω και εγω εξτρα σαν τα αμεα ή να με πεταξεις κατευθειαν στον καιδα ? δεν μπορει να κανεις διακρίσεις δηλαδη τι μου λετε εγω ειμαι μαθητης και παω σχολείο μια μερα με χτυπαει αυτοκινητο και μενω αναπηρος και πρεπει ή να πληρωσω αλλο σχολειο ή να πληρωσω τα εξοδα γιαα ραμπες καιο τα σχετικα ? Αυτο δηλαδη δεν ειναι ρατσιστικη συμπεριφορα ημαρτον 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Λοιπόν για εμένα καλώς αποφάσισε το υπουργείο παιδείας. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σε αυτό το θέμα σε σχέση με πριν 25 χρόνια. Αλλά ας αναφέρω την δική μου ιστορία, αρχές του 90 έψαχναν οι γονείς μου να με βάλουν σε ιδιωτικό κυρίως επειδή υπήρχε σχολικό να σε πηγαινοφέρνει και είχα θέματα υγείας και δυσκολίες στην σωματική άσκηση, στο να πηγαινοέρχομαι με τα πόδια στο σπίτι κουβαλώντας και την σάκα μου. Δεν υπήρχε κάποιο θέμα με την έννοια οτι το σχολείο θα έπρεπε να μου παρέχει ειδική βοήθεια ή να έμπαινε σε επιπλέον κόστος για εμένα, πέραν τις απαλλαγής από γυμναστικές κτλ τίποτε άλλο από μένα. Κανένα σχολείο δεν με δεχόταν διότι έβλεπαν την γνωμάτευση του παθολόγου μετά από ιατρικές εξετάσεις που σε υποχρέωναν όλα τα ιδιωτικά σχολεία να περάσεις, στα σχολεία δεν υπήρχε γιατρός ή κάποιος ειδικός και δεν έμπαιναν στον κόπο να κοιτάξουν την πάθηση που έχει το παιδί και αν θα αποτελέσει τυχόν πρόβλημα που θα αναγκάσει το σχολείο να μπει σε έξοδα, σε ορισμένα σχολεία μάλιστα υπήρχε προσαύξηση στα δίδακτρα. Όλα τα σχολεία ήθελαν το παιδί να είναι 100% υγιές χωρίς κανένα πρόβλημα, αν υπήρχε πρόβλημα γινόντουσαν διστακτικοί. Τελικώς μετά κόπων και βασάνων με έβαλαν σε ένα ιδιωτικό μέσω γνωστού. Εκεί που θέλω να καταλήξω, θεωρητικά κακώς το κράτος υποχρεώνει μια ιδιωτική εταιρεία να πάρει ένα παιδί με το στανιό και να μπει σε επιπλέον έξοδα, πρακτικά όμως και με βάση όσα γνωρίζω από εμένα, κανένα σχολείο δεν θέλει μαθητή με το παραμικρό πρόβλημα, οπότε μάλλον καλά τους έκανε το κράτος, τώρα να κόψουν τον λαιμό τους και να πάρουν και παιδιά με προβλήματα υγείας ΑμΕΑ και τον οποιονδήποτε. 3
DrLo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 να πληρωσω και εγω εξτρα σαν τα αμεα ή να με πεταξεις κατευθειαν στον καιδα ?δεν μπορει να κανεις διακρίσεις δηλαδη τι μου λετε εγω ειμαι μαθητης και παω σχολείο μια μερα με χτυπαει αυτοκινητο και μενω αναπηρος και πρεπει ή να πληρωσω αλλο σχολειο ή να πληρωσω τα εξοδα γιαα ραμπες καιο τα σχετικα ? Αυτο δηλαδη δεν ειναι ρατσιστικη συμπεριφορα ημαρτον Δεν εχεις, ως συνήθως, καταλάβει τίποτα. Το ότι δεν πρέπει να καλύψει το ιδιωτικό σχολείο πχ το κόστος μόνο του (προφανώς επιμερίζονται το στο σύνολο των μαθητών του) δε σημαίνει ότι πρέπει να το καλύψει ο μαθητής.
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν εχεις, ως συνήθως, καταλάβει τίποτα. Το ότι δεν πρέπει να καλύψει το ιδιωτικό σχολείο πχ το κόστος μόνο του (προφανώς επιμερίζονται το στο σύνολο των μαθητών του) δε σημαίνει ότι πρέπει να το καλύψει ο μαθητής. και ποιος θα το καλύψει ο φουφουτος η μήπως θες να καλύψει το κράτος έξοδα για ιδιωτική επιχείρηση ?
web_assasin Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ρε Anorymous σοβαρεψου,τα εχεις ισοπεδωσει ολα. Εχε χαρη που εχω πιει και δε μπορω να κατσω να στα αναλυσω ολα τωρα. Συγκρινεις ατομα που πραγματικα χρειαζονται ειδικη φροντιδα,με χοντρους μαυρους η gay? ελεος ρε φιλε.
xgol Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Οταν καποιος επιχειρηματιας αποφασιζει να ανοιξει ενα σχολειο, πρεπει να επωμιστει το εξτρα κοστος ωστε να κανει τις εγκαταστασεις προσβάσιμες και απο ΑΜΕΑ. Ωστε να μη γινεται καμιά διάκριση προς αυτη την πληθυσμιακή ομάδα. Ως εδω δε νομιζω πως υπαρχει άτομο που διαφωνεί, εκτος ισως τους αμεσα θιγομενους ως προς το εξτρα κόστος. Απο κει και περα, αν το άτομο έχει και καποια παθηση π.χ. αυτισμό, συνδρομο Down κτλ δε νομιζω οτι υποχρεωνει ο νομος κανεναν επιχειρηματια να προσλαβει καθηγητες ωστε να παρεχει εκπαίδευση σ αυτες τις περιπτωσεις. Τα ατομα αυτα χριζουν ειδικης εκπαιδευσης. Ας με διορθωσει καποιος αν σφαλλω καπου. 3
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Οταν καποιος επιχειρηματιας αποφασιζει να ανοιξει ενα σχολειο, πρεπει να επωμιστει το εξτρα κοστος ωστε να κανει τις εγκαταστασεις προσβάσιμες και απο ΑΜΕΑ. Ωστε να μη γινεται καμιά διάκριση προς αυτη την πληθυσμιακή ομάδα. Ως εδω δε νομιζω πως υπαρχει άτομο που διαφωνεί, εκτος ισως τους αμεσα θιγομενους ως προς το εξτρα κόστος. Απο κει και περα, αν το άτομο έχει και καποια παθηση π.χ. αυτισμό, συνδρομο Down κτλ δε νομιζω οτι υποχρεωνει ο νομος κανεναν επιχειρηματια να προσλαβει καθηγητες ωστε να παρεχει εκπαίδευση σ αυτες τις περιπτωσεις. Τα ατομα αυτα χριζουν ειδικης εκπαιδευσης. Ας με διορθωσει καποιος αν σφαλλω καπου. πολυ καλα τα λες συμφωνω μαζι σου , οποιος δεν εχει εγκαταστασεις για ευκολη προσβαση αμεα να μην παιρνει άδεια
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Anorymous, τρολάρεις, έτσι;
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 πολυ καλα τα λες συμφωνω μαζι σου , οποιος δεν εχει εγκαταστασεις για ευκολη προσβαση αμεα να μην παιρνει άδεια Για τη δευτερη παραγραφο (που ειναι και η ουσιαστικη), δε λες τιποτε ομως...
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 πολυ καλα τα λες συμφωνω μαζι σου , οποιος δεν εχει εγκαταστασεις για ευκολη προσβαση αμεα να μην παιρνει άδεια Προφανώς εδώ δεν συζητάμε απλά για "εύκολη πρόσβαση", aka να τοποθετηθεί καμιά μπάρα για μαθητές σε καροτσάκια κτλ, αυτό είναι πανεύκολο να γίνει για ένα σχολείο δεν απαιτούνται τρελά λεφτά. Λέμε για άλλες περιπτώσεις π.χ νοητική καθυστέρηση που χρειάζεται ειδικούς εκπαιδευτικούς και άτομα να τρέχουν πίσω από το παιδί όλη την ώρα. Την άποψή μου βέβαια για το θέμα την είπα πριν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα